Monissa peleissä huomaa, että platina trophyn voi saada suhteellisen helposti. Tämä yleensä silloin jos trophy ei vaahdi valtavaa farmaamistaurakkaa tai tarpeettoman korkeita haasteita. Silloin kun kyse on vain pelin pelaamisesta "kokonaan" voidaan sanoa että kyseessä on erittäin hyvin tehty trophykattaus jossa platinan saavuttaminen on jopa houkuttelevaa.

 

 

 

Nyt on pääasiassa tarkoitus nostaa esille ne platinat joista itse olen joko:

- Varsin ylpeä

- Jotka todella merkkaavat jotakin erityistä

- Jotka oli pakko hankkia

- tms.

 

Lisäyksenä nostettakoon esiin pointti että on pelejä jotka olen kyllä 100% pelannut, mutta joiden trophy joukossa ei platinaa ole. Resident Evil 4 on näistä se harmillisin, sillä sen eteen olisin nähnyt oikeasti vaivaa.

Lisäksi pelejä on myös Steamin puolella, jossa ei ole erikseen mitään platinatrophyyn verrattavaa huomionosoitusta (kuten pelissä Hades). Mutta jos kyseisestä pelistä on olemassa esim. PS4 versio ja siinä on platina trophy, niin otan sen mukaan laskentaa, mikäli peli on pelattu täysin läpi toisella alustalla. Itse pidän sitä verrattavissa olevana.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Platinum - Eventide: Slavic Fable

Kaltaistensa tavoin vaatii todella läpikohtaisen pelikerran, tai kaksi.

 

Gem Smashers Lover - Gem Smashers

Helppoa, jos hermot vain kestää

 

We Had Fun, Didn't We? - Tales from the Borderlands

Tyypillinen Telltale, pelaa peli vain läpi

 

What If? - Life is Strange

Muutoin simppeli, mutta kuvaustilanteet vaativat todellista tarkkaavaisuutta

 

Perfection - Magus

- Vaatii hieman grindaamista ja mahdollisesti kikkailua, mutta aika yksinkertainen

 
24. Gray Fox is my pup - Stories: Path of Destinies

Pääasiassa helppoja simppelejä tropheja, mutta nähdäkseen kaikki lopetukset pitää peliä pelata todella paljon ja monella tavalla, tehdän useita pieniä eroja päätöksiin, jotka sitten hieman muokkaavat sitä, mitä pelihahmo tietää. Muiden hahmojen motiiveista ja tarinan käänteistä, jotta pystyy sitten poimimaan ne parhaat.


23. Kauhu-trophyjen sinfonia - Until Dawn

Erilaisten lopetusten saavuttaminen on se pelin isoin juttu. Pääasiassa nämä erilaiset lopetukset ovat aika simppeleitä, mutta peli pitää kuitekin pelata läpi muistaakseni kolme kertaa, jotta pystyy avaamaan kaikki mahdolliset lopetukset. Siinä ajassa tulee varmaan tehtyä kaikki erilaiset päätöksetkin muista irto pokaaleista.


22. Master of Unwritten Tales - Book of Unwritten Tales 2

Tämä on niitä tapauksia että ilman erillistä tietoa siitä, että missä kohtaa tietyt pystit voi saada, on platina hyvin haastava. Tietyt tilanteet ovat nimittäin sellaisia että niitä voi yrittää vain kerran ja jos ei onnistu, on trophy menetetty. Helposti tälläinen tapaus, jossa opas on erittäin arvokas.


21. Every Trophy accomplished - Black Mirror

Melkko simppeli kokoelma mitään turhan ylimääräistä settiä, eli siinä mielessä erittäin uskollinen Telltale mentaliteetille. Itse tavallaan pidän siitä että joissakin peleissä ei tarvitse tehdä turhan ihmeellisiä temppuja. Pääasia on että käy tarinan läpi. Mutta muutamassa kohtaa on etua siitä, jos on katsonut listan etukäteen.


20. Äläs nyt pilaa tätä - Uncharted: Lost Legacy

Pääasiassa aika simppeli kattaus, mutta muuta trophy on sitä luokkaa, että niitä pitää todella harjoitella, että ne pystyy sitten tekemään. Mitään suurta grindaamista ei ole luvassa vaan joukossa on enemmänkin muutamia vähän pahempia haasteita joista ehkä vaikein vaatii sekä suunnitelmallisuutta, että harjoittelua.


19. OCD - Day of the Tentacle

Kysyy oikeasti paljon kärsivällisyyttä ja ilman ohjetta tämä voi olla todella tuskallista, lähinnä siksi, koska oikeastaan mitään ei saisi nopeuttaa. Trophylista on aika kattava ja täynnä monia aika eriskummallisiakin pystejä, mikä vain korostaa sitä, miten tärkeää voikaan olla se, että tietää etukäteen miten tietyt trophyt sitten tehdään, ettei tee typeriä virheitä.


18. Gallowmeren pelastaja - Medievil

Pääasiassa kyse on siitä, että jaksaako pelissä tehdä aivan kaiken. Siis vaikea tämä trophy setti ei ole, mutta se on juurikin silllä tavalla kattava, että se vaatii pelaajaa todella tekemään pitkälti kaiken mahdollisen mitä pelissä voi tehdä. Siinä mielessä erittäin hieno viittaus näihin PS1 klassikoihin joiden kanssa pelin totaalisen läpäisyn lisäksi isossa roolissa oli kaikki sivujuttujenkin tekeminen.


17. Masterful - SkyScrappers

Tämä ansaitsee maininnan siitä syystä kuinka nopeasti tämän pystyikään hankkimaan (tunti tai pari). Tälläisiä tropheja ei itselläni turhan paljoa ole, mutta tämä peli on siinä mielessä todella saanut huomioni, että sen platinan pystyy tekemään niin äkkiä ja varsin helposti. Vähän siinä pitää fuskata, mutta nopeasti suoritettavien platinoiden joukossa, ei ole tule omalla kohdalla mieleen yhtäkään, joka olisi yhtä nopeasti tehty, kuin SkyScrappersin platina.


16. Master of Seasons - Seasons After Fall

Vaatii uppoutumista, mutta loppu viimeksi aika helppo. Kun tutkii kaikki paikat huolellisesti tässä, ei niin laajassa pelissä, niin platinan saavuttaa kyllä. Pääpelin pystyy kyllä pelaamaan aika helposti ilman tutkimistakin, mutta platinajahti ei ole erityisen suuri lisä. Se on enemmänkin merkkii siitä, että on tutkinut peliä vähän enemmän kuin vaaditaan.


15. The Cat's Whiskers - Puss in Boots

Varsin helppo platina, sillä lastepelien joukossa Saapasjalkakissa ei ole erityisen haastava. Valtava osa trophy kattauksesta tulee suoritettua ilman mitään erillistä yrittämistä, mutta siitäkin huolimatta tämä on jäänyt positiivisena tapauksena mieleen. Iso syy siihen on se, että elokuva toimi todella hyvin.


14. Prosenttijengiläinen - Days Gone

Pitkä prosessi, sillä miltein kaikki pitää tehdä, jotta tähän pisteeseen pääsee. Muutamia tropheja pitää oikein yrittämällä yrittää, että niissä onnistuu mikä voi tuntua aika turhauttavalta. Valtaosa on kuitenkin sellaisia että ne saavuttaa aika helposti kun vain tekee kaiken mahdollisen pitä pelissä voi tehdä.


13. The Walking Dead - The Walking Dead

Ensimmäinen Telltalen oikeasti iso hitti, joka oli Telltale trophyjen pioneeri. Riittää että pelaa pelin läpi kokonaan, mikä on episodeittain julkaistun pelin tapauksessa hyvä tapa kannustaa katsomaan koko peli loppuun asti. Niin ja tarina on myös huipputasoa.


12. I'm Batman - Batman

Telltale peli joka Lepakkomies maailmallaan nousi oitis sellaiseksi peliksi, jota omalla kohdalla oli must have. Batman on todella hyvin tehty kokonaisuus ja vaikka platina ei nyt erityisen vaikea olekaan, niin kyllä se on sitä tasoa, että sen halusi alusta asti ja pitkälti tiesikin saavansa, kun vain malttoi odottaa episodien ilmestymistä.


11. Joka ikinen heistä - The Last of Us: part 2

Todellinen esimerkki siitä, että vaikeusaste ei saa olla rajoittava tekijä platinan trophyn saamisessa. Last of Us 2 on paljon helpompi platinamielessä kuin edeltäjänsä, sillä tämä peli kyllä antaa platinan, jos pelissä vain tekee kaiken mahdollisen ja selvittää kaiken mitä voi. Eli juurikin tälläinen platina, jonka saa kun pelaa pelin läpi niin tarkasti kuin vai voi, tutkien kaikki mahdolliset paikat jotka vain löytää.


10. Bloodborne - Bloodborne

Valtaosa tropheista on aika yksinkertaisia eikä vaadi mitään suoranaisia ihmeitä. Mutta vaikea tämä setti todellakin on. Lopetuksia on kolme erilaista ja pienellä tallennustempulla ne pystyy katsomaan ilman että peliä pitää pelata kolme kertaa, mutta Chalice Dungeonit ovat se viimeinen haaste, sillä niiden luoma suuri haaste tulee ensin siitä, että tietää mitkä kaikki tyrmät pitää suorittaa, onnistuu keräämään tarvittavat raaka-aineet ja läpäisemään Defiled tyrmän.


9. Zero Escape - Zero Time Dilemma

Tämä on todellinen esimerkki siitä, että platinan saavuttaakseen, täytee tehdä pelissä aivan kaikki, siis aivan kaikki. Samoja tilanteita joutuu käymään läpi uudestaan ja uudestaan ja tekemään toisistaan poikkeavia valintoja, jotta näkee kaikki rinnakkaistodellisuuksien mahdollisuudet ja lopulta löytää mahdollisen päästä käsiksi viimeiseen lopetukseen. Vaatii todella paljon kärsivällisyyttä.


8. Living Legend - Thronebreaker: Witcher Tales

Huolellisesti pelattuna kaikki on tehtävissä yhden pelikerran aikana, mutta se vaatii sitä, että pelissä todellakin tutkii heti kaikki paikat ja onnistuu tekemään muutamat ratkaisevan valinnan, sillä muutama saavutus on täysin sidoksissa tiettyyn kohtaukseen, joihin ei pääse käsiksi ellei tee muutamia vähän typeriäkin ratkaisuja, minkä vuoksi on hyvin tärkeää, että tietää saavutukset ennalta.


7. Legend - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Loppuviimeksi vaikea, sillä tämän saavuttaminen edellyttää että alusta asti tutkii paikat erittäin tarkkaan, sillä Spirittien keräilyssä pitää kerätä kaikki ja niitä on todella paljon ja aivan joka paikassa. Lisäksi lopetuksia on kaksi, eli pari kertaa pitää pelata, ellei käytä tallennustemppua. Mutta kyllä keräiltävät esineet ovat se suurin haaste, varsinkin kun ne pitää kerätä kerralla kaikki ja tiettyyn pisteeseen mennessä. Vaatii joko runsaasti tuuria tai todella hyvän oppaan.


6. From the Ashes - Remnant: From the Ashes

Huomattavasti helpompi setti, miltä aluksi vaikutti. Pelissä on muuta aika pahalta tuntuva trophy, pääasiassa yksi, johon on kuitenkin yksi todella helppo ratkaisu, joka tosin vaatii perehtymistä. Pääasiassa Remnantin platinatrophy on yllättävän helppo saavuttaa, mutta sen saavuttaminen vaatii sitä, että pelin pelaa mahdollisesti monta kertaa, tai suorittaa Seikkailutilan uudestaan ja uudestaan, jotta pystyy keräämään kaiken tarpeellisen. Kaikkea ei tarvitse tehdä, mutta paljon joka tapauksessa.


5. I Am the Night - Batman: Enemy Within

Monien muidenkin Batman pelien tapaan, tämä oli oitis houkutteleva tapauas ja kun kyseessä Telltalen peli, niin kyllähän tämän tiesi oitis saavansa. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että edeltäjänsä tavoin, tämä peli on erittäin hyvä ja siksi platina tuntuu niin hyvältä.


4. Knight of the Golden Order - The Council

Tämä platina vaatii todella runsaasti taktikointia, huolellisuutta ja pikkutarkkuutta. Tietyt trophyt voi saavuttaa vain tietyssä kohtaa peliä ja vaikka jotkut taas voi tehdä miltein missä kohtaa hyvänsä, niin rajallisten resurssien vuoksi taktikointi on erittäin arvokasta. Loppuviimeksi tämä on kuitenkin todella hillitty trophy setti, sillä näin monitahoisessa ja tarinariippuvaisessa pelissä, trophyt voisivat olla merkittävästi haastavampiakin.


3. Director of the FBC - Control

Yksi parhaiten tasopainoitettuja trophy settejä pitkään aikaan. Tuntuu että tässä pelissä riittää että tutkii paikkoja mahdollisimman huolellisesti ja tekee kaiken mahdollisen mitä tarjotaan. Muutama trophy on sitä tasoa, että pelissä voi joutua hieman ravaamaan ympäriinsä, kun etsii sitä juuri oikeaa paikkaa johon päästä, mutta pääasiassa pelin trophyt eivät vaadi mitään mahdottomia saavutuksia. Mitenkään ilmainen tämä platina ei ole, mutta se on erittäin hyvin koottu.


2. Lion Heart - Final Fantasy VIII Remastered

Vaikuttaa aluksi katsottuna hyvin simppeliltä, eikä mitenkään mahdottomalta, mutta kun katsoo vähän tarkemmin, niin mukana on muutamia sellaisiakin, jotka vaativat vähän enemmän. Sivutehtäviä pitää tehdä muutama ja vihollisia tappaa iso joukkoa, mikä vaatii hieman farmaamista. Kaikkien GF summonien saaminen vaatii todella kattavaa pelaamista ja kokonaisuutena FF8:n trophy lista on aika kattava. Mukana on oikeita haasteita mikä takaa että ilmainen tämä ei millään ole, mutta iso osa on aika simppeleitä niille, jotka ovat tämän joskus pelanneet.


1. I AM the Batman - Batman: Arkham Knight

Kun huomasin että loppuviimeksi aika helpot trophyt jäljellä, niin kyllä tämä piti sitten suorittaa, noin vuosi Cityn jälkeen ja pääasiassa kaikki trophyt olivat tankkitropheja. Paitsi eräs siltojen alta lentely. Kokonaisuutena tämä on yksi niitä joka vaati vähän harjoittelua, mutta ei yhtään niin vaikea kuin edeltäjänsä, vaikkakin mukana oli muutama hivenen rasittava trophy, kun en eräässä ollut yhtään tietoinen, että mitä Predator liikettä en ollut tehnyt, joten kaikki piti varuiksi tehdä uudelleen.