Keräiltävät esineet voivat todellakin olla uhka tai mahdollisuus. Jos tykkää keräillä esineitä peleissä niin ne ovat mahdollisuus. Itse olen sitä tyyppiä että tietyissä peleissä pitää kerätä kaikki mahdollinen kun taas toisinaan tuntuu että kaikki keräiltävät tavarat ovat vain tarpeettomia hidasteita.

 

 

 

Aika monissa peleissä on jonkinlaisia keräiltäviä esineitä. Joskus niitä on vain tietty määrä ja joskus määrä voi olla lähemmäs rajaton. Joskus esineillä on olemassa tarkoitus ja joskus se tarkoitus on vain keräillä esineitä. Tärkeää onkin se, että miten hyvin esineiden keräily on osa peliä itseään.

Monissa peleissä on useita keräiltäviä esineitä ja kaikki käy mutta vain yhtä per peli. Mutta jos pelisarjassa kaikissa osissa on samoja keräiltäviä esineitä niin pelisarjan pelit ovat kaikki kelvollisia omalle sijalleen.

Keräiltävän pitää myös olla jotakin muuta kuin vain EXP:tä. Sitäkin tavallaan kerätään, mutta sitä en erottelisi keräiltäviksi esineiksi. Esineet jotka voi hajottaa exp:ksi käyvät kyllä.

Ja tietenkin vain peleistä joita olen itse pelannut.

Trophyja ei lasketa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Doom guys - Doom

- Figuurit jotka ovat aika veikeitä.

 

Bolts - Ratchet & Clank: Crack in Time

- Valuuttaa siinä missä monet muutkin, mutta määrä on se mikä saa ne näyttämään niin hienoilta.

 

Metalhead gems - Jak 2

- Ei muuta ihmeellistä, mutta näillä tehostetaan pimeän puolen voimia.

 
24. Tunnuslaatat - X-Men origins: Wolverine

Arvostan lähinnä siitä syystä että tämä on ehkä se kaikkein vaikein kasa keräiltäviä esineitä joita lopulta tulin etsineeksi aivan kaikki.


23. Renkaat - Sonic CD

Muuten kuin ihan normaalit keräiltävät piste-esineet, mutta nämä mahdollistavat sen että Sonic voi ottaa osuman kuolematta, hän vain menettää kaikki renkaat. Mitä enemmän niitä on, sitä helpommin edes osan saa kerättyä takaisin.


22. Banuk veistokset - Horizon Zero Dawn

Syy miksi pidän näistä eniten johtuu pääasiassa siitä että nämä ovat helpoimpia löydettäviä, sillä kalliomaalaukset kertovat että banuk on lähellä, sitten pitää vain löytää paikka josta voi aloittaa kiipeämisen veistoksen luo.


21. Wumpa hedelmät- Crash Bandicoot

Crashin keräämät esineet joista saa yhden elämän kun tulee 100 täyteen. Ei mitään järin ihmeellistä, mutta tavallaan tykkään siitä äänestä joka kerättäessä kuuluu.


20. Minigonit - Transformers

Näitä pikkurobotteja on kaikkialla ja jokainen pitää sisällään erilaisen ominaisuuden. Ottamalla löydetyt minigonit käyttöön, voi pelaaja saada erilaisia aseita tai tehosteita jotka sitten auttavat taistelussa, matkan teossa tai keräiltävien esineiden löytämisessä.


19. Precursor esineet - Jak 3

Isoin syy miksi todella pidän näistä johtuu siitä, että näillä avataan pelinmuokkauksia joita tämän pelin aikaan kutsuttiin huijauksiksi. Loputtomat ammukset kuitenkin tekevät pelistä tuhottoman hauskaa.


18. Shelob Memories - Middle-Earth: Shadow of War

Tämä johtuu pääasiassa siitä että Shelob oli tehty tässä pelissä poikkeuksellisen hyvin ja nämä muistipalaset toivat paljon lisää tarinaa mukanaan.


17. Reliikit - Crash Team Racing

Aika-ajoista saatavat reliikit tuovat peliin aivan omanlaisensa haasteen. Safiirinen (sininen) on varsin helppo, kultainen (keltainen) on haastava ja platina (valkoinen) on vaikea. Lisää kyllä huomattavasti peliaikaa jos kaikki nämä mielii saada.


16. Souls - Dark Souls

En tarkoita perus-sieluja joita saa tappamalla vihollisia, vaan valkoisia hehkuvia sielukertymiä jotka murskaamalla saa kerralla enemmän sieluja. Näitä saa aina myös pomovihollisilta ja ne ovat tuhottoman arvokkaita, joko puhtaasti sielujen suhteen tai sitten jos haluaa tehdä pelin harvinaisimpia aseita. Tai jos lopulta haluaa vain kerätä kaikki.


15. Arvuuttajan pokaalit - Batman: Arkham City

Arvuuttajan ympäriinsä kylvämiä pokaaleja jotka saadakseen pitää joko ratkoa arvoituksia, suoritta erilaisia haasteita, tai vain poimia ne. Variaatiota kyllä riittää ja tämän on se kohta pelisarjaa kun ne eivät olleet vielä täysin ylimitoitettuja.


14. Orihalcum + - Kingdom Hearts II

Tämän pelin ehkä ne haastavimmat ja harvinaisimmat esineet mitä voi kerätä. Näitä on todella vähän ja ne ovat joko todella vaikeissa paikoissa, tai sitten ne vaativat todellisten haasteiden suorittamista, jotta ne löytää. Mutta se on kaikki sen arvoista koska näistä luodaan pelin paras ase.


13. Gwent kortit - Witcher 3: Wild Hunt

Gwent on todella aikaa syövä peli ja todella hauska sellainen. Kortteja on paljon ja useampaa ryhmittymää. Kaikkia en ole itse saanut kerättyä enkä edes tiedä mitä puuttuu, mutta uskaltaisin väittää ne harvinaisimmat kortit löytyvät kaikki.


12. Triple Triad kortit - Final Fantasy VIII

Hyvin pitkälti aivan samaa tasoa kuin Gwent kortit, mutta paljon parempia koska nämä voi muuttaa erityisen tehokkaiksi esineiksi. Mutta itse en sitä yksinkertaisesti vain tee, koska pidän kokoelmastani sen verran paljon, vaikka siihen ei kaikkia kortteja kuuluisikaan.


11. Lifestone sirut - Darksiders

Tämä on niitä esineitä jotka haluaa kerätä aivan kaikki ja mahdollisimman pian koska ne lisäävät Sodan elinvoimaa, mikä on ilmiselvistä syistä erityisen tärkeää ja tekee kaikesta loppuviimeksi niin paljon helpompaa. 


10. Raaka-aineet - Last o Us

Tätä roipetta on joka paikassa ja useassa muodossa. Osa on pultteja ja muttereita joilla parantaa aseita, osa taas on milloin mitäkin tarviketta joista voi rakentaa erilaisia varusteita aina veitsistä alkaen. Tämän tavaran kerääminen ei ole mitenkään pakollista mutta tekee pelistä huomattavasti helpomman.


9. Aarteet - Uncharted 4: Thief's End

Päällisin puolin vain keräiltäviä esineitä mutta kaikissa on mukana pieni kuvaus joka taustoittaa esinettä ja jokainen esine lisää varallisuutta jolla sitten avataan vaikkapa pelinmuokkauksia jotka taas tekevät pelistä itsestään ties kuinka monta kertaa hauskemman kokonaisuuden.


8. Aarteet - Resident Evil 4

Näitä on moneen lähteen. Yksinkertaisimmillaan kyse on yksittäisistä arvoesineistä ja monimutkaisimmillaan kyse on yhdestä esineestä johon voi liittää muita esineitä ja tätä kautta siitä tulee parempi. Nämä ovat erittäin lähellä sydäntä siitä syystä että lopulta kun pelin on pelannut tarpeeksi monta kertaa läpi, niin pitää huolen siitä että jokaista esinettä on vähintään yksi kappale aina spinelleistä Salazarin perheen kruunuun.


7. Lohikäärmeen munat - Spyro: Year of the Dragon

Jokainen lohikäärme tekee jotakin näppärää kuoriutessaan, vaikka tietyt tekevätkin samoja juttuja, niin kyllä ensimmäisellä kerralla on kiinnostavaa nähdä ne kaikki astetta uniikimmat variaatiot joita on, varsinkin koska niitä ei osaa odottaa.


6. Materiat - Final Fantasy VII

Nämä ovat parista syystä niin hyviä keräiltäviä. Ne tekevät pelihahmoista tehokkaampia taistelijoita ja niitä on todella paljon. Harmillista tosin on että monet voi saada vain tietyssä paikassa. Mutta kyllä nämä pallot ovat sellaisia, jotka ovat lähemmäs aina se ykkösprioriteetti. Etenkin ne kaikkein tuhoisimmat. Lisäksi näitä voi kehittää eteenpäin, tehden niistä entistä tuhoisampia.


5. Veri (punaiset pallot) - Devil May Cry V

Hyvin perustyylinen keräiltävä esine, mutta todella arvokas sellainen, koska tällä valuutalla ostetaan erikoisominaisuuksia ja tehostetaan aseita, mikä tekee tästä erittäin haluttua tavaraa ja sitähän saa vihollisten nujertamisesta tai maailmojen perkaamisesta. Lopulta sitä käyttää aikaa vain farmatakseen lisää verta, etenkin tässä viidennessä osassa jossa verta käytetään hahmojen ominaisuuksien ja aseiden parantamisen lisäksi siihen, että pelihahmo voidaan pelastaa kun hän on kuolemassa.


4. Kolikot - Super Mario Bros.

Kerää sata saat lisäelämän. Ei mitään sen ihmeellisempää, mutta tämä on ensimmäinen peli josta muistan tämän ominaisuuden.


3. Jalokivet - Spyro the Dragon

Ääni kun keräät jalokiven on todella mielekäs ja muutenkin nämä ovat sellaisia esineitä joita keräämällä kokee oikeasti saavansakin jotakin, etenkin kun niitä on usean värisiä ja väri kertoo kuinka arvokas jalokivi on kyseessä. Niitä on myös suhteellisen paljon, mutta ei niin paljoa että niiden etsiminen olisi rasittavaa. Erinomainen tasopaino siis.


2. Artifactit - Middle-Earth: Shadow of Mordor

Syy miksi nämä ovat niin hyviä on siinä, että jokainen esine pitää sisällään tarinaa joka rikastaa maailmaa itseään, kuten myös muut keräiltävät esineet tässä pelisarjassa. Se kannustaa löytämään kaikki ja jopa kuuntelemaan ja lukemaan kaiken mitä niistä kerrotaan. Myös Ithildin merkit ovat mainitsemisen arvoisia, mutta jotenkin tykkäsin erilaisista esineistä enemmän koska niissä vain ole enemmän sisältöä ja mielekkyyttä kuin haltiariimuissa, vaikka nekin varsin hyviä olivat myös.


1. Varastettavat esineet - Sly 2: Konnakopla

Tämä on sellainen juttu joka leviää käsiin aivan täysin. Idea olisi varmaan se, että kaikki esineet joita joko viedään vihollisten taskuista tai astetta isommat ja arvokkaammat esineet joita viedään maailmoista ja joista osassa on itsetuhomekanismi ovat rahanarvoista tavaraa. Itse en kuitenkaan myy näitä vaikka se tekisi kaikesta helpompaa, sen sijaan pidän ne itselläni jotta voin katsella niitä, etenkin kun kaikkea on vähintään yksi.