Roistojen joukossa kaikki eivät ole hyvin tehtyjä, mutta samalla tavalla kuin huonosti tehdyt pelihahmot, myös huonosti tehdyt roistohahmot eivät tee pelistä välttämättä parempaa.

 

 

 

Roistot ovat pelissä pelaajan vihollisia. Monet heistä voivat joskus olla myös liittolaisia mutta he ovat enemmän vihollisia kuin liittolaisia. Pointtina on se, että heidän ei tarvitse olla missään kohtaa pomovihollisia, riittää he ovat pelaajaa vastaan jossakin vaiheessa peliä.

 

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Priest Shaft - Castlevania: Symphony of the Night

- Jotenkin niin turha lisä. Se mitä hän teki olisi ihan hyvin voitu tehdä Draculallakin.

 

Bowser jr - New Super Mario Bross.

- Huono versio todella hyvästä roistosta.

 

Mad Hatter / Jervis Thetch - Batman: Arkham Knight

- Aivan turhaa kierrätystä. Tämä on nähty jo, eikä ensimmäinenkään kerta ollut järin hyvä.

 

Micah Bell - Red Dead Redemption 2

- Pakko nostaa esiin koska pääpahis hän ei ole, eikä tämän pelin huonoin roistokaan.

 

Second Sister - Star Wars Jedi: Fallen Order

- Ei vaan taivu pääpahikseksi, vaan jää sivuroistoksi, eikä kovin hyväksi vaikka potentiaalia olisi.

 
24. Professor Hojo - Final Fantasy VII

Ulkoisesti ja ideallisesti kyseessä on ihan toimiva hahmo. Helposti yksi FF sarjan julmimpia roistoja, Hojo on kuitenkin tarinallisessa mielessä pelin puolivälin jälkeen selvästi huonompi ja huonompi. Tämän hahmon kautta onnistutaan pilaamaan eräs osa pelin pääroistosta ja Hojo tuntuu saavan vähän liian isoa roolia isossa kokonaisuudessa, etenkin mitä tulee Sephirothiin. Hojo olisi toiminut hyvin pienemmällä osalla mutta liika on liikaa ja siihen tämän hahmon kanssa lopulta kompastutaan.


23. Seifer Almasy - Final Fantasy VIII

Eniten ärsytää se millainen nättipoikaulkoasu Seiferiin on elokuvakohtauksissa saatu. Tämä niin muka vihaisen oloinen ulkoasu saa hahmon näyttämään todella ärsyttävältä ja typerältä. Mikäli tätä puolta ei olisi, niin en hahmoa tänne laittaisi. Tosin asiaa ei auta se että Seiferin loppu tuntuu olevan täysin pehmennelty siitä miltä se kolmoslevyn lopussa vaikutti (missä hahmosta on tehty vähän turhan voimakas). Seifer on paperilla hyvä hahmo mutta ulkokuori syö ne ratkaisevat pisteet. Sääli sillä takki on hieno.


22. Illusive Man - Mass Effect 3

Kai Leng on olisi todella vahva kandidaatti mutta Illusive Man on kahden pelin aika ehtinyt kerätä itsensä ja muuttunut vain huonompaan suuntaan. Tässä hahmossa on pari ihan näppärää ideaa. Tämä enigmaattisuus toimii ja samoin savukkeen polttaminen. Siitä tulee tietty tunnelma. Hahmo on kuitenkin ulkoisesti aika tylsän oloinen ja ääninäyttely ei todellakaan saa hänestä uhkaavampaa tai vaikuttavampaa hahmoa.


21. Rendon Howe - Dragon Age: Origins

Tim Curry tekee todella hienon ääniroolin, mutta hahmo jättää ikävän paljon toivomisen varaa. Tämä on ulkoiselta olemukseltaan juuri sellainen perusmulkun oloinen petturityyppi, mutta kun siitä on sitten samalla pitänyt tehdä pirun kova taistelija niin se ei vain toimi. Tästä hahmosta puuttuu se tietty roiston ulkoasu, tälläisenä kyseessä on vain perusärsyttävä kusipää.


20. Angelo Punchinello - Max Payne

Valtaosa Max Paynen vihollisista tuntuu olevan tukevamman puoleisia äijiä. Niagara sun muut eivät juuri vakuuta ulkoisesti. Punchinello oli kuitenkin se pomomies. Pienoinen pettymys se tosin sitten oli kun tämä äijä oli pelkkä pelinappula eikä tarjonnut oikein mitään sisältöä ja oli samanlainen perustylsä jantteri.


19. Thomas Sinclair - Killzone: Shadowfall

En missään kohtaa oikeastaan tykännyt tästä hahmosta. Hänessä on vain jotakin todella epämiellyttävää. Sitä kautta en oikeastaan koskaan edes luottanut häneen. Ei kovin hyvä juttu kun hän on isossa osassa pelin tarinaa.


18. Duke Luca Abele - Dishonored 2

Abele on sellainen hahmo josta ei pidä oikein yhtään ja hyvistä syistä. Se mikä kuitenkin todella rasittaa on äänessä. Jokin siinä vain on pirun ärsyttävää ja sitä joutuu kuuntelemaan vähän väliä. Hahmo on myös vähän niin ja näin. Lihava aatelismies ja siinä se, ei mitään todella erikoista mikä nappaisi.


17. Grizz - Sly Cooper: Thieves in Time

Syy miksi tämä on pakko listata johtuu siitä että tämä roisto on selvä kopio aiemmin tehdystä roistosta. Grizz on sellainen hahmo jossa sitä omaa ei juuri tunnu olevan. Erilainen versio Dimitristä ja huonompi sellainen. Sen lisäksi tämä hahmo on pirun typerän oloinen ja ärsyttävä ihan parilla tavalla. Sly sarjassa on monta hyvää roistohahmo ja siksi tämä erottuu todella vahvasti joukosta.


16. Yancy Westridge - Alpha Protocol

Tämä on vähän kyseenalainen valinta, mutta minulle tämä mies on vihollinen. Ei kovin hyvä sellainen sillä hahmo ei ole kiinnostava alunalkaenkaan ja kun hänestä sitten pitäisi saada roisto, niin se ei onnistu sitäkään vähään. Tämä on niin tylsä ja mitäänsanomaton hahmo.


15. Edward Nigma / Riddler - Batman: Arkham City

Arvuuttaja on sellainen roistohahmo josta olisi vaikka mihin. Siksi on todella suuri sääli että pääpaino tämän hahmon kanssa on siinä että hänestä on pyritty tekemään mahdollisimman ärsyttävä valittaja. Arvuuttajasta saisi oikein tehtynä todella kiinnostavan hahmon, mutta siihen ei ole päästy, ei edes lähelle. Arkham Knight on se peli missä tämä kaikki ottaa aivan uuden vaihteen. Ulkoisesti hahmo on hyvä, mutta kun Arvuuttaja käyttää tätä robottipukua, niin se tuntuu jotenkin oudolta valinnalta. Eniten tässä hahmossa kuitenkin nyppii se, että hän on pääasissa vain ärsyttämässä pelaajaa.


14. Eddy Raja - Uncharted: Drake's Fortune

Todella tyypillinen pikkupaskiainen. Juuri sellainen luuseri joka puhuu isoja ja tekee pieniä. Ainoa mikä tämän hahmon todella pelastaa on siinä että se puoli on sentään tehty hyvin. Silti, tämä hahmo on lähinnä vain ärsyttävä ja se miksi se todella nyppii on siinä, että hänen kanssaan ei päästä todella selvittämään asioita, vaikka ihan nautinnollisen lopun hän saakin, mutta olisin mielelläni tempaissut häntä edes kerran päin näköä.


13. Harry Flynn - Uncharted 2: Among Thieves

Ensimmäisestä kohtaamisesta asti oli selvää: "Tämä jätkä on petturi, aivan varmasti". Siis tietty douchebag olemus ja petturityyli oikein paistavat tästä hahmosta. Tämä on juuri sellainen tyypillinen ihan pihalla oleva mukanokkela mulkvisti jota haluaa vain vetää oikein kunnolla turpaan. Hahmolla on osansa tarinassa, mutta ei järin vahva sellainen. Yksi suuri syy miksi hän on tällä listalla on siinä, että mitään nautinnollista lopetusta hänen kanssaan ei saada, joten kaikki haaveet jäävät sellaisiksi. Ilmiselvä p-reikä olemus on niin läpinäkyvää että se ei taatusti tule yllätyksenä, että hän on vastapuolella.


12. Bill Williamson - Red Dead Redemption

Tämänkö pitäisi olla se kova lännenpahis jota lähdetään jahtaamaan. Näyttää vanhalta homeiselta juopolta westerneistä. Ei tälläisestä pahista saa tekemälläkään ja se kyllä näkyy sillä Bill Williamson on helposti säälittävimpiä vihollisia koko pelissä. Javier Escuella ei ole paljoa parempi eikä myöskään Abraham Reyes. Mutta Williamson on näitä paljon huonompi koska hän on se alkupuolen motivaattori ja tarinan käynnistä, erittäin huono sellainen.


11. LeBlanc - Final Fantasy X-2

Ärsyttävä on se oikea sana ja se johtuu siitä että tästä pissiksestä ei pääse eroon sitten millään. Tämän nirppanokan kanssa joutuu tappelemaan tämän tästä eikä se missään kohtaa muutu yhtään vähempää ärsyttäväksi.


10.  Radovid - Witcher 3: Wild Hunt

Suoraan kuin Game of Thronesin sadistijoukosta tuleva Radovid on selkeästi sellainen kusipää joka ei tee mahdollisesta liitosta kovin helppoa. Tämä mies on häijy paskiainen, se käy kyllä selväksi jo Witcher 2:ssa. Witcher on vähän sellainen pelisarja jossa hyvikset ja pahikset ovat usein todella lähellä toisiaan. Erot ovat monessa tapauksessa kuin veteen piirrettyjä viivoja. Radovid on kuitenkin roisto, eikä kovin hyvä sellainen.

Tämä hahmo on juurikin sen näköinen, että uhkaavaa hänestä ei saa, vaan enemmänkin naurettavan ja sitten kun hän alkaa olla mukakova niin se on lähinnä säälittävää ja naurettaa. Tässä on jälleen yksi sellainen k-pää jota tekisi vain mieli lyödä ihan v*t*n lujaa naamaan.


9. Leon Bell - Dead Rising 2

Peruskusipää mutta tällä kertaa hahmossa ei ole yhtään mitään muuta täytteenä. Yleensä on edes jotain mutta tällä kertaa ei. Ärsyttävä pikku paskiainen eikä oikein mitään muuta.


8. Agent Milton - Red Dead Redemption 2

Siis Edgar Ross oli jo todella huono eikä Mich Bell ole mitenkään hyvä hahmo hänkään, mutta Milton, on vielä huonompi, jokaisella mahdollisella tavalla. Tämä ei todellakaan ole tapa jolla hyvä lainvalvoja vihollinen tehdään. Milton ei ole millään tavalla hieno, uhkaava, vaikuttava tai muuta vastaavaa. Lähinnä ärsyttäv luihu luuseri jonka itse olisin ampunut aikaa sitten (ja Ross samalla hintaa) eikä kukaan olisi huomannut mitään.

Melkein tekisi mieli valita Micah, koska erittäin huono on hänkin, mutta Milton on vaan vielä huompi.


7. Cerberus - Dante's Inferno

Pyhäinhäväistys Cerberusta kohtaan. Yksi asia mikä jokaisen tulisi ymmärtää: Cerberus on kolmipäinen koira. Ei mato. Kuka ikinä tämän suunnittelu, ei tulisi enää koskaan työskennellä suunnittelijana pelien joukossa, sillä tämä on anteeksiantamatonta jumalanpilkkaa.


6. Namir - Deus Ex: Human Revolution

Jälleen tälläinen äijä jonka pitäisi olla todella kova pahis, mutta ainoa mihin hänestä on, on ärsykkeeksi. Tämän urpon pitäisi olla pomovihollisista se kovin jätkä mutta onnistuu olemaan se pehmoin. Sen lisäksi että tämä hahmo on ärsyttävä on hän myös oikeasti niin pirun typerän oloinen että pahaa tekee.


5. Officer Eddie Pulansky - Grand Thef Auto: San Andreas

Rockstar iskee jälleen nerokkaalla hahmosuunnittelullaan. Pulansky on jokaisella mahdollisella tavalla mahdollisimman ärsyttävä punkero. Hän saanut aivan liikaa luottoa ja tuntuu juuri sellaiselta hahmolta joka on paljon kovempi kuin pitäisi. Se että hänen kanssaan joutuu tekemisiin kerran toisensa jälkeen ei tee hahmosta (tai pelistä) sen parempaa, vaan vaikutus on juurikin toiseen suuntaan.


4. Ricardo Irving - Resident Evil 5

Ote se mitä on kahdessa aiemmassa kohdassa ja tuplataan. Irving on tyhmemmän näköinen kuin kaksi aiempaa yhteensä ja vielä ärsyttävämpi. Juuri tälläinen limainen pikkumies ja kun olla RE sarjassa, niin tuntuu sitä kautta heikolta kopiolta RE4:n Salazarista. Ärsyttävä ukkeli jonka kanssa ei saa edes nautinnollista lopetusta.


3. Seymour Guado - Final Fantasy X

Koko FF sarjan surkein pahis ja kyllä, vielä huonompi kuin LeBlanc. Seymour näyttää typerältä ja kuullostaa typerältä ja kun nämä kaksi yhdistetään niin paketti on valmis, sitten tämän urpon kanssa pitää tapella kerran toisensa jälkeen. Vielä ärsyttävämmän tästä hahmosta tekee se miten isossa osassa hän on ja mitä kaikkea hänen kanssaan täytyykään sietää. Tuntuu että tässä on saavutte aivan uudenlainen ärsyttävyyden aste. Taisteluissa on sentään jotain, mutta hahmo itsessään on täysi fiasko.


2. Draco Malfoy - Harry Potter and Philosopher's Stone

Penskat eivät toimi pahiksina. Ainoa mitä Malfoy on tässä pelissä, on ärsyttämässä pelaajaa ja ääninäyttely tekee siitä entistä helpompaa. Otetaan se ärsyttävä kaveri elokuvista ja tehdään hänestä peliversio, onnistui. Tämä tomppeli on ärsyttävä sanan varsinaisessa merkityksessä ja hänen kanssaan pitää painia kerran toisensa jälkeen ja ilman tyydyttävää lopetusta.


1. Eli - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Tähän mennessä on varmaan aika hyvä käsitys siitä mitä tarvitaan huonoon roistohahmoon. Se että hän on penska, se että hän kuullostaa ärsyttävältä, näyttää ärsyttävältä eikä hänestä pääse tyydyttävästi edes eroon. No Eli pitää sisällään aivan kaiken tämän. Tämä on niitä hahmoja joissa ei juuri niitä hyviä puolia ole. Hän on läsnä vain tekemässä pelaamisesta epämiellyttävää ja onnistuu siinä.