Täydellistä peliä ei olekaan eikä tulekaan, aina on jotakin missä voisi parantaa. Monia heikkousia voi kuitenkin sivuuttaa. Nyt listataan parhaimpien pelien huonoimmat puolet

 

 

 

Yksi heikkous per peli ja pelisarja, joissa pelit ovat selviä jatko-osia (ne tuppaavat perimään tiettyjä heikkouksia)

- Joissakin peleissä niitä huonoja puolia on monia, mutta yleensä yksi nousee selvästi muiden yli. Voidaan mainita pari esimerkkiä jos heikkouksia on monia.

Jotkut heikkoudet voivat olla sellaisia, että niitä on muissakin peleissä.

Ideana on myös se että nyt poimitaan vähän selkeämpiä heikkouksia kuin esimerkiksi: Vähän epätarkka ohjattavuus jne. Huonojen puolien pitää olla oikeasti sellaisia jotka haittaavat vielä useamman pelikerran jälkeen, sillä ohjattavuus esimerkiksi on sellainen asia johon helposti sopeutuu.

 

EPÄKUNNIALLISIA KUNNIAMAININTOJA

 

Väistöliike puuttuu - Resident Evil 4 Remake

Tämä kertoo pelin erittäin korkeasta laadusta todella paljon sillä mitä toimintapeleihin tulee, tässä pelissä merkittävä heikkous on siinä, että nappia painamalla ei voi tehdä väistöliikettä, muuten kuin tietyissä tilanteissa.

 

Täyte - Assassin's Creed: Valhalla

Peli olisi toiminut paljon paremmin jos määrän sijaan olisi oikeasti panostettu enemmän laatuun, varsinkin siinä kaikessa sisällössä joka on suoraan pelkkää täytettä.

 

Ei välianimaatioita - Darksiders: Genesis

Pätee osuvasti myös peleihin Hades ja Souls Calibur VI. Kun aiemmissa peleissä on ollut animaatiovälipätkiä, niin pakostakin niiden puute saa tämän vaikuttamaan pihisteltyltä tai laiskuudelta.

 




24. Ei romanssia - Marvel's Midnight Suns

Tämä kertoo pelin laadusta todella paljon kun ainoa merkittävä heikkous on se, että pelissä ei ole jotakin. Sanotaan että tämän kanssa tuntuu että kaikki heikkoudet ovat vain sellaisia asioita joita ei syystä tai toisesta ole, mutta tämä on yksi sellainen joka kuin selvästi kuuluisi olla mukana ja sopisi kokonaisuuteen todella osuvasti, varsinkin pelin edetessä vähän pidemmälle ja kun pelissä on ihmissuhdesysteemikin jossa ystävystytään monien tuttujen hahmojen kanssa Marvel maailmasta.


23. Tarinapuolen toteutus - Puss in Boots

Elokuvapeleiltä nyt ei lähtökohtaisesti odota mitenkään paljoa, mutta se mikä tässä pistää silmään on se, että peli on melko suppea ja silti sen kanssa on pihistelty melko selvästi yhdessä jos toisessakin asiassa.


22. Minionen ohjaaminen - Overlord II

Tämän toivoisi olevan paljon monipuolisempaa, mutta vielä ennen sitä, tämän toivoisi olevan paljon osuvammin tehtyä, koska tälläisenään minionien ohjeistaminen on melko epätarkkaa. Erityisesti tämä ärsyttää koska mitään oikeaa kehitystä ei ole tapahtunut verrattuna ensimmäiseen peliin sarjassa.


21. Ei viitettä muinaisnorjalaiseen mytologiaan - Hades

Pelissä on muista mytologioista poimittuja aseita jokunen, kuten kuningas Arthurin Excalibur ja Luciferin voimista ammentava ase, mutta pelissä on myös keihäs ja se ei Gugnir, Odinin keihäs. Kun kerran tämä on päätetty avata, niin miksi on sivuutettu yksi parhaita jumalkulttuureita koskaan?


20. Pomotaistelut - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Vaikka pelissä ärsyttää myös se miten vähän Snake oikeasti puhuu pelin aikana, niin paljon suurempia ongelma on siinä miten heikosti pelin pomotaistelut on tehty verratuna aiempiin peleihin. Tämä menee myös senkin ohi miten heikosti pelin tarina lopulta on toteutettu mikä on aivan oma ongelmakokonaisuutensa. Hyvillä pomotaisteluilla pelistä olisi kuitenkin saatu suoraan parempi.


19. Ei pistoolia tai nyrkkiä - Doom Eternal

Voi tuntua aika mitättömältä asialta mutta pistooli kuuluu räiskintäpeleihin ja jos sitä ei ole, niin sitten pitäisi olla nyrkki viimeisenä keinoa. Näistä kumpikin puuttuu, mikä no melkoinen huti koska aiemmassa pelissä oli pistooli ja nyt kun sitä ei ole, niin pelissä voi lopulta olla täysin puolustuskyvytön, vaikkakin epätodennäköisesti.


18. Tylsät ympäristöt - F.E.A.R

Valtaosa pelin alueista on tylsiä tai suoraan niin samanalaisia, että niistä ei saa irti oikeastaan mitään, mikä on melkoinen sääli, koska muutoin pelissä on todella hyvin toteutettuja osa-alueita ja toimintaan, puhumattakaan tunnelmasta toiminnassa ja kauhussa.


17. Pelaajan valinnat - Cyberpunk 2077

Kun peli perustuu pöytäroolipeliin jossa paljon muuttujia ja vaihtoehtoja hahmonkehityksessä ja muokkauksesa, niin tuntuu todella säälittävältä että pelaaja ei voi juuri vaikuttaa tarinan kulkuun, eikä siihen miten pelihahmo todella toimii, tarkoittaen sitä millainen hän toiminnaltaan ja luonteeltaan on, sillä nämä osat ovat todella suppeita ja lähestulkoon aina samanlaisia, melko pienillä muuttujilla.


16. Itseään toistavat päätehtävät - Assassin's Creed IV: Black Flag

Siinä ei ole mitään mieltä että päätehtävissä pitää kerran toisensa jälkeen seurata ihmisiä, hyvin varovasti. Pelin oheistekeminen toimii paljon paremmin, mutta päätarinan aikana tehtävissä ei ole vaihtelua tai mielekästä sisältöä juuri nimeksikään.


15. Torgalin rajallinen taistelu - Final Fantasy XVI

Melko pieneltä vaikuttava asia mutta tapa jolla Torgal liittyy taisteluun on aivan liian suppeasti toteutettu. Tämä on sellainen osa toimintaa johon olisi melko helposti saatu paljon lisää sisältöä, mutta oikeastaan mitään ei ole osattu tehdä hyvin mikä liittyy Torgaliin. Muutenkin Torgal olisi ansainnut enemmän aikaa, mutta toiminta on se isoin ongelma. Varsinkin kun Fenrir puoli herää ja jää lähestulkoon täysin käyttämättä.


14. Ei englanninkielistä dubbausta - Berserk and the Band of the Hawk

Tässä kokonaisuudessa eniten ärsyttää se että pelissä ei ole dubbausta, vaikka animaatiosarjassa on. Tämä on nimittäin sellainen peli jossa riittää sisältöä on silti tätä ei voi kokea samalla tavalla kuin sarjaa. Tämä ongelma on läsnänä monissa muissakin peleissä, mutta tämä on sellainen tapaus jossa ongelma todella tulee esiin.


13. Tylsät hahmot - Ghost of Tsushima

Toiminnassa ja muutenkin pelattavuudessa tämä on erittäin hyvä peli. Hahmoissa on muutama hyvä, mutta lähestulkoon kaikki sivuhahmot joita vastaan tulee, eivät ole erityisen kiinnostavia ja unohtuvat melko nopeasti, mikä on todella harmillista. Harmillista tosin on myös se, että monessa muussa pelissä on vähän samanlaisia ongelmia, kuten vaikkapa Red Dead Redemption 2:ssa, joskaan ei näin pahasti.


12. Pistooli on ihan lelu - Darksiders

Mitään vahinkoa tällä ei saa aikaan, vaikka sillä voikin ampua vihollisia. Tätä voi pitää suoraan ärsyttävänä ratkaisuna koska kun kerran pistooli on mukana, niin se voisi olla oikeasti hyvä ase lentävien vihollisten hävittämiseen, mutta pistoolista on tehty pääasiassa pulmanratkonta-ase, mikä tekee tästä entistä ärsyttävämpää.


11. Tuttujen kohtausten/tilanteiden suppea toteutus - Kingdom Hearts II

Aivan liian monet elokuvista tutut tilanteet on tehty tässä pelissä niin puolivillaisesti että ne pistävät todella pahasti silmään. Yksi ensimmäisiä ja ehkä kaikista eniten ärsyttäviä on se kun Shan Yu hyökkää vuoristossa. Tämä sama ongelma korostaa muutenkin tiettyjä pelin tarinakuvioita jotka liittyvät tuttuihin elokuviin, koska niin monia osia on rajoitettu niin selvästi ja törkeästi.


10. Fantasia-aseiden vähyys - Tiny Tina's Wonderlands

Kun nyt leikitään pöytäroolipeliympyröissä keskiaikaisissa ympäristöissä ja teemoissa, niin on todella naurettavaa ja säälittävää että mukana ei ole suurempaa määrää oikeasti teemaan kuuluvia ja sopivia aseita. Todella monet aseet näyttävät todella samanlaisilta ja se vain korostaa sitä miten vähän osa-alueeseen on lopulta panostettu muutoin todella hyvässä kokonaisuudessa.


9. Hahmojen käyttö - Lord of the Rings: War in the North

Kun pelissä on kolme eri hahmoa erilaisilla ominaisuuksilla on todella typerää että heitä ei hyödynnetä kunnolla. Tiettyjä juttuja ei voi tehdä ilman että vaihtaa hahmoa ja sitä kautta peli hidastuu turhaa. Kaikki sujuisi paljon helpommin jos hahmoja voisi vaihtaa tai käyttää siten turha kikkailu rajoittuisi pois. Tämä korostuu entisestään yksinpelissä, sillä peli on tehty selvästi moninpeli mielessä.


8. Taktiikkapainotteisuus - Divinity: Dragon Commander

Sen sijaan että pelissä olisi todella käytetty sitä lohikäärmepuolta, kuten olisi todellakin pitänyt, on mukaan täytynyt ahtaa erittäin huonosti tehty taktiikkakokonaisuus joka on kaikenlaisäksi todella tylsää ja paikallaanjunnaavaa. Tämä ei ole vain pelin ylivoimaisesti huonoin puoli, se korostaa sitä hukattua potentiaalia mikä tässä kokonaisuudessa on vuoksi vahvasti läsnä.


7. Hyppimisen ja laskeutumisen kömpelyys - Transformers

Muutamia kohtia löytyy joissa pitäisi laskeutua liidosta tarkasti, tai tehdä pikkutarkkoja hyppyjä. Ei tule onnistumaan. PS2 pelien tasolla tämä on aika selvä ongelma, koska nyt ei olla kankealla PS1:llä. Muutenkin pelin isona ongelmana on kankea pelattavuus ja yksi ärsyttävä asia on myös se, miten voimalinkki on toteutettu. Mutta kyllä se on tämä tasohyppelypuoli missä peli on mennyt pahiten pyllylleen.


6. Pääroistot - Star Wars Jedi: Survivor

Tämän erinomaisen kokonaisuuden ylivoimaisesti suurin ongelma on siinä miten huonosti pelin pääroistot on tehty. Ensimmäinen oli huonosti tehty ja seuraava oli vielä huonompi. Kyllä pomotaisteluissa olisi myös voitu tehdä enemmän, mutta pääroistot ovat ylivoimisesti suurin heikkous tässä mahtavassa kokonaisuudessa.


5. Ei kombosysteemiä - Evil West

Peli ei ole tarpeeksi samanlainen kuin Devil May Cry ja iso merkittävä syy on se, että pelissä ei ole minkäänlaista kombosysteemi joka arvostelisi pelaajan toimintaa ja kannustaisi samalla toimimaan kasvamassa määrin paremmin ja kokeilemaan asekombojen enemmän ja paremmin.


4. Mystique ja John Wrath - X-Men Origins: Wolverine

Tämä on todella typerä ratkaisu ja helposti yksi kaikkien aikojen huonoimpia romansseja pelihistoriassa. Puhumattakaan että tässä pilataan yhtä aikaa sekä Mystique että Night Crawler. Kun tätä ei ollut elokuvassa ja Azazel on todellisuudessa Painajaisen isä, niin miksi tätä typerää kikkailua on pitänyt harrastaa.


3. Rajallisesti trait pisteitä - Remnant II

Ylivoimaisesti pelin typerin ratkaisu on siinä, että pelissä on rajallisesti trait pisteitä käytettävissä, mutta ei saatavissa. Pelissä saa edelleen trait pisteitä, mutta ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Tästä syystä peli väkisinkin tietyssä vaiheessa alkaa jumittaa ja samalla aikaa pelin jatkaminen ei ole enää yhtä hauskaa, kun pelihahmo ei enää voimistu. Tätä idioottimaista ratkaisua ei ollut ensimmäisessä pelissä, joten millainen latvarosa idea on lisätä se jatko-osaan.


2. Hahmonkehitys - Code Vein

Code systeemi on hyvä, mutta kun kyseessä on soulslike, niin olisi ollut paljon parempi, jos pelihahmoa olisi voinut kehittää perinteisemmällä tavalla, eli voimistamalla aina jotakin tiettyä ominaisuutta. Tälläisenään peli ei vain nappaa samalla tavalla koska hahmosta ei saa juuri sellaista millaisen itse haluaisi tehdä.


1. Kaksi kampanjaa - Resident Evil 2 Remake

Tämä on mahdollisesti suurin munaus mitä remaken kanssa on koskaan tehty, tai miltein edes voitu tehdä. Alkuperäisen paras osa, on suoraan pilattu. Leonin ja Clairen kampanjat ovat niin selkeitä kopioita toisistaan että pahaa tekee. He eivät juurikaan puhu keskenään, heidän polkunsa eivät juuri risteä ja vain pari asiaa on eri tavalla, mikä ei vain käy järkeen ja alkuperäisessä pelissä tämä oli se asia, mikä teki pelistä niin hyvän. On täysi mysteeri että miten tämä on missään vaiheessa voinut olla hyvä idea, kun peliä on tehty.