Pomotaistelut voi jakaa useaan kategoriaan sillä vuosien saatossa on tullut vastaan jos jonkinlaista tapausta. Osa ei keksi oikeastaan mitään uutta kun taas osa keksii jotakin joka on todella rasittavaa tavalla tai toisella.

 

 

 

Se että pomotaistelut on ärsyttävä ei suoraan luokittele sitä hyväksi tai huonoksi, mutta valtaosa näistäkin poiminnoista on selvästi niitä huonompia. Nämä ovat juurikin niitä pomotaisteluita joita ei vain haluaisi pelata, mutta jotka ovat usein osa kokonaisuutta. Ärsyttävyys voi johtua monista seikoista, mutta kyllä se suurin syy aika helposti sieltä löytyy.

Yksi per peli.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Crush - Spyro 2: Gateway to Glimmer

- Tämä on ärsyttävä lähinnä siksi että se erottuu vaatimattomuudellaan kahdesta muusta pelin pomotaistelusta.

 

Thomas Magruder - Gun

- Saman asion toistoa ja toistettava asia ei ole järin nappaava.

 

Lazarevic - Uncharted 2: Among Thieves

- Tämä on niitä perustylsiä räiskintätaisteluja. Välttele ja iske, ei mitään erityisen hyvää, toisin kuin muissa sarjan viimeisissä pomotaisteluissa.

 
24. Gnasty Gnorc - Spyro the Dragon

Tämä ärsyttävä pääasiassa siitä syystä että tämä ei tarjoa todellista taistelua. Gnasty vain juoksee karkuun kunnes nurkkaan ajettuna alkaa ampua. Mutta yksi isku lopettaa kaiken. Tässä ei ole sitten yhtään todellista eeppistä loppuhuipennuksen meininkiä.


23. Demon - Bound By Flame

Tässä kohtaa huomaa erityisen hyvin miten tappava vihollinen voikaan olla lähitaistelussa. Demoni nimittäin tekee valtavasti vahinkoa ja käyttää jatkuvasti samoja ärsyttäviä kikkoja. Sen lisäksi ajoittain taistellaan lohikäärmettä vastaan. Kaikki tämä toistaa todella nopeasti itseään ja tuntuu paikoitellen todella halpamaiselta. Puhumattakaan siitä että tämä viimeinen pomotaistelu on valtava vaikeuspiikki.


22. HAOS - Resident Evil 6

Toisin kuin muut pelin viimeiset pomotaistelut, HAOS on todella rasittava. Vain muutamalla tavalla voi tehdä vahinkoa ja siihen päästäkseen pitää ensin selvitä karkuun juoksemisesta. Juoksemista on luvassa myös taistelun jälkeen ja tämä on helposti vielä ärsyttävämpää kuin itse taistelu. HAOS on pelkästään ihmeellinen limamöykky ilman mitään oikeaa sisältöä.


21. Galamoth - Castlevania: Symphony of the Night

Galamoth on hyvin helppo kun tietää mitä tekee. Tämä on yksi niitä tapauksia kun vihollinen ei näytä järin hienolta eikä muutenkaan yllä samalla tasolle muiden pelin pomovihollisten kanssa. Se mikä tästä tekee todella ärsyttävän on se kuinka paljon vahinkoa tämä jättiläishirviö todella kestää ennenkuin kaatuu. Oikeilla varusteilla tämä taistelu on lähes varma voitto joten kaikki kulminoituu jatkuvaan vahingon tuottamiseen.


20. Sentinel - X-Men Origins: Wolverine

Tässä taistelussa on yksi kohta jonka takia tämä on täällä. Kun pudotaan korkealta taivaalta on luvassa nopeaa nappien hankkaamista, siis erityisen nopeaa. Tämän mokaa todella helposti, mutta sitä saa yrittää loputtomiin. Jos vain jaksaa yrittää sillä raastavan ärsyttävää se tulee olemaan.


19. Rat Pirate - Tai-Fu: Wrath of Tiger

Tämän muistan lähinnä siksi että kyseessä on tapaus jossa vihollista voi vahingoittaa vain tietyllä tavalla ja se vaatii ajoittaista välttelyä ja ees taas ravaamista kun rotta merirosvoa ei voi vahingoittaa normaaleilla metodeilla.


18. Raging Raven - Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Tämä on niitä pomovihollisia joiden ampuminen haastavaa kun vihollinen liikkuu jatkuvasti karkuun. Ensin hänet pitää löytää ja sitten ehtiä ampua. Sen jälkeen vihu taas karkaa ja häntä pitää alkaa metsästää uudestaan. Tässä pelissä suurin osa Kaunotarhirviöistä on juurikin tälläisiä, mutta Raivoava Korppi on helposti se ärsyttävin koska tässä ei ole mitään oikeasti omaa jippoa tai erinomaista ympäristöä, vain rasittavaa hosumista.


17. Amygdala - Bloodborne

Tämä vihollinen on niitä tapauksia joita pitää vahingoittaa tiettyyn osaan jos haluaa tuottaa tehokkaasti vahinkoa. No tottakai tämä kohta on pää, joka on valtaosan ajasta saavuttamattomissa. Tämä on juurikin sellainen vihollinen jonka kanssa taistelussa odotetaan sitä tiettyä hetkeä ja muu aika vain hengaillaan.


16. Nazgul - Lord of the Rings: Fellowship of the Ring

Pelin viimeinen taistelu on lentävällä hirviöllä ratsastava nazgul. Jatkuva nuolien ampuminen hoitaa kyllä homman, mutta tämä on naurettavan pitkä ja tylsä prosessi. Tämä on sellainen pomotaistelu jossa tylsyys voittaa ärsyttävyyden, mutta hauska taistelu tämä ei todellakaan ole. Tästä puuttuu kaikki kiinnostava ja haastava tekeminen koska simppelillä taktiikalla pärjää vaikka se kestääkin aivan liian kauan.


15. Deathstroke - Batman: Arkham Knight

Vaikka Deathstroke taistelu onkin erittäin hyvä hahmo huomioiden, niin kyllä se on myös aika ärsyttävä. Tämä taistelu on todellista 1v1 käsirysyä, juurikin sitä mitä tämän vihollisen kanssa pitää olla (ja mitä Arkham Knight ei tehnyt). Se miksi tämä on niin ärsyttävä taistelu johtuu siitä vaihtelun puutteesta. Olisi ollut paljon parempi jos taistelussa olisi pitänyt käyttää laajemmin taitoja. Tässä taistelussa toisetaan samaa kaavaa aivan liikaa. Taistelu liikkuu puuduttavuuden rajamailla, mutta ärsyttävä siitä tulee sen toiston takia.


14. Demyx - Kingdom Hearts II

Yksi asia: Vesitanssi. Kaksi kertaa pitää tuhota vesiolennot ennenkuin aika loppuu ja toisella kerralla aikaa on todella vähän. Tässä ei ole mitään järkeä eikä mitään hauskaa. Erittäin halpamainen tapa tuoda vaikeutta taisteluun joka muutoin on yllättävän hyvin tehty.


13. Twin Princes - Dark Souls 3

Prinssit ovat hyvin erilaisia taistelussa ja se tuo mukanaan tiettyä vaihtelua. Se miksi tämä on niin ärsyttävä taistelu johtuu siitä että toinen pystyy herättämään toisen henkiin. Tämän lisäksi tuntuu että kumpikin spämmii muutamaa temppua kyllästymiseen asti. Tämä on sentään hyvin tehty 1v2 tilanne, mutta ärsyttävä siitäkin huolimatta.


12. Jigsaw - Punisher

Ennenkaikkea tämä ärsyttää siksi, koska se pakottaa erittäin tylsän taktiikan käyttöön. Taistelu on asetelmana todella hyvä ja tuo mukanaan tiettyjä vahvuuksia. Ongelma on siinä, että tässä ei tunne olevansa Tuomari, koska valtaosa ajasta leikitään hippaa tai piilosleikkiä ja asevalintana ovat räjähteet. Tästä puuttuu se Punisher tunnelma ja koska tämä on loppuhuipennus, niin se ärsyttää vielä sitäkin enemmän.


11. Seymour Flux - Final Fantasy X

Yksi pelin halpamaisimpia vihollisia. Super isku on yksi asia mutta eniten tämä ärsyttää koska vihollinen tekee zombi tilaa jatkuvalla syötöllä, mikä hankaloittaa ryhmäläisten auttamista. Tämän lisäksi tällä pomovihollisena tuntuu olevan tapana  käyttää superiskua todella paljon. Tämä ärsyttävä pääasiassa siksi, koska se on niin halpamainen.


10. Ornstein & Smough - Dark Souls

O ja S tukevat toisiaan todella hyvin ja toisen kuollessa toinen voimistuu. Tämä taistelu pitää varpaillaan ja on aina yhtä ärsyttävä. Tämä on niitä taisteluita jossa ei ole juurikaan hauskuutta. Dark Souls tasolla tämä on niitä vaikeimpia taisteluita, mutta se jokin on sitä pääasiassa tietyn halpamaisuuden takia. Kaksosprinssit DS3:ssa ovat ärsyttäviä omalla tavallaan, nämä kaksi halpamaisuudessaan.


9. Supreme Hunter - Prototype

Tämä lihatankki kestää vahinkoa ja pakottaa käyttämään yhtä ja samaa taktiikkaa kokoajan. Tämä toisto tekee taistelusta jo valmiiksi ärsyttävän mutta aivan uudelle tasolle mennään siinä kohtaa kun mukaan tulee kaikkia häiriötekijöitä ja typeri rajoitteita.


8. Cliff - Ninja Gaiden 3: Razor's Edge

Tämä taistelu on selkeästi koko Ninja Gaiden sarjan ärsyttävin. Syy on hyvin selvä. Tämä vihollinen tuntuu toistavan samaa temppua kokoajan ja epäonnistuminen tietyssä vaiheessa johtaa aina saman repliikin toistoon. Cliff on sellainen vihollinen joka on vaikea koska vain tietyillä tavoilla tuntuu saavan vahinkoa aikaiseksi. Tämä saman kaavan toistaminen ja puuduttava tahkoaminen tekevät tästä taistelusta hermojaraastavan.


7. Archfiend - Dragon Age: Origins

Tämä on yksi suurimpia menetettyjä potentiaaleja. Arkkipaholainen on todella upea taistelu ja vihollinen on erittäin upea, jopa Dragon Age mittapuulla. Se mikä tästä tekee erittäin ärsyttävän on eniten se vihollisten määrä. Vihollisia tulee jatkuvasti lisää ja niiden takia on todella vaikea päästä iskemään tätä vihollista. Sen lisäksi Archfiend lentää jatkuvasti sivuun ja lähietäisyydellä tekee valtavasti vahinkoa. Suurin syy siihen, miksi tämä on niin ärsyttävä pomotaistelu on siinä kaikessa ylimääräisessä mitä taistelussa on läsnä.


6. Shahelanthropus - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Valtava robotti, joten vain järeät aseet toimivat. Tämä on lähes tuskallisen pitkäveteinen taistelu jossa vihollista ammutaan kyllästymiseen asti milloin milläkin tuhon työkalulla. Ammukset loppuvat kokoajan ja vihollinen tekee omia tuhojaan jatkuvasti. Tämä on todella kestävä vihollinen joten kestää hetken aikaa saada tarpeeksi vahinkoa aikaiseksi. Ehkä koko sarjan huonoin pomotaistelu.


5. Darth Vader - Star Wars: Force Unleashed 2

Tässä ei ole haastetta nimeksikään. Vader ei tunnu taistelevan vastaan sitten yhtään koska ainoa mitä hän tekee on torjuminen ja satunnainen lyöminen. Kentälle puskevat tusinaviholliset tuntuvat tekevän kaiken työn. Ainoa mitä pelaaja tekee, on kuluttaa Vaderin elinvoimapalkkia millin kerrallaan. Aivan liian helppo taistelu jossa kaikki haaste on jatkaa samaa puuduttavaa tahkoamista tunneilta tuntuvan ajan.


4. Maneaters - Demon's Souls

Halpamaisuutta parhaimmillaan. Alue on kapea silta josta putoaa helposti ja nämä möröt tuntuvat vain ja ainoastaan yrittävän joko pelaajan pudottamista tai taistelun hidastamista. Ihmissyöjät joko lentelevät ympäriinsä tai spämmäävät syöksyä. Yksi olisi ihan ok mutta kaksi on tarpeetonta halpamaisuutta.


3. Hybrid - Devil May Cry 2

Tämä on rasittava muutamasta syystä. Ensinnäkin ulkoasussa idea on hyvä mutta toteutus jättää paljon toivomisen varaan. Kaikki pomoviholliset samana hybridimössönä. Kaikki osat tekevät jotakin mikä tekee koko taistelusta yhden sekasotkun. Tämä on pistooleilla todella helppo taistelu mutta ärsyttävä koska jokaisen osan tuhoaminen tuntuu kestävän ikuisuuden. Miekalla saa enemmän vahinkoa aikaiseksi, viholliseen ja itseensä. Pistoolit ovat turvallinen ja hidas vaihtoehto.


2. Darth Malek - Star Wars: Knights of the Old Republic

Viimeinen taistelu vihollista vastaan joka on yhtä aikaa todella hieno ja todella naurettava. Ongelma on siinä että tämä taistelu on todella puuduttava. Taistelu ei tässä pelissä nappaa sitten yhtään ja kun sitä sitten pitäisi tehdä vihollista vastaan joka ajoittain pakenee ja saa elinvoimaa, pakottaen toistamaan samaa kaavaa uudestaan uudestaan. Tämän lisäksi Malekilla on hauska tapa jähmettää pelaaja, jolloin jo valmiiksi huono taistelumekaniikka näyttää ne huonoimmat puolensa. 


1. Fullmigati - Incredible Adventures of Van Helsing

Voi sitä p*skan määrää mitä tässäkin taistelussa joutuu sietämään. Pelin helposti ärsyttävin asia on tässä vedetty kolmanteen potentiaaliin. Vihollisia puskee päälle kokoajan ja siinä samalla pitäisi onnistua vahingoittamaan pääroistoa joka toistaa muutamia samoja lauseita uudestaan ja uudestaan kunnes kuolee. Tämä on ärsyttävä taistelu kaikilla mahdollisilla tavoilla. Vihollisia on paljon, repliikit toistavat nopeasti itseään, haaste ei ole kohdillaan ja loppuhuipennukseksi tämä on valtava pettymys. Tässä ei ole oikeastaan mitään hauskaa tai nautinnolista.