Kun tarpeeksi pitkälle mennään, niin keskivertopeleistäkin tulee jo todella hyviä. Myös silloin kun mukana on tietty rajoitteita jotka sulkevat pois suuren määrän parhaita pelejä. Puhumattakaan että kaikki menee helposti pitkälti uusiksi kun joku tarpeeksi hyvä peli ilmestyy.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä kyseisessä sarjassa

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

 


KUNNIAMAININTOJA

 

Eikä se vielä tähän lopu...

 

Okami

Wild Guns

Mafia: Definitive Edition

Champions: Return to Arms

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

 
124. Marvel's Avengers

Peli jonka olisi pitänyt olla todella paljon parempi, mutta joka on tälläisenäänkin juuri oikealla tavalla mielekästä pelattavaa. Suurin syy tähän on juurikin siinä yksinkertaisessa asiassa, nimittäin hahmovalikoimassa. Iron Manilla, Black Widowlla ja Captain Americalla pelaaminen on erittäin mielekästä, vaikka pelaaminen onkin pääasiassa samojen asioiden toistoa uudestaan ja uudestaan. Ehkä jatko-osa sitten tekee asiat oikein, joskus tulevaisuudessa.


123.  God of War (4)

Sodan Jumala sarjassa on muutama peli jotka todella voisivat vallata tämän sijan mutta viimeisin on oma valinta, sillä siinä Kratos on vähiten ärsyttävä. Mutta tulevaisuudessa jo häämöttävä God of War: Ragnarok, saattaa hyvinkin tulla ottamaan tämän paikan haltuunsa, jos se on yhtään sellainen, mihin God of War 4 viittaa, sillä tämä peli on todella kokeilulta tuntuva tapaus jossa säästellään aivan liikaa ammuksia. God of War 3 voisi myös olla hyvä valinta.


122. Tai-Fu: Wrath of Tiger

Todella hyvää beat em up tyylistä mättöä toimivalla pelattavuudella ja hyvin kirjoitetulla, vaikkakin kliseisellä tarinalla. Kaiken kaikkiaan yksi erittäin hyvä peli, joka on tosin jo vaipunut unholaan.


121. Cyberpunk 2077

Vaikka kokonaisuus onkin todella kaukana siitä, mitä siitä maalattiin ja mihin tekijä varmasti pystyisi niin laajuudessa, tyylikkyydessä ja tekemisen määrässä ja asenteessa peli onnistuu erittäin hyvin, tuoden sen todellisen cyberpunk pöytäroolipelin virtuaalimuotoon, vaikka monia asioita olisikin pitänyt olla enemmän ja syvällisemmin tehtynä. Vaikka todella monista asioista pelin kohdalla voisikin valittaa ja nostaa esiin niitä puutteita, niin hyviäkin puolia pelissä on vaikka kuinka.


120. Megaman X2

Erittäin vaikea valinta, sillä Megaman pelejäkin on ihan muutama ja sarjoja samoin. Oma valintani on ehdottomasti X sarjaa kyllähän se loppuviimeksi on oltava tämä kakkonen joka parantelee ykkösen parhaita osia, menemättä kuitenkaan liikaa yli kuten kolmonen, mitä tulee haasteeseen.


119. Chip & Dale: Rescue Rangers 2

NES klassikko parhaasta päästä. Tikun ja Takun pelastuspartion tunnelmassa etenevää tasohyppelyä joka on yksin suhteellisen haastavaa, mutta kaksin, mahdollisesti paljon, paljon hauskempaa ja helpompaa. Disney NES kirjaston parhaimmmistoa.


118. Messenger

Vähän liikaa tasohyppelynpuolelle valuva, mutta huumorillaan todellakin osuva tapaus jossa tyylikkyys on huipussaan. Pelattavaa riittää paljon, pomotaistelut ovat onnistuneita ja korostetaan vielä uudestaan että peli on humoristisella otteellaan uskomattoman hauska.


117. Quake 3: Revolution

Yksi niitä räiskintäpelejä joista muistaa hyvin ne moninpelit mutta tästä pelistä myös sen varsin kelvollisen kampanjan useamman pelattavan hahmon kanssa. Tunnelmallinen ja mielekäs räiskintä.


116. Overcooked 2

Erinomainen moninpeli joka todellakin haastaa tiimityössä. Pelattavuudeltaan varsin simppelimmän puoleinen, mutta silti erittäin haastava, varsinkin kun lähtee kunnolla käyntiin. Party pelinä tämä toimii parhaiten sillä yksinpelinä tästä ei saa irti juuri mitään.


115. Hoard

Lohikäärmeet ovat kova sana minulle, aina. Se miten tämä peli onnistuu koukuttamaan on omaa luokkaansa. Hoard on hyvin nopeasti hyvin vaikea peli, mutta se tapa jolla se haastaa pelaajan uudelleen ja uudelleen on yllättävän hyvä. Tekemistä ei ole paljoa erilaista, mutta se mitä pelissä tehdään on tehty todella hyvin. Fantasiatunnelma on vahvasti läsnä ja nopeasti kasvava haaste pakottaa pelaajan miettimään uusia taktiikoita ja panostamaan peliin ja taktiikaansa kokoajan enemmän. Tämä peli muuttuu todella nopeasti todella intensiiviseksi.


114. 007: Agent Under Fire

Bond pelien joukossa monilla mieleen tulee GoldenEye, tiedän sen, mutta itselle tämä on se mikä on jäänyt mieleen, monista moninpelisessioista. 007:n pelit ovat monesti vähän niin ja näin, mutta joskus jotkut pelit vain nousevat mieleen astetta parempina, vaikka syyt olisivatkin aika pieniä.


113. Saint's Row 3

GTA tyylinen peli, mutta pesäero tulee siitä että tämä pelisarja on pähkähullu. Juuri siksi se tavallaan toimii. Värikäs ulkoasu, hurtti huumori ja sopivan toimiva pelattavuus tekevät tästä varsin hyvän paketin sillä autoilla ajaminen on monesti aika tylsää, kun paljon hullunkurisempiakin tapoja liikkua on. Nelonen olisi myös hyvä valinta.


112. Call of Duty: Modern Warfare 3

Taistelu tämän ja Advanced Warfaren välillä on tiukka mutta mitä tulee tähän pitkäikäiseen sarjaan, niin tämän hetkisellä mututuntumalla MW3 on se sarjan paras osa, nousten ratkaisevilla tavoilla trilogian huipuksi ja muutenkin ensimmäisen persoonan räiskintöjen kärkeen.


111. Mad Bullets

Todella pelihallityylinen peli ja kaikilla parhailla tavoilla. Erittäin simppeli hiirellä kliksuttelu jota maustavat erittäin näppärät ideat pelattavuudessa. Tämä on ehdottomasti yksi niitä pelejä jota voi pelata yhdellä kertaa varsin pitkään tai useina kertoina vain vähän. Koska pelin päivitykset tekevät pelistä pitkässä juoksussa helpomman ja helpomman, niin pelissä on sitä todellista kehittymisen tunnetta, vaikka se vaatiikin paljon toistoa, sillä vaihtelun puute on ilmeistä.


110. Marvel: Ultimate Alliance

Yksi omia suosikkejani PS2 ajalta jolloin usealla pelaajalla pelattiin samalta sohvalta. Marvel hahmojen määrä on valtava ja peli on todella hyvin rakennettu. Muutamat asiat olisi voitu tehdä selvästi paremmin, mutta kokonaisuutena tämä on jäänyt todella positiivisesti mieleen.


109. Alienation

Twinstick räiskintää futuristisella otteella. Pelistä tulee mieleen jotakin Alien Swarmin ja Helldiversin suuntaista, mutta kokonaisuutena paljon helpompaa. Moninpelinä toimii paremmin, mutta yksinpelinäkin tästä saa aika paljon irti hektisenä toimintapläjäyksenä jossa ammuttava ei kovin äkkiä lopu ja jossa yksinkertaisesta pelattavuudesta on saatu todella paljon irti.


108. Hollow Knight

Graafisesti poikkeuksellisen upea kokonaisuus joka sijoittuu ötökkämaailmaan ja sitä kautta onnistuu tuomaan mukanaan varsin paljon veikeää sisältöä. Eniten kuitenkin nappaa se juuri oikealla tavalla tehty äänimaailma ja ulkoasu jota on ilo katsella. Eikä erinomaisesta pelattavuudestakaan mitään haittaa ole.


107. 007: Everything or Nothing

Pierce Brosnanin todellinen viimeinen Bond rooli joka on monella tavalla jopa parempi kuin monet Bond elokuvat. Kaikki tai ei mitään on erinomaisesti jaksotettu ja monipuolista tekemistä tarjoava agenttiseikkailu jossa ajanhammas tuntuu lähinnä ohjattavuudessa. Tarinallisesti ja tyylillisesti kokonaisuus on huipputasoa ja onhan roistona itse Willem Dafoe.


106. Marvel's Guardians of the Galaxy

Telltalen ote GoG porukkaan joka on monin paikoin jopa parempi kuin MCU:n vastaava. Huumori on todella onnistunutta ja mukana on todella vahva tarina jossa monia erittäin hyviä valintoja joilla erittäin suuria seurauksia.


105. That's You

Viimeaikojen hauskimpia party pelejä mitä on tullut pelattua. Vaatii tosin hyvän porukan jotta tästä saa irti oikeasti yhtään mitään. Siitäkin huolimatta kokonaisuutena peli toimii erittäin hyvin juuri siksi, koska sen kanssa voi vetää kaiken lekkeriksi jos siltä tuntuu. Tosin voihan siinä pyrkiä myös vähän kilpailullisempaankin menoon, mutta hauskuutta se ei saisi rajoittaa. 


104. Metro: Last Light

Metro sarjan tunnelmallinen, riipaiseva ja karu keskimmäinen osa. Metro 2033 voisi hyvin olla se oma valinta, mutta Last Lightin kanssa valinnoissa tuntuu olevan enemmän painoarvoa, kun 2033 kanssa iso osa kokonaisuutta oli se, että pelaaja ei yksinkertaisesti tiennyt, miten tämä pelisarja toimii.


103. Burnout 3: Takedown

Rallipelejä ei ole paljoa näillä listoilla näkynyt ja siihen on syynsä, ne eivät ole juuri koskaan mitenkään hauskaa pelattavaa. Burnout 3 on kuitenkin yksi niitä tapauksia kun meno on erittäin hauskaa riippumatta siitä, mikä pelimuoto on kyseessä. Eihän tämä sitä perinteisintä rallia ole, mutta ehdottomasti sitä hauskempaa laatua mitä löytyy.


102. League of Legends

Kokoajan muuttuva LoL voi yhtenä päivänä olla todella hyvä ja seuraavana täyttä kuraa. Paljon vaikuttaa myös se, että miten peli kehittyy uusien hahmojen ja muutosten kautta, mutta hyvässä seurassa tämä peli toimii erittäin hyvin, kunhan pelaamassa on samantasoisia (tai huonompia) pelaajia.


101. Smite

Valtavasti erilaisten jumalkulttuurien hahmoja joista jokainen tuntuu omanlaiseltaan ja se tuo valtavasti vaihtelua pelattavuuteen joka on todella mielekäs. Ajoittain tuntuu että peli kärsii siitä kun on täyttä onnenkauppaa että millaiseen tiimiin päätyy, mutta vaihtelevuus on suuri vahvuus.