Final Fantasy sarja on yksi pitkäikäisimpiä pelisarjoja ja siihen joukkoon mahtuu valtavasti erilaisia pomotaisteluita joista osa on erittäin mieleenpainuvia hyvässä, kun taas osa enemmänkin pahassa. Koska sarjassa on myös paljon spinoff pelejä ja alasarjoja, on mahdollisuuksien määrä aivan mieletön.

 

 

 

Kaikki Final Fantasy nimen alle mahtuvat pelit kelpaavat vertailuun, mutta pääasiassa numeroidut pelit ovat edustettuna. Osittain siksi että muiden pelien pomotaistelut eivät ole jääneet yhtä hyvin mieleen.

Huonoimpien pomotaisteluiden tapauksessa helposti jokin aina unohtuu koska hyvät muistaa paljon helpommin kuin ne huonot.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

BGH251D2 - VIII

Toinen taistelu tätä konetta vastaan on itseasiassa tarinallisessa mielessä todella onnistunut, mutta ensimmäinen yhteenotto on lähinnä hyvin tylsähkö taistelu sotakonetta vastaan.

 

Aps - VII

Viemärimutantti joka on remakessa tehty oikein hyvin mutta josta on alkuperäisessä jäänyt vähän sellainen fiilis, että se on yksi randomhirviö monien joukossa.

 

Zeromus - IV Remake

3D remaken versiossa tämä vihan ruumiillistuma on suoraan typerän näköinen, se on todella karsittu, eikä vain toimi loppuhuipennuksena. Jos mietittäisiin hahmoa itseään, se olisi oitis pohjalla, koska se on tarinallisesti huono käänne.

 




24. Mobile Type 8 - VII

Tämä jos mikä tuntuu täytepomoviholliselta joka on hivenen tylsä robottivihollinen ennen kolmoslevyn loppuhuipennusta ja tulee lisäksi ihan tyhjästä. Tästä syystä tämä tuntuu pääasiassa todella selvästä täytepomotaistelulta johon ei ole edes erityisesti panostettu, varsinkaan ulkoisessa mielessä.


23. Garuda - XII

Melko tylsä pomotaistelu isossa kokonaisuudessa. Näitä on pelissä jokunen, mutta tämä lintu on juurikin sellainen hyvin mitäänsanomaton, johon on kuitenkin onnistuttu saamaan muutama ärsyttävä mekaniikka, jotka sitten tekevät tästä vähän huonomman kuin monista muista, mutta ei kuitenkaan niin huonoa, että se välittömästi erottuisi joukosta, mikä on tässä tapauksessa hyvä asia.


22. Antlion - IV

Melko perustasoinen hirviö ilman mitään oikeasti ihmeellistä sisältöä. Sanotaan että ulkoisesti se ei ole erityisen hieno ja tuntuu monella tavalla melko tavanomaiselta perushirviöltä. Pääasiassa ongelma on siinä että tässä ei ole oikein mitään mikä erottaisi sen monista muista hirviöhahmoista sarjassa.


21. Evrae Altana - X

Vedenalainen versio alkujaan lentävästä vihollisesta ja on merkittävästi ärsyttävämpi. Siinä missä lentävässä versiossa oli jokunen kiva idea mukana ja taistelussa oli hyvä asetelma ja eeppisyyden fiilistä, on tämä rasittava jatke jossa täytyy käyttää kolmea tiettyä hahmoa. Vedenalainen taistelu on hyvin ärsyttävä ja vieläpä helposti sellainen joka venyy paljon pidemmäksi kuin toivoisi.


20. Demon Wall - XII

Yksi näitä XII:n epäonnistumisia. Demoniseinä on monissa sarjan peleissä ollut erittäin hyvä ja oikeasti erilainen pomotaistelu. Nyt, siinä on vähän samaa ideaa, mutta loputulos on enemmänkin jotain ihme kikkailua ulkoisesti ja selvää härnäystä mekaniikoiltaan.


19. Calcabrina - IV

Iso nukkevihollinen joka ei nappaa ihan niin hyvin kuin eräs toinen joka ei ole ideallisesti hirveän kaukana. Tämä tuntuu sellaiselta lisältä eikä edes tarjoa mitään erityistä sisältöä taistelussa tai tarinassa, joten jää nopeasti sellaiseksi helposti unohtuneeksi pomotaisteluksi.


18. Fused Elemental - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Tämä on hyvin tyypillinen kahden elementin yhdistelypomotaistelu joita on monissa peleissä monissa muodoissa ja tämä on FF sarjan oma. Ulkoisesti elementaalit eivät ole mitenkään erityisen huonoja, mutta ongelmana on se, että ne ovat loppuviimeksi hyvin tylsä duo ja sitä kautta taistelukaan ei erityisemmin toimi vaan jää sellaiseksi perustylsäksi kokonaisuudeksi.


17. Kuja - IX

Yksi näitä pääroistoja joka ei suoraan sanoen toimi juuri ollenkaan. Varsinaisena taisteluna tämä apinapoika lopulta saavuttaa oman dbz tyylisen super sayan muotonsa ja käyttäytyy sen mukaan, unohtamatta että on maagikko. Tämä on siinäkin mielessä ärsyttävä että Kujaa vastaan taistellaan oikeasti, mutta Sephirothin ja Golbezin kanssa esimerkiksi on menty vähän erilaista tietä. Kuja ei kokonaisuutena vain nappaa.


16. Bottomswell - VII

Yhtä Renolta laitattua taktiikkaa käyttävä hirviöhahmo joka ei loppuviimeksi jää erityisen mieleenpainuvaksi. Tämä on jälleen yksi niitä tapauksia sarjassa kun vastaan tulee sellainen hirviö joka vain tuntuu nopeasti yhteenkasatulta, ilman mitään oikeasti erityistä sisältöä, tai tyylikästä asettelua.


15. Dark Yojimbo - X

Merkittävin ongelma tässä kokonaisuudessa on se, että tätä synkkää versiota vastaan täytyisi taistella viisi kertaa, mikä on suoraan naurettava ajatus. Kyllähän Ixioniakin vastaan taistellaan useamman kerran, mutta tässä tapauksessa se idea ei toimi koska Yojimbo muuttuu erä erältä epäreilummaksi ja resurssit ovat melkolailla loppu ennen sitä lopullista matsia. Tästä syystä asetelma tuntuu sekä epäreilltu että suoraan halpamaiselta.


14. Crane - X

Tämä on laiska veto pomotaisteluksi. VII:ssa oleva Carry Armor on tästä paremmin tehty versio, sillä tämä on hyvin tylsä asetelma jonka kanssa tuntuu ettei tähän taisteluun ole panostettu oikeastaan millään tavalla ja vain jotain on vetäisty yhteen.


13.  Iguion - VIII

Tylsä taistelu juuri ennen ykköslevyn loppuhuipennusta. Tälläisiä kiveksi muuttavia liskoja pari kappaletta. Sanotaan että tämän kanssa tuntuu että taistelusta on nyt jäänyt puutumaan jotakin joka komentaisi näitä kahta. Tapa jolla nämä esitellään ei ole hullumpi, mutta tapa jolla taistelu sitten toimii, ei vain tee kunniaa näille vihollisille oikeastaan ollenkaan.


12. Ahriman - XII

Tämä ei ole Ahrimania nähnytkään, muuta kuin ehkä hieman näissä äkkikuolemaideoissa. Ulkoisesti tämä on kuitenkin jotain aivan muuta ja se todellakin ärsyttää tämän pelin kanssa. Tämän lisäksi tämä on yksi niitä taisteluja jossa on aika monta suhteellisen halpamaista temppua mukana.


11. Dark Magus Sisters - X

Suoraan epäreilu taistelu jossa viholliset lyövät kovaa, nopeasti ja monilla statuslisillä. Tämä taistelu on juurikin hyvin vaikeaksi kiristetty kokonaisuus johon ei ole saatu yhteen sitä reilua haastetta mitä muissa übervaikeissa pomotaistelussa on tässä pelissä (kuten Bahamuth tai Anime). Lisäksi tässä on kolme vihollista kerralla joten voisi luulla että kokonaisuutta olisi tasapainoitettu, mutta tämä on vain hyvin vaikeaksi korotettu taistelu jossa täytyy olla ne tietyt huippukehitetyt hahmot, joista yksi on erityisen turhauttava tuoda sopivalle tasolle.


10. Seymour Flux - X

Pakollinen pomotaistelu ja erityisen rasittavaksi tehty. Tällä vihollisella on monta hyvin turhauttavaa taktiikkaa jotka helposti tuottavat paljon ongelmia. Lisäksi tämä tuntuu jotenkin sekavaksi tehdyltä viholliselta jossa on hyvin vähän sitä tyyliä, mihin tämän hahmon kanssa on pelin aikana totuttu. Joka tapauksessa tämä on yksi pelin isoja vaikeuspiikkipomotaisteluita joka tuntuu suoraan raivostuttavan haastavalta ja monista melko epäreiluista syistä.


9. Necron - IX

Lähestulkoon aivan turha lisä. Tästä vihollisesta ei ole puhuttu mitään aiemmin, joten se on kaikenlisäksi tälläinen deus ex machina tyylinen vihollinen joka vain ilmestyy kun pelin näennäinen loppuhuipennus on käyty läpi. Tämän lisäksi Necron on suhteellisen oudon näköinen, ja silti samalla aikaa typerän näköinen. Taistelu itsessään ei myöskään ole erityisen hyvin tehty, sillä siinä on useampi melko rasittava tai suoraan epäreilu puoli.


8. Daedalus - XII

Monista pelin huonoista taisteluista tämä on turhauttava aivan omalla tavallaan, nimittäin tämä vihollinen käyttää kriittisellä tasolla ollessaan ylikorotettua kestävyyttä ja vahingontuottamusta mikä tuntuu aivan täydeltä ansalta taistelussa joka on jo valmiiksi jatkunut vähän turhan pitkään ja nyt se nopeasti muuttuu entistä hitaammaksi kun viimeinen vaihe on erittäin turhauttava leikki jossa pelaajalta vedetään nopeasti matto jalkojen alta kun vihollinen on lähes vahingoittumaton.


7. Crab Warden - VII Remake

Tylsempi versio pelin ensimmäisestä pomotaistelusta. Tälläinen vääränlainen täytepomotaistelu. Melko perustylsä robottirapu. Taistelussa ei ole oikeastaan mitään sellaista mikä erottaisi sen joukosta varsin hyvässä pomotaistelukattauksessa ja tästä syystä tämä on välittömästi yksi niitä taisteluja jota ei olisi välttämättä edes tarvittu.


6. Beatrix - IX

Tämä on hyvin turhauttava taistelu koska tämä täytyy hävitä, mutta siitä ei ole selvää vinkkiä, joten ensimmäisellä kerralla tähän saattaa kuluttaa arvokkaita resursseja. Erityinen potku takamukselle on sitten se, että myöhemmin Beatrix on merkittävästi surkeampi taistelija, kun pelaaja on ohjaksissa. Tämä tuntuu sellaiselta melko halpamaiselta pomotaistelulta, koska peli on viritetty pelaajaa vastaan.


5. Fenrir - XII

Mahdollisesti kaikista raivostettuvin versio sarjassa enemmän tai vähemmän tutuksi tulleesta hahmosta. Fenrir on ollut summon olento, se on ollut monenlainen susi ja tämä kaikki osuu täysin yhteen mytologian kanssa josta idea on otettu. Sitten tulee tämä pyhäinhäväistys jossa koirakuntaan kuuluvasta hahmosta on tehty typerän näköinen tiikerityylinen hahmo joka tuntuu suorastaan loukkaavalta lähdemateriaali huomioiden ja tämä on yksi niitä pahimpia merkkejä siitä että FFXII ei välitä mistään mitä on aiemmin ollut.


4. Coeurl - XVI

Tälläinen perushirviö pomovihollisena. Sanotaan että nämä kiveksi muuttavat kissat eivät ole koskaan olleet erityisen hyviä omasta mielestä ja ne ovat monesti vähän turhankin tehokkaita. Tämä on lähinnä sellainen hidaste tyylinen pomotaistelu joka ei ole mitenkään erikoinen, eikä toimi yksinään mitenkään erityisen hyvin, varsinkin kun ei ole ihan pelin alkuvaiheissa, vaan panokset ovat jo vähän korkeammat, kuin tämä.


3. War Panther - XVI

Lähes kaikki mitä aiemmasta sanoin, mutta tämä on aivan tavallinen pantteri, ilman mitään erikoisempaa. Tuntuu että tässä pitäisi olla mukana kissapedon kouluttaja tai vastaava, koska yksinään tämä on todella selvä täytetaistelu ja melko säälittävä yritys sellaisesta.


2. Cray Claw - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Kaikista pelin pomotaisteluista tämä tuntuu kaikista eniten täytteeltä. Tämä hyvin mitäänsanomattoman näköinen robottivihollinen eikä taistelussa edes erityisen hyvä, vaan sellainen hidaste joka kestää tarpeettoman paljon vahinkoa ja vain venyttää taistelua entisestään tehden jo valmiiksi pelin huonoimmasta pomotaistelusta entistä huonommalta vaikuttavan ja pitkäveteisemmän.


1. Oilboyle - VIII

Tämä on ehkä paras esimerkki sellaisesta täytypomotaistelusta jossa peliin on vain heitetty jokin random hirviöhahmo jollakin omalla jutulla, mutta edes se oma juttu ei ole oikeastaan mistään kotoisin, minkä vuoksi tästä ei saa irti juuri mitään. Lisäksi kaksi tälläistä ei paranne kokonaisuutta oikeastaan yhtään, koska nämä ovat ihan mitäänsanomattoman näköisiä limalölleröitä joissa ei ole tyyliä millään tavalla. Nämä on vain heitetty mukaan että pelaajalla olisi jonkinlainen lähes tarpeeton haaste tehtävän lopussa.