Itse en ole Nintendopelaaja, muutama konsoli on ollut käytettävissä, mutta ykköspleikkarista alkaen olen pelannut pääasiassa Sonyn koneilla. Mutta Nintendolla on useampi peli joita olisi kiinnostavaa pelata, mutta joita ei syystä tai toisesta ole pelattu ja monessa on syynä se, että ei ole laitteistoa. Sitten on myös niitä pelejä, joita on ollut, mutta joita ei koskaan tullut pelattua.

 

 

 

Loppuviimeksi Nintendolla, vaikkapa Switchillä, on hyvin vähän sellaisia yksinoikeuspelejä jotka merkittävästi houkuttavat kokeilla, joten konsolin hankkimiseen ei ole isompaa syytä.

Toinen merkittävä syy miksi näitä välttelee on siinä, että Nintendon pelit eivät halpene juuri ollenkaan, kun taas monilla muilla on tarjouksia ja vastaavia, joita Nintendolla ei tule vastaan.

Nyt ei lukittauduta pelkästään uudempiin peleihin, vaan mennään myös paikoin reippaasti ajassa taaksepäin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Metroid Dread

Peli joka vaikuttaa olevan Super Metroid, mutta nykypäivässä tehtynä. Voisi olla kiinnostavaa katsoa että mikä on tilanne, sillä paljon tätäkin on kehuttu.

 

Luigi's Mansion 3

Huvittavalta vaikuttava tapaus jolta ei isommin odota mitään ihmeellistä ja ehkä juuri siksi se voisi toimia aika hyvin. Jos ei minään muuna, niin läppänä.

 

Smash Bros Ultimate

Jokusta sarjan peliä pelanneena olisi kiinnostavaa katsoa että mihin sarja on edennyt ja onko se oikeasti kehittynyt, saati parantunut yhtään.

 




24. Animal Crossing: New Horizon

Sanotaan että ei sellainen peli joka omalla kohdalla oitis nappaa, mutta kyllä tälle olisi kiinnostavaa antaa mahdollisuus, koska se on aika sympaattisenoloinen kokonaisuus.


23. Link: Faces of Evil

Tämä menee kategoriaan: Täyttä sontaa, mutta silti jollakin makaaberilla masokistisella tavalla sitä olisi silti kiinnostavaa kokeilla voidakseen vain todeta että Zelda CD-I pelit kuuluvat videopelihelvetin pohjalle monien täysin rikkinäisten pelien kanssa.


22. Astral Chain

Erittäin kiinnostavalta vaikuttava tapaus, vaikka siitä ei merkittävästi tiedäkään mitään. Siinä on kuitenkin vähän samanlaista vivahteisuutta mitä on ollut jokusessa muussakin pelissä, joten kyllä tämä nousee Nintendopelien joukossa astetta kiinnostavammaksi tapaukseksi.


21. Kirby

Loppuviimeksi ei ole niin väliä että mikä peli, mutta tietysti mielellään paras Kirby peli olisi ehdottomasti yksi niitä pelejä jota haluaisin ehdottomasti pelata.


20. Banjo-Kazooie

Yksi Nintendopelisarja jonka jäljittelijöitä on kyllä tullut pelattua, mutta itse alkuperäistä ei.


19. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Useampaa sarjan peliä pelanneena olisi ehdottomasti kiinnostavaa katsoa että mihin tämä sarja on lopulta päässyt etenemään.


18. Super Mario Odyssey

Siinä missä Super Mario 64 ei houkuta, koska se on pelattavuudessa taatusti jo enemmän tai vähemmän kampittunut, niin tämä on aivan eri asia. Puhumattakaan että Hat in Time on ottanut tästä pelistä selvästi mallia ja se oli oikein hyvin tehty kokonaisuus.


17. Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Uusin Zelda peli, tätä kirjoitettaessa ja todella hyväksi kutsuttu. Sanotaan että kyllä tälle ehdottomasti antaisi jonkin verran aikaa, jotta saisi paremman käsityksen siitä, miksi näitä niin kovasti ylistetään. Jos tämän olisi tarkoitus olla sellainen peli, joka tekee avoimenpelimaailman paremmin kuin muut.


16. Metroid Prime Remastered

Yksi näitä Nintendopelisarjoja josta on jokusta peliä tullut pelattua, eikä yksikään ole todella vakuuttanut. Tämän muistan yhtenä todella arvostettuna pelinä ja kyllähän sen remasterointi olisi yksi sellainen peli, jota pitäisi kokeilla, jos lähtisi Nintendotielle.


15. Legend of Zelda: Ocarina of Time

En ole millään iso sajran fani, mutta tämä on yksi niitä pelejä joita olen joskus pelannut. En kuitenkaan muista tästä juuri mitään ja koska tämä on yksi korkeimmin rankattuja pelejä, niin kyllä tätä ehdottomasti kiinnostaisi pelata vähän enemmän ja antaa sille mahdollisuus näyttää toteen sen paikka monien pelilistojen kärjessä. Omien muistikuvien mukaan, ei ole ansaittu paikka. Vaikka ne heikkoja ovatkin.


14. Super Mario Galaxy 2

Peli joka yhteen kohtaan vaikutti olevan Super Mario 64, mutta kaikilla tavoilla parempi. Sanotaan että tämä on yksi niitä pelejä jota pitkään mietti hankittavaksi, mutta ei koskaan lopulta tapahunut. Ehdottomasti kuitenkin sellainen peli sarjassa, jota olisi kiinnostavaa kokeilla edelleen.


13. Xenoblade Chronicles 3

Voi olla ihan samaa animetyylistä JRPG huttua mitä niin monet muutkin, mutta aina välillä siitä joukosta löytyy sellaisia pelejä jotka todella onnistuvat koukuttamaan. Tämä on sen verran kehuttu, että kyllä sille mahdollisuuden voisi antaa. Ja itse siirtyisin suoraan viimeisimpään ja toivonmukaan hiotuimpaan peliin, sen sijaan että aloittaisin alusta, koska tälläisiin peleihin saa yleensä upottaa suoraan sen +50 tuuntia.


12. Princess Peach: Showtime

Uudempaa uutta Mario pelien joukossa, mutta nyt pääosassa prinsessa Toadstool. Vaikuttaa erittäin hyvin tehdyltä peliltä jossa mukavasti muuttujia sellaisen perus Mario Bros konseptin kylkiäiseksi.


11. Mario Party

Vähän kuin BUZZ Junior pelit mutta Mario tyyliin ja Nintendo laadulla, oletettavasti. Ehdottomasti yksi sellainen pelisarja jota voisi kuvitella pelaavansa porukalla vähän enemmänkin. Kunhan vain ensin poimii joukosta sen, mikä on se paras.


10. Legend of Zelda: Twilight Princess

Yksi niitä Zelda pelejä joita olen pelannut, ja jota itse pidän pitkälti parhaana Zelda pelinä, tietenkin niistä mitä olen pelannut. Monet asiat ovat tässä kohdallaan ja siitä syystä tämä on yksi sellainen peli johon voisi olla kiinnostavaa palata ja katsoa se alusta loppuun asti.


9. Paper Mario: Thousend Year Door

Paperi Mario pelisarja vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja jos jossain vaiheessa uppoutuu Nintendopeleihin, niin kyllä tämä on oitis yksi niistä, joita haluaa kokeilla edes jonkin verran. Näissäkään en paremmin tiedä että mikä on paras Marion paperiseikkailuista, mutta tämän tiedän nimeltä.


8. Super Mario RPG

Ehdottomasti houkutteleva tapaus. Final Fantasy tyylisessä lähestymistavassa on sitä jotakin, sillä Final Fantasy yhdistettynä Taru Sormusten Herrasta aiheeseen poiki yhden genren parhaista peleistä PS2:lla, ellei koskaan. Super Marion tapauksessa tämä idea voisi toimia aivan yhtä hyvin, ja tästä on remasterointikin tehty.


7. Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Kulttiklassikko, joka olisi todella kovasti remaken tarpeessa, tai edes jonkinlaisen remasteroinnin. Tietysti koska se olisi Nintendolla, ei sitä välttämättä tulisi pelattua, mutta kyllä tämä on sellainen peli joka olisi kiinnostavaa kokea. Mutta samalla aikaa, ehkä vielä enemmän olisi kiinnostavaa saada peli, joka olisi tämän pelin varsinainen manttelinperijä ja käyttäisi pelin Sanity mekaniikkoja.


6. Super Mario Kart 8

Crash Team Racing nyt on karttingpelien todellinen kuningas, mutta Super Mario Kart aloitti tämän kisan. Sanotaan että jotakin näistä peleistä olen pelannut, mutta se ei merkittävästi vakuuttanut. Tämä merkittävästi uudempi voisi vakuuttaa aivan omalla tavallaan ja vaikka ei vakuuttaisikaan, niin vahvasti uskon että tämä sarja on edelleen genren parhaimmistoa.


5. Pokemon: Sword

Ensimmäinen Pokemon peli mikä tuli mieleen ja jossa on todella hieno kansi, ja joka ei ole niitä ihan ensimmäisiä Gameboy pelejä. Toisaalta, voisi olla hyvä vain pelata jotakin uudempaa Pokemon peliä, mutta samalla jotakin sellaista jossa olisi sellaisia Pokemoneja jotka vielä itse tunnistaa. Eli joko ensimmäistä (Fire Red) tai toista sukupolvea (Soul Silver). Ei näistä ole niin paljoa tietoa että osaisi paremmin sanoa, mutta kyllä jokin Pokemon peli voisi olla kiinnostavaa katsoa alusta loppuun kokonaan itse.


4. Wario Ware

Minipelikokoelma ja todella hauskalta vaikuttava. Itse en muista paremmin että mikä mahdollinen lisänimi tällä oli, mutta Tilt peliohjelmasta muistan että tämä vaikutti erittäin hyvältä kokoelma nopeasti opittavia ja nopeasti ohimeneviä minipelejä. Ehdottomasti yksi sellainen pelisarja jota olisi kiinnostava kokeilla.


3. Super Mario Maker

Kenttien rakentelussa on juuri oikenlainen koukku, minkä takia voisin kuvitella käyttävänä runsaasti aikaa tähän kokonaisuuteen. Vaikeat kentät nyt eivät merkittävästi houkuta, vaan enemmänkin juuri se omien kenttien suunnittelu ja toteutus.


2. Fire Emblem: Three Houses

Tulitunnus pelisarja on paperilla todella kahtiajakoinen, sillä tälläisten strategiapelien täytyy aina erityisesti napata, että niiden parissa viihtyy, mutta se mikä tässä houkuttaa on se tarinallinen puoli ja XCOMissakin ollut perma death rakenne, jossa liittolaiset eivät palaa kuolleista takaisin. Tässä on vain sitä jotakin mikä lisää pelin houkuttavuutta ja itse valitsen vain vähän uudemman pelin, sillä se tuli ensimmäisenä mieleen.


1. Red Steel 2

Ehdoton ykkönen ja peli johon itsellä oli laitteisto, mutta jolle ei tullut kovinkaan usein hankittua pelejä, koska pleikkareilla, pelit olivat monesti halvempia. Red Steel ykkönen ei isommin kiinnostanut, kun kakkonen ilmestyi, sillä monesti kakkosta arvosteltiin merkittävästi paremmaksi kuin ykköstä, jonka kanssa Nintendo ei ollut vielä saanut kiinni siitä rakenteesta joka todella toimii. Punainen Teräs 2 on joka tapauksessa yksi niitä pelejä jonka kanssa hieman harmittaa, että sitä ei silloin joskus metsästänyt käsiinsä, kun se olisi vielä ollut helppoa.