Aina ei käy niin että se lopullinen pelin pääroisto on se paras mahdollinen, sillä monesti joku sivuroisto on huomattavasti onnistuneempi ja satunnaisesti, tämä kyseinen roistohahmo esiintyy pääroiston elkein. Silloin onkin pettymys, että pääroisto on kuka ikinä onkaan.

 

 

 

Yksi per peli, mitä ilmeisemmin, joskus kun on niin että pääroisto on helposti sieltä huonoimmasta päästä. Selvennyksen vuoksi nyt ei puhuta viimeisistä pomovihollisista ja vastaavista, sillä aina pääroisto ei edes ole pomovihollisena ja monesti ei ainakaan viimeisenä sellaisena.

Myöskään aiemmin päävihollisina olleita hahmoja ei lasketa mukaan. Vaikka kyse olisi vähän eri sarjasta missä paras esimerkki on Kingdom Hearts ja Final Fantasy. Tässä tapauksessa päädyin myös siihen, että myöskään elokuvissa olleet pääroistot eivät kelpaa, sillä Kingdom Hearts sarjassa Disney roistot kuten Chernabog, kapteeni Koukko ja Hades veisivät oitis pisteet.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Solo - Strider

- Meio on aika typerän näköinen, kun taas Solo, todella hieno

 

Kelley - Red Dead Revolver

- Griffon nyt on sieltä huonoimmasta päästä, Kelley taas ihan vastakkaisesta

 

Lawrence Barrett - Deus Ex: Human Revolution

- Zhao on helposti yksi huonoimpia pääroistoja koskaan

 

Hades - God of War 3

- Vaikka Hades ei kovin tehty olekaan, niin silti paras kaikista

 

Mark Scarlotti / Whiplash - Iron Man

- Yllättävän hyvä kun taas Stane on suht tylsä

 




24. Dragon God - Demon's Souls

Pelkästään tutoriaalin todellinen lopetus nostaa hahmon pisteitä. Lohikäärmejumala on helposti yksi niitä upeimpia vihollishahmoja koko pelissä. Aika vähän todella hyviä vihollishahmoja tästä pelistä löytyy, mutta kyllä Penetrator ja Maiden Astraea ansaitsevan erityismaininnat parempina kuin pääroisto Allant.


23. Dermot Quinn - Watch_Dogs

Damien Brenks nyt on sieltä huonoimmasta päästä mitä tulee pääroistoihin. Quinn taas on juurikin oikealla tavalla karmiva vanha ukko joka olisi ollut varsin hyvä pääroistona. Pelkästään se virne ja ne hampaat ovat jotenkin niin osuvasti korostettuja.


22. Necromancer - Castle Crashers

Tämä hahmo näyttää niin pääroistolta kuin olla ja voi, tosin samalla aikaa todettakoon että näyttää myös juuri siltä, mikä soveltuu pääroiston ykkösmieheksi jos niin päätetään. Varsinaisena pääroistona oleva velho on huomattavasti tylsemmän oloinen ja aika särmitön ilmestys kokonaisuutena.


21. Tyrant - Resident Evil 2: Remake

Tämä voi olla sellainen peli jossa voidaan kyseenalaistaa se, että kuka on pääroisto, mutta itse sanoisin että se on William Birkin ja vaikka hän onkin jatkuvasti mutatoituvana hirvityksenä ihan hyvä niin tämä terminaattorimainen suurisaappainen kiusaaja on kuitenkin ahdistavampi ja isona kokonaisuutena parempi. Osittain siksi että pysyy alusta asti varsin samanlaisensa, riippuen tietysti vähän kampanjasta.


20. Crying Wolf - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Liquid Ocelot on monella tavalla aika naurettavaksi tehty hahmo kaikkine ylimalkaisine eleineen ynnä muineen ja muutenkin tuntuu että tämä hahmo on yksi typerimpiä ratkaisuja koko sarjassa. Crying Wolf taas on juurikin sellainen erilainen ja yllättävän onnistunut hahmo, ottaen huomioon että kaikki kaunottaret tässä pelissä ovat olleet aika kahtiajakoisesti tehtyjä.


19. Arpeggio - Sly 2: Konnakopla

Varsinaiseksi pääroistoksi nouseva hahmo tulee isona yllätyskäänteen kautta ja samalla siinä vedetään melkoinen potentiaaliakin viemäriin. Arpeggio on helposti koko viholliskattauksen enigmaattisin hahmo ja sitä kautta yllättävän kiinnostava tapaus jossa olisi ollut valta potentiaali kehittyä Clockwek tyyliseksi hahmoksi muutamien muutosten kautta, mutta juonenkäänteellisesti mentiin aivan muualle.


18. Revolver Ocelot - Metal Gear Solid

Ensimmäinen MGS peli onnistui vihollishahmoissa varsin hyvin sillä Cyborg Ninja ja Sniper Wolf  olisivat todella hyviä kandidaatteja, tosin Liquidin rinnalla melkein kaikki olisivat. Siksi olikin hyvin haastavaa arpoa että kuka olisikaan se paras, mutta aivan loppujen lopuksi päädyin itse valitsemaan Ocelotin. Ero muihin ei ole mitenkään iso, mutta tarinallisessa mielessä tämä hahmo onnistui parhaiten erottumaan joukosta.


17. Maximillian Roth - Assassin's Creed: Syndicate

Aluksi olin niin jo valitsemassa Jack the Ripperin, mutta kun kyseessä on DLC ja oma tarina, niin Jack on lähinnä tämän DLC:n pääroisto. Sen sijaan päädyin Maximillain Rothiin joka teatraalisuuksillaan erottuu joukosta yllättävän hyvin ja onnistuu olemaan monilla tavoilla kiinnostavampi ja yleisesti parempi hahmo kuin pääroisto Crawford Starrick, josta on tehty sellainen huomattavasti perinteisempi pääroisto ja ikävä kyllä suhteellisen tylsä.


16.Talbot - Uncharted 3: Drake's Deception

Katherina Marlowe ei ole suoranaisesti huono pääroisto, sillä ainoastaan Rafe Adler on tässä sarjassa parempi. Mutta Talbot on vain niin loistava kätyrihahmo, että onnistuu varastamaan shown. Tälläinen todella lakimiesoloinen ja siisti hahmo josta kuitenkin paljastuu tarinan edetessä aika paljon muutakin. Talbot osaa tapella, omaa yliluonnollisvivahteisia temppuja on varsin tavallisen näköinen, mutta sisällöllisesti ei todellakaan.


15. Jetstream Sam - Metal Gear Rising: Revengeance

Tässä pelissä ei ole roistohahmojen kanssa kovin montaa osumaa saatu aikaiseksi. Armstrong on todella ylivedetty ja pääasiassa naurettava hahmo joka olisi presidenttinä Nixon Trump haitaria. Sen sijaan Jetstream Sam on enemmän kuin todellinen vastine kyborgininja Raidenille. Tässä hahmossa on sellaista todellista samuraityyliä ja kokonaisuutena tämä hahmo ei ole vain hienoin, vaan myös sisällöllisesti onnistunein ja juonellisesti kiinnostavin.


14. David - The Last of Us

Kyseenalaista voi olla että kuka on pääroisto, mutta omasta näkövinkkelistä se on Marlene ja erittäin surkea pääroisto on siis kyseessä. Sen sijaan Ellien osuuden roistohahmo David, on hyvin monella tavalla onnistunut hahmo. Hyvin sympaattiselta tuntuvan ulkokuoren alla on jotakin aivan muuta, joka vain voimistuu tarinan edetessä. David on juurikin tälläinen hahmo joka hyytävällä tavalla paranee mitä pidemmälle mennään.


13.Xigbar - Kingdom Hearts III

Mestari Xehanorth on juurikin tälläinen pääroisto jonka kanssa ei osata lopettaa ajoissa ja koko tarina kärsii sitä kautta. Aivan lopussa tämän hahmon kanssa mennään aivan väärin loppuun, mikä ei vain toimi. Muutenkin tämän hahmon kanssa kikkaillaan vähän liikaa, varsinkin tässä osassa. Sen sijaan Xigbar on tälläinen erittäin onnistunut vihollishahmo joka monella tavalla toimii sivuosassa, mutta joka pelaa useampaa pakkaa. Niin ja isossa tarinassa tämä korostuu entisestään.


12. Sif - Dark Souls

Gwyn on todellakin sellainen hahmo joka on vähän niin ja näin, ei mitään oikeasti erikoista ja nappaavaa. Sen sijaan iso osa muista vihollishahmoista onnistuu tavalla tai toisella erottumaan joukosta ja Sif on näistä ylivoimaisesti paras. Tämän suden tarina on loistava, pomotaistelu on uskomattoman tyylikäs ja isona kokonaisuutena, tämä on helposti yksi koko pelisarjan onnistuneimpia tapauksia haasteena ja draamallisena pisteenä tarinassa. Sif on juurikin sellainen hahmo, jonka muistaa, monesti syystä.


11. Dutch Van Der Linde - Red Dead Redemption

Edgar Rossiin verrattuna ei tarvitse olla kovinkaan kaksinen että pääsee paremmaksi. Eversti Allenda on huomattavasti parempi, mutta vielä paremmaksi vetää Dutch, Billin ja Javierin pomo ja Marstonin entinen johtaja. Dutch korostuu varsinkin tässä pelissä oikeilla tavoilla, ollen samalla myös suht säälittävä tapaus. Mutta todella tätä hahmoa osaa arvostaa tässä pelissä vasta RDR2:n jälkeen, jossa Dutch sitten ottaakin huomattavasti näkyvämmän osan, mahdollisena pääroistona.


10. Atoq Navarro - Uncharted: Drake's Fortune

Gabriel Bishop on sellainen tylsän harmaa pääroisto ja vieläpä melkoinen pässi. Navarro taas on alusta asti erittäin tyylikäs pääroiston oikea käsi tyylinen hahmo. Tämä on juurikin oikein tehty kätyri hahmo joka on joka käänteessä uhkaava, tyylikkäästi sivussa oleva hahmo, kunnes sitten aivan lopussa todella korostuu.


9. Desmond O'Leary - Blacksad: Under the Skin

Surgeon on pääroistona noir tyylisesti erittäin onnistunut tapaus, mutta kun vertailuun astuu Desmond O'Leary, niin vertailusta tuleekin jo kiinnostava, sillä molemmilla hahmoilla on puolensa. O'Leary kuitenkin on omasta mielestäni ratkaisevasti parempi, sillä tämä hahmo on alusta asti selvä roisto, mutta samalla hän vaikuttaa sellaiselta hahmolta jonka kanssa tulee kyllä toimeen. Mutta siellä takana on kuitenkin selvä roisto, jolla kuitenkin myös selvät säännöt joita noudetaan.


8. Sorrow - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Kun miettii että kuka on se pääroisto, niin tilanne voi olla hieman tulkinnavarainen, mutta kyllähän se on Volgin. No häneen verrattuna kisa ei ole mitenkään helppo, mutta Sorrow on tässä kohtaa se, joka onnistuu erottumaan joukosta ratkaisevilla tavoilla. Tämä vihollishahmo ei ole sieltä selkeimmästä päästä, sillä liittolaiseksikin hänet voi laskea ja juurikin tälläinen tulkinnanvaraisuus toimii niin hyvin. Sitten on tietysti se miten hahmo on rakentunut, mikä vain korostaa sitä, miten hyvin tehty hahmo Suru on.


7. Jack Krauser - Resident Evil 4

Saddler nyt ei ole millään tavalla järin hyvä RE pääroisto, vaikka hahmo mm. Separate Waysin kautta saakin vähän lisää tyyliä. Tämä kulttijohtaja ei kuitenkaan samalla tavalla iske kuin sarjan parhaat, mistä johtuukin se, että Jack Krauser nousee helposti koko pelin parhaaksi roistohahmoksi. Yhteys päähenkilöön tuo mukanaan oitis lisää painoarvoa, kommando tyyli on todella hieno ja muutenkin tämä hahmo on sellainen, joka olisi voinut olla todellista viimeinen pomotaistelumateriaalai. Kyllä siinä jäävät kaikki pelin hirviötkin kakkoseksi.


6. Carmelita Fox - Sly 3: Konnien Kunnia

Tohtori M ei ole tämän pelisarjan tasolla mitenkään erityisen hyvä roistohahmo ja tässä kolmosessa valtaosa vihollishahmoista on parempi aina Don Octaviosta LeFweehen. Omaksi valinnakseni kuitenkin nousi Carmelita Fox. Voi olla kyseenalaista niputtaa poliisi vihollisten joukkoon kun oikeita roistohahmojakin on. Mutta kun mennään rosvoperspektiivissä, niin kyllähän Carmelita on vihollinen, valtaosan tarinasta.


5. Yamano no Orochi - NiOh

Edward Kelley on samurai peliin aika tylsä pääroisto kun taas yksi japanilaisen mytologian parhaita hahmoja oleva Yamato no Orochi on helposti erittäin aliarvostettu hahmo. Tämä pomotaistelu ei ehkä ole sieltä parhaasta päästä, mutta hahmona tämä kahdeksan päinen käärme on enemmän kuin loistava. Muutenkin tuntuu että tätä hahmoa käytetään kaikissa japanilaista mytologiaa hyödyntävissä peleissä aivan liian vähän tai sitten aivan väärin, sillä tämä hahmo on todellista pääroistomateriaalia.


4. Doku - Ninja Gaiden Sigma

Tämän hahmon olisi pitänyt olla pääroisto, piste. Isompana syynä tähän on se, että yhteenotto ninja Ryun ja samurai Dokun kanssa on paljon eeppisempi kuin yhteenotto Murain kanssa aivan lopussa. Areena ei ole yhtä hieno kuin Murain kanssa eikä panokset muutenkaan, mutta Doku on hahmona jokaisella mahdollisella tavalla parempi. Tämä on juurikin niitä hahmoja joka varastaan shown aivan täysin ja jää mieleen koko pelin parhaiten tehtynä roistohahmona ja vielä aika helposti, mutta erityisesti siksi, että tähän hahmoon verrattuna, pääroisto on todella huono, siis vielä huonompi kuin jo valmiiksi.


3. Golbez - Final Fantasy IV

Pääroisto Zemus on voimiltaan erittäin hyvin tehty hahmo, sillä tälläinen telepaatikko joka pystyy voimakkaasti kontrolloimaan toisen mieltä ei ideallisesti ole mitenkää huono. Mutta kun vertailukohtana on Golbez niin ei Zemus pärjää vertailussa, ei tarinallisesti eikä varsinkaan ulkoisesti sillä tyylikkyydessä Zemus on todella heikoilla ja näyttää enemmänkin suht typerältä kuin hienolta. Golbez taas taas on yksi hienoimpia roistohahmoja koko pelisarjassa. Sääli onkin, että Golbezia vastaan ei kertaakaan kunnolla taistella, eikä yhteenotto Zemusiakaan vastaan järin hyvä ole, mikä ei kerää millään tavalla pisteitä.


2. Two-Face - Batman (Telltale Series)

Kaksinaama on ylivoimaisesti ykköskauden onnistunein roistohahmo, sillä Kissanainen on niin liittolaismainen. Kaksinaaman tapauksessa hahmo onnistuu jokaisessa käänteessä olemaan parempi roisto, kuin pääroistona oleva Lady Arkham, joka taas on yksi huonoimpia Batman pelien pääroistoja. Kaksinaama iskee erityisen kovaa, oli hän sitten neljännen jakson loppuhuipennuksena tai viidennen jakson tarinallisena käännekohtana. Joka tapauksessa, tämä hahmo vetää pisteet kotiin.


1. Taskmaster - Marvel's Spider-Man

Marvel's Avengers olisi myös hyvin helppo valinta, mutta Spider-Manin tapauksessa se ei ole niin selvä juttu sillä toisin kuin MODOK, on tri Mustekala ihan kelpo pääroisto. Mutta Taskmaster on parempi ja Hämähäkkimiehen Urakoitsija on parempi kuin Kostajien Urakoitsija. Mutta korostetaan vielä että Taskmaster voisi olla valinta myös Avengersista, sillä siinä tapauksessa hän oli ylivoimaisesti parempi hahmo.