Kun on kerran pelejä joiden aloittamiseen on melkoinen kynnys, niin vastapainona on niitä jotka on helppo ottaa ja aloittaa. Syitä voi olla monia mutta itse sanoisin että monissa tapauksissa iso juttu on se, että joko peli ei edellettyä suurta määrä hahmonkehitystä tai voit aloittaa uudestaan, paremmilla varusteilla.

 

 

 

Tietyt pelit ovat sellaisia jotka olen pelannut läpi monta kertaa ja joita ei ihan äkkiä aloita enää uudestaan alusta. Sitten on niitä pelejä jotka ovat tullut läpäistyä useasti, mutta jotka voi edelleen aloittaa alusta, joskus ihan nollasta mutta toisinaan paremmilla varusteilla tai mahdollisilla pelinmuokkauksilla. New Game + on upea keksintö ja sen kautta vastaan on tullut monta peliä jotka on pelatti läpi uudestaan ja uudestaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Uncharted 2: Among Thieves

- Uncharted sarja on todella vaikuttava tapaus ja nämä ovat sellaisia pelejä jotka on aika helppo aloittaa kokonaan alusta, juurikin siksi että ne ovat niin hyviä kokonaisuuksia.

 

Resident Evil 5

- Sarjan parempia pelejä ja uudelle kierrokselle säästyvät aseet ja uudet kannustavat aloittamaan alusta, jotta voi kokeilla uusilla leluilla.

 

Batman

- Telltalen peleissä on paljon tapauksia jotka aloittaa alusta todella mielellään koska niissä on niin paljon vaihtoehtoja. Batman on ehdottomasti yksi omia suosikkejani Telltale Gamesin tekeleistä.

 
24. Wolf's Bite

Lyhyt ja varsin taktinen peli jossa pelataan joko sudella tai kolmella porsaalla, tai molemmilla. Peli ei ole pitkä, mutta se on virkistävä ja tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia ja saavutuksia jotka innostavat aloittamaan uudelleen ja uudelleen, jotta näkee mitä kaikkia mahdollisuuksia todella avautuukaan.


23. Detroit: Become Human

Quantic Dreamin parhaimmistoa. Pelissä on muutamia varsin hitaita pätkiä joiden uudelleenpelaaminen ei oitis nappaa mutta isossa kokonaisuudessa on valtavia määriä muuttujia joiden takia pelin jaksaa pelata kerran toisensa jälkeen, vain nähdäkseen että mitä muita mahdollisuuksia avautuukaan jos päättää toimia tietyllä tavalla tietyssä vaiheessa peliä.


22. Jungle Book

Disney pelien kärkeä, helppo aloittaa ja tarjoaa erinomaista viihdettä. Ajan hammas on vähän purrut mutta kokonaisuutena edelleen todella hyvä peli jonka aloittamisessa ei ole juuri mitään erityisen hankalaa sillä loppuviimeksi kyseessä on varsin suoraviivainen, mutta silti kentiltään laaja peli.


21. Punisher

Erinomainen toimintapeli erinomaisella päähahmolla. Tämä on kuin suoraa jatkoa Thomas Janen tähdittämälle elokuvalle. Kokonaisuus on todella hyvä, haastava ja oikeasti miellyttävä, täynnä asennetta. Tämä on niitä tapauksia joiden kanssa 


20. Walking Dead

Walking Deadin ensimmäinen kausi saattaa hyvinkin olla se joka nosti Telltalen sille tasolle jolla se nyt on. Pelissä on paljon päätöksiä jotka vaikuttavat tuleviin tapahtumiin. Keskimäärin 1,5-2 tunnin pituiset jaksot tarjoavat todella hyvät kokonaisuudet ja muodostavat yhdessä erinomaisen kokonaisuuden.


19. Bulletstorm

Tämä on siksi niin helppo aloittaa alusta, että suoraviivaisuutta rikastaa erinomainen pisteytys-systeemi. Mitä monipuolisemmin tapat vihollisia, sitä enemmän pojoja saat. Sitten on tietysti varsin onnistunut huumori. Se räiskinnän todellinen asenne ja laaja asearsenaali ovat kuitenkin se suurin syy miksi tämän on niitä pelejä jotka on erittäin helppo aloittaa uudelleen alusta.


18. Tarzan

Ehkä Disney elokuvien paras peliversio. Kentät ovat suoraviivaisia mutta jokin niissä todella nappaa. Elokuva on hyvä ja peli on todella uskollinen. Monet erilaiset kentät tarjoavat juuri oikeanlaista vaihtelua. Ei pituudella pilattu, mutta oikealla tavalla sopivan pituinen peli jonka aloittaminen ei ole mikään mahdottomuus.


17. Marvel's Guardians of the Galaxy

Tämä Telltalen tapaus on siksi niin helppo aloittaa alusta, koska en ole sitä kovin montaa kertaa vielä pelannut. Helposti Telltalen hauskin peli tekee monta asiaa paremmin kuin MCU. Kaiken kaikkiaan tarina pitää sisällään monta erinomaista hetkeä ja tarjoaa silmäyksiä hahmojen menneisyyteen ja jos tämä peli joskus saa jatkoa, niin mahdollisuuksia on ehkä jopa liiankin paljon.


16. Jak 3

Trilogian helpoiten alusta aloitettava peli. Ei niin vaikea kuin Jak II ja se on se iso juttu. Tekemistä on paljon mutta missään vaiheessa menosta ei tule grindaamista ja pelissä päästään eteenpäin. Tehtävissä ja varsinkin aseissa on valtavasti vaihtelua mikä kannustaa todella helposti aloittamaan alusta ja kokemaan toimintaa jossa on oikeaa asennetta.


15. Batman: Enemy Within

Telltalen parhaimmistoa ja täynnä mahdollisuuksia tottakai. Oli sitten kyseessä tämä tai ensimmäinen kausi niin kumpikin todella mielekäs pelata läpi. Sanoisin että itse päädyn paljon helpommin tähän, koska tässä monet edeltäjän lievät puutteet on paikattu ja peli tuntuu selvästi korottavan panoksia. Puhumattakaan siitä että tässä pelissä on mukana runsaasti erinomaisia hahmoja.


14. Last of Us

NG+ on suuri kannustin, mutta ilman sitäkin tämän pelin pelaa mielellään alusta loppuun asti uudelleen. Iso juttu on se, että peli on erinomaisesti jaksotettu. Toimintaa on sopivasti, hiiviskely ei missään kohtaa mene yli ja hiljaiset hetket tarjoavat erinomaista tasapainoa. Tämän lisäksi tarina on sellainen joka kaikkien tulisi kokea ja pääpari on tehty loistavasti, osittain Troy Bakerin ja Ashley Johnsonin ansiosta.


13. Heavy Rain

Quantic Dreamin magnun opus. Mestariteos joka on tarinallisten pelien parhaimmistoa. Tarina jatkuu tapahtui mitä tahansa ja kehittyy. Aikuisille tehty peli jossa paljon draamaa, erinomaisia jaksoja ja runsaasti vaihtelua ja valintoja. Heavy Rain on tapaus joka alkaa näyttää tiettyjä ikääntymisen merkkejä, mutta se on loistava kokonaisuus joka jokaisen tulisi kokea edes kerran. Varsinkin tarinallisessa mielessä.


12. Kultapossu ja Leo Leijona

En edes ole varma mistä tämä alunperin tuli. Varsin lyhyt useista minipeleistä koostuva kokonaisuus on kuitenkin niin hyvä, että sen pelaa läpi miellään vaikka hetken mielijohteesta, jos vain saa käsiinsä PC:n jolla peli pyörii. Tämä on niitä tapauksia joissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja ja tiettyä haastetta. Mutta helppo pelihän tämä ja vain haastava vaikeusaste pystyy tarjoamaan oikean haasteen.


11. Super Mario Bros

Helppo aloittaa ja helppo läpäistä. Pelissä ei ole varsinaisesti mitään uutta, mutta jos joskus taas saa mahdollisuuden pelata läpi alkuperäinen NESin SMB, niin se on helppoa.


10. Uncharted 3: Drake's Deception

Uncharted sarjan pelejä on helppo aloittaa alusta. Kolmonen on monella tavalla erittäin hyvin tehty kokonaisuus jossa aiempien osien tietyt heikkoudet ovat minimissään ja ajoittain vastaan tulee kenttiä jossa peli tarjoaa oikeasti jotakin erilaista. Tämän lisäksi tarina on ensiluokkainen ja muutenkin kokonaisuus on sellainen että sen kokee mielellään uudelleen alusta loppuun asti.


9. Ninja Gaiden Sigma 2

Oikeasti vaikea peli, mutta ei niin vaikea kuin ensimmäinen. Tämä on suuri syy miksi tämän pelaa selvästi ykköstä helpommin alusta asti. Isoin syy miksi tämän viitsii pelata läpi uudestaan ja uudestaan on kuitenkin siinä, että aseita on todella paljon ja niiden masteroiminen vaatii paljon aikaa. Helpoiten se onnistuu pelaamalla tätä peliä läpi alusta uudestaan ja uudestaan, asetta vaihtamalla.


8. Resident Evil 6

Tässä on valtavasti avattavaa ja useampi pelattava hahmo. Aseita on paljon kun pelissä pääsee siihen vaiheeseen että saa aseisiin todellisia tehosteita, kuten loppumattomat panokset niin peli pääsee aivan uudelle tasolle. Tämä on monilla tavoilla sellainen peli jota pelaa vain pitääkseen hauskaa, sillä toiminta tarjoaa esimerkkillistä asennetta. Se mikä kauhussa menetetään saadaan takaisin toiminnassa.


7. Devil May Cry 3

Syy miksi tämän pelaa niin miellään alusta loppuun on siinä, että tässä pelissä on niin paljon kaikkea kehitettävää. Erilaisia tyylejä on neljä ja erilaisia aseita vaikka kuinka. Pelissä on paljon kehitettävää ja avattavaa ja aseiden todelliset erot kannustavat kokeilemaan kaikkea. Tämä on todellakin niitä pelejä jotka muuttuvat merkittävästi paremmiksi, kun kaikki on saatavilla. Sitten pelistä pääsee todella nauttimaan kun alkaa oikeasti masteroida omat suosikki aseensa.


6. Sly 3: Konnien Kunnia

Sly 2 on niitä pelejä joka on hivenen vaikea aloittaa alusta. Siinä on monta hyvää tehtävää joiden takia se on sen arvoista, mutta tämä kolmas peli on vielä helpompi aloittaa alusta. Iso syy on siinä että tässä pelissä ei ole niinkään mitään kerättävää, vain pelattavaa. Ainoastaan loppupuolen merirosvominipeli vaatii hieman paneutumista jos haluaa olla merten kauhu, mutta muutoin peliä pelatessa voi suhteellisen suoraan mennä tehtävästä toiseen. Mutta myös vihollisten ryöstely on hauskaa ja pelattavia hahmoja on useita. Mukana on myös monia sarjan parhaita tehtäviä ja pomotaisteluita. 


5. Middle-Earth: Shadow of Mordor

Shadow of War on täynnä kaikkea mikä tekee sen alusta aloittamisesta vähän luotaantyöntävää, mutta ensimmäinen peli on tapaus jonka pariin on paljon helpompi palata. Tämä on lyhyempi peli eikä tiettyjä asioita ole hiottu paljoa. Tämä tosin on juurikin se syy miksi tämän pariin palaa todella mielellään. Toiminta äärimmäisen mielekästä ja tekemistäkin on todella paljon. Vaikka pelissä onkin paljon pelattaaa ja sivutekemistä, niin tämän aloittaa mielellään alusta, koska kokonaisuus toimii esimerkillisen hyvin.


4. Max Payne 2: Fall of Max Payne

Itse olen pelannut tämän sen verran monta kertaa että mitään yllätyksiä ei juuri tule. Syynä onkin se, että tämä on todella helppo aloittaa alusta ja toiminnallisessa mielessä kokonaisuus on niin hyvä, että pelaamisesta todella nauttii. Lisäksi mukana on loistava tarina, mutta kyllä toiminta on se syy miksi tämän pariin jaksaa palata yllättävän helposti uudelleen.


3. Uncharted 4: Thief's End

Syy miksi tämä on niin helppo aloittaa alusta erinomaisen tarinan ja mielekkään toiminnan lisäksi on se, että pelissä on paljon pelinmuokkauksia joita pelaaja voi avata käyttöönsä. Näillä pelaaminen tuo mukanaan aivan uutta tavaraa. Ajan hidastumista, loputtomia ammuksia jne. Tämä on sellainen peli jota on todella hauska pelata kun saa tuntea itsensä lähes jumalaksi. Esimerkkilinen mestariteos kun puhutaan siitä, että annetaan pelaajalle mahdollisuus vain pitää hauskaa, vaikka sitten ilman mitään haastetta. Nauhgty Dogin suurimpia mestariteoksia.


2. Wolf Among Us

Telltalen paras peli, ei epäilystäkään. En äkkiä osaa sanoa kuinka monta kertaa olen tämänkin pelannut läpi asti ja vieläkin pelin aloittaminen on helppoa. Kaikki pulmanratkonnan on erittäin helppo hoitaa mikä tekee pelin läpäisystä paljon helpompaa. Mutta tarinan ja valintojen ansiosta peli toimii paremmin kuin monet muut kaltaisensa ja pelissä paljon uskomattoman hyviä kohtauksia. Viimeinen syy on se, että Bigby Wolf on vain niin hyvä pelihahmo.


1. Resident Evil 4

Aseet ja varusteet päivityksineen pysyvät käytössä uudella kierroksella ja kun huomioi miten paljon tässä pelissä on erilaisia aseita, niin tekeminen ja kokeileminen ei äkkiä lopu. Erityisen järeitä aseita saa myös käyttöönsä tekemällä tietyt lisäaktiviteetit. RE4 on pelisarjansa todellinen kruunu. Se on toiminnassa edelleen todella hyvä, vaikka RE6 onkin tavallaan mielekkäämpi. Kokonaisuus on varsin laaja ja täynnä ammuttavaa. Tämä on todellakin peli josta saa todella paljon irti, vaikka sen olisi pelannut monta kertaa uudelleen.