Kaikki pelit eivät ole tehty pelattaviksi muiden pelaajien kanssa. Joissakin peleissä täytyy tyytyä tietokoneen ohjaamien hahmojen apuun. Mutta joskus tulee vastaan pelejä joissa nämä apurit eivät ole hidasteita vaan oikeasti hyödyllisiä.

 

 

 

Todella usein peleissä tulee vastaan tilanteita joissa pitää saattaa avuton pelihahmo jonnekin ja aika usein siihen liittyy tämän hahmon suojelua kun hahmo itse on ihan latvaroso. Mutta joissakin peleissä on apureita jotka oikeasti osaavat pitää puolensa ja jopa suojella ja auttaa pelaajaa jos tarve vaatii.

Nyt ei ole kyse niinkää romanttisista partnereista vaan niistä videopelihahmoista joita pelaaja itse ei ohjaa, vaan joita tietokoneohjaa. Pelaaja voi antaa näille komentoja ja ajoittain jopa ohjata heitä, mutta ideana on se, että pelaaja ei voi kerralla ohjata heitä kaikkia, vaan tietokoneen on tehtyävä osa työstä.

Monet Final Fantasyt ovat ulkona koska niissä useimmiten annetaan taistelukomentoja vuoronperään kaikille ryhmäläisille. Myös pelit joissa ns. Annetaan valmiit komennot ja tarkat komennot ovat ulkona.

Yksi per peli sääntö ei ole nyt voimassa sillä kovin monessa pelissä ei ikävä kyllä ole kovin hyviä partnereita.

 

KUNNIAMAININTOJA


Jess Black - Far Cry 5

- Jos haluat hankkia rahaa metsästämällä tai tappaa vihollisia hiljaa, on tämä metsästäjä oikea valinta.

 

Ignis - Final Fantasy XV

- Kolmesta kaverista Ignis on se jolla on jotakin useampaan tilanteeseen mikä tekee hänestä oikean monitaiturin.

 

Blackwall - Dragon Age: Inquisition

- Erittäin hyvä hahmo kun haetaan tehokasta lähitaistelijaa joka kestää vahinkoa ja tekee sitä.

 

Henryk - Bloodborne

- Yksi tehokkaimpia mahdollisia tukijoukkoja kuten nuorempi Madaras tai Alfred.

 
24. Boomer - Far Cry 5

Koirissa on vain sitä jotakin. Boomer on hyvä poika sillä hän havaitsee eläimet ja häntä voi silittää. Boomer ei myöskään turhia juttele, mikä tarkoittaa sitä että et kuule samoja läppiä viittä kertaa tunnissa. Boomer ei ehkä ole yhtä hyödyllinen kuin eräs toinen koira eräässä toisessa viidennessä pääpelissä, mutta silti todella hyvä lisä.


23. Paladin Leeroy - Dark Souls

Ei ehkä se pelin järein tankki, mutta Leeroy on erittäin suuri apua tietyssä paikassa sillä hänen voimansa ja kestävyytensä tuovat pelaajalle todella suuren edun taisteluun. Hän ei ole tuhoutumaton, mutta pelaajan kanssa hänestä on todella suuri apu.


22. Cassandra Pentaghast - Dragon Age: Inquistion

Toisin kuin Originsissa, Inquisitionissa ei samalla tavalla anneta erillisia määräyksiä. Ryhmäläiset tekevät omia juttujaa sen mukaan, millaisia he ovat. Itse en perehtynyt siihen paljoakaan, sillä jokainen kantoi oman kortensa kekoon. Hahmojen välillä pystyi toki vaihtamaan nappia painamalla mutta kyllä nämä kaverit osasit oman osansa. Cassandra on yksi niitä hahmoja joka parhaiten tukee omaa pelityyliäni tietyllä samankaltaisuudella, mutta omilla eroavaisuuksillaan.


21. Varrick - Dragon Age: Inquisition

Yhtä hyvin valinta voisi olla Dragon Age II. Kummassakin Varrick on erittäin hyödyllinen, pääasiassa siksi että hän taistelee ampumalla kaukaa. Hän tehokas taistelija ja muutenkin varsin miellyttävää ja humoristista seuraa. Se ei kaikki ole aina kiinni taistelusta, sillä Varrick on todella viihdyttävää seuraa, etenkin jos kohdalla osuu hyvä toinen ryhmäläinen. Varrick on todella erilainen kuin oma hahmonu ja siksi niin hyödyllinen tukihahmona.


20. Elizabeth - BioShock: Infinite

Bookerin partnerina Elizabeth on erittäin hyödyllinen. Hän löytää ammuksia ja rahaa sekä pystyy avaamaan repeämämiä joiden kautta taistelua voidaan kääntää Bookerin eduksi. Elizabeth on juurikin sellainen hahmo joka helpottaa taisteluita oikealla tavalla. Jos hän vielä osaisi tappaa vihollisia, niin hän olisi astetta avuliaampi.


19. Samara - Mass Effect 2

Shepard voi tietenkin komentaa tiettyjen kykyjen käyttöä, mutta ilman ohjeistustakin nämä ryhmäläiset saavat oikeasti vahinkoa aikaiseksi ja harvemmin kaatuvat taistelussa. Parilla tavalla he eivät ole yhtä välkkyjä kuin DA:n liittolaiset, mutta he ovat paljon paremmin hallittavissa ja kuolevat vähemmän. ME:n "velhoista" järein. Mitä tulee Samaraan hänessä on voimaa, mutta myös sellaista tiettyä eleganttia tyyliä. Samara ei ole vain tehokas taistelussa, vaan hän tuo mukanaan tiettyä tyylikkyyttä mikä todellakin toimii hänen edukseen.


18. Grunt - Mass Effect 2

Krogan taistelija ja todellinen voimanpesä. Grunt tekee erittäin massiivista vahinkoa ja kestää sitä melkoisesti itsekin. Itse todella pidän siitä tyylistä mikä hänellä on sillä Gruntiin voi luottaa, etenkin jos ohjeistat hänet etulinjaan ja vain pysyt hänen perässään. Tämän hahmon kanssa pääpainoa on Samaran tavoin osittain siinä että miten paljon tähän hahmoon on oikeasti saatu sisältöä. Gruntin tapauksessa se on yksinkertaista ja juuri siksi niin toimivaa ja samalla, niin hauskaa ja mieleenjäävää.


17. Black Iron Tarkus - Dark Souls

Mustarauta Tarkus on mahdollinen phantom kun otetaan mittaa Sen Fortresin suuresta rautagolemista. Tarkus on itseasiassa niinkin hyvä että hän vaikka tappaa sen tinasotilaan yksin ja pelaajan täytyy vain yrittää olla putoamatta. Tämä musta ritari on kestävä ja voimakas, puhumattakaan siitä, että hän käy voimalla päälle ilman mitään pelkoa tai kikkailua.


16. Pawns - Dragon's Dogma

Näiden kanssa on paljon toivomisen varaa. On kuitenkin selvää että nämä tekoälyapurit seuraavat pelaajan esimerkkiä ja osaavat oikeasti kehittyä tilanteita varten. He oppivat taistelemaan ja vaikka usein he eivät teekää mitä pelaajaa haluaisi, niin todella usein he kuitenkin tekevät oikeita asioita. He osaavat iskeä vihollisten heikkouksia hyväksi käyttäen ja ilmoittaa asioista joita huomaavat.


15. Elena/Sully/Sam - Uncharted 4: Thief's End

Tästä kolmikosta jokainen on erittäin hyödyllinen partneri. He osaavat ampua vihollisia kun tilanne menee siihen ja ovat muutenkin tukena kun heitä tarvitsee. Mitään varsinaista eroa heillä ei ole, he osaavat kaikki asiansa esimerkillisesti ja yleensä se on vihollisten ampuminen. Monesti huomaa että he eivät millään tavalla vie pelaajalta sitä mahdollisuutta olla se suuri toimintasankari, mutta eivät he sinua myöskään pulaan jätä.


14. Jack Skellington - Kingdom Hearts II

Oli sitten kyseessä Kingdom Hearts 1 tai 2, niin kummassakin on todella hyvät partnerit. Itse sanoisin että mitä tulee Painajainen Ennen joulua tarinan Jack Skellingtoniin, niin hän on erittäin hyvä ykkösessä, mutta kakkosessa hän on ehkä jopa hieman parempi. Oli peli kumpi tahansa, niin Jack on se jonka puoleen kannattaa kääntyä kun tarvitaan taikavoimia puhtaaseen taisteluun.


13. Lady Katarina - Incredible Adventures of Van Helsing

Ainoa apu mitä Van Helsingillä on. Pelaaja voi tehdä Katarinasta juurikin sellaisen kuin haluaa. Itselläni hän oli usein poissa pelistä mutta oikein käytettynä hänestä on loppuviimeksi aika paljon apua, etenkin jos hänestä tekee vähemmän lähitaistelijan enemmänkin suojaajan tuliaseilla.


12. Garrus Vakarian - Mass Effect 3

Kaikista mahdollisista Mass Effectin ryhmäläisistä, oma valintani on ehdottomasti tarkka-ampuja Garrus. Tässä ei ole oikeastaan kenelläkään mitään sanaa kilpailla sillä Garrus on ollut osa omaa ryhmääni alusta loppuun asti. Garrus on taitovalikoimansa puolesta juurikin sellainen mikä tukee erinomaista omaa pelityyliäni. Se on todella samanlaista varsinkin aseistuksessa, mutta tietty taitovalikoima on se mikä tekee sen ison eron. Sitten on tietenkin se vahva ystävyys mikä tekee tästä hahmosta niin erinomaisen.


11. Riku - Kingdom Hearts II

Loppupelin hahmo joka on yhtä aikaa todella voimakas ja yleishyödyllinen. Kun vastaan tulee kovimpia mahdollisia vihollisia niin kyllähän siitä on apua että Riku osaa oikeasti tapella. Sitten on tietysti se hetki kun vastaan tulee pelin viimeinen loppari jossa ollaan vain ja ainoastaan Rikun kanssa.


10. Quiet - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Quiet on todellakin sellainen apuri joka ei odottele hyödyttömänä. Hän etenee nopeasti ja itsekseen. Hän tappaa vaikka kaikki mahdolliset viholliset jos vain annat luvan. Quiet on ehdottomasti yksi ylivoimaisimpia apureita sillä hän on paljon parempi kuin pelaaja.


9. Andriel - Lord of the Rings: War in North

Itse pelasin pääasiassa aina Eradanilla joten Farin ja Andriel olivat aina tukihahmoja ja kumpikin todellakin hoiti oman osansa. Farin on enemmänkin se joka toimii tankkina ja tekee vahinkoa, usein myös tulee nostamaan pystyyn kun kaadut, mutta Andriel on oikea suojelusenkeli. Tämä haltija nimittäin ei epäröi luoda suojakilpeä joka parantaa ja torjuu nuolia. Erityisen hyödyllinen partneri Keskimaassa.


8. Ariel - Kingdom Hearts

Pieni merenneito on helposti yksi ensimmäisen KH:n parhaita kavereita. Syy tähän on osittain siinä että veden alla Sora ei ole parhaimmillaan ja siksi apuun tulee Ariel. Ariel on todella tehokas taistelussa sillä hän liikkuu nopeasti ja taistelee tehokkaasti. Pakko sanoa että hänen tehokkuutensa ja voimakkuutensa hieman yllätti ensimmäisellä kerralla, mutta se oli todella tervetullutta.


7. Partneri - Resident Evil 6

RE5:n Sheva Alomar ei ollut se penaalin terävin kynä, ei todellakaan. Sen sijaan Helena Harper, Piers Nivan ja Sherry Birkin ovat kaikki todella hyviä partnereita Leon Kennedylle, Chris Redfieldille ja Jake Mullerille (tai toisinpäin). He osaavat taistella vihollisia vastaan ja useimmiten he reagoivat nopeasti ongelmatilanteisiin, esimerkiksi he auttavat nopeasti kaatunutta tiimitoveria. Ainoa asia mitä he oikeasti voisivat miettiä on asevalinta sillä muitakin aseita olisi kuin pistooli.


6. Morrigan - Dragon Age: Origins

Tietenkin tässä pelissä voi aika tarkkaan määritellä että miten nämä hahmot toimivat, mitä kykyjä käyttävät ja miten lähestyvät tilanteita. Itse en niitä asioita kovin tarkkaan määritellyt ja täytyy sanoa että kyllähän nämä ryhmäläiset hoitivat tehtävänsä erinomaisesti. Morrigan on itselläni ollut yleensä se joka on viimeisenä hengissä ja pystyy tekemään todella massiivista vahinkoa. Taikuuden käyttäjistä hän on ehdottomasti se tehokkain.


5. Leliana - Dragon Age: Origins

Siinä missä Morrigan on hyvin tehokas taikuudenkäyttäjänä, niin Leliana on erityisen hyvä jousen kanssa. Leliana pystyy myös antamaan tiettyjä tehosteita ja sanoisinkin että hänen tapauksessaan se valtava monipuolisuus on suurin syy siihen miksi nostan hänet aivan erityiselle jalustalle. Koira on ehkä todella hyvä esitaistelija, mutta Leliana on se joka tarjoaa erinomaista tukea tilanteessa kuin tilanteessa.


4. Ellie - Last of Us

Tämä tyttö ei ole mitenkään hyödytön. Ellie osaa tapella vastaan, hämätä vihollisia ja suojata Joelia. Ellie ei ehkä ole se tappavin apuri, mutta mitä tulee pelin tunnelmaan ja yleiseen hyödyllisyyteen, niin hän osaa todellakin kantaa kortensa kekoon. Mukana on tietysti myös niitä hetkiä jotka on kirjoitettu valmiiksi mutta Ellie ei tee oikeastaan mitään tyhmää. Siihen kun lisätään yleinen tunnelma pelissä ja Ashley Johnsonin loistava roolityö, niin on pakko todeta Ellie on todella hyvä hahmokin.


3. Hirviö - Kingdom Hearts

Ensimmäisen Kingdom Heartsin kohdalla on monta hyvää kaveria joista on valtavasti apua. Kun ensimmäistä kertaa kohtaat Beastin niin olet lähes aseeton ja Hirviö on ainoa joka voi oikeasti tuhota vihollisia. Tämä voimanpesä ei taivu minkään edessä. Hirviö kestää valtavia määriä vahinkoa ja pystyy tekemään valtavaa tuhoa. Tämä saattaa hyvinkin olla koko pelin tehokkain partneri mitä tulee puhtaaseen voimaan ja kestävyyteen. Tämä kaikki on todalla tarpeellista sillä Hollow Bastion on täynnä todella pahoja vihollisia.


2. Hessu - Kingdom Hearts

Hirviö on fyysisessä voimassa se tuhoisin kaveri, Jack Skellington on sama, mutta taikuudessa ja Tarzan on alkupelin hyödyllisimpiä koska hänellä on cure. Mutta pitkässä juoksussa mennään ihan alkupään kavereilla, Akulla ja Hessulla. Aku heittää parannusloitsua aina silloin tällöin, mutta Hessu on se, joka oikeasti merkitsee, koska hän pystyy antamaan manaa itseltään muille ja se on valtava voimavara. Tämä on suurin syy miksi Hessu on se hyödyllisempi. Toki hän on myös hyvä tankki ja mahdollinen kaveri missä tahansa maassa.


1. DD - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Koira on ihmisen paras ystävä ja se pätee myös videopeleissä ja MGSV on siitä äärimmäisen hyvä esimerkki. Pelaaja voi adoptoida DD:n kun se on vielä pentu ja pian siitä kasvaa Ocelotin opissa äärimmäisen hyödyllinen partneri joka päihittää kirkkaasti kaikki muut. DD paikallistaa viholliset, eläimet ja kasvit sekä iskee käskystä. Se on lisäksi aina lähellä eikä sooloile. Isoin juttu mikä kuitenkin varmistaa sen että valitsen DD:n on se, että hän pysyy rinnallasi loppuun asti, kuin uskollisen partnerin kuuluukin.