Lyömäaseita nyt peleissä vaikka kuinka sillä vaikka miekat ovatkin oma ykkösvalinta lähes poikkeuksetta, niin ajoittain on todella mielekästä valita jotakin aivan muuta.

 

 

 

Nopea sääntökertaus:

- Yksi per peli yhdestä asetyypistä.

  • Eli yhdestä pelistä voi olla vain yksi kirves jne.

- Vain yksi asetyyppi per pelisarjasta jossa on "saman tyyppisiä" aseita

- Ei miekkoja, koska ne ovat oma listansa.

- Ei aseita jotka voi:

a) Luoda kokonaan itse

b) Joita voi runsaasti ja vapaasti muokata

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Balrog (Dante) - Devil May Cry V

- Yksi variaatio Danten hanskoista, mutta tämän mukana tulee enemmän koristetta kuin muiden.

 

Logarius Wheel (Hunter) - Bloodborne

- Joskus aivan naurettavakin ase voi olla varsin onnistunut.

 

Stun batton (Sherry Birkin) - Resident Evil 6

- Sherryn ase jollaista ei muilla olekaan. Sähköistetty pamppu jolla lyöminen on yllättävän hauskaa.

 
24. Sai (Raphael) - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Rafaellon asevalinta ei ehkä ole se kaikkein näyttävin, mutta omassa tyylikkyydessään tämä sopii tälle äijämäisimmälle kilpparille todella hyvin, sillä sen käytössä näkyy hienosti se, että nyrkit ovat isossa osassa taistelussa ja sai on enemmänkin työkalu kun vihollisilla on aseet.


23. Leviathan Axe (Kratos) - God of War

Vaikka Kratos onkin hahmona vähän niin ja näin niin Leviathan kirves on yllättävän hauska ase käyttää. Lyömisessä on tunnetta ja heittäminen on leikki itsessään. Monesti jopa päädytään siihen että heitetään kirves menemään ja jätetään pois ja toisinaan leikitään sillä kun kirveen voi kutsua takaisin. Hauskoja mekaniikkoja ja hienosti toteutettuja.


22. Saw Cleaver (Hunter) - Bloodborne

Klassinen Bloodborne ase, sahalaitainen lihakirves jossa tietenkin pari vaihtelevaa muotoa. Tämä ase on kuitenkin se, joka on toiminut koko pelin nimikkoaseena ja kyllähän sen rujo tyyli ja käytännöllinen ulkoasu omanlaisellaan twistillä toimii erinomaisesti.


21. Rautapalkki - War of the Monsters

Tavallinen ja jokapäiväinen, mutta toimii. Siinä on vain jotakin niin hienoa ja mielekästä kun isot monsterit hakkaavat toisiaan isoilla rautapalkeilla.


20. Black Knigth Greataxe (Black Knight) - Dark Souls

Järeä tappara joka todellakin ajaa asiansa. Itse suosin miekkoja joten vähälle käytölle jää, mutta tyylillisesti tämä on erittäin hieno ase mustilla ritareilla.


19. Crowbar (Moira) - Resident Evil: Revelations 2

Tai Half-Life, kuin moni muu valitsisi. Taas yksi tavallinen työkalu joka kuitenkin käytännöllisyytensä lisäksi soveltuu erinomaisesti myös taisteluun.


18. Sledgehammer (Mason) - Red Faction: Guerilla

Kun pitää hajottaa ympäristö ja vihollisten naama niin moderni versio sotavasarasta on oikea työkalu siihen tarkoitukseen. Leka ei ole aseena se hohdokkain, mutta tässä pelissä se on osattu tehdä todella hienoksi osaksi kokonaisuutta ja kyllähän se virkistää hienosti käytettävyydessään.


17. Optimism (Rook) - Far Cry 5

Lapio hymyilevällä naamalla. Todella arkipäiväinen työkalu, mutta kyllähän se on todella tehokas ase käytettynä oikein ja ehkä siksi sitä on niin hauska käyttää tässäpelissä.


16. Spirit Lance (Kimahri) - Final Fantasy X

Kimahrin paras ase on ominaisuuksiltaan yksi parhaita sillä se mahdollistaa suuren määrän kokemuspisteitä ja vastahyökkäyksen. Lisäksi se näyttää varsin hienolta, ei ole ihan naurettava saavuttaa ja sopii kantajalleen erinomaisesti.


15. Ifrit (Dante) - Devil May Cry

Ensimmäinen Danten hansikkaista, joka valjastaa tulen käyttöön. Lyöntien ja potkujen yhdistely on todella näyttävää eikä tämä tulinen ase ole yhtään huonompi sekään. Lisäksi tämä valjastaa Danten paholaismuodon uuteen muotoon, jolloin hornan liekit ovat täysin irti.


14. Wrench (Ratchet) - Ratchet & Clank 3

Tämä on niitä tapauksia kun pelihahmon työssään käyttämästä työkalusta tulee hänen asevalintansa ja Ratchetin tapauksessa kookas jakoavoin sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Erityisen hyvin se toimii siksi että sillä myös tehdään muutakin kuin lyödään, minkä takia on selvää että jakoavain on varsin monikäyttöinen työkalu.


13. Mirdan Hammer (Chosen) - Demon's Souls

Tämä ase on omalla tavallaan jopa pelin salaisia easy mode aseita. Aseella ylettyy lyömään varsin pitkälle, se ei kuluta paljoa kestävyyttä ja on varsin hyvä ase taistelussa. Vaikka sitä en itse paljoa käytäkään, niin sen hyödyllisyys on kokeilemisarvoista ja monissa paikoissa sen hyödyt todella huomaa.


12. Lunar Staff (Ryu Hayabusa) - Ninja Gaiden Sigma 2

Sauvankäyttö on ninjalla todella upeaa katsottavaa samalla tavalla kuin monen muunkin aseen. Lunar Staff on kuitenkin sellainen ase joka ei ole sieltä hienoimmasta päästä, mutta tapa jolla Ryu osaa sitä käsitellä on todella hienoa katsottavaa eikä ole aiemmin tullut vastaan peliä jossa sauvan käyttäminen olisi näin mielekästä.


11. Pumpkin Hammer (Vran) - Victor Vran

Tavallaan koominen Halloween ase muutamalla koomisella puolella, mutta myös täysin vakavasti otettava ase tukemaan tietynlaista pelityyliä. Pumpkin Hammer on vasaroiden joukosta ehdottomasti yksi niitä hienoimman näköisiä kaikesta koomisuudesta huolimatta ja osittain sen ansiosta.


10. Barbs of Scorn (Fury) - Darksiders 3

Aloitusase ja pitkälti myös se joka pysyy yhtenä parhaista, vaikka liekkiketjut ovatkin kova haastava. Furyn piikkilankatyylitelty ruoska on todella tyylikkään näköinen ase ja käytössä se myös näyttää erittäin hienolta. Se sopii hahmoon erittäin hyvin ja sillä taistelussa on sitä omanlaistaan tyyliä jolla Fury erottuu hieman joukosta.


9. Assassin's Blade (Ezio) - Assassin's Creed II

Salamurhaajan klassinen ase joita on kaikilla salamurhaajilla aina Altairesta Ezioon, Edwardiin ja Fryn kaksosiin. Näyttää tyylikkäältä ja todella käytännöllinen, kun menee hienosti piiloon hihaan. Kun kummassakin hihassa on yksi, niin se vain lisää sitä yleistä tyylikkyyttä merkittävästi.


8. Claws of Hades (Hades) - God of War 3

Hadeksen käyttämät kynnet joilla voi repiä vihollisia kappaleiksi ja jotka sopivat yllättävän hyvin hahmolle, vaikka hahmo onkin Hades mielessä aika huonosti tehty. Mutta kun mietitään pelkästään asetta, niin se on todella hienosti tehty ja nousee oitis yhdeksi omista suosikkiaseistani tässä pelissä.


7. Omniblade (Shepard) - Mass Effect 3

Omni on pelisarjassa varsin paljon käytetty sana ja kun mukaan otetaan tälläinen lähemmäs miekkamainen ase, niin kyllä se omalla tavallaan tuo mukaan aivan uudenlaista tyyliä ja tätä asetta haluaa jopa käyttää varsin usein. Ase näyttää todella hienolta, sitä on mielekästä käyttää ja kokonaisuutena se sopii peliin varsin hyvin.


6. Harvester (War) - Darksiders

Kuoleman viikate jota hänen veljensä Sota käyttää. Viikatetta pystyy käyttämään mielen voimalla mikä tuo oitis lisää mahdollisuuksia. Aseen käyttäminen on todella hienoa ja ase on myös todella hienon näköinen. Monella tavalal Harvester on erinomainen asevalinta peliin ja erinomainen viittaus Kuolemaan. Vaikka ase ei olekaan pelin tehokkaimpia, niin se on helposti yksi pelin tyylikkäimpiä.


5. Cavallier (Dante) - Devil May Cry V

DMC sarjassa isossa osassa on monesti ollut mitä erikoisempien aseiden luominen ja siinä mielessä Cavallier on todella onnistunut. Se on tyylillisesti erittäin upea ase, mielekäs käyttää ja onnistuu yllättämään kekseliäisyydessään. Moottoripyörä joka toimii myös sirkkeleitä muistuttavina aseina. Tämä kahden asian yhdistämine toimii todella hyvin, tehden tästä yhden pelin parhaiten mieleenjäävistä aseista.


4. Nevan (Dante) - Devil May Cry 3

Rokkaavalla tavallaan tämä oli kolmospelin kaikista yllättävin ase ja ehkä koko tähän mennessä koko sarjan erikoisin. Lepakkokitari on tyylillisesti erittäin upea ase, sen käyttämisessä on todella paljon mahdollisuuksia ja se näyttää hienolta, puhumattakaan että miten paljon ovia se tavallaan avasi. Lisäksi se on palkintona yhdestä pelin parhaasta pomotaistelusta.


3. Dragonslayer Swordspear (Nameless King) - Dark Souls 3

Keihään ja miekan parhaiden palojen yhdistäminen. Ase näyttää erittäin hienolta juurikin siksi että siitä ei täysin osaa sanoa että kumpaa se on enemmän, miekka pitkälle kahvalla, vai keihäs suurella terällä. Tästä syystä se ehkä on jäänyt niin hyvin mieleen. Kokonaisuutta parantaa myös se taistelu jossa ase esitellään, vaikka siinä onkin omat toistoa tuovat puolensa. Mutta ehdottomasti yksi pelin hienoimpia aseita.


2. Wolf's Fangs (Death) - Darksiders II

Kuolemalla on viikatteita montaa sorttia eivätkä nämä eroa joukosta mitenkään erityisesti, mutta itse pidän niistä varsin monista syistä. Ne ovat hyviä käyttää, näyttävät hienolta, ovat statseiltaan hyvät ja kaikenlisäksi, nimetty erinomaisesti. Juurikin samalla tavalla mielekkäät kuin eräs toinen viikatekaksikko.


1. Claws (Wolverine) - X-Men Origins: Wolverine

Wolverine kynnet ovat legendaarinen asevalinta sillä niitä on pelissä jos toisessakin, jonkinlaisessa muodossa, mutta nyt mennään suoraan pääjehun omiin kynsiin. Pelkästään tyylillisesti nämä ovat todella hienon näköiset ja taistelussa todella mielekkäät ja näyttävät. Lisä pisteitä tulee ehdottomasti siitä, miten tehokkaat aseet ne ovat, sillä adamantiumpäällysteiset kynnet ovat tuhoutumattomat (teoriassa). Kyllä siinä on aina omanlaisella mielekkys ja näyttävyys kun taistellaan tälläisillä aseilla.