Tänä päivänä videopelien määrä on todella valtava ja ilman rajatonta määrää rahaa saati aikaa, joista molemmat ovat mahdottomuuksia, kaikkia pelejä ei vain millään ehdi kokea. Jotkut pelit kun vaativat aikaa todella paljon ja itse olen vielä sellainen pelaaja, joka suorittaa niissä selvästi paremmissa peleissä huomattavasti enemmän kuin välttämättömät.

 

 

 

Ensin oli PS+ joka PS3:n ollessa vielä aktiivinen toi kuukausittain valtavan määrän pelejä tilaajalle. Sitten tuli PS Now joka räjäytti pankin ihan kokonaan ja sen jälkeen ei ole ollut pulaa pelattavasta.

Ennen tätä kyse oli paljon enemmän siitä, että piti valita tarkkaan että minkä pelin haluaa, koska yleensä niitä sai vain harvoin. Tuolloin tosin tuli suoritettua kaikki pelit lähemmäs 100%. Siitä syystä monet pelit joutui vain jättämään sivuun. Tietyssä vaiheessa sitä alkoi huomaamaan että monia pelejä, jotka on joko jättänyt tarkoituksella huomiotta tai olosuhteiden pakosta huomiotta, on alkanut ilmestyä sinne ja tänne. Siksi todella monien pelien kanssa on saanut uuden tilaisuuden.

Monien pelien tapauksessa kyse on siitä että peli ei ole täysihintaisena houkuttanut yhtään, mutta myöhemmin joko reteällä alennuksella, tai jonkin palvelun tilaajana, on saanut kyseisen pelin tarjoiltuna hopealautasella, joten pakkohan siihen on ollut sitten paneutua.

Onhan siis monien pelien kanssa käynyt niin että jatko-osat on pelattu ensin, mutta ei ollut pitkä aika että olisi päässyt käsiksi myös muihin. Ensimmäinen Uncharted esimerkiksi tuli hankittua Uncharted 2:n jälkeen, mutta kuitenkin suhteellisen pian.

Monesti syynä on se, että nykyään tässä DLC villityksessä aika monet pelit eivät ilmesty "valmiina" vaan niitä täydennetään, joten itse mieluummin odotan kunnes pelistä on saatavilla "Complete" versio tai muu vastaava.

Lisäksi tietyssä vaiheessa pelit alkavat muuttua vaikeammiksi saavuttaa, etenkin jos niitä ei halua alkaa tilaamaan ties mistä internetin syövereistä.

Vain yksi per pelisarja samasta genrestä ja selvistä jatko-osista, joten pelisarjasta valikoin sen, minkä kohdalla on nähnyt ns. Isoimman vaivan tai on mennyt eniten aikaa ennenkuin peliin on oikeasti päässyt kiinni.

 

(KUNNIA)MAININTOJA

 

Valkyria Chronicles

Tämän muistan siitä että se oli yhteen aikaan sellainen peli joka näytti erittäin hyvältä ja kiinnostavalta, mutta se jäi monien kiinnostavampien jalkoihin.

 

Binary Domain

Yksi näitä räiskintöjä joka jäi aikoinaan todella vahvasti mieleen, mutta jota ei juuri koskaan etsinut mistään. Kestikin varsin kauan, ennekuin se osui kohdalle.

 

Sly Raccoon

Houkutteleva demo mutta peliä ei silti tullut hankittua, kuin vasta sen jälkeen kun Sly 2 ja 3 oli pelattu läpi asti kokonaan. Ensimmäinen peli osui kohdalle lähinnä sattumalta ja vahingossa.

 

Zone of the Enders

Tämä on yksi niitä pelejä josta nimi jäi todella hyvin mieleen, vaikka peli itsessään ei ollutkaan mitenkään erityisen kiinnostava.

 

The Council

Tämä on yksi niitä pelejä joka oli pitkään sellainen, joka vaikutti pitkään hyvin kiinnostavalta, mutta johon eivät PC:llä riittäneet pelin vaatimukset ja digitaaliset pelit PSN:ssä eivät napanneet. Sitten se löytyikin fyysisenä.

 
24. Overlord

Sekä ykkönen että kakkonen olivat sellaisia pelejä jotka olivat ideallisesti ja tyylillisesti jääneet erittäin vahvasti mieleen. Vaikka pelattavuus ei suoranaisesti vetänytkään täysin puoleensa, niin tässä pelissä oli jotakin sellaista joka todella teki siitä houkuttavan tapauksen. Siinä meni kuitenkin varsin kauan ennenkuin tämän sitten lopulta tuli hankkineeksi. Se mistä peli sitten lopulta tuli hankittua, on se mistä monet tämän listan pelit on tullut hankittua, nimittäin Steam. Overlord II tosin löytyy myös PS3:lle.


23. Horizon Zero Dawn

Tämä, kuten myös tämän pelin tuleva seuraaja Forbidden West, on sellainen joka ei ole missään kohtaa ollut erityisen korkealla omalla listalla. Sen pelaa sitten joskus. Ensimmäisen pelin kanssa homma oli niin, että kun pelistä löytyi lopullinen versio kaikkine sisältöineen, niin sitten tuli hankittua se. Tosin, tämän kanssa olisi pitänyt odottaa vähän kauemminkin niin sen olisi saanut pelattua PS Now'ssa.


22. Darkness

Yksi näitä tapauksia kun peli on hyvin kiinnostava, vaikka siitä ei tiedäkään erityisen paljoa ja peli ei suoranaisesti edes kuulu siihen genreen jota pelaa enemmän. Darkness on kuitenkin juurikin sellainen joka jäi yhteen vaiheeseen erittäin hyvin mieleen, kuten Darkwatch, jota en kuitenkaan koskaan päässyt pelaamaan. Darkness sen sijaan osui kerran sattumalta alelaarissa silmään. Itse asiassa hyvin pian sen jälkeen myös Darkness II, jokin tosin oli paljon helpompi löytää.


21. Dead to Rights: Retribution

Yksi näitä pelejä joka houkutti varsin paljon, lähinnä ainoastaan siitä syystä, että siinä on partnerina koira. Dead to Rights: Retribution ei ollut oikeastaan missään kohtaa sellainen peli jonka olisi hankkinut niin monen muun pelin ohi. Sitten peli lopulta alkoi olla yksi niitä pelejä joka vaikutti kiinnostavalta, mutta alkoi olla hankalampi löytää ja osittain sen oli ehtinyt itsekin unohtaa lähes kokonaan. Sitten kun peli lopulta osui kohdalla, niin sen muisti varsin hyvin ja osittain tuurin kautta pelin sai lisättyä omaan kirjastoon.


20. Dark Souls

Tämän nyt saa remasteroitunakin, mutta se alkuperäinen PS3 peli oli sellainen jota monet suosittelivat, mutta ei itseä erityisemmin kiinnostanut. Dark Souls 3 tai Bloodborne oli muistaakseni ilmestymäisillään, kun pelasin ensimmäistä. Peli oli joskus sellainen, että se kyllä vaikutti kiinnostavalta, mutta ei oikeastaan koskaan niin kiinnostavalta, että sen olisi hankkinut millään tavalla täysihintaisena. Kyllähän se siitä tuli sitten hankittua se kokonainen versio jossa kaikki DLCt mukana.


19. God of War

Pätee oikeastaan sekä ensimmäiseen että viimeisimpään sarjan peliin, jotka jakavat myös nimen. Viimeisein pelattu sitten kun se oli osa PS Now valikoimaa ja ensimmäinen kun sen sai hyvin edullisesti alelaarista. Ragnarök tulee varmaan hankittua varsin pian, mutta pääasiassa monet God of War sarjan pelit ovat olleet sellaisia että ne on pelattu vasta sitten joskus.


18. Resident Evil 2

Tämän kohdalla voisi melkeinpä sanoa että pätee kumpaan tahansa versioon. Alkuperäinen PS1 versio tuli kokeiltua vasta paljon myöhemmin ja PS3 oli silloin jo loppusuoralla, eli kyllähän tämä oli ehtinyt vanheta ja tämäkin tuli hankittua osana muita Resident Evil ostoksia. Remake PS4:llä sekin tuli puhtaasti sattumalta pelattua läpi päälle vuosi sen ilmestymisen jälkeen joten omalla kohdalla se kokonaisvaikutelma näiden kahden version välillä oli hyvin tuore.


17. Control

Tämä oli yksi niitä pelejä joka piti hankkia heti kun se ilmestyy, mutta silloin oli paljon muutakin pelattavaa, joten ei tullut turhaan hankittua. Remedy kuitenkin oli niitä pelintekijöitä joiden pelejä ei kovin paljoa ollut omille konsoleille ilmestynyt, joten tämä oli sitä suuremmalla syyllä houkutteleva. Kyllähän siihen sitten lopulta tutustui ja platinasi, mutta se tapahtui vasta paljon pelin ilmestymisen jälkeen.


16. XCOM

Tämä on niitä pelejä joka pelattavuudessaan oli enemmän kuin houkutteleva, sillä mitään samanlaista ei oikeastaan ollut tiedossa. PS3:llä oli kuitenkin avautunut niin kattava määrä paljon kiinnostavampia ja houkuttelevampia pelejä, että tämä jäi täysin unohduksiin hyvin pitkäksi aikaa. Lopulta tämä tuli alelaarissa vastaan, ehkä halvimpaan hintaan mitä olen pelejä sieltä löytänyt. Sen verran hyvin tämä oli jäänyt mieleen, että kun nimen luki, niin aika nopeasti mieleen muistui että mistä pelistä on kyse.


15. Lord of the Rings: War in the North

Yksi näitä pelejä joka oitis kiinnosti, mutta jota ei syystä tai toisesta sitten vain missään kohtaa tullut hankittua syystä tai toisesta, melko varmaan siksi että en löytänyt sitä PS3:lle. Steamin kautta se sitten tuli lopulta hankittua ja myöhemmin myös PS3:lle. Kesti vain suhteellisen kauan ennenkuin se tuli lopulta hankittua. Tämä on niitä tapauksia kun itse pelaan mieluummin konsolilla ja siitä syystä hankin pelit mieluummin konsolille. Tämän pelin kohdalla suurin syy odotuksiin oli se, että halusin fyysisen kopion.


14. Star Wars: Jedi Knight II

Yksi näitä Star Wars pelejä joista ehti kuulla yhtä ja toista varsin positiivista, mutta jota piti hyvin pitkään täysin saavuttamattomissa olevana, koska se oli PC peli ja vieläpä sen verran siihen aikaan kun itse aloin pelata PC:llä enemmän. Tämän jälkeen ongelmaksi nousi se, että näin vanhaa peliä oli astetta haastavampi pelata edistyneemmillä koneilla, mikä tekin pelin pelaamisesta suhteellisen haastavaa. Lopulta siihen pääsi sitten kunnolla kiinni, joskis pelin pelaaminen ei ollut silloinkaan niin vaivatonta kuin olisi toivonut.


13. BloodRayne

Oli sitten kyseessä ykkönen tai kakkonen, ovat molemmat ovat niitä pelejä jotka muistaa hyvin sieltä PS2 aikakauden alkupuolelta. Niitä ei tullut silloin pelattaua vaan vasta paljon myöhemmin. Alunperin niiden pelaamiseen ei ollut ikää ja sitten kun oli ikää, niin monet huomattavasti kiinnostavammat pelit menivät ohi. BloodRayne jäi kuitenkin sellaiseksi peliksi, joka ei unohtunut ja johon uppoutui todella syvästi sitten kun lopulta sai sen mahdollisuuden. Tässäkin tapauksessa Steamin kautta.


12. Dragon's Dogma: Dark Arisen

Dragon's Dogma oli muutenkin sellainen peli joka kiinnosta yhdessä vaiheessa mutta ei ollut erityisesti se ykkönen. Sitten se hiljalleen jäi pitkäksi aikaa sivuun . Se on kuitenkin ollut osittain jo pelkästään nimensä vuoksi sellainen peli joka oitis kiinnostaa astetta enemmän. Pelistä ehti useaan otteeseen kuulla yhtä ja toista ja vaikka peli olisi voinut olla monella tavalla merkittävästi parempikin, niin se on silti ehdottomasti kokeilemisenarvoinen. Itsellä vain kesti hetken aikaa saada Dark Arisen versio, joka on se kokonainen peli


11. Van Helsing

Elokuva johon peli pohjautuu on ehdottomasti yksi omia suosikkielokuviani koskaan. Peli taas on heikosti tehty Devil May Cry tyylinen toimintapeli, joka kuitekin oli hyvin pitkään sellainen, jota halusin todella pelata. Alunperin tämä peli oli sitä sorttia että kaikkien arvioiden vuoksi sen kanssa epäröi, mutta jota silti halusi pelata, vaikka se olisikin huono. Siitäkin huolimatta tämä peli toimi varsin hyvin, mutta sen löytäminen ja pelaamaan pääseminen oli todella pitkä prosessi PS2 kauden lopulla.


10. Spawn: Armageddon

Spawn pelien joukossa on hyvin vähän sellaisia, jotka todella ovat erottuneet joukosta jossakin kohtaa. Tämä on se ehdoton ykkönen, sillä heti kun pelistä oli alunperin kuullut, niin se oli oitis sellainen, jota todella olisin halunnut pelata hyvin pian. Spawn: Armageddon oli kuitenkin sellainen, jota ei tuntunut koskaan löytävän mistään ja sitten lopulta sitä ei oikeastaan edes etsinyt. Tämä on yksi niitä pelejä jota joutui toden teolla etsimään, että sen sitten lopulta sai haltuunsa sai pelattua Spawnina.


9. Witcher

Kakkospelin trilogiassa sain pelattua ennen kolmosta, sillä sitä PC juuri ja juuri pyöritti. Mutta ykköspeli on sitä tasoa että se ei pyöri ollenkaan jos vaatimukset eivät täyty. Tästä syystä peli oli hyvin pitkään itsellä kyllä Steam kirjastossa sekä GoG Galaxyssä, mutta sitä ei vain pystynyt pelaamaan silloisella koneella. Tämä onkin helposti se peli joka on ollut hallussa pisimpään, mutta sen pelaamiseen ei vain ole ollut tarvittavaa kalustoa. Se on ensimmäinen Witcher peli, mutta omalla kohdalla se on viimeisin jota olen pelannut.


8. Final Fantasy VIII

Seiskan kautta sarja tuli kunnolla tutuksi mutta kasi oli sellainen tapaus jonka kanssa vähän kesti, ennenkuin sen oikeasti sai haltuunsa ja sitä kautta peliin pääsi kunnolla uppoutumaan. Tämä oli vielä sitä aikaa kun aivan kaikkia pelejä ei ollut saatavilla ja piti olla tavallaan aika tarkka siitä mitä lopulta sitten halusi omakseen jne. FF8 oli kuitenkin yksi niitä pelejä joka FF7:n ja osittain vielä Kingdom Heartsin kautta vaikutti hyvin kiinnostavalta tapaukselta ja yksi syy tähän oli nimenomaan Gunbladea kantava Squall Leonhart.


7. Star Wars: Knights of the Old Republic

Yksi näitä pelejä jonka olemassaolosta tiesin hyvän aikaa, mutta joka PC pelien tapaan ei ollut juuri näköpiirissä. Yksi merkittävä syy miksi kiinnostus tätä kohtaan kasvoi oli Dragon Age: Origins, jota pääsin pelaamaan varsin pian kun se tuli näköpiiriin. KOTOR oli kuitenkin pitkään se yksi kiinnostava peli jota ei päässyt millään pelaamaan. Peli ei ihan lunastanut kaikkia odotuksia lopulta, mutta se oli varsin pitkään ollut niitä pelejä jota haluaisi joka tapauksessa kokeilla ja johon lopulta sai mahdollisuuden Steamin kautta. Tuleva remake ehkä tarjoaa lopulta sellaisen pelin, millaista odotin alunperin.


6. Ninja Gaiden (Sigma)

Itse valitsin PlayStationin ja olen sen puolella pysynyt. Xbox ei oikeastaan millään tavalla todella houkuttanut, paitsi yhden pelin voimalla. Ninja Gaiden oli sellainen peli joka todella vaikutti hyvältä, mutta jonka hyväksyin sellaisena Xboxin pelinä jota en Sonyn tukijana tulisi saamaan. Mutta sitten ilmestyivät sigmat, jotka toivat juurikin nämä pelit suoraan syliin ja vielä sille nykyiselle konsolille.

Ninja Gaiden Sigma 2 taisi olla se peli jota pelasin ensin, mutta lopulta löysin myös tämän ykköspelin sigma version ja vaikka peli onkin tuskallisen vaikea, niin kyllä se oli sen verran vahvasti jäänyt mieleen, että se oli läpäistävä.


5. Kingdom Hearts 2 Final Mix

Siis Kingdom Hearts sarjan pääpelit on tullut pelattua varsin äkkiä niiden ilmestyttyä, mutta tämä Final Mix, kaikkine lisähaasteineen oli pitkään saavuttamattomissa, kunnes se sitten tuli osana Kingdom Hearts 2,5 kokoelmaa. Myös ykköspelin Final Mix on hankittu, mutta tämä kakkonen oli, mitä todella odotin pitkään ja hartaasti ja joka aikanaan todella harmitti, kun sitä ei saanut Euroopassa.

Final Mix pitää sisällään tiettyä lisähaasteita, uusia avainmiekkoja ynnä muuta. Tarinallisesti siinä ei ole oikeastaan mitään uutta, mutta se että pääsee ottamaan yhteen kaikkien organisaation jäsenten kanssa, Lingering Williä unohtamatta, on kyllä jotakin sellaista mikä täydentää kokemuksen täysin.


4. Final Fantasy IV

Final Fantasy sarjassa on koettu monet pelit vähän jälkikäteen. Tarkoittaen että oltiin PS2 aikaudella kun FFVII ja FFVIII tulivat paremmin tutuiksi, mutta tämä on niitä pelejä joka oli jäänyt kunnolla syrjään pitkäksi aikaa ja vaikutti jäävänkin. Tämä on niitä tapauksia joita on pelannut joskus aiemminkin (en vain muista että missä), mutta jota ei ole itse koksaan omistanut, koska en koskaan omistanut tarvittavaa laitetta. Vaikka tiettyyn aikaan tulikin pelaamisen kanssa liikuttua vähän jälkijunassa, niin monesti se on jopa osoittautunut hyödylliseksi tavaksi välttää monet sudenkuopat.

FFIV tuli lopulta vastaan Steamin kautta ja silloinkin uudistettuna versiona. Vaikkakin graafinen ulkoasu ei ole sieltä mieluisimmasta päästä, niin FF kokemuksena tämä on erittäin positiivinen kokemus ja kun paketissa oli mukana myös After Years, ei tarina jäänyt kesken. Sekin kertoo jotakin että Cecil Harvey ja Golbez olivat tuttuja hahmoja ennen tämän pelin pelaamista.


3. Castlevania: Symphony of the Night

Tämä oli äärimmäisen pitkään sellainen peli jota todella halusin pelata, mutta se oli PS1:n peli ja fyysisen kopion hankkiminen oli se hankalaa että monesti varsin kallista. Ei sitä tullut sitten pelattua pitkiin aikoihin. Sitten kerran tuli huomattua PSN:ssä suuri joukko PS1:n klassikoita ja kyllähän sieltä tuli valikoitua sekä Spyro trilogia että FF7&8 joista iso oli sellaisia pelejä joita oli pelattu monesti aiemmin. Mutta siellä oli joukossa myös Symphony of the Night.

Ei siis tarvinnut kauaa arpoa, kyllähän tuo oli pakko hankkia ja vaikka sellainen fyysinen kopio olisikin kuinka hauska tahansa ohjekirjoineen, niin kyllä tämä digitaalinen kopio kelpasi paremmin kuin hyvin, koska pääasia oli että peliä pääsi pelaamaan ja se on noussut yhdeksi PS1:n parhaaksi peliksi

Symphony of the Night on ajoittain ollut mielessä myös PS4:lle täyden trophy valikoiman kanssa, mutta tuskin tulee kuitenkaan sitä tehtyä, mutta ei se mahdotonta ole.


2. Spyro the Dragon

Ensin osana Spyro trilogiaa PSN puolella ja sitten Reignitedin kautta. Kyllähän tämä on sellainen peli joka on tullut varsin tutuksi, mutta en millään voi sanoa että tuntisin tämän pelin yhtä hyvin kuin sen kaksi jatko-osaa, varsinkin Year of the Dragonin tunnen erittäin hyvin.

Pitkään kesti että sain pelattua tämän ensimmäisen, kokonaan alusta loppuun asti. Muistan kyllä pelanneeni sitä silloin kun se oli uusi, useammakin kerran, mutta en koskaan omistanut sitä itse (saattoi peräti olla ensimmäinen PlayStation peli mitä olen koskaan pelannut). Kun sain ykköspleikkarin, niin aika monet muut pelit veivät huomion suuntaansa ja yksi näistä oli hyvin pian Spyro 3, yksi ensimmäisiä pelejä jotka ostin kokonaan omilla rahoillani.

Vaikka ensimmäinen Spyro jäikin pitkäksi aikaa sivuun, niin kyllä se oli hienoa kokea alusta loppuun asti itse, vaikkakin paljon myöhemmin.


1. Devil May Cry

Tämä oli heti ilmestyessään yksi niitä pelejä joita todella halusi pelata. Dante oli todella cool kaikin puolin ja käytti aseinaan sekä miekkaa että pistooleita. Tämän lisäksi koko idea oli kiinnostava ja paholaisten tappaminen ja monenlaiset hirviöt houkuttivat kyllä suunnattomasti. PS2 oli tuli saatua myös varsin aikaisin. Ongelmana tosin oli että silloin kun tämä peli oli uusi, niin itsellä ei ikä sen hankkimiseen riittänyt ja lainkuuliaisena en edes yrittänyt sitä hankkia. Tosin jos olisin sitä pyytänyt, olisin kyllä varmaan saanut (mutta en sitä silloin tiennyt). Eipä siinä tosin kauaa kestänyt kun ikää tuli tarpeeksi mittariin, että tämä tuli hankittua. Mutta silloin Devil May Cry 3 oli uusin ja se tuli pelattua ensin.