Vaatetus on iso osa pelihahmoa, oli kyseessä sitten vaihtuva tai pysyvä vaatetus. Asu on iso osa sitä millainen pelihahmosta tulee, varsinkin vanhemmissa peleissä joissa graafinen ulkoasu ei ollut vielä huipussaan.

 

 

 

Asusteita on monenlaisia mutta jotkut erottuvat selvästi enemmän kuin toiset. Oli sitten kyseessä hyvä tai paha hahmo niin ulkoinen olemus on iso osa kokonaisuutta ja tapa jolla he pukeutuvat on helposti se näkyvin osa. Joissakin hahmoissa piirteet ja luonne vaikuttavat paljon ja kaikessa tässä asukokonaisuus jää helposti sivuu, etenkin silloin jos pelaaja voi vaikuttaa asuun itse. Mutta nyt on tarkoitus nostaa ne parhaat asut esille.

Yksi per pelihahmo

Sanotaan vielä että vaikka nostakin yleensä yhtä asua esille, kun hahmolle on useita asuja, niin ideana silti nostaa esiin hahmo joka on kaikkein tyylikkäin, oli asu mikä hyvänsä.

 

KUNNIAMAININTOJA


Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

- 2003 TMNT animaation tyylikäs haarniska on hienosti kääntynyt videopeliin. Silppuri ei ole koskaan ollut näin upea.

 

Vincent Valentine - Dirge og Cerberus: Final Fantasy VII

- Vincentin synkkä tyyli tulee erinomaisesti esiin. Repaleinen viitta ja muutenkin särmikäs tyyli on omiaan tälle hahmolle.

 

Hunter - Destiny

- Metsästäjä on oma valintani tästä pelistä sillä hupullinen viittatyyli on erittäin hieno.

 

Skullface - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

- Ehkä se hienoin MGS pahis. Kokomusta asukokonaisuus lierihatulla.

 
24. Xemnas - Kingdom Hearts II

Musta kaapu on organisaation merkki, mutta yksi osuus nostaa Xemnasin oitis muiden ohi, nimittäin viimeisen taistelun viimeinen vaihe jossa hänellä on mustavalkoinen asu. Se jos mikä on todella upea silaus.


23. Artorias - Dark Souls

Wolf Knight armor on sinisellä värisävytteellää yllättävän hieno. Artoriasin tyylissä oman vaikutteensa tuo se lankeemus ja se repalaisuus. Kokonaisuutena tämä asu toimii todella hienosti perustana. Vaikka itse en pidäkään kokonaista susiritarin settiä niin kyllä se on siitä huolimatta yksi hienoimpia puhtaita kokonaisuuksia koska siinä on todellakin sitä jotakin omaa.


22. Twisted Fate - League of Legends

Legendojen liigassa on vaikka kuinka monta erittäin hienoa asukokonaisuutta. Itse pitäydyn perustyylissä ja kaikista näistä tyyleistä Twisted Faten länkkärityylinen pukeutuminen uppoaa kaikkein parhaiten. Siinä on mukana se uhkapelurielementtikin mutta ilman sitäkin tämä olisi erinomainen. Todella siisti ja särmikäs pukeutuminen ilman mitään ylimenevää koristelua.


21. Witch-King - Middle-Earth: Shadow of War

Noitakuningas on yksi omia suosikkejani Keskimaatarinoissa. Kyllähän kirjoissa on monia erinomaisia hahmoja aina Ancalagon Mustasta alkaen joita ei ole juuri näkynyt, mutta Noitakuningas on yksi niitä hahmoja joka on saanut monta hyvää versiota. Sanotaan että eniten tässä versiossa nyppii tuo aseistus, se kun ei juuri erotu edukseen eikä muutenkaan toimi. Mutta asukokonaisuus on juurikin sellainen mitä nazgulilta odottaa. Aavemainen musta kaapu jonka alla pimeys. Kruunu korostaa tietenkin sitä, mitä hän oli ennen.


20. Golbez - Final Fantasy IV

Yksi hienoimpia FF roistoja. Upea haarniska ja kypärä sarvineen. Koristuskuviot vain parantavat kokonaisuutta joka on jo valmiiksi erinomainen. Tämä on juurikin sellainen haarniska joka kuuluu mustille ritareille.


19. Tony Montana - Scarface: The World is Yours

Arpinaaman pukeutuminen on siisti ja Miamin aurinkoon sopiva. Vaikka klassinen sininen puku onkin omiaan tämän hahmon tyyliin niin se minkä itse nostan esiin on valkoinen puku punaisella kauluspaidalla. Se on jotenkin omaan silmään hienompi mutta kyllä Tony Montana on sinisessä eniten sellainen, millainen Arpinaama oikeasti on.


18. Warden - Dragon Age: Origins

Blood Dragon haarniska on ehkä se oma suosikkini mutta kyllä Silver Warden on myös aika lähellä. Tässä pelissä on monta sellaista haarniskaa jotka olisi voitu tehdä aika paljon hienommiksikin, mutta kaikki DLC mukaanlukien, niitä vaihtoehtoja on aika paljon ja mukana monta todella hienoa. Dragon Age pelien kohdalla Inquistionin Inkvisiittori on myös todella hieno, mutta tämä tuli ensin joten valitsin nyt sen.


17. Sora - Kingdom Hearts II

Jatko-osa todellakin osasi korottaa panoksia. Musta tyyli on ennenkaikkea todella särmikäs ja se on todellakin tapa saada Soran ulkoasu näyttämään oitis hienommalta. Kaikista Kingdom Hearts variaatioista tämä on ehdottomasti se oma suosikkini. Vaatetuksella Sora on vähän niin ja näin, mutta kyllä siitä mustalla värillä tuli yllättävän hieno. Musta väri tekee omalla tavallaan muista väreistä enemmän erottuvia, kuten Final Formin valkosävytteinen.


16. Ryu Hayabusa - Ninja Gaiden Sigma 2

Ninjoista Ryu on upein. Hänen musta tyylinsä ilman mitään ylimääräistä toimii erittäin hyvin ja mukaan kun heittää miekan tai pari niin se on se viimeinen silaus. Huivi tuo hieman viittamaista tyyliä, mutta kyllä tämä taktinen ja käytännöllinen pukeutumistyyli on se miksi ninjan ulkoinen olemus on niin hieno.


15. Bigby Wolf - Wolf Among Us

Iso Paha susi ihmismuodossa on hyvin tavallinen mutta syystä tai toisesta itse tykkään todella paljon. Syynä tähän on se että asustuksessa on läsnä se tietty välinpitämättömyys, mutta samalla se tietty virallisuus. Kravatti ei ole ihan loppuun asti vedetty ja kauluspaidan hihat kääritty, kuin tosimiehellä. Tämä tyylikkyys luo sellaisen hyvin normaalin asenteen mikä todellakin kätkee sen mitä sieltä alta sitten löytyy.


14. Talion - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Talion on kuin Aragorn mutta Viggo Mortensenin sijaan hahmosta vastaa Troy Baker ja täytyy sanoa että tämä on suurin syy miksi Talion on niin upea hahmo. Asuja hahmolle on useita ja kaikissa on omaan tapaansa omat vahvuutensa. Dark Ranger ja Captain of the Watch molemmat ovat vahvoja kandidaatteja mutta kyllä se perusversio on jostakin syystä se kaikkein toimivin, koska sitä kautta Talion erottuu monista muista kaltaisistaan hahmoista. Mutta oli asu mikä tahansa niin kyllä Talion on todella tyylikäs.


13. Jacob Frye - Assassin's Creed: Syndicate

Itse pidän todella 1800-luvun tyylistä Lontoossa. Pitkä ja hienoväritteinen takki ja silinterihattu. Todella steampunk henkinen tyyli. Se uppoaa todella hyvin. Väreistä voi olla montaa mieltä ja jokaisella on oma suosikkinsa. Vaikka yleensä valitsisin mustan niin täytyy sanoa että valkea/harmaa on tässä tapauksessa jotenkin hienompi.


12. Punisher - Punisher

Tuomarilla on yksi asia mikä todellakin nostaa esille ja se on pääkallo. Ilman sitä kyseessä oli normaali pitkä musta nahkatakki ja tietty taisteluvarustus. Mutta pääkallon kanssa kokonaisuus on oitis sellainen josta eräs tietty rankaisija tulee heti mieleen. Erityisen hyvä esimerkki siitä miten hyvin pienillä yksityiskohdilla voidaan saada aikaiseksi ikuinen mielikuva.


11. Alucard - Castlevania: Symphony of the Night

Oli sitten kyseessä Alucard tai hänen isänsä Dracula niin nämä kaksi ovat pelisarjan hienoimmat hahmot. Kummankin pukeutumisessa on paljon samaa. Dracula on ehkä enemmän punasävytteinen eikä välttämättä toimisikaan muissa väreissä. Alucard sen sijaan näyttää hienolta vaikka viitan väri vähän välillä vaihtuisikin. Tästä syystä Alucard on kyllä se tyylikkäämpi sillä hän ei ole pelkästään yhden asun kanssa upea näky.


10. Batman - Batman: Arkham Knight

Kyllähän se Lepakkomiehen asu on aika pirun upea. Siihen on olemassa syy miksi Batman on yksi parhaita sarjakuvahahmoja koskaan ja tyyli on yksi osa sitä. Musta värimaailma, viitta ja lepakonkorvat luovat juurikin sellaisen upean tyylikkyyden joka näyttää pirun hyvältä siluetissa. Oli asun variaatio mikä hyvänsä niin se on upea, mutta kyllä Arkham Knightissa oleva paranneltu versio on se hienoin. Siinä yhdistyy se klassinen tyyli ja moderni käytännöllisyys.


9. Leon Kennedy - Resident Evil 4

RE4:ssa Leon esiintyy niin takin kanssa kuin ilmankin ja kumpikin näyttää hienolta. RE6:ssa mukaan tulee vähän lisää asusteita mutta iso juttu Leonissa on se takki sillä se näyttää todella hienolta. Mutta myös olemus ilman takkia on todella hieno. Siinä on sitä tietty käytännöllisyyttä mutta myös omanlaista selviytyjävarustustaan. Leon on todellakin sellainen hahmo joka näyttää hyvältä oli hänellä millainen varustus hyvänsä.


8. Nathan Drake - Uncharted 4: Thief's End

Yksi kovimpia ja hauskimpia toimintaseikkailupelien päähenkilöitä. Nate pukeutuu tilanteen mukaan mutta oli asu mikä hyvänsä niin se näyttää hyvältä ja siinä on aina läsnä se käytännöllisyys. Rapatessa roiskuu ja mitä pidemmälle seikkailussa mennään sitä kovemmille Nate joutuu. Oma suosikkini on ehdottomasti Thief's Endin sininen paita, vaikka valkoinenkin on hieno. Oman osansa kokonaisuuteen tuovat sivukotelot aseille.


7. Van Helsing - Van Helsing

Tämä oli niinkin hieno aikoinaan että oma tyylini perustuihin tähän hahmoon. Pitkä musta nahkatakki ja musta lierihattu. Tiettyä western tyyliä mutta samalla myös omanlaistaan steampunk tyylisyyttä. Tavallaan tässä hahmossa on mukana kahden loistavan tyyliin puolia. Samalla aikaa kokonaisuus on suhteellisen koruton, mutta tämä hahmo on kaikin tavoin erityisen hieno.


6. John Marston - Red Dead Redemption

Legend of the West asu on ehdottomasti se oma valintani sillä siinä on kaikki parhaat puolet mitä länkkäriasussa voi olla. John Marstonin vaatekaappiin mahtuu kuitenkin aika paljon muutakin mutta oli tyyli millainen tahansa, pitkällä takilla tai hihat käärittyinä tai vaikka puku päällä, niin Marston on juurikin sellainen millainen on tyylikäs lännen mies ja vielä kova kuin kivi.


5. Albert Wesker - Resident Evil 5

Toinen hahmo jonka ulkoisen olemuksen yhteen aikaan omaksuin. RE5:ssa Weskerin tyyli on huipussaan sillä pitkä musta takki ja muutenkin musta asukokonaisuus on erittäin upea. Aurinkolasit ovat kuin se viimeinen silaus. Mutta ilman takkiakin Wesker näyttää erittäin upealta sillä mukana on kokoajan se tietty elegenattisuus joka yhdistyy virheettömästi särmikkyyteen ja tyylikkyyteen. Wesker on todellakin yksi niitä hahmoja joka on peli peliltä alkanut näyttää hienommalta.


4. Squall Leonhart - Final Fantasy VIII

FF päähenkilöistä Squall on ehdottomasti se tyylikkäin. Musta takki jossa valkoinen turkiskaulus on uskomattoman hieno ja muutenkin asukokonaisuudessa on sitä tiettyä kovan jätkän tyyliä nahkavarsisaappaiden ja vöiden ansiosta. Kingdom Hearts pelit ovat tuoneet hänelle uudenlaisia vaatteita mutta klassinen tyyli on edelleen se paras. Riippumatta siitä millainen hänen asunsa on, Squall on erittäin hyvä hahmo ja näyttää aina todella tyylikkäältä, vaikka ei varsinaisesti räväytäkään asusteillaan.


3. Sephiroth - Final Fantasy VII

Sephiroth pitää aina samaa asua ja näyttää aina upealta. Suurin syy miksi hän ei ykköseksi yltänyt käy pian selville, mutta se tyyli mikä Sephirothilla on, on nimenomaan sellainen, millainen tekee pahiksesta ikimuistoisen. Final Fantasyssa se on varsin korutan mutta silti upea. Kingdom Heartsissa se on hienompi ja pakko sanoa että kun sen näki siinä pelissä ensimmäistä kertaa, se näytti hienommalta kuin mikään asu koskaan. Se on erityisen hyvä esimerkki siitä millainen on takki joka näyttää viitalta ja viitta joka muistuttaa takkia. Yksi upeimpia asuja ikinä.


2. Dante - Devil May Cry

Dante on jopa yllättävän upea. Kukaan ei näytä yhtä hyvältä punaisessa. Juurikin se tekee Dantesta niin helposti erottuvan, että hän ei pidä sitä normaalia pitkään mustaa takkia, vaan punaista. Musta on tukiväri mutta punainen on hallitseva. Se on juurikin se iso syy miksi Dante todellakin erottuu joukosta ja oli asu mikä tahansa niin hän näyttää erinomaiselta. Asuissa on omanlaisuutensa mutta niiden värimaailma on aina sama ja se tekee Dantesta Danten. Se mikä nostaa kaiken toiseen potenssiin on se, että hänen aseistukseensa kuuluu sekä miekka, että pistoolit.


1. Geralt - Witcher 3: Wild Hunt

Wolf school gear on ehdottomasti se paras, siitä ei vain pääse mihinkään. Legendaarinen susivarustus ja vielä mustalla värityksellä on ehdottomasti oma suosikkini, mutta muutkin värit toimivat. Se miksi Geralt kuitenkin loistaa poikkeuksellisen hyvin on se, että hänen asusteisiinsa kuuluu todella monenlaisia versioita. Toiset asut ovat raskaita ja toiset kevyitä, joissakin on pitkä helma ja toisissa ei olleenkaan. Erityistä on kuitenkin se että vaikka asu ei oliskaan sieltä hienoimmasta päästä, niin Geralt näyttää silti todella hyvältä. Tässä on oikeasti sellainen hahmo joka näyttää erinomaiselta, vaikka asusteet olisivat sieltä rumemmasta päästä. Variaatiota paljon mutta Geralt on aina, todella upea ilmestys.