Monesti tuntuu että hyviä pelihahmoja keksii paljon helpommin kuin huonoja. Tietysti ne parhaat jäävät helpommin mieleen, mutta monesti kun miettii vähän enemmän, niin kyllä niitä huonojakin alkaa nousta esiin.

 

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi per peli (ja ns. kampanja pelissä)

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina

 

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Commmander Zavala - Destiny

- Dr. Manhattan wannabe, vähän turhan tärkeilevä

 

Sera - Game of Thrones

- Tästä pelistä löytyy ei hyviä hahmoja, tämä nyt vain nousi ensimmäisenä mieleen

 

Lambert - Witcher 3: Wild Hunt

- Vähän tälläinen hahmo joka aiheuttaa lähinnä ongelmia ja haastaa riitaa

 

Del Meeko - Star Wars: Battlefront II

Aivan liian särmätön ja tavallinen ollakseen osa Inferno ryhmää.

 

Sidney Levine - Marvel's Avengers

- Ärsyttävä hahmo tämäkin on, lähinnä siksi kun kuulee samat läpät niin usein.

 
24. Irvine Kinneas - Final Fantasy VIII

Naistenmies wannabe hahmoja on FF pelit täynnä ja niitä noloja hahmoja myös. Tässä pelissä nämä kaksi on yhdistetty monissa tilanteissa tähän yhteen hahmoon. Syy miksi Irvine ei ole yhtään huonommalla sijalla johtuu siitä että hän on kuitenkin aika coolin näköinen cowboy teemaisella pukukokonaisuudellaan ja toimii ajoittain pelin koomisena puolena. Mutta niitä pirun noloja pätkiäkin tulee vastaan. FF peleissä on ajoittain aika typeriä hetkiä ja tämä hahmo on mukana aika monessa. Tämä on huono osittain koska tämä on niin hieno ja lupaavanoloinen hahmo, mutta tehty niin huonosti.


23. Wakka - Final Fantasy X

Aluksi ihan hyvä, mutta tarinan edetessä muuttuu aika tylsäksi ja hieman jopa ärsyttäväksi. Wakka on lähellä näitä hyviä "paras kaveri" hahmoja, mutta toisin kuin monet muut ryhmäläiset, Wakka ei missään kohtaa juuri tunnu varsinaisesti kehittyvän, tai kehitys ei ainakaan tunnu juuri etenevän minnekään ja hahmo jää vähän ontohkoksi.


22. Sigismund Dijkstra - Witcher 3: Wild Hunt

Tehty niin vaikeaksi pitää ja luottaa. Vaikka hahmon kanssa yritetäänkin mennä myös kohti sitäkin suuntaa jossa hahmo olisi sympaattisempi (siinä ajoittain myös onnistuen) niin ongelmallista on se, että tämän hahmon kanssa on vähän kokoajan sellainen arveluttava fiilis, että tämä mies puukottaa selkään kun tilanne vain on sopiva. Kuvastaa aika hyvin Witcher maailmaa, mutta olisi voitu tehdä vähän paremminkin.


21. Jackson "Jax" Briggs - Mortal Kombat X

Sivuhahmoksi jäävä ja helposti yksi huonoimmista hahmoista sarjassa, vaikka potentiaalia olisi vain muuhunkin. Lähinnä iso karski tumma solttu mies ja siinä se. Vaikka hahmossa onkin tarinaakin mukana, niin ei tämä hahmo vain juuri millään tavalla toimi, saati erotu joukosta ja kehity samalla tavalla miten Johnny Cage ja Sonya Blade ovat kehittyneet, noin esimerkiksi.


20. Clarissa - Oxenfree

Tekemällä tehty vastenmieliseksi akaksi joka monessa muussa pelissä olisi oitis vihollisjoukossa, koska on oitis niin päähahmoa vastaan, eikä korjaa asennettaan oikeastaan missään kohtaa peliä, ainakaan tarpeeksi. Tämän tyyliset hahmot ovat niitä, jotka monesti tuppaavat kuolemaan, jos pelaajana voin jotenkin vaikuttaa asioihin.


19. Ikora Rey - Destiny

Helposti huonoin kolmesta esimerkkivartijasta, mutta ei paljoa sillä ei yksikään nyt niin hyvä ole. Tosin Cayde muuttuu huonohkoksi vasta kakkosessa, toisin kuin Zavala josta on aika vaikea pitää heti alusta asti, mutta Ikora on vielä sitäkin huonompi hahmo, lähinnä sellainen turha lisä kokonaisuuteen, kun ei millään tavalla positiivisesti erotu joukosta.


18. Pence - Kingdom Hearts II

Niin täytehahmo kuin olla ja voi. Eikä edes mitenkään kiinnostavalla saati tarpeellisella tavalla. Tylsän tavallinen hahmo ilman mitään erityistä sisältöä. Pence tuntuu jotenkin lähemmäs tarpeettomalta lisältä kokonaisuuteen kun ei varsinaisesti tuo mukanaan mitään. Eipä sillä, ei se toinen silmille tunkeva kliseehahmo Hayner ole merkittävästi parempi, mutta Pence on jotenkin vielä turhempi.


17. Henry - The Last of Us

Tälläinen todella tyypillinen täytehahmo jonka rooli on vain korostaa sitä, millainen maailma on ja millainen päähenkilö on, mutta isossa kokonaisuudessa tämä hahmo ei toimi oikeastaan yhtään. Henryssä kun ei oikeastaan ole mitään sellaista mikä toisi tarinaan mitään konkreettista lisää vaan hahmo tuntuu lähes näkymättömältä sivustakatsojalta ilman isompaa tarkoitusta, kuin olla näyttämässä että maailma on päättynyt.


16. Firestorm - InJustice 2

Pääosin tässä pelissä hahmot on tehty todella hyvin, sen mukaan miten niistä tietää jotakin, mutta tämä hahmo pistää silmiin osittain siksi että näyttää typerältä, mutta myös siksi että ei ole oikeastaan millään tavalla erityisen kiinnostava tai erikoinen. Siis monet suht tuntemattomatkin hahmot ovat kiinnostavampia ja aika pienillä tavoilla.


15. Freya - God of War

Monella tavalla erittäin hyvä hahmo, mutta syy miksi kuitenkin osana tätä listaa, on siinä, että tämä ei ole sellainen hahmo, millainen mytologian Freya on, vaan erittäin heikko versio siitä. Tuntuu että tässä hahmossa on yhdistetty kaksi hahmoa ja lopputuloksena on sitten lähemmäs jumalanpilkkaa oleva versio, jos kyseessä on oikeasti Freya, eikä Frigga, mitä hahmo merkittävästi muistuttaa. Jos hahmo olisi vain kunnolla nimeltään Frigga, niin mitään ongelmaa ei olisi.


14. Maxi - Soul Calibur VI

Oliko peli mikä hyvänsä, niin Maxi on se huonoin hahmo. Voisi hyvin siis olla valinta myös Soul Calibur III:sta, mutta nyt päädyin tähän peliin. Lopputulos on kuitenkin se, että Maxi ei ole taistelutyyliltään, taustatarinaltaan tai miltään osuudeltaan pelisarjassa, mitenkään erityisen hyvä hahmo, vaan juurikin sellainen tapaus josta itse käytän termiä; Täytehahmo.


13. Jonah - Shadow of the Tomb Raider

Tuntuu että hän on vain ja ainoastaan mukana jotta Lara ei puhuisi itsekseen. Lisäksi tässä kolmannessa pelissä Jonah on pitkälti alkanut kyllästyttää, hän ei tee oikein mitään, kehity oikein mihinkään vaan junnaa paikoillaan. Lisäksi edellisessä pelissä oli juurikin sellainen tilanne, jossa hahmon kaari olisi voinut tulla päätökseen ja samalla Lara olisi voinut ottaa sen ratkaisevan askeleen kohti Tomb Raideria, mutta ei, tylsän halpamaisesti draamallisesti vahva tilanne kumottiin ja loppu tulos juuri niin laimea kuin kuvitella saattaa.


12. Rico Velasques - Killzone 2

Aika tylsän tavallinen sotilashahmo josta ei vain löydy mitään oikeasti omaa. Sitten vielä hahmosta tehdään lopussa jotenkin merkittävä yhden päätöksen vuoksi. Ricon tapauksessa ärsyttää lisäksi se, että tekoälyltään tämä hahmo ei ole erityisen hyvä, mikä edesauttaa negatiivisen kuvan rakentumista tähän hahmoon.


11. Maddy Cho - Marvel's Avengers

Itseäni ärsyttää jo pelkästään tämän hahmon lausahdukset. Tulee niin vahvasti mieleen Moira Fallout 3:sta että puistattaa. Tästä hahmosta on siis todella pienillä asioilla saatu niin ärsyttävän kuuloinen että aina kun pitää mennä palkintoja hakemaan, niin haluaa vain nopeasti pois. Eikä SHIELD vastine tälle hahmolle ole merkittävästi parempi, mutta tämä ärsyttää vain enemmän.


10. Ben - Walking Dead

Aika iso taakka ja sillä selvä, puhumattakaan että kun tarina sitten etenee, niin tästä hahmosta tulee entistä isompi ongelma. Siis Benin kohdalla tuntuu että mitä pidempään hänen kanssaan on, niin sitä ongelmallisemmaksi Leen elämä muuttuu, varsinkin kun tämä hahmo ei joko tajua tilannetta tai ei osaa kuunnella.


9. Webby - DuckTales Remastered

Tämä klassinen versio hahmosta on superärsyttävä. Voi olla että erityisen ärsyttävän tästä hahmosta tekee se, että kun on nähnyt uuden version hahmosta, niin tämä tuntuu niin ärsyttävältä sen jälkeen. Siis pelkästään se miten hahmo puhuu on todella korviin pistäävää. Eikä hahmon toiminta myöskään mitään pisteitä kerää.


8. Roland - Borderlands 2

Tämä on niitä hahmoja joista en tykkää yhtään, vaikka samalla yksi ainoita täysjärkisiä koko maailmassa ja mahdollisesti pelaajan hahmo ykköspelistä. Roland on jämpti, mutta samalla tuntuu jotenkin pomottavalta, vaikka sen asiallisesti tekeekin. Rolandin tapauksessa se nyppii miten korkeassa asemassa häntä tunnutaan pitävän, ottaen huomioon miten vähän oikeaa sisältöä hahmossa tuntuu olevan. Vähän kuin Nick Fury mutta ei niin p*sk*ntärkeä.


7. Helen Marshall - Control

Alustettu todella hyvin ja kiinnostavasti mutta toteutettu ihan keturalleen. Tämä on niitä tapauksia kun hahmo vaikuttaa oikein hyvältä niin kauan kuin hänestä vain kuulee puhuttavan, heti kun hahmon todella näkee, niin pettyy lähes välittömästi ja muutama keskustelu ja tehtävä hänen kanssaan kyllä vain korostaa sitä pettymystä. Ehkä se on se nimi mikä luo odotuksia.


6. David Anderson - Resident Evil VII

Ice Cube wannabe on kyllä kyttä huonoimmasta päästä. Tämän hahmon kanssa tuntuu että tämä apulais-seriffi ei tunne poliisityön alkeita, lyhyessä ajassa tekee pari todella typerää ratkaisua ja on muutenkin todella hyökkäävä ja lähemmäs kusipäinen. Siis tämän hahmon suorastaan toivoo kuolevan. Ja mielekkäällä tavalla muuten kuoleekin että siitä sentään jonkinlaisia irtopisteiät.


5. Napoleon Bonaparte - The Council

Kyllä on näinkin kovan kaliberin suurmiehestä onnistuttu tekemään niin särmätön jätkä. Jotenkin tuntuu että Napoleonin tapauksessa on menty vähän turhan ärsyttävään suuntaan sillä Napoleon ei ole millään tavalla sen tyylinen hahmo, mitä historiankirjojen perusteella voisi luulla, vaan lähes sellainen vähän ylimielinen ja tärkeilevä, jopa rasittava ja ärsyttävä tapaus josta puuttuu juurikin ne osat, jotka tekivät hänestä niin ison historiallisen henkilön.


4. Jupis - Rogue Galaxy

Tälläinen RPG hahmo, jota ei tullut käytettyä muuten kuin silloin, kun oli pakko. Siis pelkästään se tehtävä jossa ollaan hänen kanssaan vastakkain vain tehostaa ajatusta siitä, miten ärsyttävä tämä hahmo onkaan. Sen tehtävän jälkeen ei ole mitään kiinnostusta katsella tätä hahmoa yhtään enempää. Siitä johtuneekin että ainoa kerta kun tätä hahmoa käytin oli silloin kun oli pakko. Ulkoinen olemus on ihan kelvollinen, mutta ääninäyttely ja se ärsyttävyystekijä kyllä varmistavat että tästä on aika vaikea pitää.


3. Eric - Zero Time Dilemma

Ylivoimaisesti ärsyttävin hahmo. Tämä on juurikin niitä hahmoja joita haluaa vetää turpaan heti, joiden toivoo kuolevan mahdollisimman pian ja ehkä tuskallisesti ja joita ei vain voi sietää, etenkään kun rupeavat todella tärkeilemään tai muuten vaan vuodattamaan mielipiteitään. Valtaosin tässä pelissä on monta aika hyvää hahmoa, mutta Ericin tapauksessa mitään hyvää ei löydy.


2. Sarah - The Walking Dead: Season 2

Telltalen toinen kausi onnistui todella helposti luomaan koko sarjan ärsyttävimmän hahmon, Sarahin muodossa. Voisi melkein sanoa että tässä hahmossa yhdistyvät kaikki ne puolet joita ärsyttävään hahmoon tarvitaan. Ei osaa pitää turpaansa kiinni, on heikko, aiheuttaa aina ongelmia ja on tilanteesta riippumatta iso riippakivi. Tämänkaltaisista hahmoista on erittäin vaikea pitää.


1. Dina - The Last of Us part 2

Jos ulkoinen olemus olisi ollut toisenlainen, niin tuskin tätä hahmoa olisin edes mahduttanut listalle, koska sisältö ei ole loppuviimeksi niin huonoa. Mutta tässä on vain jotakin sellaista mistä en itse pidä yhtään. Siis luonteessa ei ole mitään vikaa mutta tapa jolla hahmoa enemmän käytetään tarinassa, ei vain kerää pisteitä. Itse on aika hankala todella nähdä että mitä Ellie hänessä näkee. Monella tavalla Dina on aika perustyylinen hahmo, mutta kai se sitten on se ulkoinen olemus yhdistettynä siihen tarinalliseen osaan mikä hahmolla on, mikä nyppii. Tämä on niitä hahmoja joita kohdallaan niin silkkihansikkain. Paljon parempi olisi ollut että Dinan kuolema, olisi aloittanut Ellien kostoretken.