Kun tulee pelattua lisää pelejä, niin kuulee lisää sisaatteja. Toisaalta, kyllä jo pelatuissakin peleissä on lausahduksia jotka eivät mahtuneet edelliseen listaan, joten nyt kasataan lisää.

 

 

 

Yksi per peli mutta pelisarjasta voi olla montakin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

"Greater risk is to do nothing." - Death (Darksiders 2)

- Tämä on todella toimiva vastaväine ja se vain toimii todella hyvin.

 

"Dreams have a nasty habit of going bad when you're not looking." - Max Payne (Max Payne)

- Noir tunnelmaan erittäin sopiva repliikki.

 

"Hope is what makes us strong." - Pandora (God of War 3)

- Kiteyttää todella hyvin se mistä Pandorassa on kysymys, vaikka sitaatti vielä jatkuukin.

 
24. "So you've made it this far... Too bad you won't make it much further." - Albert Wesker (Resident Evil 5)

Sellista tyypillistä pääroisto uhittelu mutta se toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvin.


23. "Sword, give me strenght" - Nightmare (Soul Calibur II)

Sopii tämän hahmon sanomaksi erityisen hyvin.


22. "You're not as bad as everyone says you are." - Faith (The Wolf Among Us)

Repliikki joka lopussa tekee tästä pelistä niin paljon monimutkaisemman kuin aluksi voisi luullakaan. Se kaikki alkaa simppelinä rohkaisuna ja viestinä, mutta sitten kun sen yhdistää siihen kaikkeen mitä pelin aikana ehtii tapahtua niin tämä viesti herättääkin aivan uudenlaisia epäilyksiä siitä, että mitä taustalla onkaan tapahtunut, tai on tapahtumassa.


21. "One should always play fairly when one has the winning cards." - HK-47 (Star Wars: Knights of the Old Republic)

Tämäkin on niitä sitaatteja jotka ovat peräisin tosielämästä (Oscar Wilde luulisin) ja kun se sitten päätyy videopeliin niin pakkohan siinä on jotakin olla. Ainakin tässä tapauksessa koska siinä on todella hyvä viesti mukana.


20. "It is better to reign in hell, than serve in heaven." - Vladimir Lem (Max Payne 2)

Toinen repliikki joka oikeassa paikassa sopii kokonaisuuteen niin hyvin ja herättää omanlaisiaan filosofisia kysymyksiään.


19. "Burn with the rest of them." - Skull Face (Metal Gear Solid 5: Phantom Pain)

Todella usein hyvin yksinkertaiset ja lyhyet lausahdukset ovat niitä mitkä voivat toimia ja ennenkaikkea jäädä mieleen kaikkein parhaiten.


18. "Cut them down" - Daud (Dishonored: Knife of Dunwall)

Lyhyt ja ytimekäs viesti joka on jostakin syystä jäänyt todella vahvasti mieleen, koska se vain kuullostaa niin hyvältä, varsikin Michael Madsenin karhealla äänellä sanottuna.


17. "Endure and Survive" - Ellie (Last of Us)"

Maailmanlopun asetelmaan tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan juurikin sellainen repliikki joka voi jäädä elämään. Kun kestää, niin selviää.


16. "Won't fall for this old trick." - Leon Kennedy (Resident Evil 4)

Tämä toimii niin hyvin siinä tilanteessa jossa se sanotaan ja sillä tavalla, miten Leon sen sanoo.


15. "She is free to die with her people." - Witch-King (Middle-Earth: Shadow of War)

Tämäkin on sellainen erittäin tyypillinen roistovastaus mutta koska puhujana on itse Noitakuningas, niin se vain tuntuu niin paljon painokkaammalta, koska se vain sopii niin hyvin siihen armottomuuteen jota Noitakuningas ja kaikki Sauronin voimat loppuviimeksi edustavat.


14. "I don't care what you are doing, so much as the idiotic way that you are doing it." - Vincent Valentine (Final Fantasy VII)

Tämä on kaikessa kuittailussaan todella loistavasti sanottu ja siinä on myös oma humoristinen sävytteensä.


13. "You will bring death to all who follow you." - Scarecrow (Batman: Arkham Knight)

Batmanin hahmoon kohdistettuna tämä on painoarvoltaan monin kerroin kovempi viesti ja kun sen sanoo pelon mestari, Variksenpelätti, niin se toimii entistä paremmin ja tunnelmassa se on erinomainen.


12. "Yeah, let's go all the way to hell." - Dante (Devil May Cry 2)

Todella Dantemainen ilmaus useammallakin tavalla ja sopii monenlaisiin tilanteisiin, vaikka täysin irrallaan siitä konseptista ja tilanteesta jossa Dante sen sanoo.


11. "My side ain't chosen, my side was given." - John Marston (Red Dead Redemption)

Lainsuojattomalle tämä sopii todella hyvin ja RDR2:n jälkeen tämän ymmärtää vielä paremmin, mutta kyllä se tilanne jossa Marston on, on juurikin sellainen, jossa hän ei omaa puoltaan valitse, vaan se valitaan hänen puolestaan. Se draamallinen paino mikä siinä tulee mukana on vain plussaa.


10. "But enough talk. Have at you!" - Dracula (Castlevania: Symphony of the Night)

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä vain sopii roistohahmolla niin hyvin pelin avaukseksi. Se on yksinkertainen lausahdus, mutta siinä on mukana juurikin sitä jotakin mikä vain toimii ja jota voi käyttää ihan normaalissakin arjessa.


9. "Your will, my hands." - Lee Sin (League of Legends)

Tämä on juurikin sellainen sitaatti joka toimii todella hyvin kun sen asettaa oikeaan asetelmaan. Lee Sin ei siis hahmona ole millään tavalla sellainen josta pidän, mutta tämä viesti on sellainen, joka todellakin kestää ja jonka viestissä on todellista voimaa ja uskollisuuden sävyä.


8.  "Be loyal to what matters." - Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)

Kaikista loistavasti repliikeistä tämä on se mikä Arthurilla toimii parhaiten. Siinä on juurikin sellaista viestiä joka puhuttelee oikealla tavalla. Jokainen valitsee sen, mille on todella uskollinen, oli sitten kyseessä henkilö tai aate. Mutta lojaalisuus on todella iso asia, joten se tulee valita todella tarkoin.


7. "We all make choices in life, but in the end our choices make us." - Andrew Ryan (BioShock)

Tottahan tämä omalla tavallaan onkin ja monesti juurikin tälläiset repliikit joissa asiaa vähän pyöritellään ja käännellään ovat niitä mitkä toimivat niin hyvin. Kun mukana on oikeita ja toimivia ajatuksia niin kyllä se filosofisuus tulee vain niin paljon paremmin esille.


6. "If you acknowledge any gods... start praying, now." - Dettlaff (Gwent: Witcher Card Game)

Syy miksi tämä toimii niin paljon paremmin kuin monet muut samantyyliset sitaatit johtuu siitä että tässä on mukana juurikin se omanlaisensa todellinen painoarvo, kuin myös sellainen vaikutelma että vain korkein voima voi enää pelastaa. Samalla siinä ei myöskään unohdeta sitä että jumalkulttuureita on aika paljon.


5. "Time to hunt. " - Fenrir (Smite)"

Fenrir nyt on se oma ehdoton suosikkini näistä pelihahmoista joten ei tätä vain voinut olla sivuuttamatta. Fenrir ja LoLin Warwick jakavat monia asioita ja se tapa jolla tämä sitaatti saa painoarvoa hahmon vuoksi, kantaa todella pitkälle ja todella vahvasti.


4. "Only way out of this game is to kill or be killed." - Leliana (Dragon Age: Origins - Leliana's Song)

Tässä on juurikin sellaista tiettyä lopullisuuden vaikutusta mutta se tapa millä Leliana sen sanoo, lisää siihen sellaisen omanlaisensa painoarvon, varsinkin tässä pelissä jossa Leliana on se kiltti tyttö. Mutta se ei vähennä yhtään sitä miten hyvin muotoiltu sitaatti tämä onkaan.


3. "I've struggled a long time with survivin', but no matter what you have to find something to fight for." - Joel (The Last of Us)

Tämä on juurikin niitä viisaimpia viestejä mitä tämä peli antaa ja mitä Joel antaa Ellielle. Vaikka itse pidinkin siitä miten Joel lopetti Marlenene (You'd just come after her) niin kyllä tämä on sellainen viesti jossa on sitä tosielämän painoarvoa. Joskus jatkaminen voi olla hyvinkin vaikeaa, mutta sitten vain löytää jonkin syyn, jatkaa eteenpäin, kaikesta huolimatta.


2. "It's so much easier to see the world in black and white. Gray? I don't know what to do with gray..." - Garrus Vakarian (Mass Effect 2)

Yksi kaikkien aikojen parhaiten muotoiltuja repliikkejä joka nousi mieleen. Onko olemassa ehdotonta oikeaa ja väärää ja jos on, niin olisiko kaikki silloin paljon helpompaa? Mutta kun maailma on harmaa ja jokainen joutuu itse päättämään että mikä on hyvää ja mikä pahaa niin se voi luoda erittäin hankalia moraalisia tilanteita ja tämä sitaatti pelisarjan parhaalta hahmolta kiteyttää juurikin sen kaiken. Tietysti asiaa auttaa se miten hyvin Garruk sen sanoo, juurikin sillä tavalla joka korostaa moraalista hankaluutta.


1. “There's no good or bad side. Just two sides holding different views." - Squall Leonhart (Final Fantasy VIII)

Tämä on vain pätkä pidemmästä sitaatista jossa asiaa avataan vielä enemmän, mutta itselleni on tämä lyhyempi versio jäänyt vain niin paljon paremmin mieleen koska monella tavalla, sehän on täysin totta ja jälleen kerran filosofisesti mietittynä se pätee niin moneen muuhunkin asiaan ja kokonaisuuteen että ei sitä vain voi sivuuttaa. Se miksi pidän tästä niin paljon johtuu siitä, että tämä on todellinen sitaatti tilanteeseen jossa itse pyrkii olemaan se neutraali osapuoli, joka ei valitse puolta.