Umbrellan turvallisuusyksikkö (USS) lähtee suorittamaan tehtäviä Raccoon Cityyn, Resident Evil 2:n ja 3:n tapahtumien aikaan. Vastaan tulee monta tuttua tapahtumaa.

 

 

 

Resident Evil: Operation Raccoon City on monella tavalla kuin perusräiskintä peli, se vain sattuu sijoittumaan Resident Evil maailmaan. Täytyy sanoa että maailma itsessään tuo vähän lisää laatua peliin ja onhan se tavallaan hauskaa kun juoni vie RE2:n tapahtumiin ja sitä kautta tuttuja hahmoja tulee vastaan pelin edetessä. Lopussa on myös hieno valintakohtaus jossa pelaaja päättää, miten peli loppuun. Tässä kohtaa voidaan mennä myös tilanteeseen, joko on non-canon.


Tarinassa seurataan USS joukkoa johon kuuluu neljä jäsentä. Pelaaja saa valita ryhmäläiset pelattavan hahmon. Mukana on joukko naamioituja erikois-sotilaita kuten Vector, Specter, Beltway ja Lupo joista jokaisella on erikoisalansa ja sitä kautta erikoisominaisuutensa. Se tuo mukaan hieman lisää vaihtelua mutta kaikki hahmot voivat käyttää samoja aseita ja erot hahmojen välillä jäävät aika pieniksi.

Tarina itsessään on kohtuullisen hyvin kirjoitettu ja ennen kaikkea kaikki näyttää ja tuntuu tyylillisesti ja tunnelmallisesti todella hyvältä. Zombeja riittää ja samoin niitä vähän pahempiakin hirviöitä. Ajoittain vastaan tulee myös aseistettuja sotilaita.


Pelissä voi kerrallaan olla läsnä neljä pelaajaa ja täytyy sanoa että ihmispelaajien kanssa peli olisi varmasti paljon siedettävämpi. Tekoäly on nimittäin todella kehno tämän pelin tapauksessa ja ajoittain tulee vastaan hetkiä joissa tuntee kuinka vaikea peli oikeasti onkaan. Tekoälyn ohjaamat tiimiläiset kun eivät tunnu osaavan hommaansa kovinkaan hyvin.

Siinä missä RE6 ja RE: Revelations 2 ovat olleet tekoälyn suhteen paljon parempia, on Operations Raccoon City selvästi huonompi. Se on toki vanhempi peli, mutta ei se kyllä näin suurta tasoeroa oikeuta.


Pelattavuuden suhteen peli on myös vähän erilainen kuin monet muut uudemmat RE pelit. Itse ainakin viimeksi Revelations 2:ta pelanneena huomasin heti miten paljon huonompi ohjaus on. Ammuskelu kyllä toimii ja muutenkin hahmo liikkuu todella hyvin, mutta sitä samaa oikeasti hyvää asennetta ja ohjattavuutta ei vain saada tähän peliin. Jokin oikeasti tuntuu olevan erillään kaikesta, sillä vaikka toiminta onkin monella tavalla hienoa, niin puuttuu se tietty jämptiys ja ennen kaikkea mielekkyys mitä paremmissa RE peleissä on.

Tämä tuntuu todella vahvasti silloin kun vastassa on vähänkin pahempia vihollisia. Monet järeämmät viholliset ovat todellisia luotisieniä joita saa ampua ja ampua vaikka kuinka ennen kuin oikeastaan mitään tapahtuu. Tämä on yksi syy miksi mielekkyys todella kärsii. Ammuskelun tarkkuus on kelvollinen mutta aseiden tehokkuus on säälittävä. Valtaosa aseista on aivan mitäänsanomattomia vaikka ampuisit kuinka läheltä ja kuinka päähän tahansa. Mitään todellista eroa aseissa ei tunnu olevan, muuta kuin se että osa on sarjatuliaseita, osa haulikoita jne. Joissakin on enemmän panoksia kuin toisissa mutta tehokkuudessa ei tunnu olevan eroja.

Lähitaistelussa apuna oleva veitsi vasta hyödytön onkin, sillä viholliset kestävät veitsen iskuja vielä enemmän ja usein hahmo lyödessään liikkuu tikkusuoraan, jolloin ensimmäinen isku osuu ja seuraava menee todennäköisesti ohi.

Kranaatit sun muut ovat hyviä isoja laumoja vastaan, mutta niitä pystyy kantamaan aika vähän kerrallaan, mutta ei sentään niin säälittävää määrää kuin ensiaputarvikkeita.


Pelissä on kenttiä alle kymmenen ja ne on pelattu aika nopeasti. Vaihtelua ei ole paljoa. Välillä taistellaan mutatoituneita vastaan ja välillä sotilaita vastaan. Ajoittain luvassa on astetta isompi hirviö johon pitää upottaa reilusti enemmän ammuksia. Mitään suurta vaihtelua tai laatua pelissä ei ole. Pelattavuus ei ole läheskään niin mielekästä kuin monissa muissa RE peleissä.

Tarinassa on vähän enemmän sisältöä ja se toimii kokonaisuutena selvästi paremmin. Sääli onkin että pelin uudelleenpeluu arvo on aika säälittävä. Peli on vain liian haastava, väärillä tavoilla. Pelattavien hahmojen kautta peliin saa vaihtelua ja loppupuolen päätös on jopa hieman yllättävä. Se ei kuitenkaan paina kovin paljoa kun pelistä ei vain pysty nauttimaan samalla tavalla kuin sarjan parhaista.

 

+ Resident Evil tunnelma

+ Tarina ja monet tutut hahmot

 

- Pelattavuuden heikkoudet

- Väärillä tavoilla haastava

 

Arvosana: 3,4


Pettymys