Dog%20Sled.jpg

Minun koirani, minun tiimini

 

Rekiajoista ei ole turhan montaa peliä, sillä aihe ei välttämättä ole se kiinnostavin. Koirareki saaga tarjoaa pelin juurkin tästä aiheesta ja vielä varsin onnistuneesti.

 

 

 

Tämä on niitä pelejä joita en välttämättä olisi kyllä itse poiminut, mutta omapa olisi menetykseni, sillä Dog Sled Saga on yllättävän addiktoiva ja todella hyvin tehty peli.


Idea on ohjata koiravaljakkoa erilaisissa kilpailuissa ja kun voittojen myötä tulee lisää rahaa ja enemmän kunniaa, niin sitä enemmän avautuu mahdollisuuksia saada sponsoreita, hankkia lisää koiria ja mahdollista kaikkea muutakin hyödyllistä. Tavoitteena on nousta huipulle ja tulla parhaaksi. Se ei kuitenkaan ole läpihuuto juttu sillä tämä peli on perusidealtaan hyvinkin simppeli, mutta se osaa olla myös hyvinkin haastava.


Yksi osa pelistä on kilpailussa, jossa ohjataan valjakkoa. Pelaajan täytyy pitää silmällä useita eri tekijöitä. Koirat eivät saa ajautua liian lähellä toisiaan tai sotkeutua valjaksiin. Kentissä on myös erilaisia esteitä kuten kiviä ja kuusia. Koirat myös alkavat läkähtyä kisassa ja sen takia pelaajan täytyy heittää kaaressa heille koirankeksejä. Oikein ajoitetut heitot nettoavat sekä koirien kiintymystä, kokemusta sekä julkisuutta. Huippuunsa treenattu ja kuuluisa koira on todellinen voimanpesä joka ei hetkessä uuvu. Tämä lisäksi koirien kehitykseen kuuluu myös niiden paikan oppiminen, toiset koirat ovat parempia kärjessä ja toiset perällä. Se on sääli että näitä ei täysin saa itse päättää.


Toinen osa pelistä on talouden hallinta. Kerran kuussa tulee laskuja riippuen siitä mitä kaikkea pelaaja on hankkinut itselleen. Eri tasoilla on eri vaatimuksia ja eri etuuksia. Esimerkiksi kolmostasolle ei pääse ennenkuin koiria on valjakossa neljä. Voisi luulla että neljä koiraa ei ole haastavuudessaan sen enempää kuin kolme, mutta kyllä se neljäs koira tuo yllättävän paljon enemmän haastetta peliin.


Dog Sled Saga ei ole varsinaisesti vaikea peli, mutta se on haastava. Rahaa on syytä säästää myös pahan päivän varalle, sillä vaikka rahaa saakin voitoista enemmän mitä ylemmällä tasolla on, niin ne menot tuppaavat myös lisääntymään, etenkin jos hankkii lisää henkilökuntaa. Sponsorien suhteen on siis oltava valikoiva, toiset tarjoavat enemmän keksejä pelaajalle, toiset paremman reen ja jotkut tarjoutuvat maksamaan osan kustannuksista. On pelaajasta itsestään kiinni mihin panostaa, sillä kaikissa on jotakin hyvää mutta valikoimalla tietyn sponsorien, et välttämättä pysty ottamaan sitä toista erittäin hyvää.


Haastavuus on se mikä tuo peliin sitä pituutta huomattavasti lisää. Tämä ei ole pelin jonka voi nopeasti puskea läpi, sillä kärsivällisyys palkitaan. Kun koira oppii tietyn paikan ja kehittyy siinä, niin sitä paremmaksi se tulee. Keksienheittelyssä oikea ajoitus vetää enemmän kuuluisuutta puoleensa, mikä mahdollistaa koirien kehittymisen entisestään. Koirat myös kiintyvät toisiinsa kun ovat pitkään ryhmässä ja tämä tekee niistä tehokkaamman ryhmän.

Variaatiota ja muuttua riittää todella paljon ja äkkiseltään se kaikki voi tuntua erittäin monimutkaiselta, mutta siksi tätä peliä kannattaakin pelata kärsivällisyydellä ja rauhallisella etenemisellä. Sillä tavalla varmistaa rahan riittävyyden ja koirien kehittymisen. Se kuullostaa omaankin korvaani todella kovalta grindaamiselta, mutta se ei loppuviimeksi tunnu siltä kisoissa, sillä tässä pelissä tuntuu olevan sitä jotakin mikä saa vain innostaa kehittymään ja pärjäämään.


Koiraihmisenä saan tästä vähän enemmän irti, mutta eräs asia mikä vetää myös vähän enemmän tämän pelin pariin on se, että koirat saa nimetä itse. Olisi tosin ollut kiva saada vähän lisää kustomointia. Koirarotuja on useita ja niiden saatavuus ja sukupuoli on täysin kiinni sattumasta ja samoin se, että mihin rooliin ne parhaiten sopivat. Itse olisin niin halunut itselleni kärkikoiraksi seefferin, mutta se oli voimakoirana paljon tehokkaampi. Nämä ovat niitä asioita joihin ei voi vaikuttaa, mutta ne ovat niitä satunnaisia heikkouksia tässä muuten varsin mainiossa pelissä.

Se kustomointi olisi tavallaan sellainen kiva lisä joka saisi koirista jotenkin vielä enemmän omanlaisiaan jolloin niihin kiintyisi enemmän. Nytkin niistä tulee todella tärkeitä jos ne nimeää kuin nimeäisit oikean koiran ja kulutat niihin todella paljon aikaa. 


Kokonaisuutena Koirareki saaga on todella hyvin tehty peli joka kaikessa yksinkertaisuudessaan tarjoaa melko paljon haastetta, mutta myös sen verran hyvän pelattavuuden, joka yksinkertaisella alulla onnistuu koukuttamaan mukaan niin hyvin, että tähän peliin kyllä tykästyy.

 

 

+ Koirat

+ Simppeli mutta monipuolinen pelattavuus

+ Tietty koukuttavuus

 

- Koiria olisi kiva pystyä kustomoimaan enemmän

- Tuntuu ajoittain etenevän turhan hitaasti

 

 

Arvosana: 8,2

 

Mahtava