Lyömäaseeksi kelpaa käytönnössä aivan mikä tahansa jolla voi huitaista ja tavallaan myös monet tuliaseet voivat toimia lyömäaseina, mutta pääpointti onkin siinä että mikä on aseen ensisijainen tarkoitus. Koska lyömäaseita on niin valtavat määrät, monesti tehokkuus ylittää kaiken muun, vaikka samalla aikaa tietynlaiset aseet ovat oitis sellaisia jotka ovat houkuttelevampia käyttää, koska ne ovat käytössä niin paljon hienomman näköisiä. Omalla kohdalla, usein ne aseet joissa on terä, ovat niin tyylikkäämpiä

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä.

  • Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kirves jne.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei miekkoja, koska ne ovat oma listansa.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Rentier Gauntler (Jesse Rentier) - Evil West

Monitoimityökalu nyrkkimuodossa. Ulkoisesti ja kosmeettisesti ei vedä mitään pisteitä koska on melkoinen köntti cowboy tunnelmaan. Mutta käytännöllisessä mielessä erittäin hyvä nyrkkirauta omalla tyylillään.

 

Trinity Mirror (Amaterasu) - Okami

Ulkoisesti sieltä hienommasta päästä oleva kilpi tai peili tms. Tyylikäs käytössä, vaikka ei tehokkuudessa sieltä parhaasta päästä olekaan. Kuitenkin merkittävä parannus joka ulkoasultaan pystyy haastamaan parhaankin.

 

Simon's Bow Blade (Hunter) - Bloodborne

Miekka josta tulee myös jousipyssy, eli lyömäase ja ampuma-ase samassa paketissa. Pääasiassa kuitenkin lyömäase, jossa ampuma-asefunktio, joten osa tätä listausta, ampuma-aseiden sijaan.

 

Queen Caniptei Great Club (Commander) - Dolmen

Hirviön jalkapaisti joka on todella hyvä korroosioelementtiase vahvalla violetilla hahmoluokituksella. Tämä nuija ei ole sieltä painavimmasta päästä mitä raskaisiin aseisiin tulee, mutta sillä pystyy tekemään vahinkoa.

 

Hobby horse (Alice) - Alice: Madness Returns

Nuijanvirkaa toimittava keppihevonen, eli todella tehokas, joskin hidas lyömäase. Tekee selvää vahinkoa vähän kestävämpiin vihollisiin, mutta toimii kiitettävästi myös pienempiin vihollismassoihin.

 

Bident of Hades (Cassandra/Alexios) - Assassin's Creed: Odyssey

Haadeksen hiilihanko on keihäistä yksi parhaita, etenkin kun yhdistettynä oikeanlaiseen, erityisen aggressiiviseen taitovalikoimaan, jolla voi tehdä suurta vahinkoa ympärilleen.

 

Combat Knife (Leon Kennedy) - Resident Evil 4 Remake

Taisteluveitsi joka loppuunkehitettynä päihittää nopeudessaan kaiken muun. Kestävyys voisi olla parempikin mutta yleisesti tämä on todella hyvä veitsi jolla pärjää todella hyvin alusta loppuun asti.

 




24. Survival Knife (Leon) - Resident Evil 6

Pääasiassa se viimeinen keino puolustautua ja taistella, kun ammukset loppuvat. Tämä veitsi on monella tavalla aivan perustyylinen veitsi, verrattuna Chrisin käyttämään veitseen, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan se toimii oikein hyvin ja näyttää miltä pitääkin, oikeastaan mitään ylimääräistä, mutta myös ilman mitään tarpeetonta karsintaa.


23. Stun Baton (Rhys) - Tales from the Borderlands

Sähkövarauksella viritelty telari tuo potkua tappeluun. Tälläinen hieman erilainen ase joka nyt ei monilla hienommille juuri pärjää, mutta tarjoaa tässä maailmassa hyvää tyyliä korporaatiourpoille. Borderlands sarjassa tämä ase voi tuntua melko turhalta, mutta se on ainakin toteutettu todella hyvin, jolloin sen käyttäminen ei ole mitenkään huono idea, ainakaan tälläisessä genressä.


22. Eternal Spear: Aspect of Achilles (Zagreus) - Hades

Keihäsversio jonka käytössä korostuu sen heittäminen ja nopeasti takaisinsaaminen. Erikoinen tekniikka jossa on varsin hienosti vaihtoehtoja kun tehostaa juurikin erikoisominaisuutta. Siinä missä keihäs yleensä on tässä pelissä lähietäisyysase, mutta samalla aikaa kuitenkin etäältä tökkimistä, on tämä enemmänkin pitkänmatkan ase, joka olisi suuremmalla nopeudella lähes sama kuin jousi, koska etäisyyttä kohteeseen voi olla merkittävästi enemmän kuin muilla keihäillä pelatessa.


21. Hammer (Sir Dan) - Medievil

Vasara joka tekee varsin mukavaa vahinkoa, etenkin suorilla osumilla. Viritysaika on pitkähkö, mutta pienellä opettelulla tämä ase tekee todella hyvää vahinkoa, etenkin maassa oleviin vihollisiin. Vasara on samalla aikaa myös työkalu, mutta puhtaassa toiminnassa tämä on ehdottomasti sieltä koomisemmasta päästä. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö tämä ase olisi hyödyllinen, sillä se pärjää vertailussa aika monia vastaan, sillä sen oma tyyli sopii tiettyihin tilanteisiin todella hyvin.


20. Draugnir Spear (Kratos) - God of War: Ragnarök

Kratosin uusi ase kokonaisuuteen joka käyttää todella hienosti draugnir ideaa monistaessaan itseään. Ei ulkoisesti mitenkään erikoisen näköinen, vaan enemmänkin aivan perus keihäs, mutta joka tapauksessa hieno käytössä. Erityisesti tässä toimii se draugnir sormus, joka monistaa itseään ja siksi on mahdollista luoda iso joukko keihäitä, jotka sitten tuovat täysin omanlaisensa puolen ja taktiikan taisteluun. Ulkoisesti vaatimattomin kaikista Kratosin aseista pohjolassa, mutta toiminnaltaan oikein hyvä.


19. Boom Hammer (Hunter) - Bloodborne: Old Hunters DLC

Vasarat ovat tässä pelissä harvinaista herkkua mutta Boom hammer onnistuu iskemään todella kovaa, sillä siinä on vähän erikoisempaa ytyä kuin perusvasaroissa mitä monissa fantasiapeleissä on tarjolla. Tässä vasarassa nimittäin on vähän avustettua potkua ja lisävahinkoa tekemässä vaikutusta.


18. Ghiza's Wheel (Tarnished) - Elden Ring

Bloodborne tutun sirkkelin fantasiakikkailuversio joka on enemmänkin hupiase kuin vakavasti otettava ase. Siitäkin huolimatta tämä on ase joka kelpaa oikein hyvin taisteluun kaikesta koomisuudestaan huolimatta. Kaikessa hauskuudessaan tämä ase toimii oikein hyvin ja tarjoaa mukavaa vaihtelua muuhun toimitaan.


17. Trident of Poseidon (Cassandra/Alexios) - Assassin's Creed: Odyssey

Ehkä suurin etu mitä atrain tuo mukanaan, on mahdollisuus hengittää veden alla rajattomasti. Tämä tekee tästä pelin parhaan aseen kun siirrytään merelle ja sukeltelemaan. Kuivalla maalla atrain on myös yksi parhaita keihäitä ja se sopii hyvin lähes tulkoon mihin tahansa taitovalikoimaan ja taktiikkaan, eikä erityisemmin ohjaa pelaajaa valitsemaan mitään tiettyä tietä taistelutyylin ja ominaisuuksien kanssa. Se myös näyttää erittäin hienolta koska pelissä ei ole toista atrainta, tai ei ainakaan ole tullut vastaan.


16. Resurrection Beads (Amaterasu) - Okami

Hienommasta päästä olevat helmet joiden suurin ongelma on lähinnä siinä, että seuraavat helmet tuntuu tulevan saatavilla varsin äkkiä, joten nämä saattavat jäädä aika vähälle käytölle. Tyylillisesti nämä ovat kuitenkin sieltä paremmasta päästä, varsinkin verrattuna kaikkiin aiempiin.


15. Fighting Knife (Krauser) - Resident Evil 4 Remake

Veitsi jonka pelaajakin voi saada käyttöönsä kun voittaa Krauserin. Tehokkaampi kuin aloitusveitsi ja häviää lähinnä nopeudessa. Tyylillisesti todella hienon näköinen veitsi joka muistuttaa merkittävästi alkuperäisen RE4:n veistä. Kokonaisuutena erittäin hyvä veitsi joka tuntuu korostavan juurikin niitä puolia joita Combat Knife ei niinkään korosta.


14. Viikate (Slashuur) - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Tämä eräänlainen robottiviikatemies käyttää osuvasti viikatetta aseenaan ja vieläpä todella tehokkaasti, olleessaan pomovihollisena. Pelattavana hahmona tämä ei ole läheskään yhtä tehokas ase, mutta se nyt ei paljoa heikennä sitä että miten hieno ja hyvä ase on kyseessä. Tässä on juurikin sitä Kuolema fiilistä, mutta laitettuna avaruusasetelmaan. Aseena tämä ei ole mitenkään ylikorostettu, mutta sekään ei juuri vähennä sitä tosiseikkaa että tästä viikatteesta on onnistuttu tekemään erittäin upea ilmestys.


13. Vorpal Blade (Alice) - Alice: Madness Returns

Keittiöveitsi joka on Alicen perusase hänen matkallaan. Peruspätevä ase lähes mihin tahansa tilanteeseen, nopeutensa ansiosta. Kestävämpiin vihollisiin on parempiakin vaihtoehtoja mutta aloitusaseeksi oikein hyvä valinta. Tyylisekoiltaan tämä ase toimii erityisen hyvin ja sopii tähän groteskimpaan versioon Ihmemaasta, puhumattakaan miten hyvin näin jokapäiväinen keittiöesien kääntyy taistelukäyttöön, kaikkine viittauksineen tosielämään.


12. Featherd Gloves (Tifa) - Final Fantasy VII Remake

Paras asevalinta, jos haluaa että Tifa heittelee taikoja. Ehdottomasti magian käyttäjän asevalinta sillä se mikä fyysisessä voimassa menetetään, otetaan takaisin taikavoimassa, mutta kyllä nämä sopivat suoraan tappeluunkin. Ulkoisesti nämä ovat varsin hienon näköiset aseet minkä vuoksi ne jäävät vähän paremmin mieleen. Käyttökokemuksena ne ovat sieltä yleishyödyllisimmästä päästä ja pystyvät loppuun asti viritettynä kilpailemaan erittäin hyvin loppuun asti, sillä harvat aseet pääsevät yleishyödyllisyydessään yhtä korkealle.


11. Halberd (Albert) - Legend of Dragoon

Ylivoimaisesti paras keihäs mitä pelistä löytyy ja varsinkin loppupuolella tällä saa Albertista erittäin tehokkaan taistelijan. Aseen ainoa merkittävä heikkous on siinä, että se on melko hidas ase, joten muun varustuksen täytyy kompensoida sitä, mutta se vahingon määrä mitä tällä pystyy tekemään on sitä luokkaa että se kyllä nostaa Albertin yhdeksi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi loppuhuipennukseen. Harmillista on lähinnä se että tämä ase ei ole erilainen muista, koska se olisi todella tyylikäs vaihtoehto keihäisiin.


10. Nemesis Claws (Aegis) - Steelrising

Mitä tulee nopeuteen ja sitä kautta vihollisten ylikuormittamiseen, tämä on sieltä nopeimmasta päästä ja sitä kautta todella tehokas ase, varsinkin 1v1 tilanteessa. Näyttää myös todella hienolta käytössä. Kynsien suurin etu on siinä todella suuressa nopeudessa johon yksikään toinen ase ei taida yltää ja sitä kautta näillä pystyy aika vikkelästi ylikuormittamaan jopa pomovihollisia. Helposti yksi tehokkaimpia aseita hahmolle jonka painotus on nopeudessa.


9. Great Scythe (Chosen Undead) - Dark Souls

Suuri viikate ja erinomainen tarkkuusase. Käytössä vähän vähemmän viikatemainen, mutta siitäkin huolimatta todella hyvä ase, etenkin jos sen rushaa hakemaan erittäin aikaisin. Suurviikate on yksi näitä aseita joka on haastava saada aikaisin, mutta ei mahdoton. Se on kuitenkin oikein hyvä ase tiettyyn hahmotyyppiin ja sillä sen kanssa voi saada melkoisen edun. Tosin käytössä tämä on vähemmän viikatemainen, mitä olisin itse toivonut.


8. Bolt of Gransax (Tarnished) Elden Ring

Pelin eräänlainen hyvin uniikki taikakeihäs joka on kuin salama. Tämä on erityisen erikoinen ase koska siitä on patsasversio olemassa ja tämä on se ainoa ase jonka voi todella menettää jos sitä ei kerää ajoissa pois. Vahvasti taikapainotteinen, mutta myös voimaa ja tarkkuutta vaativa ase joka näyttää erikoiselta, johon mahtuu paljon tarinaa ja taustaa ja joka on keihääksi todella erikoinen tapaus.


7. Beast Cutter (Hunter) - Bloodborne: Old Hunters DLC

Metsästysveitsestä raskaaksi ruoskaksi muuttuva ase joka on kuin voimaperusteinen versio keppialoitusaseesta. Todella tyylikäs käyttää ja erottuu hyvin joukosta. Sanotaan että se mikä aseen eleganttisuudessa menetetään, otetaan takaisin siinä eläimellisemmässä tyylissä. Tämä on niitä aseita joka ei ole millään se ykkösase omaan käyttöön, koska tietynlaiset aseet menevät ohi, mutta tyyliratkaisujen ansiosta tämä on ehdottomasti ase sieltä hienoimmasta päästä käytössä, sillä vaihtoanimaatio on erittäin upeasti tehty.


6. Death Hauler (Grave) - Gungrave G.O.R.E

Ruumisarkku/kitarakotelo asemuodossa. Kyllähän tähän aseeseen mahtuu myös ampuma-aseominaisuuksia mutta kyllä tämä on selvästi ensisijaisesti lyömäasekäytössä. Tyylikkyydestä todella isot pisteet, sillä kaikessa epäkäytännöllisyydessään ja animemaisuudessaan tästä on onnistuttu tekemään erittäin tyylikäs työväline. Etenkin pienen hahmonkehityksen kautta tästä tulee todella hyvä varuste erittäin ammuskelupainotteiseen peliin. Tavallaan tämä on kuitenkin sellainen ase, joka on yksi pelin suurimpia tyyliseikkoja ja näkyvimpiä osia, koska se roikkuu pelihahmon selässä. 


5. Zapper (Jesse Rentier) - Evil West

Teslapunktyyliä parhaimmillaan, tai pahimmillaan. Tämä hansikas korostaa pelin sähkötaistelu jossa vihollisia hidastetaan ja itse tehdään nopeasti massiivisesti vahinkoa. Se mikä kuitenkin todella nostaa tämän hanskan kilpailijansa yläpuolelle tulee siitä, miten paljon paremmalta se näyttää, koska toinen on melko möhkälemäinen. Tämä on sulava ja sähköä kumpuava ase jonka erilaisiin tyyleihin kuuluu useita taikuuden rajoja hipovia tekniikoita. Ehdottomasti yksi pelin monikäyttöisimpiä ja mahdollisesti tuhoisimpia aseita, mutta vaatii kuitenkin energiaa toimiakseen.

4. Lady Macbeth's Fans (Aegis) - Steelrising

Viuhkat eivät ole aseina koskaan tuntuneet paremmilta käyttää ja tämä viuhka on ylivoimaisesti se paras viuhka ja mahdollisesti myös se paras ase koko pelissä. Kilpeä tässä ei, mutta sen sijaan erikoisominaisuutena on veitsen heitto, joka on tässä pelissä yllättävän hyvä erikoisominaisuus ja yksi syy miksi tämä viuhka on niin uskomattoman mielekäs ja hyödyllinen ase käytössä. Tyylillisesti se myös sopii pelihahmolle erittäin hyvin ja oikeanlaisilla ominaisuuksilla, se on hyvin tehokas.


3. Tri-Blade (Vran) - Victor Vran

Viikate jonka pyörähdykset heittävät iskuaaltoja, tehden tästä varsin tehokkaan iskemään vähän pidemmällekin. Niin panssarinläpäisystäkään ja krittivahingostakaan ei ole haittaa. Tämä on ehdottomasti yksi niitä aseita joka on varsin simppelin idean kautta ehdottomasti sieltä hienommasta päästä ja samalla aikaa todella käytännöllisestä päästä, varsinkin silloin kun vastassa on enemmän vihollisia. Todella tyylikkäästi toteutettu viikate johon on saatu merkittävästi enemmän sitä jotakin.


2. Pistoolit (Red Hood) - Batman: Arkham Knight

Tavallaan tämä on todella tulkinnanvarainen juttu ja kyllähän Punahuppu käyttää pistooleja puhtaasti myös ammuskeluun, mutta hän käyttää niitä myös lyömäaseina ja monissa peleissä pistoolia tai muuta tuliasetta käytetään myös lyömiseen. Tämä on kuitenkin sellainen pelihahmo joka ottaa tästä asetelmasta merkittävästi enemmän irti ja onnistuu yhdistämään ammuskelujen pieksemisen yhteen, käyttämällä aivan samoja aseita molempiin tarkoituksiin. Puhumattakaan että hän saa sen kaiken näyttämään todella hienolta.


1. Primal Knife (Leon Kennedy) - Resident Evil 4 Remake

Veitsistä tämä ei ole millään tavalla se hienoin, mutta puhtaasti sen erikoispäivityksen vuoksi, sitä ei vain voi olla sivuuttamatta pelin parhaana veitsenä. Tämän veitsen erikoispäivitys tekee siitä tuhoutumattoman, jolloin veitsiä ei enää tarvitse isommin miettiä ja pelaajalla on sitä kautta aina mahdollisuus lähitaistelussa. Muutenkin tämä on sellainen ase mikä tekee kaikesta merkittävästi helpompaa ja iso syy on juurikin se, että ase ei kulu. Ulkoisesti tämä tosin häviää sekä perus taisteluveitselle, että Krauserin taisteluveitselle.