Olivat sitten kyseessä sanat, tai se miten ne sanottiin. Joistakin repliikeistä tulee kuolemattomia. Oli sitten kyseessä pelin slogan tai jonkin pelihahmon lausumat sanat.

 

 

 

Samalla tavalla kuin elokuvissa, ei ehkä yhtä usein, myös videopeleissä tulee vastaan sitaatteja, jotka jäävät elämään. Monesta se on sanojen ja ulosannin yhteisvaikutus. Ihan parin sanan repliikki voi jäädä pysyvästi mieleen mutta joskus tarvitaan vähän enemmän.

Joissakin peleissä tälläisiä sitaatteja tulee vastaan paljon ja siksi tässä listauksessa sallitaan vain yksi per peli, mutta pelisarjasta sallitaan useampi peli. Yhdeltä henkilöltä voi olla useampi repliikki, jos ne ovat eri peleistä.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

"Endure and Survive" - Ellie (TheLast of Us)

Tämä on sellainen tosielämän arkeenkin sopiva sitaatti.

 

"Sword, give me strength." - Nightmare (Soul Calibur II)

Juurikin sellainen voimarepliikki hyville ja pahoille. Pahaenteisen soinnun kanssa mukaan tulee oma merkityksensä.

 

"Cut them down." - Daud (Dishonored: Knife of Dunwall)

Repliikki jossa Michael Madsenin karhea ääni tuo oman painokkuutensa.

 
24. "If light and darkness are eternal, surely we nothings are the same. Eternal." - Xemnas (Kingdom Hearts II)

Tämä on vähän sellainen lausahdus jonka ymmärtämiseen, pitää tietää että millainen Xemnas on ja millainen Kingdom Hearts pelisarja on. Tässä on tiettyä filosofisuutta ja tiettyä uhkaavaa asennetta. Kaikenkaikkiaan varsin hyvä sitaatti.


23. "Everything I did... I did for love." - Ethan Mars (Heavy Rain)

Ethan Marsin lausuma syy sille, miksi hän teki mitä teki. Ylväs syy ja muutenkin tässä pelissä se saa aivan oman merkityksensä.


22. "Not even death, can save you from me." - Diablo (Diablo II)

Loistava lausahdus pääroistolle: "Edes kuolema ei voi pelastaa sinua minulta."


21. "Jackpot." - Dante (Devil May Cry)

Yksinkertainen ja lyhyt, mutta oikeaan aikaan ja oikean miehen sanomana, siinä vain tuli loistava lausahdus ja todella käyttökelpoinen sellainen.


20. "You're toast boy." - Spyro (Spyro the Dragon)

Spyron sitaatti heti kun Gnasty Gnorc on voitettu. Sopii hyvin kaikenikäisille ja korostaa hyvin Spyron asennetta.


19. "Crap." - Nathan Drake (Uncharted: Drake's Fortune)

Tässä pelissä on näitä kirosanoja vaikka kuinka ja todella usein se että mikä istuu parhaiten, riippuu siitä miten se sanotaan. Nolan Northin kaikki manaukset ovat todella hyviä ja tulevat tunteella. Tämä ihan perusmuoto, on ehkä se paras.


18. "Co-co-co-combo breaker!" - Killer Instinct

Vaikka en tätä peliä olekaan paljoa pelannut niin siitä vähästä mitä oikeasti muistan, tämä kombon katkaisun jälkeen tuleva sitaatti, on se kaikkein ikimuistoisin.


17. "Only death awaits you all." - Sephiroth (Final Fantasy VII)

Sephirothilla on vain muutama oikeasti hyvä repliikki. Tämä on kuitenkin se jonka muistan itse parhaiten. Toinen varsin hyvä on: "I have shown you reality. What you remember, that is the illusion." Mutta kyllä tämä "Vain kuolema odottaa teitä kaikkia." on simppeli mutta oikealla tavalla uhkaava.


16. "Hell yeah!" - Jake Müller (Resident Evil 6)

Troy Bakerin sanomana moni asia kuullostaa oitis paremmalta. Pelissä voi kehua partneria ja tämä on Jake Müllerin variaatio. Tämä on sellainen todella pieni seikka, jota ei välttämättä edes noteeraa, mutta itse pidin todella tavasta jolla tämä sanotaan, sillä siinä oli oikeasti asennetta.


15. "Let's get this over with." - Geralt (Gwent: Witcher Card Game)

Jotakin mitä Geralt sanoo kyseisessä pelissä. Tässäkin on pääpaino siinä että miten tämän sanoo, sillä todella käyttökelpoinen sitaatti: "Päätetään tämä." tms. Geraltin karhealla soturimaisella äänellä sanottuna se kuullostaa oitis paremmalta.


14. "Until now." - War (Darksiders)

Tässä kohtaa pakko sanoa että Liam O'Brienilla on varsin hyvä ääni. Tämä on aivan normaali repliikki mutta tapa jossa Sota tämän sanoo, on täynnä silkkaa voimaa.


13. "You exist, because we allow it, and you will end, because we demand it." - Sovereign (Mass Effect)

Reaperien uhkaavat sanat. "Te olette olemassa, koska sallimme sen ja te katoatte, koska vaadimme sitä." Kaiken kaikkiaan tälläinen mahtava lausahdus sopii mahtavalle viholliselle loistavasti. Siinä on kiva sointu ja tiettyä riimiä.


12. "In the Year of the Dragon, in a world beyond realms..." - Ignitus (Legend of Spyro: New Beginning)

Tämä on tälläinen "Olipa kerran..." tyylinen aloitus, mutta siihen tulee aivan uutta painoa kun puhujana on mahtava lohikäärme Ignitus joka puhuu Gary Oldmanin äänellä. Tämä on sellainen sitaatti jolla legendaariset tarinat aloitetaan.


11. "Only thing evil needs to triumph, is to good men to do nothing" - Alucard (Castlevania: Symphony of the Night)

Myös Draculan lausuma: "Have at you!" on hyvä mutta kyllä tämä klassinen Edmund Burken sitaatti kuullostaa Alucardin sanomana vain niin hyvältä että se on pakko nostaa jalustalle. Se tapa jolla Alucard sanoo on yksi asia, mutta kun peli on tässä kohtaa päättynyt ja pahuus kukistettu, saa tämä repliikki enemmän merkitystä.


10. "...or we can end it, right here." - Rafe Adler (Uncharted 4: Thief's End)

Rafe Adlerin jo trailerissa sanomat sanat. Painotus on erinomainen ja tapa jolla Rafe sanoo tämän, on se, miksi muistan sen niin hyvin. Tätä ei sanota raivolla, vaan hyytävällä uhkaavalla sävyllä. Asiallisesti mutta sellaisella painotuksella että ei ole epäilystäkään, etteikö sanoja tarkoittaisi sanojaan.


9. "You're about to find out." - Batman (Batman: Arkham City)

Kun sanojana on Lepakkomies ja hänen äänenään itse Kevin Conroy, niin tässä on mahtia vaikka kuinka. Batmanin uhkaavalla tavalla sanoma sitaatti joka kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii, kun sen sanoo oikealla tavalla. Uhkaava sävy todella toimii.


8. "Whatever" - Squall Leonhart (Final Fantasy VIII) 

Lyhyt ja ytimekäs sekä käyttökelpoinen. Squall Leonhartin vakiolause: "Miten vain" tai jotain vastaavaa. Tämä on sellainen lausahdus jossa se tapa jolla se sanoo merkitsee ja vaikka tässä pelissä ei ääninäyttelyä olekaan, niin tapa jolla Squall sen ainakin minun päässäni sanoo, on erittäin hyvä, omalla neutraalin harmaalla tavallaan.


7. "I am vengeance, I am night, I am Batman " - Batman (Batman: Arkham Knight)

Tämä on erityisen vaikea valinta sillä tämän pelin trailerissa tuli eräs repliikki, joka oli täynnä sitä oikeaa roistomaista voimaa kun Scarecrow lausui: "All that remains, is for you to watch. As I drag your beloved Gotham, into oblivion." Mutta vaikka se onkin niin hyvä repliikki, yksi parhaita roisohahmojen lausumia repliikkejä koskaan, niin Batmanin sanat Jokerille, sisältävät sen kaiken, mitä Batman on. Se on ytimekkäämpää ja astetta voimallisempaa.


6. "Welcome to the end of the world." - Malefor (Legend of Spyro: Dawn of the Dragon)

Helposti vähän kliseinen repliikki. Mutta tämä sitaatti on omasta mielestä erittäni hyvä kun sanojana on itse Dark Master Malefor, trilogian pääroisto joka on ollut pitkään täysi mysteeri. Sopii hyvin tilanteeseen ja hahmoon joka sen sanoo. Erittäin hyvä ja eeppinen hetki.


5. "Alright, then have it your way." - Leon (Kingdom Hearts)

Tämä on yksi sellainen repliikki jossa se ulosanti on isossa osassa ja kyllä David Boreanaz oli nappivalinta Leonin ääneksi. Tämä on lisäksi se ensimmäinen hetki kun kohtaat tämän FF8:sta tutun miehen. Kun taistelu on alkamassa ja hän sanoo tämän repliikin ja valmistautuu taisteluun, niin siinä kohtaa on selvää että nyt on tosi kyseessä.


4. "Finnis him!" - Mortal Kombat

Monille Scorpinonin repliikki: "Get over here!" on se valinta, mutta itse pidän tästä "Viimeistele hänet." repliikistä paljon enemmän. Se on peliin kuin peliin toimiva ja muutenkin jos pelaa ryhmässä niin tämä sopii kaverin kannustamiseen erityisen hyvin.


3. "I'm gonne break your fucken face." - Bigby Wolf (The Wolf Among Us)

Tämä tuli aikoinaan ihan puskista ja moni voisi ajatella että tämä on repliikki siinä missä niin moni muukin. Itse muistan tämän kuitenkin erittäin hyvin. Tämä oli niitä ensimmäisiä repliikkejä jotka pelissä valitsin. Vaihtoehto oli "Uhkailu" ja sitten Bigby Wolf sanoo aivan pokalla, tietyllä uhkaavalla sävyllä uhkauksen joka todellakin oli hyvä. Tämä on niitä pieniä asioita, jotka tekevät tästä pelistä todella ikimuistoisen.


2. "Let's make this fun." - Warcik (League of Legends)

League of Legends on täynnä loistavia sitaatteja. Aatroxin "Teach them to fear us." tai Nocturnen "Cut them from this world" ovat molemmat todella hyviä mutta se miten Warwick sanoo tämän, kuullostaa vain niin hyvältä, sellaisella pahalla, mutta samalla niin reilulla tavalla.

"Tehdään tästä hauskaa." Ei vain pidä sisällään samaa tunnelmaa, vaikka sen sanoisi Warwickille ominaisella petomaisella tavalla.


1. Game Over - Super Mario Bros.

Tämä on kuolematon. Niin monet pelit käyttävät tätä ja siinä on aina tiettyä voimaa. Itse olen huomannut että suosin tälläistä sanontaa ihan normaalissakin arjessa.

Tämän voi suomentaa monella tavalla (Peli ohi, Peli on päättynyt...) mutta se aivan normaali "Game Over" vain kuullostaa niin hyvältä ja kun tätä käyttää muiden pelaajien keskuudessa niin kaikki ymmärtävät että mistä on kyse.

Tässä on sellainen lause, joka ei kuole koskaan.