Kaikki parhaat roistot eivät ole pelin päävihollisia. Osa on pääroiston kätyreitä ja osa muuten vain ongelmaksi pelaajalle. Mutta moni peli olisi paljon tylsempi ilman vaikuttavaa joukkoa toinen toistaan parempia roistoja.

 

 

 

Roistot ovat pelissä pelaajan vihollisia. Monet heistä voivat joskus olla myös liittolaisia mutta he ovat enemmän vihollisia kuin liittolaisia. Pointtina on se, että heidän ei tarvitse olla missään kohtaa pomovihollisia, riittää he ovat pelaajaa vastaan jossakin vaiheessa peliä.

 

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

KUNNIAMAININTOJA

 

 

LeFee - Sly 3: Konnien Kunnia

- Erinomainen roisto Sly 3:sta. Pisteet vähän haihtuvat kun on papukaija.

 

Daemon - Dragon's Dogma: Dark Arisen

- Erinomainen vaihtoehto lohikäärmepääroistolle.

 

Spike - Spyro: Year of the Dragon

- Todella onnistunut pomovihollinen.

 

Bullseye Punisher

- Toimiva versio Bullseye hahmosta, vaikkain hieman liian sarjakuvamainen

 

Berial - Devil May Cry 4

- Helposti yksi hienoimmista DMC hirviöistä koskaan. 

 




24. Maleficent - Kingdom Hearts

Kakkosen kohdalla Maleficent ei toimi läheskään yhtä hyvin ja tässä pelissä hän muuttuu lopulta myös lohikäärmeeksi. Syy miksi lopulta valitsin tämän johtuu siitä että Maleficent toi esiin monet puolet mitä hänessä on ja sen lisäksi hän oli isossa osassa tarinakokonaisuuden kannalta. Sen lisäksi hän tuntuu todella paljon siltä, miltä hän tuntui elokuvassakin. Yksi olisi parempi, mutta palataan siihen kohta.


23. Harley Quinn - Batman: Arkham City

Harlekiini on yksi kaikkein hauskimpia hahmoja Batmanissa. Monet tilanteet joissa hän on mukana, muuttuvat helposti entistä hauskimmiksi, joskus aika pienillä asioilla. Syy miksi City on valintani, johtuu siitä että DLC:ssä Harley saa entistä enemmän tilaa. Harley on niitä hahmoja jotka toimivat erinomaisina kevennyksiä ja yksi suurimpia syitä on erinomaisessa ääninäyttelyssä josta vastaa tietenkin, Tara Strong.


22. Shocker - Spider Man: Enter Electro

Shocker loistaa tämän pelin roistovalikoimassa. Hän on ensimmäinen pomovihollinen ja samalla se kaikista vaikein. Tämän lisäksi Shocker kuullostaa ja tuntuu loistavalta mikä vain korostaa sitä miten hyvin tämän hahmon voi oikeasti tehdä. Tässä on paras esimerkki siitä.


21. Necromancer - Castle Crashers

Pääroiston kakkosmies ja erittäin hyvä sellainen. Helposti kokopelin näyttävin hahmo jonka kohdalla on vain pakko todeta että tuolla hahmolla voisi todella mielellään pelata tämän pelin uudelleen läpi ja pitkän kaavan kautta, niin hyvä hahmo on kyseessä ja vihollisena tämä tyyli toimii erityisen hyvin.


20. Hakkon Wintersbreath - Dragon Age: Inquisition

DLC tehtävän pääpaha. Jääalueen lohikäärme on haastava vihollinen ja todella näyttävä myös. Tätä olisi voitu käyttää vähän enemmänkin ja paikoitellen tuntuu että Hakkon ei oikein saa mitään todellista persoonaa vaan jää vain isoksi ja pahaksi lohikäärmeeksi.


19. Black Tower of Sauron - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Kolmesta mustasta kapteenista se, mikä pomotaistelussa ottaa käyttöön psykologiset keinot ja onnistuu loistavasti tuomaan esiin ne tarinalliset seikat. Korostaa hyvin kapteenikolmikko ja muuttuu lopulta kiinnostavimmaksi koko kolmikosta.


18. Bloody Crow of Cainhurst - Bloodborne

Tämä on jälleen yksi sellainen roisto joka on läsnä yhdessä kohdassa mutta joka pelkän taistelun ja tyylinsä kautta nousee oitis kovimmaksi roistoksi. Itse koen että pari kovaa kandidaattia (Lady Maria ja Gehrman) eivät ole niin selvästi roistoja mutta tämä tappaja on ja vielä pirun hyvä ja kiinnostava sellainen.


17. Nevan - Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Yksi parhaiten tehtyjä DMC3 vihollisia ja se kilpailu on aika kova. Onnistuu oitis keräämän huomion itseensä, osittain siksi että ulkoinen olemus on aika paljastava ja ääninäyttely todellakin sen mukainen. Idea on kuitekin erittäin hyvä varjoja, lepakoita ja sähköä käyttävästä vampyyristä ja taistelussa nämä puolet tulevat todella hyvin esille. Unohtamatta sitä että Nevan on yksi niitä haastavimpia vihollisia koko pelissä ja asepalkinto on myös niitä erikoisimpia. 


16. Reno - Final Fantasy VII

Reno on yksi niitä hahmoja joka iskee tyylillään ja asenteellaan. Rento kaveri asenteessaan ja pukeutumisessaan. Hän käyttää Turksien pukua, mutta hyvin vapaalla tyylillä. Reno on helposti yksi onnistuneimpia roistoja FF7:ssa. Hän on juurikin sellainen kaveri joka toimii, koska osaa yhdistää asenteensa ja pukeutumisensa korostamaan sitä, millainen hän on ja siksi hän on jäänyt niin hyvin mieleen.


15. Scorch - Spyro: Year of the Dragon

Helposti parempi kuin pelin varsinainen pääroisto. Tätä hirviötä vastaan taisteltaessa on enemmän tyyliä kuin Sorceressia vastaan taisteltaessa ja muutenkin tämä on sen tyylinen vihollishahmo joka toimii niin hyvin koska näyttää niin hyvältä ja on todellinen voimanpesä.


14. Nightmare - Soul Calibur III

Soul Caliburin selvimpiä roistohahmoja. Tappelupelit ovat usein sellaisia että on vaikea sanoa että kuka on todella roisto, mutta Nightmare on selvä roisto ja todella näyttävä sellainen. Hän ei ole aivan täysin geneerinen pimeyden ritari, vaan omanlaisella tavallaan todella toimiva. Tätä korostaa loistava ääninäyttely ja liikevalikoima joka todellakin tekee hänestä yhden pahimmista.


13. Zedonius - Ninja Gaiden Sigma 2

Monien hirviöiden joukossa lopullinen valintani oli joko tämä, tai Volf. Päädyin kuitenkin Zedoniusiin koska jotenkin tämä hahmo on toimivampi kokonaisuus vähemmillä heikentävillä tekijöillä, kuten se että Volf on nelikätinen lykaani ja että Elizebethillä on perhossiivet. Zedonius tuntuu kaikkein toimivimmalta demonilta ja vaikka myös Genshin olisi kova valinta niin itse valitsen tämän.


12. Berial - Devil May Cry 4

Helposti yksi hienoimmista DMC hirviöistä koskaan. Vähän lohikäärmettä, liekkejä, jotakin muuta ja miekka kaupan päälle. Tämä on juurikin sellainen hirviöpomovihollinen jollaisia tämä pelisarja voisi pitää sisällään vielä enemmän. Tosin osa tämä hienoudesta saattaa olla siinäkin että vastaavia ei ihan hirveästi ole. Tämä on jokatapauksessa helposti koko nelospelin parhaiten tehty vihollishahmo.


11. Arkham Knight / Red Hood - Batman: Arkham Knight

Tämä oli sellainen hahmo joka oli suhteellisen ilmiselvä tapaus mutta osattu kuitenkin tehdä siten, että tausta tulisi esiin mahdollisimman draamaattisesti. Todella iso puoli tämän hahmon toimivuudessa on se mitä tapahtuu pääpelin jälkeen. Troy Bakerin erinomaisesti ääninäyttelemä Red Hood on todella kova hahmo jossa uudenlainen tyyli puree oitis. Tässä on todella kova jätkä ja erinomainen roistohahmo joka, kuten monet muutkin Batmanin viholliset, ajoittain näyttää myös toisen puolensa.


10. Griever - Final Fantasy VIII

Guardian Force olennoista jotkut ovat vihollisina, mutta muuttuvat liittolaisiksi. Griever ei ole näistä mitään, sillä hän on Ultimecian liittolainen. Tämä on syy miksi Diablos ja muut eivät tähän listaan ole niitä kaikkein sopivimpia, he eivät ole selkeästi vihollisia. Griever on erittäin hyvin tehty olentoja ja sen lyhyen ajan mitä hän on mukana loppuhuipennuksessa, hän onnistuu varastamaan shown.


9. Doku - Ninja Gaiden Sigma

Samurihahmo ja erittäin hyvä sellainen. Alusta asti hän on se joka on se roistohahmo jota etsitään, tietämättä hänestä paljoakaan. Sitten kun hänet lopulta kohtaa ja se on ninja vastaan samurai, niin siinä on sitä todellista oikeaa asennetta ja sääli onkin, ettei tämä ollut se hahmo jota vastaan käytiin se viimeinen taistelu, sillä se olisi ollut eeppinen.


8. Chernabog - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Ehkä parhaiten Chernabog on haaste mielessä tehty ensimmäisen pelin Final Mixissä jossa tämä paholainen oli jo haastava. Mutta ehkä parhaan esityksen hahmo on saanut tässä versiossa jossa Fantasia herää uudelleen henkiin ja varsinkin Night on the Bald Mountain. Tämä hahmo on yksi upeimpia olentoja joita Disney on tuonut eloon ja vaikka hahmo onkin aika sivuosassa tässä pelisarjassa, niin kyllä hän on silti upea näky.


7. Death - Castlevania: Symphony of Night

Itse Kuolema on Draculan liittolainen. Syy miksi hän nousee tässä pelissä muiden niin hyvien vihollisten yläpuolelle, on hänen vaikutuksensa peliin. Hän ottaa Alucardin varusteet pois ja hänellä on puheääni. Sen lisäksi kyseessä on itse viikatemies ja hän näyttää juurikin siltä miltä pitää. Death on erittäin hyvin tehty vihollinen jonka löytäminen osa elämystä. Tässä on se vihollinen joka on Draculan lisäksi saanut isomman osan tarinaan ja erittäin hyvin tehdyn sellaisen.


6. Poison Ivy - Batman: Arkham Asylum

Yksi omia suosikki Batman pahiksiani. Myrkkymuratti oli osa jo ensimmäistä Arkham peliä ja siinä pelissä hän oli kokonaisuudessaan kaikkein onnistunein. Cityssä kyseessä oli pelkkä cameo ja Knightissa hän ei ollut yhtään näin hyvä ei ulkoisesti eikä tarinallisesti. Poison Ivy on niitä hahmoja jotka eivät ole puhtaita roistoja, mutta ei hän jäärin liittolaismainen ole. Hänet olisi voitu tehdä paremminkin, mutta toimiva hahmo on kyseessä.


5. Hades - Kingdom Hearts II

Kaikista Kingdom Hearts pelisarjan monista Disney roistoista yksi onnistuu täysin viemään shown. Ykkösessä Hades on myös erinomainen kuten pari muutakin. Toisin kuin vaikka Scar, Hades tuntuu juurikin siltä, miltä hän tuntui elokuvassa, kiitos James Woodsin mestarillisen suorituksen. Hades on juurikin sellainen millainen elokuvassa Hercules ja se tekee hänestä kaikkein onnistuneimman. Hän on hauska, hurja ja juuri sellainen kuin pitääkin.

Syy miksi valitsin tämän pelin johtuu siitä että tällä kertaa Hades tuntuu saavan vähän enemmän tilaa ja sisältöä, vaikka ykkönenkin oli napakymppi, niin kun pitää valita niin valitsen tämän. 


4. Harvey Dent / Two-Face - Batman: Telltale Series

Tämä on niitä tapauksia Batman hahmoissa, jossa entinen ystävä muuttuu viholliseksi ja tässä pelissä se asetelma on osattu tehdä erityisen hyvin. Toisin kuin Kissanainen joka on enemmänkin liittolainen kuin vihollinen, on Kaksinaama enemmän vihollinen kuin liittolainen. Tästä kaikesta tekee entistä paremman kokonaisuuden se, että tässä pelissä se vanha Harvey Dent ei katoa vaan näkyy yhdessä Kaksinaaman kanssa.


3. Golbez - Final Fantasy IV

Final Fantasyn Darth Vader. Se kuvaa tätä pahista erittäin hyvin. Final Fantasy sarjassa monet asiat vaikuttavat tarinaan ja muuttavat sitä. Star Warsissa Keisari on ehkä se pääroisto, mutta Darth Vader on kuitenkin se, joka on se ikimuistoisin. Golbez on erittäin upea näky todella monella tavalla. Ainoa heikkous tulee asevalinnassa ja siinä että häntä vastaan ei siis ihan oikeasti pääse taistelemaan. Mutta silti, Golbez on erittäin onnistunut hahmo.


2. Sif - Dark Souls

Tämä on monella tavalla hieman yllättävä valinta mutta pari asiaa saa tämän suden tuntumaan niin hyvältä. Hän on roisto vain koska hän suojelee sitä, mitä hänen isännästään on jäljellä. Sif olisi taatusti vahva liittolainen, mutta tietyt asiat ajavat hänet ja Sifin vastakkain. Mikäli DLC on pelattu ennen tätä kohtaa, niin koko tilanne muuttuu entistä traagisemmaksi. Sif on osittain liittolainen, mutta hänen uskollisuutensa tekee hänestä vihollisen.

Hän ei ehkä haluaisi, mutta hänen täytyy ja taistelun lopussa ainoa keino voittaa on lopettaa hänet, vaikka itse en sitä millään olisi halunnut tehdä. Sif on se hahmo Dark Soulsissa, joka on jäänyt kaikkein eniten mieleen suurena haasteena ja mestarillisena pomotaisteluna.


1. Witchking of Angmar - Middle-Earth: Shadow of War

Noitakuningas on yksi niitä Sormusten Herra hahmoja joista itse todella pidän vaikka hahmo saikin ihan hyvän kohtelun Lord of the Rings: Aragorn's Quest pelissä, niin Shadow of War versio on paljon parempi. Noitakuningas on tehty hyvin ja hän tuntuu juuri siltä miltä pitääkin. Hän tuntuu ajoittain jopa pelin pääroistolta. Witchking on hahmo jonka ulkoinen olemus on erinomainen ja sisältö nyt on parasta laatua koko TSH maailmassa.

Pelin versio on omanlaisensa ja vieläpä todella onnistunut sellainen. Jo pelkkä maininta on todella loistavasti tehty ja tunnelmallinen, mutta se hetki kun hahmo astelee kuvaan, on vielä parempi. Ainoa oikea heikkous on siinä, että Noitakuningas ei kanna miekkaa vaan ainoastaa piikkinuijaa ja nuija ei ole oikein millään tavalla omanlaisensa.

Mutta kokonaisuudessa Noitakuningas on erityisen hyvä vihollishahmo tyylillisesti, tunnelmallisesti ja tarinallisesti. Tarinallinen puoli varsinkin saavuttaa omanlaisensa mittakaavan pelin lopussa.