Aivan liian monissa peleissä kohtaa vihollisia jotka on kuin tehty pomovihollisiksi, mutta joita vastaan ei sitten koskaan taistellakaan ja monesti ei saada sen vuoksi kunnolla muljuttaa. Monesti tämä tuntuu suoralta pelaajan kiusaamiselta ja hyvin usein siltä, että pelissä ei käytetä kaikkea saatavilla olevaa potentiaalia.

 

 

 

Se että joistakin vihollisista ei tehdä pomovihollisia tuntuu monesti todella suurien mahdollisuuksien täydeltä haaskaamiselta. Aivan liian monissa peleissä tulee vastaan roistohahmoja jotka on kuin tehty pomovihollisiksi mutta joita vastaan ei sitten koskaan päästä tappelemaan, syystä tai toisesta. Riippuen vihollisesta, tämä voi olla lähinnä harmillista tai todella raivostuttavaa.

Tätä ideaa on paikka paikoin hieman myös lavennettu, sillä se että tietynlaista pomotaistelu ei saa, voi myös tarkoittaa haastetta, sillä jos hahmoa vastaan taistellaan esimerkiksi aiemmin tai vain näennäisesti, niin se tarkoittaa, että kyseistä hahmoa vastaan ei saatu sellaista pomotaistelua, kuin olisi pitänyt.

Lisäksi ihan tyhjästä ei tehdä poimintoja, vaan kyseisen hahmon pitää jollakin tavalla olla osana peliä, tai se mahdollisuus pitää olla jotenkin esillä. Eli vaikka Avengersissa olisi voinut olla vaikka kuinka Marvel hahmoa pomovihollisina, niin niitä ei poimita ilman mitään peru

Vain yksi per peli

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Alexander - Final Fantasy VIII

- Yksi niitä tyylikkäimpiä Guardian Foreceja jota vastaan olisi ollut hienoa taistella

 

Deathstroke - Batman: Arkham Knight

- Deathstroken pitäisi olla lähitaistelun mestari, jossa missä on se nyrkkitappelu?

 

Maleficent - Kingdom Hearts II

- Kun hahmo jostakin syystä piti herättää henkiin, niin missä on pomotaistelu hahmoa vastaan

 
24. Nicholai Ginovaef - Resident Evil 3 Remake

Yhteenotto hopeasuden kanssa olisi helposti ollut yksi sellaisia pieniä huippukohtia pelissä. Siis sanotaan että hahmo olisi voitu tehdä merkittävästi paremminkin, mutta vähän parempi loppuhuipennus olisi myös ollut paikallaan sillä pelkkä nopea ampuminen on vähän erittäin antiklimaattista. Ei tämän olisi tarvinnut olla mitään ihmeellistä koska se todellinen haaste on juuri voitettu, mutta jotain pientä olisi ollut kiva saada jotta tämän hahmon kanssa olisi päästä vähän parempaan lopetukseen. 


23. Officer Frank Tenpenny - Grand Theft Auto: San Andreas

Tylsä autotakaa-ajo ilman kunnollista ammuskelu tai vastaavaa. Siis tämä on juurikin sellainen hahmo jota haluaisi vähän kurmoottaa, eikä vain lopettaa tylsän takaa-ajan merkeissä. Onhan se vaihtelua hetkeä aiemmin olleeseen Big Smoke taisteluun, mutta ei tämä ole kelvollinen pomotaistelu ilman kunnollista taistelua. Takaa-ajo on aika ontua valinta viimeiseksi pomotaisteluksi.


22. Gol ja/tai  Maya - Jak & Daxter: Precursor Legacy

Tässä on menty juurikin sitä tylsintä reittiä. Kaksi roistohahmoa on niputettu yhteen pomotaisteluun ja sekin on valtavaa robottia vastaan. Tämä on siitä jännä tapaus että tämän kanssa tuntuu että kokonaisuudessa on pelaajalta ryöstetty mahdollisesti kaksi pomotaistelua tai ainakin yksi kunnollinen jossa otettaisiin yhteen edes toista näistä kahdesta vastaan. Iso robotti taistelu ei vain ole sellainen huipennus joka nappaisi.


21. Aerith - Kingdom Hearts

Itsellä tuntuu että Aerithin olisi pitänyt olla osana taisteluja areenalla samalla tavalla kuten Leon, Cloud ja Yuffie olivat, sekä Tifa KH2:ssa. Tietysti Aerith olisi pariottelussa jonkun kanssa, esimerkiksi Cloudin kanssa. Tuntuu että yksi FF hahmo vain tylysti sivuutettu. Tietysti Aerithista ei tässä pelisarjassa juuri taistelijan oloista tehdä, mutta kyllä se vähän jäi vaivaamaan, kun hän ei missään kohtaa liittynyt taisteluun, vaikka Yuffie liittyi. Mutta toisaalta, eipä liittynyt Cidkään.


20. Jecht - Final Fantasy X

Sen sijaan että olisi heti menty siihen hirviömuotoon, niin olisi ollut paljon kiinnostavampaa taistella vaikkapa pelkästään Tidusilla Jechtiä vastaan tämän ihmismuodossa. Siinä olisi samalla päässyt näkemään sen että miten Jecht taistelee ihan oikeasti ilman Aeon muodon tuomia etuja.


19. Emperor Solarius - Overlord II

Devourer on erityisen tylsä viimeiseksi pomotaisteluksi ja se on kuin vääntäisi veistä haavassa, kun vaihtoehtona olisi ollut Julius Caesar tyylinen hahmo, joka olisi ollut huomattavasti parempi pomotaistelu, puhumattakaan että varmasti paljon vähemmän rasittava tapaus.


18. Eversti Garrett - Days Gone

Tavallaan todella nerokas tapa lopettaa kaikki, mutta silti tuntuu että jonkinlainen kunnollinen pomotaistelu olisi ollut paikallaan, sillä se että Skitso on viimeinen pomovihollinen on typerä ratkaisu eikä tarjoa erityisen hyvää loppuhuipennusta oikein millään tavalla.


17. Baron Praxis - Jak II: Renegade

Kyllähän tätä hahmoa vastaan taistellaan kahdesti mutta se kolmas ja ratkaiseva taistelu jää puuttumaan kun Metallipäähirviö puuttuu peliin. Taistelu mies miestä vastaan olisi ollut todella hyvä lopetus tälle hahmolle. Sille on selvät puitteet, mutta sitä ei koskaan tapahdu. Se ei ole sama asia että taistelee kahta konetta vastaan, kuin että taistelisi hahmoa itseään vastaan.


16. Harry Flynn - Uncharted 2: Among Thieves

Tämän hahmon kanssa idean tavallaan ymmärtää koska Harry on sen verran munaton luuseri pelkuri vätys että ei hänestä olisi Natelle minkäänlaista vastusta minkäänlaisessa tappelussa. Mutta siitäkin huolimatta tuntuu epäreilulta että pelaaja ei pääse missään kohtaa tarinaa mitenkään antamaan tälle hahmolle selkäsaunaa jonka hän olisi ansainnut todella paljon.


15. Jack the Ripper - Assassin's Creed: Syndicate - Jack the Ripper DLC

Tämä on siinä mielessä kyseenalainen ratkaisu että hahmoa vastaan kyllä taistellaan, mutta siinä ei ole mitään kunnollista haastetta, vaan koko tilanne ratkeaa aivan liian helposti. Tämän olisi pitänyt olla kunnollista hiiviskelyä joka sitten lopulta päättyy kunnon käsirysyyn ja iskujen vaihtoon. Siinä on olemassa ero että onko taistelu on tarkoituksella helppo vai helppo sen vuoksi, koska siihen ei ole panostettu tarpeeksi ja tämä on niitä tapauksia kun taisteluun ei ole panostettu.


14. Kerchak - Disney's Tarzan

Sabor ja Clayton ovat pelin ainoat pomotaistelut mutta apinakuningas Kerchak olisi aivan hyvin voinut olla yhtenä pomotaisteluna sillä tarina olisi aivan hyvin voinut antaa sille tilaa. Tuntuu että peliin olisi todella hyvin mahtunut vielä yksi pomotaistelu mutta jostakin syystä sitä ei sitten viitsitty siihen tehdä, mikä on tavallaan sääli, koska monissa muissa Disney peleissä vastaavanlaiset pätkät on kyllä käytetty.


13. Bane - Batman: Arkham City

Arkham Knight tekee virheen siinä että ei ota Banea mitenkään mukaan peliin vaan käyttää taas Killer Crocia, mutta City tekee virheen koska ei kehitä yhteenottoa Banea vastaan yhtään, eikä tarjo minkäänlaista pomotaistelua, vaan yhden nopeasti ohimenevän hetken. Asylumissa ollutta taistelu olisi voitu kehittää tässä osassa, ehkä vähän siihen suuntaan mitä Arkham Origins lopulta tarjosi. Kun kyseessä kuitenkin on yksi Batmanin vaarallisimmista vastustajista koskaan. 


12. Peter Madsen - 24: The Game

Tämä hahmo kuin tehty erinomaiseksi vastineeksi Jack Bauerille. Hahmo on selvästi kyvykäs tuli- tai lähitaistelussa, joten mistä ihmeen syystä johtuen mitään tälläistä ei pelissä tule vastaan. Hahmo vain pakenee veneellä jonka pelaaja räjäyttää. Ei mitään asehippaa tai nyrkkitappelua, vaikka sarjassa Jack tappaa porukkaa mitä kekseliäimmillä tavoilla. Tässä olisi mahdollisuus tehdä sellainen myös pelimuotoon.


11. Arkham Knight - Batman: Arkham Knight

Siis kyllähän tätä hahmoa vastaan taistellaan, mutta taistelu on todella selvästi vajaa koska tässä ei millään tavalla ole osana sitä lähitaistelua. Siinä mielessä peli ei missään vaiheessa tarjoa sellaista pomotaistelu tätä hahmoa vastaan, jossa olisi samanlaista lähitaistelufiilistä mitä Arkham Originsin Deathstroke tai Arkham Cityn Ra's Al Ghul molemmat tarjosivat todella hyvin. Lisäksi tämä on sellainen osa hahmoja jonka todellakin pitäisi olla osa taistelu, sillä Arkham Knight on sen verran samanlainen kuin Batman.


10. Witch-King - Lord of the Rings: Return of the King

Noitakuningas on yksi niitä hahmoja joka on kuin luotu pomoviholliseksi. Tietysti tässä kohtaa olisi menty reippaasti sivuun siitä, mitä elokuvassa tapahtui, mutta niin mentiin myös Mustalla Portilla. Tässä olisi ollut loistava mahdollisuus tehdä eeppinen yhteenotto yhtä elokuvasarjan paras roistohahmoa vastaan. Puhumattakaan että siinä olisi ollut mahdollisuuksia sekä ratsutaisteluun, että miekkataisteluun. Tietysti kaikki olisi voinut päättyä tavalla, miten se päättyi elokuvassa, mutta tämä olisi silti ollut hieno peliratkaisu.


9. Skull Face - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Tämä hahmo, joka on yksi kiinnostavimpia hahmoja koko MGS sarjassa, on rikollisen alikäytetty koko pelissä. Tämä on tietysti sellainen hahmo joka ei heti vaikuta juuri taistelijalta, mutta sen verran pimeää settiä pelisarjassa on nähty, että kyllähän tästä nyt olisi saanut todella hyvän pomotaistelun, vaikkapa Skulls hengessä. Tuntuu vain todella suurelta potentiaalin hukkaamiselta kun tätä hahmoa vastaan ei pääse missään kohtaa aivan todella taistelemaan.


8. Gaston - Kingdom Hearts II

Kaunotar ja Hirviö tarina jatkui toisessa Kingdom Hearts pelissä, mutta Gastonia ei näkynyt. Tämä oli tavallaan suuri pettymys tarinallisestikin, sillä kyseessä on sen verran kiinnostava ja erilainen Disney roisto, joka olisi sopinut Kingdom Hearts maailmaan erinomaisesti. Joten tässä ei pelkästään viety pelaajilta hienoa pomotaistelua, vaan kokonainen, mahdollisesti upea tarinakaari. Ehkä sitten Kingdom Hearts 4:ssä.


7. Julius Caesar - Assassin's Creed: Origins

Tuntuu että tässä kohtaa on pelintekijöiltä loppunut jo täysin pokka tehdä rohkeita ratkaisuja. Siis koko salamurha on huonosti tehty monestakin syystä, mutta kun kerran Rodrigo Borgiaakin vastaan taisteltiin oikein kunnolla, niin miksi ei Caesaria. Paljon parempi olisi ollut kunnon taistelu jonka lopuksi pelaaja tarjoaa sen viimeisen veitsen iskun, jonka jälkeen senaattorit pelastavat pelaajan ja murhaavat Caesarin. Tämä olisi ollut paljon toimivampi ratkaisu nykyisen sijaan, jossa ei ole mitään ytyä.


6. Count Veger - Jak 3

Yksi sarjan julmimpia hahmoja ei todellakaan saa arvoistaan lopetusta ja pelaajakaan ei saa tyydyttää päätöstä yhteenoton muodossa. Vegeriä vastaan ei missään vaiheessa päästä taistelemaan, vaikka niin monessa käänteessä hahmo on osoittanut todella roistomaisuutensa. Tälläiset hahmot on kuin luotu pomovihollisiksi, mutta syystä tai toisesta minkäänlaista yhteenotto ei tule, ei edes Praxisin tavoin tylsää robottitaistelua.


5. Gilgamesh - Final Fantasy VIII

Muutamien Guardian Forcejen kanssa olisi ollut hienoa jos kyseistä olentoa vastaan olisi päässyt taistelemaan ennen kuin hahmon saa käyttöönsä ja Gilgamesh on helposti yksi parhaita esimerkkejä. Siis tavallaan tämä vaihtoehto on todella onnistunut ja saa Gilgameshin vaikuttamaan erittäin tyylikkäältä. Mutta samalla aikaa olisi ollut todella hienoa jos tämä vähemmän Guardian Force olento olisi ollut kolmos levyn viimeinen pomotaistelu Seiferin sijaan, tai edes vapaaehtoinen yhteenotto jossakin salaisessa paikassa ilman mitään selityksiä, jotka selviävät sitten kun vaatimukset täyttyvät.


4. Arpeggio - Sly 2: Konnakopla

Tässä pelissä on ehtinyt tulla vastaan todella upeasti tehtyjä kenttiä ja toinen toistaan onnistuneempia pomotaisteluita. Siinä mielessä oli valtava pettymys että tämän hahmon kanssa olisi voitu tehdä vaikka mikä. Hakkerointihaaste Bentleytä vastaan, exoluurankotaistelu Murraytä vastaan tai esterata Slyta vastaan. Tässä hukataan niin paljon mahdollisuuksia että se on jo surullista. Varsinkin kun ottaa huomioon miten loistava pomotaisteluita tämä pelisarja on pullollaan ja tämä olisi voinut olla vaikka kuinka hyvä.


3. Golbez - Final Fantasy IV

Hahmo jonka olisi pitänyt olla se pelin lopullinen pääroisto ei saa edes kunnollista pomotaistelu missään vaiheessa peliä. Yksi yhteenotto löytyy, joka sekin on pitkälti valmiiksi pureskeltu, ilman minkäänlaista kunnollista haastetta. Tätä hahmoa vastaan olisi pitänyt olla kunnollinen taistelu ja vielä parempaa, sen olisi pitänyt olla täysin Cecil vs Golbez tyylinen välienselvittely. Mutta millainen tahansa kunnolla tehty pomotaistelu olisi myös kelvannut aivan hyvin, jossa Golbez olisi ollut oikeasti haastava.


2. Sephiroth - Final Fantasy VII

Tässä tapauksessa tarkoitan puhtaasti sitä, että vaikka Sephirothia vastaan onkin lopullinen yhteenotto, niin siinä ei päästä taistelemaan sitä miekkamiestä vastaan, jollainen Sephiroth parhaimmillaan on. Siinä mielessä pelissä menetetään valtava potentiaali. Se olisi ollut paljon parempi ratkaisu, että viimeinen yhteenotto pimeydessä olisi ollut oikea taistelu jossa myös vähän haastetta ja jossa olisi oikeasti voinut vielä hävitä. Nyt se on lähinnä tylsän hämäävästi tehty päätös muutoin todella upealle loppuhuipennukselle.


1. Judge Frollo - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Helposti yksi suurimpia pettymyksiä pitä on roistohahmojen kanssa tullut vastaan ja kun tämä on tullut vastaan Kingdom Hearts sarjassa, jossa Disney roistot ovat olleet toinen toistaan upeampi pomovihollisia, on tämä entistä suurempi pettymys. Frollo on helposti yksi parhaita roistohahmoja mitä Disney elokuvissa on tullut vastaan joten tälle ratkaisulle ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävää syytä. Notre Damen Kellonsoittajaa saatiin odottaa aivan liian kauan osaksi KH sarjaa ja sitten siinä ei edes tarjota yhtä mehukkainta osaa kokonaisuudesta.