Kun tarpeeksi pitkälle mennään, niin keskivertopeleistäkin tulee jo todella hyviä. Myös silloin kun mukana on tietty rajoitteita jotka sulkevat pois suuren määrän parhaita pelejä. Puhumattakaan että kaikki menee helposti pitkälti uusiksi kun joku tarpeeksi hyvä peli ilmestyy. Suurin haaste onkin arpoa aina uudestaan, että miten muutamat pelit järjestelee.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 


KUNNIAMAININTOJA

 

Eikä se vielä tähän lopu...

 

BloodRayne

Beyond Good and Evil

Marvel's Avengers

Cyberpunk 2077

Resident Evil: Darkside Chronicles

 




124. Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Itse olen todella iso Spyro fani ja se saattaa olla suurin syy siihen miksi todella pidän tästä pelistä. Trilogian loppuhuipennuksessa on kyllä paljon heikkouksia mutta jostakin syystä pystyn katsomaan näiden ohitse sillä todella pidän tarinasta, hahmoista ja tunnelmasta yleensäkin. Olen vähän sellainen pelaaja joka arvostaa hyvää tarinaa ja tämän pelin tarina on hyvä ja loppuhuipennus vielä parempi.


123. Sparkle 2

Yllättävän koukuttava ja oikealla tavalla monipuolistettu pulmapeli jossa pallojono etenee ja pelaaja tyhjentää sitä. Mitä muuta voisi sanoa, tämä vain toimii ajanvietteenä erittäin hyvin.


122. Chip & Dale: Rescue Rangers 2

NES klassikko parhaasta päästä. Tikun ja Takun pelastuspartion tunnelmassa etenevää tasohyppelyä joka on yksin suhteellisen haastavaa, mutta kaksin, mahdollisesti paljon, paljon hauskempaa ja helpompaa. Disney NES kirjaston parhaimmmistoa.


121. DuckTales 2

Itse pidän tätä kakkosta parempana kuin monien klassikkona pitämää ykköstä joka on monilla parhaat NES pelit listoillakin. Tämän pelin pelattavuus on helpompi ja vaikka peli ei merkittävästi olekaan erilainen, niin se tarjoaa pitkälti sitä samaa laatua, mitä ensimmäinenkin DuckTales.


120.  Gremlins 2: New Batch

Yksi omia näitä NES pelejä joka turhauttavasta vaikeudestaan huolimatta onnistuu nousemaan muutamilla erinomaisilla ratkaisuilla erityisen hyväksi kokonaisuudeksi. Tasohyppely toimii hyvin, mutta ne ovat ne asepäivitykset ja salasanasysteemi joka todella nostaa tämän pelin astetta paremmaksi.


119. Megaman X2

Erittäin vaikea valinta, sillä Megaman pelejäkin on ihan muutama ja sarjoja samoin. Oma valintani on ehdottomasti X sarjaa mutta vaikeinta onkin valita että mikä osa siitä se sitten olisi koska ensimmäinen on oikein hyvä peli eikä X4 tai X5 nyt huonoja nekään ole, mutta puoliarvalla oma valinta on nyt sitten lopulta toinen osa sarjaa.


118. Oxenfree

Erinomaisesti rakennettu tarinallinen peli joka vaikuttaa melko simppeliltä "valitse tarinasi" tyyliseltä kokonaisuudelta, mutta joka kehittyy edetessään melko monitulkinnalliseksi tapaukseksi joka varsinkin toisella pelikerralla onnistuu todella tehokkaasti vetämään maton pelaajan jalkojen alta. Simppeli mutta hieno grafiikka näyttää upealta ja ääninäyttely on esimerkillisesti tehtyä.


117. LEGO Star Wars

Kaikista LEGO peleistä, Star Wars on ehdottomasti se oma suosikkini ja vieläpä se ihan ensimmäinen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä peli tarjoaa juurikin sellaista rentoa menoa joka toimii ja tuo mieleen ne LEGO leikit, juurikin Star Wars legoilla. Jokaisella on varmaan oma suosikkinsa LEGO pelien joukossa ja ideahan ei niissä paljoa eroa, mutta tämä on se minkä kautta tämä huvittava kokonaisuus tuli tutuksi.


116. Dying Light

Ensimmäisen persoonan zombiemättöä erilaisilla aseilla, jossa parkour kuitenkin ottaa suurimmat pisteet. Kiipeily, hyppiminen ja vapaajuoksu muutenkin on erittäin hyvin toteutettua, todella mielekästä ja tekemistä pelissä riittää todella kiitettävästi. Tunnelmassaan peli ottaa myös todella isot pisteet.


115. Mortal Kombat

Pitkäikäisen tappelupelisarjan kanssa voi olla haastavaa valita sitä parasta osaa koko pelisarjassa. Omalla kohdalla se on joko tämä, tai tätä seuraava kymmenes peli. Erityiset pisteet pelisarja vetää siitä, että tässä on aivan erityisen hyvin panostettu tarinankerrontaan välianimaatioilla ja paikoin elokuvamaisella toteutuksella, eikä todellakaan ole menty sieltä mistä aita on matalin.


114. Horizon Zero Dawn

Hivenen yliarvostettu, mutta silti hyvä peli jossa tekemistä on todella paljon, mutta siitä on myös tehty varsin selkeää. Yleinen tunnelma on erittäin hyvä alkeellisen kulttuurin ja kehittyneiden robottidinosaurusten kohdatessa. Tämän lisäksi peli osaa poimia ne monet parhaimmat ideat muista peleistä ja koota ne mielekkääksi paketiksi.


113. Hogwarts Legacy

Paras velhopeli mitä löytyy. Taikojen käyttäminen taistelussa on erittäin mielekästä ja vaihtoehtoja on todella runsaasti. Jos Harry Potter maailma nappaa, niin tämä peli nousee oitis ylemmälle tasolle. Erityisesti tämä toimii hyvin näyttävyytensä ja tunnelmansa ansiosta, koska varsinaisia kilpailijoita ei juurikaan löydy, ei tältä tasolta.


112. Broforce

Balls to the walls toimintaa erinomaisesti tehdyllä huumorilla jossa monet toimintasankariviittaukset saavat äijämäisen kohtelon. Grafiikka on simppeliä, mutta toimivaa. Toiminta on vaihtelevaa ja mielekästä. Vaihtoehtoja riittää ja satunnaisuus pitää huolen siitä, että muuttujia on jatkuvasti mukana pelissä.


111. Marvel: Ultimate Alliance

Yksi omia suosikkejani PS2 ajalta jolloin usealla pelaajalla pelattiin samalta sohvalta. Marvel hahmojen määrä on valtava ja peli on todella hyvin rakennettu. Muutamat asiat olisi voitu tehdä selvästi paremmin, mutta kokonaisuutena tämä on jäänyt todella positiivisesti mieleen.


110. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

MGS sarja ei ole omalla kohdalla mitenkään erittäin suuri suosikki, mutta täytyy sanoa että Phantom Pain toimii todella hvyin, koska se ei suoranaisesti pakota lähestymään tilanteita hiiviskelemällä, vaan toiminta on vaihtoehto. Partnerihahmot ovat todella hyvin tehtyjä ja koodinimet tehtävien lopussa ovat nekin enemmän kuin loistavasti valikoituja ja rikastavat kokonaisuutta erittäin hyvin. Välillä tosin tuntuu että myös Metal Gear Solid 3: Snake Eater voisi olla ykkönen sarjassa.


109. A Way Out

Erinomainen ja varsin ainutlaatuinen peli. Vaatii kaksi pelaajaa tekemään yhteistyötä, mutta mahdollistaa myös monia kilpailutilanteita minipelien muodossa. Vaihteleva ja toimintapainokas pelattavuus pitää mielenkiintoa yllä ja tarina onnistuu muutamilla erinomaisilla käänteillä tekemään todella kovan vaikutuksen, varsinkin aivan lopussa.


108. Kultapossu ja Leo Leijona: Sateenkaarivarkaat

Että voi lapsille tehty peli olla hauska. Tästä on niin hyvät muistot ja vaikka tämä ei nykyään olisikaan ehkä se puoleensavetävin peli, niin kyllä sitä muistelee lämmöllä.


107. 007: Everything or Nothing

Pierce Brosnanin todellinen viimeinen Bond rooli joka on monella tavalla jopa parempi kuin monet Bond elokuvat. Kaikki tai ei mitään on erinomaisesti jaksotettu ja monipuolista tekemistä tarjoava agenttiseikkailu jossa ajanhammas tuntuu lähinnä ohjattavuudessa. Tarinallisesti ja tyylillisesti kokonaisuus on huipputasoa ja onhan roistona itse Willem Dafoe. Kyllähän hyviä Bond pelejä on muitakin mutta kolmannen persoonan räiskinnöistä tämä on ehdottomasti se oma suosikkini.


106. Terminator Resistance

Merkittävästi parempi peli mitä aluksi siltä odotin. Räiskintä nyt on sellaista aika peruslaatuista ammuskelua ilman mitään oikeasti ihmeellistä. Äänimaailma kuitenkin tekee siitä todella hyvän ja maailmaansa istuvan. Se missä peli kuitenkin aivan uudella tavalla nousee paremmaksi kuin monet muut FPS pelit, on tarinassa. Peli onnistuu kertomaan erinomaisesti elokuvien tarinakaareen istuvan kokonaisuuden, jossa on paljon tuttuja viittauksia, mutta myös juuri sopivasti omia juttuja pitämään mielenkiintoa yllä.


105. Divinity II: Developer's Cut (Ego Draconis & Flame of Vengeance)

Peli josta haluaisin pitää vielä enemmän, mutta joka todella monella tavalla jättää aivan liikaa parantamisenvaraa. Idea on loistava, toiminta varsin mielekästä ja vaikka monet ulkoiset ja varsinkin pelilliset ratkaisut voisivat olla parempiakin, niin kyllä tällä pelillä on puolensa. Sanoisin että se on samalla tavalla mielekästä kuin vaikkapa Dragon's Dogma, mutta kaipaisi vähän erilailla paranneltua.


104. Sniper Elite 4

Peli joka on erittäin tyylikäs juurikin oikeilla tavoilla. Pelissä todella tuntee olevansa tarkka-ampujien eliittiä niin monien muuttujien ansiosta ja ammuskelusta on onnistuttu tekemään erittäin mielekästä. Yhdestä ideasta on saatu kasattua erittäin onnistunut kokonaisuus.


103. Marvel's Guardians of the Galaxy: Telltale Series

Telltalen ote GoG porukkaan joka on monin paikoin jopa parempi kuin MCU:n vastaava. Huumori on todella onnistunutta ja mukana on todella vahva tarina jossa monia erittäin hyviä valintoja joilla erittäin suuria seurauksia. Suurin sääli onkin että tämä tarina ei jatku, sillä aihealueen hengen tämä peli ottaa haltuun erinomaisella tavalla.


102. Detroit: Become Human

Quantic Dream on iskee jälleen kerran. Detroit: Become Human on todella monipuolinen peli. Kolme pelattavaa hahmoa tuo tarinaan kolme eri puolta ja sitä kautta runsaasti vaihtelua, puhumattakaan siitä, että pelaajan tekemiset tai tekemättäjättämiset kaikki vievät tarinaan tiettyyn suuntaan. Pelihahmot voivat kuolla, mutta tarinan täytyy jatkua. Kokonaisuus onnistuu todella hienosti tuomaan mukaan vapautta valmiiksi kirjoittettuun tarinaan.


101. Dark Messiah of Might and Magic

Muutamilla tavoilla tuntuu että peli oli aikaansa edellä, tai sitten se vain yritti vähän liikaa. Tarinallisesti kokonaisuus on yllättävän hyvä ja kiinnostava tapauas, kun taas pelattavuudeltaan se on kaltaistensa joukossa varsin hyvä. Tietyt osa-alueet eivät erityisemmin toimi ensimmäisen persoonan näkövinkkelistä, mutta kokonaisuutena paketti toimii hyvin.