Vaikka miekkoja onkin peleissä todella paljon niin merkittävästi edukseen erottuvia ja uniikkeja miekkoja voi olla hankala löytää kun niitä on tarpeeksi listannut. Puhumattakaan kun rajoittaa listattavia miekkoja.

 

 

 

 

Vain yksi ase per henkilö ja vain peleistä joita olen itse pelannut, eikä itse koottavia miekkoja.

- Viimeinen kohta pudottaa pois ison osan Dragon Age: Inquisitionin ja Victor Vranin miekoista.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Stygian Blade: Aspect of Zagreus (Zagreus) - Hades

Perusversio miekasta niin monilla loistavilla tehosteilla.

 

Argent Wolf Brand (Void Revenant) - Code Vein

Erittäin hieno kahdenkäden miekka. Tyylikäs ja hyvä ase käyttää.

 

Abyss Greatsword (Artorias) - Dark Souls

Pimeyden koskettama, erittäin upea miekka.

 

Demon's Scar (Ashen) - Dark Souls 3

Kuin käyttäisi pelkkää liekkiä, mutta mahtuu miekka kategoriaan

 

Dragon Longsword (Slayer) - Demon's Souls

Kaikessa yksinkertaisuudessaan yllättävän tehokas miekka, tulivahingon ansiosta

 

Broadsword of the Deceaced King (DeSarder) - Greedfall

Kahdenkäden miekoista se ehkä parhaiten mieleenjäänyt.

 
24. Argent Wolf Blade (Void Revenant) - Code Vein

Yhdenkäden miekka joka ei ehkä ole se hienoin, mutta nimi kyllä nappaa, niinkin paljon että tämän valitsee mahdollisesti parempienkin aseiden sijaan. Saatavilla Argent Wolf Knighteilta ja tämä on ehdottomasti oma valintani yhdenkäden miekoista. Se on vähän hassun näköinen, mutta voimallinen ase. Eniten se outoin näkyy siinä kärjessä, mutta se on nyt sellainen suhteellisen pieni outous jonka kyllä pystyy sivuuttamaan tälläisessä pelissä jossa niitä outouksia on vähän kaikissa aseissa.


23. Excalipur (King) - Cat Quest II

Nokkelasti nimetty miekka joka todella tukee myös taikavoimaa lyömisen lisäksi. Tämän lisäksi tämä on varsin hienon näköinen miekka, sillä vaikka Kingsblade onkin parempi ase, niin se ei ole niin hieno, tai kissamaisesti nimetty kuten tämän pelin teemaan kuuluu.


22. Duelist's Rapier (Prisoner) - Immortal: Unchained

Lyömäaseet eivät tässä pelissä ole sieltä parhaasta päästä käytössä, mutta niiden joukossa nämä rapiirit ovat ehkä se oma suosikkivalintani. Suurimman erotuksen tekee se, että nämä näyttävät hienoimmilta kantaa. Kyllähän näillä saa ihan vahinkoakin aikaiseksi jos tarve sitä vaatii.


21. Grissaegrim (Alucard) - Castlevania: Symphony of the Night

Yksi niitä miekkoja jolla saa tehtyä todella paljon vahinkoa, todella nopeasti. Miekka itsessään ei käytössä näy, kuten Yasutsuna, mutta tämä jää kyllä mieleen. Yksi sivallus iskee kolme kertaa ja tämä on helposti yksi pelin nopeimpia aseita, mikä tekee siitä yhden tehokkaimmista. Nimi on myös yllättävän onnistunut ja vaikka pari miekkaa onkin tätä parempia, minkä takia harvemmin tulee käytettyä, niin kyllä tämä on kokeilemisenarvoinen ase.


20. Stormruler (Slayer) Demon's Souls

Hyvin ainutlaatuinen miekka käyttää. Myrskynhallitsija on enenmmänkin näitä miekkoja joka vapauttaa energiaa joka sitten vahingoittaa kohdetta. Vaikka tämä onkin niitä aseita jota käyttää sitten ehkä sen yhden kerran, siinä pomotaistelussa jonka aikana miekan saa, niin se paikka ja tilanne jossa miekan saa käyttöönsä vain korostaa sitä, miten upea kokonaisuus tämän miekan kanssa on luotu.


19. No Name (Aqua/Terra/Ventus/Xehanorth) - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Miekasta on kolme variaatiota, mutta pääasiassa jokainen miekka näyttää hyvin samalta, joten ei ole niin väliä että kenen miekka valitaan. No Name on ei ole se paras ase, ei tehokkain eikä hienoinkaan, mutta kokonaisvaltaisesta yllättävän tyylikäs ja käyttökelpoinen. Ulkoasu osuu todella hyvin ja nimikin on jotenkin todella kiinnostava, mikä korostaa aseen tietty enigmaattisuutta ja alkuperäistä käyttäjäänsä, pelin pääroistoa.


18. Sakai katana (Jin) - Ghost of Tsushima

Hyvin pitkälti aivan peruskatana ilman mitään sen ihmeellisempää. Mutta todellinen samurai ase siitä huolimatta. Se mikä lopulta sitten korostaa tätä asetta edes vähän paremmin, on se, miten paljon sitä voi muokata omanlaisekseen, pääasiassa värimaailmojen kautta, joista jokainen on nimetty erittäin hyvin, luomaan tietynlaista tunnelmaa ja herättämään ajatuksia.


17. Steel Rapier (DeSardet) - Greedfall

Yksi niitä parempia miekkoja mitä pelistä löytyy ja joka mahdollistaa tyylikkyyden sen käytössä. Steel Rapier ei nimellisesti erotu mitenkään joukosta mutta on käyttötehokkuudessaan yksi parhaita kaltaisiaan. Erityisen paljon tällä on väliä siksi, koska osa tämän pelin tyyliä on siinä, että pelaaja jonka on tarkoitus näyttää musketööriltä, käyttää rapiiria. Teräsversio miekoista on tässä tapauksessa se, jolla saa aikaan eniten vahinkoa.


16. Engine Blade (Noct) - Final Fantasy XV

Jotenkin tyylikkäästi muotoiltu miekka, vaikka se aika vähän erottuukaan joukosta samalla tavalla kuin monet muut niin klassisiksi muodostuneet FF miekat. Moottorimiekka on kuitenkin omalla tavallaan todella hyvä ase, etenkin kun ottaa huomioon että tästä Noctin aloitusaseesta sitten lopulta valmistetaan se hänen paras aseensa, tai ainakin se ns. Ultimaattinen ase.


15. Frayed Blade (Ashen) - Dark Souls 3

Heti kättelyssä täytyy korostaa, että todella iso osa tätä asetta on se, mistä se valmistetaan, nimittäin lohikäärme Midirin sielusta. Tämän aseen kanssa tiukan väännön tästä sijasta veti Demon's Scar, joka valmistetaan Demon Princen sielusta, mutta kyllä lohikäärme tällä kertaa vie voiton lepakosta. Miekka itsessään on vähemmän sellainen ase joita itse tässä pelissä käytän, mutta tyylikkyydessään se toimii ja onnistuu helposti olemaan paras ja vieläpä hienoinkin ase omassa kategoriassaan.


14. Black Unicorn (V) - Cyberpunk 2077

Katanat ovat osa kyberpunkia ja vaikka todella iso osa pelin miekoista ei juuri joukosta erotukaan, niin musta yksisarvinen on se miekka joka jää parhaiten mieleen. Se on merkittävästi hienompi kuin iso osa kaikista pelin muista katanoista, se on DLC ase (ennakkovaraajille) ja sen vuoksi vähän tavallista tehokkaampi. Toimii erittäin hyvin osana pelin tyyliä ja on sen lisäksi yksi alkupelin parhaita aseita.


13. Way to the Dawn (Riku) - Kindgom Hearts: Dream Drop Distance

Rikun miekka avainmiekka jossa on samanlainen lepakonsiipityyli kuin Soul Eater miekassa, mutta jossa on myös sellainen "valo pimeydessä" vivahde omanlaisensa tyylin kautta. Ehdottomasti yksi näitä yllättävän hienoiksi tehtyjä aseita jossa on pimeä puoli yhdessä valon kanssa. Soul Eater olisi myös kelpo valinta koska siipityyli toimii, mutta tämä miekka vie voiton sekä tyylinsä että nimensä ansiosta, kun mukana on paljon enemmän syvyyttä.


12. Quelaag's Furysword (Chosen) - Dark Souls

Mielenkiintoinen ase joka tehdään Quelaagin sielusta. Yhden käden miekka joka aiheuttaa tulivahinkoa ja muistuttaa hämähäkin jalkaa. Raivomiekka ei ole se tehokkain, mutta se on ulkoisesti yksi niitä aseita joka jää mieleen todella hyvin, sillä samanlaisia miekkoja ei vain ole ja on todella hienoa, kun aseiden kanssa uskalletaan ottaa välillä riskejä ja kehittää jotakin aivan omanlaistaan.


11. Hallowed Sword (Foundling) - Mortal Shell

Ensimmäinen ase jonka tässä pelissä saa, muodostuu lopulta myös parhaaksi. Pyhitetty miekka on se tasapainoisin, käytössä tasapainoisin ja muutenkin todella toimiva. Mutta se mikä lopullisesti tekee tästä paremman kuin pelin toisesta miekasta, Martyr's Bladesta, johtuu siitä, miten upea on miekan käyttö. Nimenomaan se liikesarjan jonka lopuksi pelihahmo ottaa kiinni miekan terästä ja huitaisee niin että lyö vihollista miekan kahvaosalla. Tälläiset varsin pieneltä vaikuttavat tyyliseikat voivat joskus toimia yllättävän hyvin.


10. Executioner (Jack Rutherford) - Code Vein

Todella tyylikkään näköinen miekka ulospäin kaareutuvalla terällä. Tämä miekka on tästä pienestä outoudestaan huolimatta todella hienon näköinen ja tuo lievä kynsimäisyys ainakin tekee siitä mieleenpainuvamman. Executioner on tämäntyylisisti miekoista se oma valinta sillä Jack käyttää sitä ja näin hienon hahmon ase ansaitsee kyllä erityismaininnan. Puhumattakaan että se hienosti koristeltu ja värimaailmaltakin todella osuva.


9. Rapier (Victor Saltzpyre) - Warhammer: End Times - Vermintide

Tyylikäs, nopea ja tehokas. Omalla tavallaan todella elegantti ase jota pääkallot koristavat todella hiensti ja tuovat sellaisen omalla tavallaan aika makaaberin sävy, mutta todlela osuvan tähän maailmaan ja osuu todella hyvin noitienmetsästäjän yleiseen tyyliin. Aseen kuviointi on myös hyvä korostamaan tyyliä. Ehdottomasti yksi niitä aseita jossa tyylikkyys painaa todella paljon, mutta jonka käyttäminen on myös erittäin mielekästä ja tehokasta.


8. Lightbringer (Cecil) - Final Fantasy IV

Ei se osuvimmin nimetty miekka, mutta pelin voimakkain. Vaikka valontuoja ei olekaan samalla tavalla hienon näköinen kuin Ragnarok tai yhtä vahvoja ajatuksia herättävä kuin Excalibur, niin se on kuitenkin sellainen ase, jossa on monia vivahteita ja tiettyjä ajatuksia. Jos haluaa tehdä yhden vertauksen, niin Luciferin suuntaankin miekan nimeä voi viedä, mikä korostaa sitä, miten paljon mahdollisuuksia tähän aseeseen liittyy. Se on pitkälti se monipuolisuus (ja tosiseikka että kyseessä on Cecil vahvin ase) mikä tekee tästä aseesta niin hyvän.


7. Sleeping Lion (Sora) - Kingdom Hearts II

Kuin uusi versio Lion Heartista ja todella Leon (Squall) tyylinen. Yksi niitä avainmiekkoja joka ei oikeastaan mitenkään juuri erotu todella näyttävillä tavoilla, mutta joka ei myöskään millään tavalla mene yli. Tässä miekassa ei ole mitään ylimääräistä joka saisi sen näyttämään hoopolta, mutta siinä on silti tarpeeksi tietynlaista tyyliä, että se erottuu edes hieamn joukosta.


6. Smolder (Survivor) - Remnant: From the Ashes

Singen hännästä tehty lohikäärmemiekka on ehdottomasti yksi pelin parhaita löymäaseita ja ainoa todellinen haastaja on Ravagerilta saatavat sudenkynnet. Smolder on tehokas, hyvä käyttää ja näyttää todella hienolta hahmolla kannossa. Tämä tuliteräinen miekka on ehdottomasti yksi niitä hienoimpia aseita pelissä ja koska kannettavaa lyömäasetta saa katsella todella paljon, on tämä ehdottomasti se ase, joka näyttää kaikista hienoimmalta kun hahmo kantaa sitä. Siksi onkin hyvä että se on myös yksi parhaita, ellei jopa paras käyttää.


5. Argent Wolf King's Blade (Skull King) - Code Vein

Saatavilla vasta kun peli on jo lopussa, mutta tämä miekka on yhtä aikaa todella upean näköinen ja erittäin voimallinen ase, vaikka ei kuitenkaan täydellinen. Ehdottomasti yksi parhaita miekkoja koko pelissä, mikä ei sekään ole mikään itsestäänselvyys sillä tässä pelissä on paljon erinomaisia aseita. Skull Kingiltä saatava ase on kuitenkin merkittävä niin monella tavalla että pakkohan se on lopulta valita ja käyttää sitä kun siistii loput osat pelistä ja mahdollisesti aloittaa New Game + osuuden.


4. Calin valomiekka (Cal) - Star Wars Jedi: Fallen Order

Kaksiteräinen valomiekka jonka voi jakaa myös kahtia, eli ei aivan tavallinen. Calin lasermiekka on pitkälti yhdistelmä kolme ehkä klassisinta valosapelityyliä, sillä vaikka tuplamiekat ovatkin todella ohimenevä vivahde, niin tapa jolla miekasta on tehty niin omanlaisensa, ilman että siinä on menty ylipitkälle kikkailuun, on erittäin osuvaa. Tietysti miekka voi tuntua yksiteräisenä hieman pitkältä, mutta isona kokonaisuutena tämä on ehdottomasti yksi niitä aseita jonka kanssa kaikki pääasiat on tehty oikein.


3. Void Sword (Dracula) - Castlevania: Lords of Shadow 2

Erittäin hieno ase joka sopii todella hyvin pimeyden ruhtinaalle, vaikka se ei se perinteisimmän näköinen olekaan. Tyhjiömiekka on näitä tapauksia kun ase itsessään ei juuri erotu joukosta samalla tavalla miten monet muut erityisen hienot miekat, mutta se on tehokkuutensa ja sinisen sävynsä ansiosta juuri oikealla tavalla toimiva ase joka tuo sellaisen tietyn tyylin toimintaan ja ulkoasuun.


2. Stygius / Stygian Blade: Aspect of Arthur (Zagreus) - Hades

Monella tavalla aika perusmiekka, mutta ne tehosteet tekevät siitä todella erityisen ja ykköseksi nouseekin miekan muoto, joka tekee siitä Excaliburin. Arthurin muoto on todella erilainen kaikista muista variaatioista ja erityisen hienon siitä teke se, että tämä miekka on todellinen voimanpesä. Stygius on pääasiassa varsin nopea ase, mutta Excalibur on paljon hitaampi, mutta samalla myös paljon vahvempi. Vaikka siitä ei olekaan kaikkeen samaan kuin alkuperäisestä, niin se on silti ehkä paras ase koko pelissä.


1. Crucible (Slayer) - Doom Eternal

Yksi tuhovoimaisimpia ja tyylikkäimpiä aseita räiskintäpelissä. Crucible on niin voimakas että se leikkaa lähemmäs kaikki viholliset yhdellä iskulla. Sen lisäksi että kysessä on yksi tehokkaimpia miekkoja mitä löytyy, niin se on vieläpä todella hienon näköinen. Ehdottomasti yksi näitä tapauksia kun miekka pärjää myös tuliaseille. Eikä vain pärjää, vaan on merkittävästi voimakkaampi kuin yksikään niistä.