Ampuma-aseiden tapauksessa erityisen paljon merkkaa hyvin monia asia ja joskus monet aika pienetkin asiat kuten se miltä ase kuullostaa ja miltä sen käyttäminen tuntuu.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä. Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kivääri jne.

  • Pistoolit ovat oma listansa.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Ballista - Doom Eternal

- Varsijousi Doom-maisella otteella.

 

Mini Rocket Swarmers - Crimson Land

- Rakettitykistö isoon rakettimäärään.

 

Cowboy - Days Gone

- Todella tyylikäs ase, revolverikivääri. Pieni lipas mutta voimaa löytyy.

 

Crossboy - Dishonored

- Pieni, kevyt, hiljainne ja tyylikäs. Sopiva ase salamurhaajalle.

 

Bow - Horizon Zero Dawn

- Ei niinkään se ase, vaan se ammusvariaatio

 
24. Magic bow (Sir Dan) - Medievil

Vaikka salamahansikas olisikin tavallaan oiva valinta, niin tämä jousi on enemmän kuin ansainnut paikkansa, sillä siinä on todella hienoa tyyliä ja varsin paljon voimaa. Nuolia on tietysti rajallinen määrä, mutta nopeus ja voimakkuus kyllä tasoittavat tätä erittäin hyvin.


23. Missing Score (Barret Wallace) - Final Fantasy VII

Barrettin viimeinen ase jonka saaminenkin edellyttää joko tietämistä tai melkoista tuuria, mutta tuhovoimaa tästä aseesta sentään löytyy oikeuttamaan sen vaivannäön. Tämän nimittäin voi saada vain yhdestä kohtaa peliä ja vain jos Barret on mukana joukossa.


22. Grenade Launcher (Claire Redfield) - Resident Evil 2 Remake

Clairen vastine haulikolle ja vaikka ei olekaan yhtä tyylikäs, niin varsin käyttökelpoinen ase. Useammanlaiset ammukset ja laajamittainen osuma-alue kyllä tekevät tästä erittäin hyödyllisen aseen, varsinkin isompaa vihollisjoukkoa tai astetta kovempaa vihollista vastaan taisteltaessa.


21. Harbinger (Ratchet) - Ratchet & Clank: Gladiator

Erottuu ainakin joukosta, sillä sarjassa ei ole juuri ollut muita aseita jotka ampuisivat useita laukauksia taivaalta. Harbinger on nimellisesti todella osuva mutta kyllä se erikoisuus käytössä on myös merkittävää.


20. M-90 Indra (Ryder) - Mass Effect: Andromeda

Tarkkuuskivääri jossa nopeutta enemmän kuin voimaa. Indra on kuitenkin juurikin sen tyylinen tarkkuuskivääri joka sopii erinomaisesti omaan pelityyliini, se voi toimia paikkapaikoin lähemmäs konekiväärin ominaisuudessa, mutta erityisesti se toimii kuitenkin vähän pidemmällä matkalla.


19. Super Nova (Jak) - Jak 3

Miniydinpommi joka tuhoaa kaikki viholliset ruudussa. Syö tosin kyllä panoksiakin sen edestä. Ei ihan niin käytännöllinen ase kuin monet muut, koska sellaista vihollislaumaa harvemmin näkee, mutta kun haetaan tiettyä eeppisyyttä niin kyllä Super Nova tarjoaa, puhumattakaan että tämä on todella hienosti nimetty ase.


18. Badlands Big Game (Deacon St. John) - Days Gone

Todellinen western ase, vipulukkokivääri ja tyylikäs sellainen. Ei ehkä sieltä parhaasta päästä mitä tulee muuhun asevalikoimaan, mutta kun tarkkuus ja tehokkuus ratkaisee, niin kyllä tämä ase on hyvä valinta. Laumaa vastaan ei, mutta leirien nujertamiseen tai metsästämiseen, erittäin hyvä valinta.


17. Rocket Minigun (Player) - Crimson Land

Useasta raketinheitin variaatiosta tämä on ehkä se paras. Todella yliampuava, mutta silti erittäin hieno ase jossa tuhovoimaa ja sitä kautta myös näyttävyyttä. Ampuu siis kuin minigun, mutta luotien sijaan, ampuu raketteja.


16. Auto shotgun (Deacon) - Days Gone

Ei yhtä tarkka ja väreä kuin Liberator, mutta todella runsas ammusmäärä ja erittäin nopea tulinopeus hyvällä pysäytysvoimalla tekee tästä todella hyvän haulikon, jolla voi ampua kuin konekiväärillä. Erittäin hyvä monenlaisiin tilanteisiin.


15. Howling Cannon (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma 2

Yllättävän hyvä ase kanuunaksi. Tässä ei ole samanlaista tarkkuutta ja nopeutta mitä jousessa on, mutta se tuhovoima kyllä korjaa sellaiset pikkuviat. Ulvova kanuuna tekee kunnolla vahinkoa ja yltää kauas minkä takia se sopii erittäin hyvin hidastamaan kauempana olevia vihollisia, tai pyyhkimään ne suoraan pois. Hyvä tuki myös pomotaisteluihin, vaikka tietysti, tälläinen ase ei olekaan kovin ninjamainen. Mutta hienosti nimetty ase joka tapauksessa, puhumattakaan että näyttää ulkoisestikin hienolta.


14. Bouncer (Ratchet) - Ratchet & Clank 3

Tämä on todella hyvä pomovihollisia vastaan sillä yhden ammukset räjähdettyä joukko pieniä purkautuu. Tästä syystä ase sopii myös isompia massoja vastaan. Erityisen paljon ase kuitenkin jää mieleen koska siinä on sitä todellista yliampuvaa tyyliä mikä kuuluu tähän pelisarjaan.


13. .50 BFG (Deacon) - Days Gone

Voimakas pitkänmatkan tarkkuuskivääri joka ampuu nopeasti ja kaataa isotkin pedot. Tarkkuutensa ansiosta erittäin hyvä kun pitää poimia vihollisia kaukaa ja läpäisyvoima toimii myös laumoja vastaan. Ei ehkä se kaikkein hienoin kannossa, vaikka omalla erikoisjoukkomaisella tyylillään onkin varsin hieno. Tarkkuuskivääreistä kuitenkin helposti se paras.


12. Jackhammer (Player) - Crimsonland

Tämä on juurikin sellainen automaattihaulikko mistä ei puutu voimaa. Hajottaa erittäin tehokkaasti laumoja, tehden tilaa pelaajalle, kuullostaa todella hienolta ja nopeutensa ansiosta on huomattavasti parempi ase kuin normaalit perushaulikot. Helposti yksi niitä aseita joka jää mieleen todella hyvin, jo pelkästään nimensä ansiosta, aivan kuin Max Paynessakin.


11. Chigago Chopper (Deacon) - Days Gone

Iso lipas, paljon tulivoimaa ja tarkkuutta, mikä tekee tästä ehkä koko pelin parhaan aseen. Sopii lähemmäs mihin tahansa toimintaan pelissä, oli sitten kyse vihollisleirin tai zombilauman hävittämisestä. Tyylillisesti varsin hienon näköinen ja tuo pelihahmoon sitä tiettyä tyyliä. Hyvin vähän todellisia heikkouksia mikä tekee tästä helposti parhaan konekiväärin koko pelissä.


10. Exeter (Irvine Kinneas) - Final Fantasy VIII

Ennenkaikkea erittäin tyylikkään näköinen valkealla olemuksellaan. Irvinen paras ase, ilman mitään epäilystä ja kyllä sen voimakkuuden lisäksi ulkoisella olemuksella on väliä, varsinkin koska tämä ase oikeasti erottuu joukosta. Siinä missä muut aseet ovat melkolailla saman näköisiä keskenään, niin tämä on erilainen, juurikin sen tyylikkään valkoisen sävynsä ansiosta.


9. Chaingun (Doomer) - Doom Eternal

Paljon tulivoimaa, pienellä vivahteella, vaikkapa triplasti. Näyttää pitkälti aivan perus minigunilta, mutta se Doom-mainen tyyli puree erinomaisesti. Joko kilpi suojaamaan ampujaa tai pari lisä kanuunaa tarjoamaan entistä enemmän tulivoimaa. Tämän aseen kanssa minigun pääsee todellakin oikeuksiinsa.


8. M-13 Raptor (Shepard) - Mass Effect 3

Erinomainen tarkkuuskivääri, joka toimii myös lähietäisyydellä kuin mikä hyvänsä rynnäkkökivääri. Tuo siis toimintaan kahden asetyypin parhaat puolet. Ampuu nopeasti ja tarvittaessa todella tarkasti. Väriltään sellainen särmän valkoinen ja vaikka ei olekaan tyyppiinsä paras, niin toimii kuitenkin todella hyvin ja tarjoaa monipuolisen tuen taisteluun.


7. Rynogirator (Ratchet) - Ratchet & Clank 3

Ryno III:n erikoisversio joka atomisoi kaikki viholliset kentältä yhden sokaisevan välähdyksen saatteleaman. Tietysti olisi parempi jos ase edelleen atomisoisi viholliset kuten Ryno III muodossa, mutta kyllä tämä on ehdottomasti yksi niitä aseita josta on tekemällä tehty vihollisten surma, juurikin sen laajan osuma-alueen ansiosta.


6. Type 7 Particle Weapon (Pointman) - F.E.A.R

Todella tuhovoimaine ase joka yhdestä osumasta höyrystää viholliset luurangoiksi. Tarkkuutta aseessa on vaikka kuinka ja se on ehdottomasti yksi arvokkaimpia tukiaseita mitä tästä pelistä löytyy sillä sen kantama on erinomainen ja tarkkuus sieltä parhaasta päästä. Vähän futuristinen, mutta enemmän kuin upea.


5. Lichfield Rifle (Arthur Morgan) - Red Dead Redemption 2

Todelline länkkäriase ja tässä pelissä sellaisen todella tarvitsee. Tämä kivääri on pitkälti kaikilla mahdollisilla tavoilla hyvin tasapainoittu omaan rooliinsa. Se ei ole se tehokkain ase, mutta se on ehdottomasti niitä yleishyödyllisimpiä aseita. Ammuksia on varsin kattavasti ja tulinopeus ja vahinko ovat todella hyvällä tasolla. Tämä on erinomainen ase pitkällä kantamalla mutta toimiva myös lähempää. Tälläisen aseen kanssa pääsee todella hyvin siihen länkkärifiilikseen, johon vipulukkokivääri ehdottomasti kuuluu.


4. Riot Gun (Leon) - Resident Evil 4

Yksi hienoimpia haulikoita mitä mieleen tulee. Kaikessa yksinkertaisuudessaan. Mutta se on musta väri mikä todella tekee tästä oitis hienomman ja särmikkäämmän oloisen. Mellakkahaulikko ei pärjää Strikerilla ammusmäärässään millään tavalla, mutta tämä on paljon tehokkaampi ase kun pitää suoraan tappaa vihollisia, koska hajohtaa on vähemmän ja läpäisyvoima on erinomainen. Erityisen hyvin tämä ase pääsee oikeuksiinsa Mercenaries pelitilassa, jossa se on todellinen combonkerryttäjä.


3. Unmaker (Doomer) - Doom Eternal

BFG:n kilpailija arvokkaimmista ammuksista. Tekee valtavasti vahinkoa ja ampuu todella nopeasti, sen yhden ammuksen sijaan. Tämän lisäksi Unmaker on erittäin hienon näköinen ase ja vaatii aika paljon, jotta sen saa käyttöönsä. Se on kuitenkin sen kaiken vaivan arvoinen, koska sarjatuliaseiden joukossa Unmaker todellakin onnistuu erottumaan joukosta, mikä ei ole mitenkään pieni saavutus, koska sen verran paljon hyviä aseita pelissä on.


2. Sawed-off Shotgun (Max) - Mad Max

Katkaistussa haulikossa on vain sitä tiettyä todellista tyyliä ja se mikä todella tässä tapauksessa iskee astetta kovempaa on se, että tässä aseessa on todella paljon potkua. Siis ammuksia on vähän, mutta ne ovatkin sitten todella hyödyllisiä, oli sitten kyse millaisesti tilanteesta tahansa. Lisäksi tämä ase on erittäin tärkeä Mad Max tyylin kannalta, juuri kuten Road Warriorissa. Muutenkin katkaistu haulikko on todella tyylikäs, kuten RDR2:ssa, mutta tässä pelissä siihen tyylikkyyteen on saatu enemmän painoarvoa.


1. Carcano Rifle (Arthur) - Red Dead Redemption 2

Tämä kivääri on tarkkuuskiväärien parhaimmistoa ja varsinkin tässä pelissä, se on enemmän kuin erinomainen asevalinta. Sen tarkkuudelle ei löydy haastajaa, sen tulivoima on todella hyvä ja nopeuttakin riittää. Carcano ei ole vain hyvä ase, se on yksi pelin parhaita ja yleishyödyllisimpiä aseita joka todellakin onnistuu erottumaan joukosta ja sen lisäksi se on erinomainen esimerkki siitä, miten mahtavia aseita hyvin tehdyt tarkkuuskiväärit ovat. Carcano on lisäksi todella hienon näköinen, kaikessa länkkäritunnelmallisuudessaan.