Päähenkilön painoarvoa ei voi olla korostamatta tarpeeksi mutta samalla täytyy todeta että monesti päähenkilön kanssa mennään aikalailla sieltä mistä se aita on matalin. Ontto päähahmo ilman mitään sisältöä ei todellakaan toimi, vaikka hänestä voisi kustomoida minkänäköisen tahansa.

 

 

 

Kertausta:

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Custom hahmot myös ok jos sisältö ja tarina vain toimivat

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Kunniamainintoja:

 

Jackie Estacado - Darkness 2

- Synkkä rikollispomo jolla vielä synkempi takapiru

 

Jake Müller - Resident Evil 6

- Erikoinen sisältö tavallisessa paketissa.

 

Delsin Rowe - InFamous: Second Son

- Hulttio poika josta tulee joko pelastaja ja rankaisija.

 

Jen - Primal

- Sarkastinen osapuoli Screen asiallisen toisen puolen tueksi.

 

Zer0 - Borderlands 2

- Oma valintani, ei epäilystäkään koska näyttää hienolta ja kommunikoi erikoisemmin.

 
24. Eradan - Lord of the Rings: War in the North

Monella tavalla todella tavallisen oloinen ranger hahmo, mutta tarinan edetessä alkaa tuntua enemmän ja enemmän omalta. Rauhallinen puhetyyli Nolan Northin äänellä sopii todella hyvin ja muutenkin Eradan istuu tarinaan todella hyvin, vaikka onkin pitkälti sellainen aika tavallisen oloinen pelipäähenkilö. Joka tapauksessa oma valintani kolmikosta.


23. Cloud Strife - Final Fantasy VII

Final Fantasy hahmoja on iso kattaus ja joukossa on monia todella hyviä joten joukosta voi olla vaikea erottua edukseen. Cloud on siitä melkoinen tapaus että iso osa pelin muista hahmoista on selvästi häntä parempia ja kiinnostavampia hahmoja, vaikka Cloud käyttääkin pirun hienoa miekkaa. Tässä kyynisessä sotilashahmossa on kyllä hyvää sisältöä ja taustatarina parantaa kokonaisuutta merkittävästi, tehden Cloudista kiinnostavamman.


22. Ethan Mars - Heavy Rain

Tämä oli vaikea valinta sillä Heavy Rainin päähahmot ovat aika hyviä. Ethan on kuitenkin se, joka on kovimman paikan edessä sillä masennuksestaan huolimatta, hänen on tehtävä kaikkensa, pelastaakseen poikansa varmalta kuolemalta. Ethan on niin kipeän todentuntuinen hahmo ja se tekee hänestä niin toimivan. Kakkosvalinta olisi melkeinpä ollut FBI mies Norman Jayden, lähinnä ARI lisän takia.


21. Cal Kestis - Star Wars Jedi: Fallen Order

Sellainen aika normaali pelihahmo mutta osittian juuri siksi aika toimiva. Näyttää sopivalta, kuullostaa sopivalta ja loppu tulee sisällöstä mikä sekin toimii varsin hyvin juurikin siksi, koska hahmon taustaan on panostettu ja tarina tuo sitä todella hyvin esiin.


20. Karl Fairburne - Sniper Elite 4

Aluksi tämä hahmo tuntuu aika tavalliselta sotilashahmolta ja osittian näyttääkin siltä. Ääninäyttely on todella hyvä ja kyllä tähän hahmoon tarinan edetessä ja usean pelin aikana ehtii hieman kiintyä, ainakin sen verran että hahmo tuntuu astetta paremmalta sotilaspelihahmolta kaikkine kliseisyyksineen.


19. Corvo Attano - Dishonored

Häpäisty henkivartija josta tulee kostoja. Äänetön ja vähäsanainen mies joka puhuu teoillaan. Dishonored toimii yllättävän hyvin vaikka Corvo ei turhia juttele. Hahmona hän vain toimii todella hyvin, osoittain koska hänen suhteensa muihin hahmoihin toimii. Mutta kyllä osansa on sillä naamiolla, jota hän kantaa.


18. Sly Cooper - Sly 2: Konnakopla

Peliksi voi valita mikä nyt parhaalta tuntuu, Sly on joka tapauksessa loistohahmo. Veikeä retku joka jaksaa heittää näppäriä letkautuksia vaikka kuinka mutta jonka luja moraalikoodi kestää taistelussa pahoja tyyppejä vastaan. Puhumattakaan siitä että hän on valmis mihin vain perheensä vuoksi.


17. Lara Croft - Tomb Raider: Underworld

Ehkä tämä versio on se omasta mielestä toimivin. Uusin on vielä vähän turhan vihreä ja ensimmäinen nyt ei hirveästi sisältöä tarjoa. Tämä on kuin molempien maailmojen parhaat puolet. Kovapintainen seikkailija joka pärjää toiminnassa vaikka kuinka hyvin, mutta samalla mukana on myös sitä flirttailevaa asennetta ja älykästä kirjatoukkaa.


16. Commander Shepard - Mass Effect 2

Ehkäpä juuri tässä kakkospelissä hahmo pääsee todella oikeuksiinsa. Shepard on todellinen sankari jolla on suhteita moneen paikkaan. Hän on lisäksi todellinen sankaruuden ilmentymä tai todellinen kova naama joka ei kaihda koviakaan otteita. Hahmosta saa tehtyä aika omanlaisensa ja kyllähän se ääni on oikealla tavalla miehekäs ja sopii hyvin niin reilulle Shepardille kuin astetta kusipäisemmällekin.


15. Leonardo - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Jokainen valitkoon oman suosikki kilpparinsa, minä olen valintanut tehnyt kyllähän se Leo joka eniten nappaa. Alunalkaen se oli pelkästään ase valinta, mutta myöhemmin se hahmon yleinen olemus ja ajatus on myös alkanut toimia. Juurikin se stoaalainen kurinalaisuus ja oikeudenmukaisuus.


14. Max Payne - Max Payne

Remedyn ehkä tunnetuin päähenkilö. Noir tyylinen poliisi joka on toiminnassa todella hyvä ja joka erittäin traagisen taustansa takia on selvästi mies jolla ei ole enää mitään menetettävää ja on sitä kautta painajainen rikollisille jotka osuvat hänen tielleen. Ääninäyttely on todella onnistunutta ja ulkoasu on sekin varsin toimiva, Sami Järvin naamalla.


13. Sora - Kingdom Hearts 2

Sopivan geneerinen hahmo, ei varasta valokeilaa, mutta pärjää myös omillaan. Voisi hyvinkin sanoa että Sora on sellainen täysin tavallinen videopelin nuori päähenkilö. Matkaa aikuisuuteen on vielä, mutta tapa jolla Sora toimii, osoittaa tiettyä kypsyyttä, sillä hänen tapansa toimia nojaa siihen että asiat tehdään oikeudenmukaisesti. Hahmossa ei myöskään unohdeta sitä että hänkään ei täydellinen ja se osataan tuoda esiin huumorilla.


12. Death - Darksiders 2

Kuoleman tapauksessa ulkoinen olemus on loppuviimeksi aika hyvä, sillä ei niin ennalta-arvattavalla tavalla. Viikatemies muoto on sitten se mikä todella tekee tästä hahmosta kuoleman ja tämä kaikki Michael Wincottin käheällä äänellä joka on se viimeinen silaus.


11. War - Darksiders

Todella onnistunut uusi versio toisesta ratsumiehestä. Ääninäyttely vain korostaa hahmoa joka toimii valmiiksi todella hyvin. Liam O'Brianin tyynen syvällinen ääni on juurikin sellainen sopivan painokas tälle hahmolle, joka näyttää todella hyvältä. Ei se kaikkein klassikin versio sodasta täydessä taisteluhaarniskassa, mutta tämä varsin ihmismäinen ulkoasu pirun isolla miekalla kuvaa kyllä hyvin uutta versiota Sodasta. Hirviömuoto on varsin hieno myös ja tuo juurikin sitä alkuvoimasta sävytystä hahmoon.


10. Joel - The Last of Us

Erittäin hyvä kuvaus siitä, millainen mies selviää, kun maailmanloppu on koittanut. Joel on hyvin tavallisen oloinen kaveri ja pitkä aika maailmanlopun jälkeen on muovannut hänestä sellaisen todellisen selviytyjän. Joel ei ole mukava kaveri ja hänestä voisi tavallaan maalata jopa pelin todellisen roistohahmon. Hän tekee mitä täytyy selvitäkseen ja kun yhtälöön lisätän hänen suunnaton menetyksensä maailmanlopun ensimmäisenä päivänä, ei ole mikään ihme, että hän ei suhtaudu asioihin erityisen toiveekkaalla tavalla. Niin ja pisteet Troy Bakerin erinomaisesta roolityöstä.


9. Vincent Valentine - Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII

Päähenkilöksi ylennyt Vincent oli helposti yksi FFVII:n parhaita hahmoja ja tämä peli kertoo lisää taustatarinaa hänestä ja herättää monia selviä juonitärviöitä ja parempia vaihtoehtoja isoon tarinaan. Vincent tosin on edelleen enemmän kuin cool ja toimii hahmona uskomattoman hyvin, edelleen. Synkkä goottimainen ulkoasu ja Steve Blumin loistava ääninäyttely.


8. Jack Sparrow - Pirates of the Caribbean: At World's End

Loistava käännös pelimaailmaan hahmosta joka teki Pirates of the Caribbean sarjasta niin hyvin. Vaikka hahmo ei olekaan Johnny Deppin esittämänä, niin kyllä tämä tuntuu kapteeni Jaska Varpuselta juurikin oikeilla tavoilla.


7. Tony Montana - Scarface: The World is Yours

Mies sieltä rikollisimmasta päästä. Kirosanoja ja luoteja lentää vaikka kuinka ja munaa on tehdä vaikka mitä. Koston polulla kulkeva Tony on todella hyvin ääninäytelty ja kuullostaa Al Pacinolta, puhumattakaan että näyttää siltä. Erittäin onnistunut versio hahmosta joka on yksi Pacinon parhaista roolisuorituksista.


6. Tony Stark / Iron Man - Iron Man

Saa nähdä että muuttaako tuleva Marvel's Avengers tätä hahmoa parempaan suuntaan. Tälläisenään kyseessä on suhteellisen tavanomainen ja vähemmän charmikas versio RDJ:n elokuvaversiosta. Toimii tarinallisessa mielessä oikein hyvin eikä pelattavuuskaan huono ole, mutta saisi olla enemmän sisältöä ja repliikkejä, varsinkin sarkastisilla kommenteilla.


5. Optimus Prime - Transformers

Autoboteista vain yksi voi olla ylitse muiden ja kyllähän se on Peter Cullenin ääninäyttelemä Optimus Prime. Hän näyttää upealta, kuullostaa upealta ja pelattavana hahmo on helposti se mielekkäin. Hahmo vain toimii niin hyvin ja on sellainen todellinen johtaja hahmo.


4. Spawn - Spawn: Armageddon

Aivan liian vähän pelejä saanut, todella hyvä hahmo. Helposti yksi voimakkaimpia sarjakuvahahmoja ja vaikka tämä voimakkuus ei olekaan suoraan kääntynyt pelimuotoon, niin kyllä tässä toiminnassa on asenne kohdallaan, vaikkakin vähän hillitysti. Mutta hahmo itsessään on uskomattoman hyvä, joten kyllä tällä pelaa mielellään.


3. Rayne - BloodRayne

Rayne on sellainen hahmo joka yhdistää asenteen todelliseen sisältöön ja silkkaa kovuuteen. Seksikkyys on selvästi yksi osa hahmoa ja se on todella onnistunut osa mutta ei ainoa. Ääninäyttely on todella onnistunut sillä Laura Baileyn aistikas tulkinta sopii hahmoon todella hyvin. Se mikä lisää sen viimeisen silauksen on verenpunainen hiusväri ja täysmusta asuväritys. Siinä tulee juurikin sellainen synkkä vaikutelma mikä sopii vampyyri hahmoon erittäin hyvin, puhumattakaan siitä katseesta ja virneestä.


2. Revan - Star Wars: Knights of the Old Republic

Jos tällä hahmolla vain olisi dialogiääni niin laittaisin tällä kertaa ykköseksi. Tarinallisesti tämä hahmo toimii uskomattoman hyvin. Kaikki alkaa siitä että hän voisi olla kuka vain ja kehittyy lopulta siihen että hän on yksi nykyhetken voimakkaimpia mahdinkäyttäjiä, puhumattakaan että hän on tavallaan pelin pääroisto, mutta muistinsa menettänyt sellainen. Revan on juurikin sellainen hahmo joka toimii niin hyvin tarinallisessa mielessä. Kiva olisi ollut jos kustomointivaihtoehtoja olisi ollut enemmän. Sen äänen lisäksi.


1. Claire Redfield - Resident Evil 2 Remake

Claire on yksi niitä RE hahmoja, joka on oikeasti todella hyvä pelistä peliin ja noussut helposti yhdeksi omista suosikeistani. Yhtä aikaa todella kykenevä puolustamaan itseään ja luja tahtoinen pistämään hanttimaan vaikka mikä olisi. Samalla aikaa hän osaa olla myös ymmärtävä ja rohkaiseva, juurikin sellainen ihannenainen. Pelin edetessä hän muuttuu entistä paremmaksi ja kovapintaisemmaksi hahmoksi ja onnistuu näyttämään todella hyvältä jokatilanteessa. Varsinkin remake todella korostaa sitä miten kovapintainen hän on, vaikka sitä taustaa ei juuri kerrotakkaan. Olisi vaan saanut olla selvempi punapää ja tarina olisi saanut avautua enemmän, kuten alkuperäisessä.