Hyvin moni asia voi tehdä pääroistosta lopulta melko huonon. Joko roisto ei ole suoraan pääroisto materiaalia ja parempikin kandidaatti löytyisi pelistä, tai sitten roiston kohdalla on tehty muutoin jotakin typeriä ratkaisuja jotka eivät mitenkään paranna häntä kyseisellä jalustalla. Monesti roistohahmo on suoraan vain tehty ulkoisesti siten että ei vain sovi pääroistorooliin, vaikka kelpaisikin toisenlaiseen roistorooliin.

 

 

Kertaus:

 

Pari suuntaviiva jotka asettavat samalla vähän sääntöjä:

- Vain yksi per peli, jos useampi pääroisto niin vain yksi voidaan valita

  • Kaikissa peleissä ei edes ole varsinaista pääroistoa ja joissakin se on kyseenalaista.

- Pääasiassa vain selviä pääroistoja kyseisessä pelissä

- Jos heistä tulee muissa peleissä liittolaisia niin se ei haittaa kun kyseessä on tietty tarina

- Pääroisto ei aina ole viimeinen vihollinen jonka nujerrat

- Pääroisto ei välttämättä edes esiinny pelissä

 

Lisähuomioi. Kun tälläisiä listoja on tehnyt useamman niin huomaa että jotkut tällä listalla olevat ovat huonoimpia kuin ykköslistalla olleet. Mutta eipä niitä tule vaihdeltua koska uusia pelejä kuitenkin tulee ja sitä kautta listat muuttuisivat entisestään. Puhumattakaan että monia ei edes muista, koska huonot helposti unohtuvat, toisin kuin hyvät. Lisäksi on syytä vielä mainita että pelit joita ei ole käyty loppuun asti, ei voida tässä tapauksessa mainita koska tarinassa voi olla yllätyksiä.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Simon Krieger - Spider-Man: Miles Morales

Ulkoisesti sopivan tavallinen ja esitellään juuri oikein, jotta hänestä pitää. Ongelmana on enemmänkin se, että tämän hahmon kanssa ei oikeastaan edetä mihinkään ja hän jääkin pitkälti takapiruksi.

 

Devin Weston - Grand Theft Auto V

Tälläinen hahmo jonka kanssa on menty aivan liian helppoa tietä ja sitä kautta tämä jää GTA tasolla todella tylsäksi ukkeliksi joka ei itse likaa käsiään, eikä lopulta edes ole erityisen uhkaava muuta kuin paperilla.

 

Dimitri Rascalov - Grand Theft Auto IV

Potentiaalinen hahmo joka on kuitenkin sitten jätetty aivan liian kliseiseksi ja melko tylsän oloiseksi ryssärosmoksi joka on muutenkin kliseekokoelma.

 

Lumine - Megaman X8

Tämä on niitä tapauksia kun uusi pääroisto olisi tervetullot mutta Luminen kohdalla ei ole oikeastaan tehty mitään mikä nostaisi tätä hahmoa esille millään merkityksellisellä tavalla.

 

Dagan Gera - Star Wars Jedi: Survivor

Paperilla, ideallisesti ja ajatustasolla tämä olisi enemmän kuin loistava pääroisto peliin. Mutta toteutuksessa on sitten menty pahasti pieleen sillä pelkästään ulkoisesti tämä hahmo on jotenkin niin typerän näköinen.

 

Francois Thomas Germain - Assassin's Creed: Unity

AC sarjan roistohahmoista yksi potentiaalisimpia, josta olisi vaikka mihin ja joka saa jotain aikaiseksikin, mutta joka on sitten monella tavalla jäänyt melko laiskasti toteutetuksi ja tasapasuksi.

 




24. Father Balder - Bayonetta

Ulkoisesti vähän kyseenalainen mutta ei suoraan huono, se on paljon enemmän se tylsä sisältö joka tekee tästä hahmosta aika tylsän ja mitäänsanomattoman tapauksen. Tämä on niitä harmillisia tapauksia koska tämä hahmo ei tunnu oikeastaan pääsevän yhtään mihinkään, vaikka sopiikin todella hyvin tähän peliin.


23. Brother Eli - Surge 2

Hieman kliseinen kiihkouskovainen joka ei isommin tunnu kehittyvän mihinkään suuntaan sillä tavalla, miten pääroiston lähemmäs pitäisi. Eli ei missään kohtaa todella tunnu sellaiselta pääroistolta ennen Arkkienkelimuotoa, mutta sekään ei kokonaisuutta pelasta koska hahmo jää niin mitäänsanomattomaksi.


22. Heinz Böhm - Sniper Elite 4

Ideallisesti erinomaisesti tehty hahmo, joka kuitekin on niin tylsä sitten kohdattaessa, että ei millään pysty täyttämään odotuksia, vaan jättää todella lattean vaikutelman. Tämä on hyvä esimerkki siitä että vaikka sisältöä olisi, niin jos ulkokuori ei ole millään tavalla tyylikäs, niin loppuvaikutelma on helposti miinuksen puolla.


21. Bolivar Trask - Ultimate Spider-Man

Tämä on pääroistoksi todella heikko valinta, varsinkin kun pelattavana duona ovat sekä Hämähäkkimies että Venom, suuresta määrästä saatavilla olevia hahmoja, Trask on erittäin huono pääroistovalinta. Muutoin hahmo on melko osuvasti juuri sellainen millainen hän monesti on sarjakuvissa ja vastaavissa ollut, mutta tämä versio ei ole oikeastaan parannellut mitään osaa tai mistään sellaista, että hahmo olisi pääroistomateriaalia.


20. Sonny Forelli - Grand Theft Auto: Vice City

Vähän liiankin klisee mafiamies joka ei vaikuta itse tekevän juuri muuta kuin isottelee ja ohjaamaan tapahtumia rahalla. Ei edes ulkoisesti ole erityisen vakuuttava ja mitä tulee siihen tarinalliseen puoleen, on Forelli enemmänkin sellainen motivaattori/uhka. Loppupuoli sitten näyttää millainen raukkis hänkin lopulta on ja miten vähän on sisältöä joka todella nappaisi, vaikkakin tapa jolla hän liittyy Tommyn tarinakaareen on toimiva ja hyvin rakennettu.


19. Bode Akuna - Star Wars Jedi: Survivor

Pelin toinen pääroisto, joka tavallaan ottaa ensimmäisen paikan kun pari käännettä ehtii tapahtua. Tarinallisesti hahmossa on paljon hyviä puolia ja runsaasti mahdollisuuksia, mutta ulkoisesti hahmo on kuin uusi versio heikoimman trilogian Poe'sta, eli heti möhlätti, koska hahmo toimisi paremmin jos kuolisi pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Muutenkin tuntuu että hahmon kanssa on tehty muutamia aika kyseenalaisia ratkaisuja ja hänen roistopuolensa osuu todella hyvin yhteen tarinan kanssa, mutta tämä ei ole millään tavalla pääroisto materiaalia, ei ulkoiselta tyyliltään tai sisällön toteutukselta.


18. Prince Ahmet - Assassin's Creed: Revelations

AC sarjan pääroistojen joukossa tämä on niitä hahmoja jota on yritetty tehdä vähän ovelammaksi mutta lopputulos ei vain kanna oikeastaan mihinkään. Tämä on taas yksi melko mitäänsanomaton roistohahmo niin monien muiden roistohahmojen joukossa tässä kokonaisuudessa ja jopa kaikki pelihahmon ns nokkelimmat teot ovat melko raukkamaisia tai kliseisiä eikä hahmon ulosantikaan korosta mitään. Loppupuoli onkin sitten se viimeinen niitti kun hahmon todellinen pelkuriluonne tulee esiin.


17. Adelard Möller - Sniper Elite 5

Hyvin kliseisen tavallinen natsihahmo ilman oikeastaan mitään omaa sisältöä. Tälläisiä roistohahmoja on nähty peleissä useita ja myös tässä sarjassa, joten Möller on vain yksi muiden joukossa, eikä tee oikeastaan mitään paremmin, mitä muut vastaavat eivät olisi tehneet.


16. Erich Rhoemer - Syphon Filter

Suhteellisen vähän käytetty hahmo joka on kuitenkin mukana alusta asti mutta pysyy saavuttamattomissa. Rhoemer on lopulta melko tavanomainen kovanaama ja melko vähän pääroistomateriaalia. Tälläinen sissityylikkyys tuntuu myös menevän aika erilleen siitä mihin pelissä on tähdätty. Melko tavanomainen roistohhahmo ilman mitään omaa.


15. Cesare Borgia - Assassin's Creed: Brotherhood

Kyllä on historiallisesti hahmosta osattu tehdä melkoinen irvikuva pelimuotoon. Cesare Borgia on yksi pelisarjan ärsyttävimpiä pääroistoja sillä tämä kultalusikka perseessä kasvanut lellikkikakara tekee kyllä todella pahjoa ja hurjiakin juttuja, mutta toteuttaa ne sellaisella asenteella että hän on lähinnä inhottava tyyliin Draco Malfoy ja kumppanit, eikä sellainen pääroisto kuin isäpappa. Tämä versio ei tee millään tavalla arvokasta versiota historian hahmosta, vaan tuntuu enemmänkin tekevän hänestä pilaa joka käänteessä.


14. Mizo - Jak X

Jak & Daxter sarjassa on enemmän kuin tyypillistä että se hienoin roistohahmo ei missään kohtaa ole se pääroisto ja se on tässä kohtaa todella selvää. Mizoa alustetaan todella hyvin, mutta hän on todellisuudessa melko huonosti tehty hahmo, vaikka hahmossa onkin muutamia hyviä ideoita. Kun tietää kaikki salaisuudet, ei hahmo olekaan enää erityisen hyvä roistohahmo, eikä se kaikista tyylikkäimmän näköinenkään.


13. Hassan Zyani - Call of Duty: Modern Warfare 2

Melko tavanomainen roistohahmosta omassa tyylissään, ilman mitään sellaista mikä erottaisi hänet monista samanlaisista, monien samanlaisten pelien keskuudessa. Zyani on lisäksi toteutettu sillä todella kliseisellä tavalla jossa hän vaikuttaa pehmeästi puhuvalta ja kunniakkaalta, vaikka sitten tuntuukin nopeasti yhdeltä vihaiselta ja kovaääniseltä terroristilta. Loppuviimeksi hyvin tylsä pääroisto, varsinkin tässä pelisarjassa.


12. Stranger - Last Stop

Tämä hahmo pysyy pitkälti täysin mysteerinä ja tapa jolla hahmoa alustetaan ja kehitetään on kiinnostava, mutta hahmo itsessään jää lopulta todella mitäänsanomattomaksi eikä vain toimi. Ulkoisesti hän on melko tylsän oloinen ja sitten se mitä hän lopulta todella on jää tulkinannvaraiseksi. Ei se paras mahdollinen pääroisto, edes näin vaatimattomassa pelikokonaisuudessa.


11. Tavion Axmis - Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy

Tämän hahmon kohdalla suurin ongelma on siinä, että hahmo oli oikein hyvä sivuroisto Outcastissa, Desannin luottosithinä. Pääroistona hahmo ei kuitenkaan toimi, juuri ollenkaan vaan kokoajan on sellainen fiilis että se todellinen roistohahmo on piilossa ja tämä varahahmo on vain tuuraamassa. Tämä, kuten monet aiemmin, ei vain ole pääroistomateriaalia, varsinkaan tyylikkyydessään.


10. Kazuya Mishima - Tekken 7

Laimea versio Heihachi Mishimasta ja kun tätä hahmoa vertaa isäukkoon, niin eihän Kazuya ole yhtään mitään. Siinä missä Heihachi on hienon näköinen, uhkaava ja muutenkin todella hyvin tehty hahmo, on Kazuya enemmänkin vihainen pikkupoika joka nyt on sattumalta kasvanut isoksi. Tässä pelissä kokonaisuus  on edennyt jo melko tulkinnanvaraiseksi mutta kuten monesti aiemminkin, nyt Kazuya on se roistopuolen edustaja, eikä kovin hyvä sellainen, koska näyttää lähinnä vihaiselta kovikselta, tyyliin Vegeta.


9. Eliza - Skullgirls

Kaikista todella tyylikkäistä hahmoista joita tästä pelistä löytyy, ei Eliza ole millään tavalla sellainen pääroiston tasoinen, ei oikeastaan millään tavalla. Tämä Kleopatra ulkoasu on tavallaan osuva ja lähettää tiettyä viestiä, mutta isompia tyylipisteitä siitä ei saa.


8. Felicity D'Amaco - Evil West

Iso ongelma on siinä, että tämä peli olisi tarvinnut ja ansainnut merkittävästi paremman pääroiston, eikä tälläistä pikkutyttövampyyriä, tyyliin Veren Vangit. William Rentierien tyylinen hahmo olisi ollut merkittävästi parempi, tai mahdollisesti toinen asesankari, tai vanha tuomarivampyyri, melkein mikä tahansa monista vaihtoehdoista olisi ollut tätä parempi koska Felicity tuntuu juurikin sellaiselta hahmolta jonka kanssa yritetään erottua joukosta, mutta ei onnistuta tekemään sitä positiivisella tavalla, koska hahmo ei kuulu tälläisen pelin pääroistoksi.


7. Sisna - Ashen

Valtava pettymys, sillä Sisna ei vain tunnu pääroistolta juuri ollenkaan ja tapa jolla tarina tähän pureutuu ei tee juuri mitään palveluksia kokonaisuudella. Tämän hahmon kanssa tuntuu että hänestä tehtiin pääroisto todella viime hetkellä ilman että asiaa mietittiin kunnolla, sillä hahmo ei vain tässä roolissa isommin toimi. Mutta eipä toimi kovin moni muukaan asia pelissä.


6. Cagliostro - Steelrising

Ideallisesti myös tämä on oikein hyvin tehty hahmo, joka on, myös yksi näitä hahmoja joka on ulkoisesti hyvin tylsästi toteutettu. Hahmo ei tunnu eroavan pelin muista peruukkia pitävistä hahmoista juuri millään tavalla, mikä on melko surkea ratkaisu. Mutta se tapa jolla hahmoa käytetään pelissä on se viimeinen niitti, sillä Steelrising tuntuu jäävän kesken ja paljon jää arvailun varaan. Cagliostro on hyvä esimerkki nimellisestä pääroistosta, sillä jos häntä ei olisi näkynyt ollenkaan, ei peli olisi merkittävästi muuttunut.


5. Mundus - Dmc

Naurettavan huono versio erinomaisesta hahmosta naurettavan huonossa uusiversiossa erinoamaisesti pelistä. Pitkälti tästä syystä tämä tuntuu niin umpisurkealta hahmolta, kuten myös peli jossa esiintyy. Alkuperäinen Mundus oli todella hyvä ja paras mitä hänestä tehtiin on kalju miesjärkäle ilman mitään tyyliä ja laadukasta sisältöä. Tosin kun kyseessä on näin surkea pelillinen kokonaisuus niin ei tämä ole edes kovinkaan kummoinen ihme.


4. El Sueno - Ghost Recon: Wildlands

Kokoelma kliseitä. Iso tatuoitu ja kalju huumeparoni jolla laaja roistojoukko. El Sueno on tälläinen tapaus joka lähinnä vetelee naruista ja vaikka hänet esitellään aluksi, niin kyllä hän ehtii nopeasti unohtua kun pitäisi alkaa kahlata suurta määrää sisältöä päästäkseen lähemmäs. Kun miettii että miten paljon parempia hänen kätyrinsäkin ovat, tuntuu tämä hahmo enemmän sellaiselta kätyrihahmolta, eikä millään tavalla pääroistolta.


3. Pirate boss - Man of Medan

Normaalisti tämä olisi huonoin kaikista, sillä tämä ei ole lähellekään samaa tasoa kuin muut pääroistot listalla. Hahmo on tylsä ja juurikin sillä klassisella tavalla tekemällä tehty kovaksi. Tyylikäs hän ei ole, kiinnostava ei myöskään eikä näyttely paranna kokonaisuutta millään tavalla. Tämä on kuin Captain Philipsin Muse mutta paljon pienemmässä kaavassa ja paljon huonommin tehtynä. Tämä roistohahmo ei ole laatua tai tyyliä nähnytkään.


2. Achilles Davenport - Assassin's Creed: Rogue

Kun kerrankin pelataan temppaliherralla ja vastassa pitäisi olla salamurhaajien mestari, niin miten onkaan sitten tehdään tälläinen Davenportin kaltainen tylsä ja särmätön äijä joka ei suoraan sanoa ole minkään valtakunnan pääroistomateriaalia, varsinkin kun hän on ennenkaikkea todella tylsä hahmo, ärsyttävä paskiainen ja liian mitäänsanomaton ollakseen oikeasti vakuuttava mestari salamurhaaja. Jopa monien huonojen AC pääroistojen joukossa, tämä on niitä huonoimpia eikä edes tarinassa ole osattu juuri ottaa mitään irti tästä hahmosta ja asetelmasta.


1. Melbu Frhama - Legend of Dragoon

Tämän pääroiston kohdalla on tapahtunut tälläinen monesta Final Fantasystä tuttu juttu. Hahmo esitellään vasta silloin kun peli on jo loppupuolella ja kun sivustalla on kaksi erittäin hyvää mahdollista roistohahmoa, niin kyllä tämä on oitis se hahmo joka erottuu joukosta, koska on paljon huonompi. Tarinallisesti hahmo on perustellusti pääroisto, mutta ulkoisesti hän näyttää todella typerältä eikä lopputaistelukaan muuta sitä ollenkaan. Lisäksi nimikin on typerä. Tämä on kuin kokoelma huonoja ratkaisuja. Näin eeppisiin mittasuhteisiin yltävä peli ansaitsisi oikeasti hyvän pääroiston ja tämä tylsä kuiva velhoukko ei ole sellainen, kun vaihtoehtoina ovat sekä Lloyd että Zieg. Lopulta, Melbu on valtava pettymys sekä pääroistona että loppuhuipennuksena.