Ensivaikutelmat ovat tärkeitä, vaikka pelihahmot olisivat kuinka marginaalisia, sillä hyvin esitelty hahmo jää kyllä mieleen, vaikka rooli kokonaisuudessa jäisikin pieneksi.

 

 

 

Kertaus:

Myös muiden pelien päähahmot kelpuutetaan jos he ovat tukijoukkoina kyseisessä pelissä.

Yksi per peli

Yksi per hahmo

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Knights of the Round / Arthur - Final Fantasy VII

- Jos pääosassa tässä tapauksessa on viimeinen niin tämä on todella upea esittely.

 

Quarble - Messenger

- Yllättävä esiin tulo ja niin toimiva.

 

Ocelot - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

- Todella hyvä lännen mies esittely.

 
24. Kairi - Kingdom Hearts II

Ei esittely ykkösessäkään huono ole mutta kakkosen tapauksessa monet asiat ovat muuttuneet ja Kairin tietty alkanut aikuistuminen näkyy ehkä parhaiten kolmikosta. Samalla tilanteessa korostuu se, että asiat etenevät kaikesta huolimatta.


23. Hornet - Hollow Knight

Jotenkin sekin että hahmon näkee vilaukselta aiemmin on hyvä alustus ja yhteenotto vehreässä ympäristö on todella hyvä jatko. Taistelussa tutustuminen toimii todella hyvin, etenkin kun huomioi miten hyvä pelin äänisuunnittelu on, varsinkin Hornetin tapauksessa.


22. Vulgrim - Darksiders

Hahmo joka alusta asti on vähän arveluttava, mutta samalla myös selvä mahdollisuus. Vaikka esittely onkin monella tavalla onkin aika kliseinen, niin silti se on oikein hyvä. Ensin vain naurua ja lähdettä ei näy missään, kunnes hahmo sitten tulee esiiin aivan vierestä, mutta ei yllättäen.


21. Merchant - Resident Evil 4

Hahmo kävelee ikkunan ohi ja vinkkaa nurkan taakse. Siellä hahmo sitten avaa takkiaan ja näyttää kattavan määrän aseita ja tarvikkeita. Tämän enempää ei kauppiaasta tarvitsekaan tietää.


20. Chloe Frazer - Uncharted 2: Among Thieves

Tämä on todella onnistunut tilanne koska siinä oitis vaistoaa hieman vilunkipeliä. Kun Chloe astuu kuvaan niin kyllä hän saa huomion oitis itseensä joten positiivista onkin että vaikka kokonaistilanne ei se erikoisin olekaan niin aurinkoinen ranta on hyvä ympäristö ja taustojen avaaminen hotellihuoneympäristö on erinomainen lisä.


19. Frederick Abberline - Assassin's Creed: Syndicate

Koominen tapa joka erottuu edukseen tässä sarjassa. Abberline on valeasussa ja eläytynyt siihen, mutta ei täydellä metodilla. Ehkä juuri siitä syystä tämä on niitä esittely joka toimii paremmin, koska kyseessä ei ole pelkkä tylsän tavallinen esittely, mitä Leonardo Da Vinci kakkosessa valitettavasti oli.


18. Jack - Mass Effect 3

Kaikkien tuttujen hahmojen tapaamiset ovat iso osa kokonaisuutta ja mukana on muutama erittäin hyviä. Jack on yksi näistä ja vaikka ME2:n esittelykin hyvä on niin jotenkin pidän tästä enemmän koska siinä tulee selväksi että Jack on naiseksi todella äijä, edelleen ja riippuen pelaajan aiemmista valinnoista, voi tämä kohtaus olla hyvin erilainen. Kuten Jack on.


17. Hank Anderson - Detroit: Become Human

Tilanne baarissa riippuu paljon siitä mitä pelaaja tekee, mutta kokonaisuutena se toimii todella hyvin ja isoin syy on siinä miten upeasti Connor ja Hank toimivat yhdessä. Hank varsinkin tulee tutuksi jurona miehenä jolla ei ole kaikki hyvin ja pelaajan toiminta vain korostaa tätä. Todella hyvä aloitus ja pisteet Clancy Brownille.


16. Trishka - Bulletstrom

Tässä naisessa on asennetta vaikka muille jakaa ja heti ensimmäisestä todellisesta esittelystä alkaen tulee vahvasti selväksi että hänessä on ulkonäköä ja sisua vaikka suoraan toimintaelokuvaan. Puhumattakaan siitä miten hyvän Trishka korostaa sitä, millainen pelin yleinen ote on.


15. Shani - Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone DLC

Tilanne itsessään toimii erinomaisesti koska siltä ei osaa odottaa yhtään mitään. Paikkana on pimeä viemärijärjestelmä ja aluksi kuulee vain naisen äänen, ilman mitään isompaa selkeyttä tilanteesta. Kun sitten lopulta pääsee paikalle, niin huomaa oitis että kyse on elvytyksestä, vaikka kohde on jo kuollut. Erityisen hyvin tilannetta korostaa se että hahmo no Geraltille tuttu ja tilanteesta käy selväksi että Shani ei ole luovuttaja.


14. Auron - Final Fantasy X

Todella onnistunut esittely jossa eeppisyys on isossa osassa. Cool hahmo pysyy täysin tyynenä kun muut panikoivat ja hyökyaalto lähestyy. Kyllä tämä on hyvä tapa esitellä yksi pelin kovimmista hahmoista. Juurikin sellainen eeppisyyttä tavoitteleva ja tyylitelty kohtaus. Myös myöhempi kohtaus jossa Auron esitellään uudestaan toimii uskomattoman hyvin, mutta kyllä ensimmäinen on se todellinen esittely.


13. Toad - Super Mario Bros.

Klassinen kohtaaminen. Pelaaja luulee että on saavuttanut prinsessan, mutta sitten vastassa onkin tämä sienimies joka toteaa että prinsessa toisessa linnassa, eli matka jatkuu. Tämä esittely toimii osittain juuri siksi, että siinä samalla vedetään pelaajaa nenästä, kun peli ei päätykään mihinkään.


12. Yennefer - Witcher 3: Wild Hunt

Siinä missä Triss ei ole oikein missään pelissä saanut arvoistaan esittely, Yennefer on onnekkaampi. Tilanne on silmiinpistävä koska intro jossa Yennefer etenee taistelukentällä osoittaen omat voimansa, joiden kanssa ei pidä leikkiä, sillä ne ovat aika mahtavat.


11. Grunt - Mass Effect 2

Soturi joka on suljettuna staasisäiliöön. Kun hänet sitten vapauttaa niin lähemmäs heti ja välittömästi Grunt käy päälle ja nopea analysointi ja sananvaihto etenee pisteeseen jossa pelaajan suhtautuminen tilanteeseen määrittää kaiken. Hoitaakko puhumalla, vai väkivallalla? Gruntin tapauksessa käy oitis selväksi, että hänen kanssaan ei pelleillä.


10. Xana - Dark Messiah: Might and Magic

Tämä on siinä mielessä hyvä, että tämä hahmo vaikuttaa oitis sellaiselta, joka saattaa hyvinkin olla vihollinen, vaikka ulkoisesti viattomalta vaikuttaakin. Se että hänet esitellään suojelijana, ohjaajana jne jne, on oikealla tavalla harhauttavaa koska siitä tulee oitis erilainen esivaikutelma, mutta tapa jolla hahmo sitten puhuu ja liikkuu, antaa oitis toisenlaisen vaikutelman, eli ristiriitaiset ovat tuntemukset.


9. Zer0 - Tales from the Borderlands

Yhdessä nopeassa hetkessä kaikki leviää käsiin ja kuvaan hyppää tämä ninja. Siinä missä Borderlands 2 ei pelihahmojen esittelyllä ollut kovin ihmeellinen, niin nyt kun Zer0 on sivuosassa, niin hänen esittelynsä on paljon onnistuneempi, sillä hän varastaa täysin shown ja se loistava hahmoruutu on omiaan korostamaan sitä, miten hyvä hahmo onkaan kyseessä.


8. Sarah - The Last of Us

Tämä koko aloitus tilanne on todella upea. Tavallista elämää, mutta omalla otteellaan. Sarah on odottamassa isäänsä tämän syntymäpäivänä ja pienin tytön todella sydäntälämmittävä ele, yhdistettynä kaksikon loistavaan sananvaihtoon ja huumoriin toimii erinomaisesti, varsinkin se viimeinen läpänheitto ennen nukkumaanmenoa.


7. Aerith - Final Fantasy VII

Kaikki alkaa hänestä, siis aivan kaikki, joten kyllä hän sitä kautta jää aika hyvin mieleen. Oli sitten kyseessä alkuperäinen tai remake, niin kyllä tämä on uskomaton hetki. Itse menen nyt alkuperäisellä, kohtauksessa jossa kaikki alkaa kun Aerith vaikuttaisi rukoilevan tai katsovan jotakin. Sitten, kun huomaten jotain hän lähtee hiljalleen astelemaan pois ja nopeasti kamera etääntyy, näyttäen kaupungin. Kyllä tämä hahmo jää todella hyvin mieleen kun peli alkaa hänestä ja lopulta myös päättyy häneen.


6. Ahti - Control

Todella tavallinen, mutta silti niin onnistunut. Koko tilanne virastossa on varsin arveluttava koska kaikki ei tunnu olevan kohdillaan. Sitten vastaan tulee siivoushommissa oleva mörkömäinen suomalaismies joka vääntää rallienglantia ja on joko täysin perillä kaikesta tai puhuu täysin omiaan. 


5. Urgost - Lord of the Rings: War in the North

Kyseenalainen tapaus, sillä tästä saa nopeasti myös vihollisen, riippuen miten pelaaja toimii. Se miten kaikki alkaa, tapahtuu todella salamyhkäisesti. Tästä hahmosta ei näe kunnolla kuin silmän mutta hänen puheensa kuulee ja se todellakin korostaa tilannetta. Urgostista saa oitis käsityksen että hän on mahtava olento ja koska häntä ei kunnolla näe, niin tilanne vain korostuu entisestään. Kun huomioidaan että lohikäärmeitä on tässä maailmassa vähänlaisesti, niin tilanne vain paranee.


4. Strife - Darksiders 3

Aivan lopussa, juuri kun kaikki päättyy, niin velipoika näyttää todelliset kasvonsa. Tämä on todella nopea esittely, mutta se toimii todella hyvin. Valeasuinen Strife on ollut mukana menossa pitkään, mutta kun hahmo todellisessa muodossaan sitten lopulta esitellään, niin se tilanne on erittäin upea, vaikka se kestää vain todella lyhyen hetken. Strife näyttää upealta ja asettuu juuri taisteluun valtavaa ylivoimaa vastaan, aivan tyynesti, samalla kun hän vielä vilkaisee sisartaan, joka yllättyy nähdessään hänet.


3. Gilgamesh - Final Fantasy VIII

Yksi niitä Guardian Forceja, joka ei aloita vihollisena vaan on oitis liittolainen. Tämä kokonaistilanne itsessään on uskomattoman onnistuneesti tehty muutamasta syystä. Jo itsessään se miten Gilgamesh astuu kuvioihin on todella upea kaikessa eeppisyydessään. Soturi ympärillään useita miekkoja, joilla sitten kurmoottaa vihollisia. Mutta tämä ensimmäinen ilmestyminen tapahtuu kolmos levyn aivan lopussa viimeisen taistelun aikaan kun Gilgamesh astuu kuvioihin ja oitis tekee selvää jälkeä Seiferistä, jota Odin ei saanut hengiltä.


2. Shadow - Dead to Rights: Retributin

Tämä jos mikä on hyvä tapa esitellä koira, jolle ei ryttyillä. Tilanne on hyvin synkkä, hämäisessä satamassa pimeyden vallitessa kun pahikset lähestyvät päähenkilö Jack Slatea joka on selvästi haavoittunut. He jopa vitsailevat koiralla jota eivät näe. Mutta sitten pimeydestä lähestyy hurjan näköinen eläin joka murisee ja välittömästi isäntänsä käskystä, käy päälle ja tekee selvää jälkee vihollisista sillä raa'alla tavalla. Koko tilanne on todella upea, etenkin kun pelaaja pääse mukaan toimintaan.


1. Bahamuth - Final Fantasy IV

Ensimmäinen kerta kun olen nähnyt tämän lohikäärmeen oli FF7:ssa ja yksi niitä tapauksia kun hahmo ei ole aluksi vihollinen. Tämän pelin versio on sellainen ilmestyminen joka astettaa standartit kaikilla jotka seuraavat sillä avaruuden syövereistä saapuva musta lohikäärme levittää siipensä ja näyttäytyy kaikessa komeudessaan. Sitä seuraa sitten voiman näyte ja kyllähän tämä on juurikin sellainen kokonaisuus joka on erittäin vaikuttava ja jota muut FF pelit ovat sitten kerta toisensa jälkeen tehneet uudelleen.