Pomotaisteluiden kanssa on nähty niin monenlaisia variaatioita että mikään ei taida enää yllättää toteuksessa ja erikoisuudessa. Mutta se ei tarkoita etteikö yksittäinen peli pystyisi yllättämään omalla tasollaan.

 

 

 

 

- Vain yksi per peli, sillä joissakin on monta todella hyvää jotka nopeasti vievät monta sijaa. Kuten Kingdom Hearts.

  • DLC:t ovat oma sijansa vaikka kuuluvatkin peliin.

- Joissakin taisteluissa on monta vaihetta, ne lasketaan yhdeksi

- Ei viimeisiä taisteluita

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Silitha - Darksiders

Jättiläishämähäkki hämähäkinverkkolinnoituksessa.

 

Clifford Unger - Death Stranding

Viimeinen yhteenotto Mads Mikkelseniä vastaan.

 

Dragonslayer Armour - Dark Souls 3

Hyvin tyylikäs taistelu tyylikkäässä ympäristössä.

 

Shan Yu - Kingdom Hearts II

Erinomainen taistelu erinomaista Disney roistoa vastaan.

 

Queen's Knight - Code Vein

Todella Soulslike pomovihollinen ja pomotaistelu, oikealla tavalla tehtynä

 
24. Black Bat - Castlevania: Symphony of the Night

Hieno uusi versio pelisarjan ensimmäisestä pomovihollisesta. Musta lepakko ei ole mitenkään erityinen pomovihollinen, mutta sijainti on todella hyvä ja simppeleillä mekaniikoilla taistelu toimii myös todella hyvin. Kyllähän tämä on pääasia kunniaosoitus sarjan alkuajoille ja siksi se toimii niin hyvin. Tyylikäs vihollinen kaikessa yksinkertaisuudessaan sillä lepakot nyt kuuluvat ehdottomasti vampyyrien joukkoon.


23. Deathstroke - Batman: Arkham Origins

Itseääntoistava, mutta ainakin tässä otetaan kunnolla yhteen lähitaistelussa. Tietysti Deathstroke olisi voinut käyttää laajempaakin arsenaalia aseita ja taktiikoita, mutta tyylikkyydessään tämä on kyllä hyvin näyttävä tappelu ja heti kun tekee pienenkin vertauksen Arkham Knightin Deathstroke taisteluun, niin tämä alkaa tuntua merkittävästi paremmalta.


22. Pontiff Sulyvahn - Dark Souls 3

Vaikka hahmosta ei paljoa tietäisikään, niin pirun hieno taistelu siitä on saatu aikaiseksi. Sullivania vastaan käydään taistelu kirkkotyylisessä ympäristössä joka puhtaudessaan vaikuttaa oitis ja jota synkkä tunnelma sävyttää hienosti. Sitten on itse vihollinen joka ei ulkoisesti välttämättä erotu merkittävästi joukosta, mutta joka käyttää kahta loitsukyllästettyä miekkaa yhtä aikaa, mikä on aina jollakin tavalla todella näyttävä metodi. Kokonaisuus on todella näyttävä ja suhteellisen haastava, varsinkin Dark Souls tasolla.


21. Higgs - Death Stranding

Usean eri vaiheen kautta erinomaiseen loppuhuipennukseen etenevä taistelu jossa käydään läpi Higgsin taktiikat aseella, veitsellä ja nyrkeillä. Voisi aivan hyvin olla viimeinen taistelu sillä eeppisyysaste nousee juurikin sen verran korkealle tässä kokonaisuudessa. Higgs taistelu myös eroaa kaikista muista todella merkittävästi sillä vaikka Clifford Unger olisikin todella kova kandidaatti jo pelkästään tunnelmallisuuden ja mahdollisesti tyylikkyyden vuoksi, niin tämä taistelu voittaa juurikin rytmityksen eeppisyyden ansiosta.


20. Tarsus, The First Martyr - Mortal Shell

Kokonaisuutena parhaiten tehty pomotaistelu varsin hyvässä joukossa. Tarsus on jääsävytteinen suurta miekkaa kantava, erittäin tyylikkään näköinen hahmo. Se mikä todella nostaa tämän taistelun muiden yläpuolelle on juurikin se tunnelma. Taistelu käydään jäisellä areenalla, mutta liukkaus ei ole hasardina. Tarsusin rytmitys on erinomainen eikä muutu missään kohtaa ärsyttäväksi. Tämä on monella tavalla suhteellisen tyypillinen Soulstyylinen pomovihollinen ulkoasusta alkaen. Tämän pelin tasolla, tämä olisi hyvin voinut olla vaikka viimeinenkin, sillä ainakin se on paras jokaisella tavalla.


19. Mantis Lords - Hollow Knight

Alkaa simppelisti, päättyy haastavasti, mutta ei missään kohtaa tunnu erityisen epäreilulta. Ensin taistellaan yhtä vihollista vastaan ja opitaan ne muutamat liikkeet joita vihollinen tekee. Sitten panoksia korotetaan kun seuraavaksi taistellaan kahta vastaan, jotka tekevät liikkeitä yhtä aikaa ja sekalaisesti. Tämä on yllättävän hyvin onnistunut taistelukokonaisuus joka omalla haastavallaan tavalla todella hauska.


18. Singe - Remnant: From the Ashes

Lohikäärmetaistelut vain toimivat, etenkin kun tässä on aika hillityllä tavalla osattu käyttää tätä pelin yhtä päämekaniikkaa, laumapomovihollisia. Singe käyttäytyy kuin arvata saattaa. Syöksee tulta, tulipalloja ja huitoo lähietäisyydellä. Onhan hahmolla myös eräs voimakas purkauskin, joka on myös paras hetki tehdä vahinkoa. Tuhkapiha on todella tyylikäs maailmanlopputunnelmainen runneltu kaupunki ja erinomainen taistelukenttä öljyläikkineen. Singe on erittäin hienon oloinen pomovihollinen ja erittäin hyvin jaksotettu ja hillitty taistelu. Laumavihollisia on, mutta säännöstellysti.


17. Essej - Control

Pelin suurimpia haasteita, tyylikkäimmillä tavoilla. Essej on aivan kuin Jesse, eli kaikki mitä pelaaja osaa, myös tämä peiliversio osaa. Essej osaa myös yhdistellä eri taktiikoita erinomaisesti mikä tekee tästä vihollisesta yhden vaikeimmista pomovihollisista missään Remedyn pelissä. Essejn taktiikat ovat kyllä rytmitettyjä ja muuttuvat kokoajan vaikeammiksi, pakottaen pelaajan olemaan kokoajan varpaillaan tekemään jatkuvasti parhaansa, sillä virheet käyvät todella äkkiä todella kalliiksi.


16. Ellie - The Last of Us: Part II

Pelin vaikein pomotaistelu ja ansaitusti. Osittain hyvä, koska itse halusin että Abby olisi hävinnyt tämän taistelun pysyvästi. Mutta koska Ellietä vastaan on pakko taistella jotta pääsee tarinan loppuun, niin olkoon sitten niin. Tässä taistelussa korostuu todella vahvasti se, että nyrkkitappelujen ulkopuolella Ellie on merkittävästi Abbya parempi selviytyjä ja taistelija. Ellie on pakko yllättää koska muuten hän ampuu oitis pääosuman. Ansoja on paljon mikä pitää tilanteen todella tiivistunnelmaisena.


15. Hound of Hades: Legendary Cerberus - Immortals: Fenyx Rising

Normaalin vihollisen eliittimuoto ja juuri oikealla tavalla hienoksi tehty sellainen. Taistelupaikka on todella hieno ja tämä kerberos on mustatyylisesti todella hienon näköinen, juurikin oikealla tavalla cooliksi saanut pomovihollinen. Saisi olla vähän vaikeampikin ja mahdollisesti isompikin sillä pääasiassa tuntuu että Hadesin koira on kerberos siinä missä monet muutkin. Mutta kyllä tämä on ehdottomasti koko pelin onnistuneimpia, tyylikkäimpiä ja hienoimpia pomotaisteluita jolle pärjää oikeastaan vain viimeinen pomovihollinen.


14. Nithral - Witcher 3: Wild Hunt

Koiramestari jolla yllättävän hieno asu ja iso kirves. Monella tavalla Nithral tuntuu sellaiselta eliittiversiolta normaaleista Wild Hunt sotilaista, mutta onnistuu taistelu olemaan parempi kuin vaikkapa Imlerith, joka tosin sijainnilla ja tarinallisuudella on parempi. Nithral taistelee pääasiassa kuten monet muutkin kaltaisensa, mutta kutsuu taisteluun koiria jotka tuovat oitis lisähaastetta taisteluun. Pimeässä luolastossa käytävä taistelu on tunnelmallinen, mutta vähän enemmän valoa olisi ollut parempi. Joka tapauksessa Nithral on ehdottomasti onnistunut pomotaistelu, Wild Huntin ensimmäinen.


13. Riddler - Batman Arkham Knight

Lepakkomies ja Kissanainen vastaan Arvuuttaja. Tämä pomotaistelu erottuu joukosta pääasiassa siksi, että tässä on kyseessä pelissä uutena juttuna tullut tiiimtaistelu jossa kahta hahmoa vaihtelemalla otetaan taistelukenttä hallintaan. Batmanilla ja Catwomanilla on molemmilla värit joita vain he voivat vahingoittaa ja hektinen toiminta on omiaan korottamaan panoksia todella merkittävällä tavalla. Vaikka Riddler ei koneessaan olekaan erityisen hieno, niin kyllä kahdella hahmolla käytävä taistelu on todella onnistunut näyttävyydessään ja mielekkyydessään, sekä haasteessaan.


12. Elizebeth - Ninja Gaiden Sigma 2

Juuri oikealla tavalla erilainen taistelu kuin useat aiemmat, mutta myös muutamilla samanlaisilla asioilla. Elizebeth on arkkidemoni sieltä nopeimmasta päästä ja seksikkäimmästä päästä, mikä tuodaan kyllä esille tässä kokonaisuudessa. Taistelupaikka ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta sopii hahmolle todella hyvin. Kaikkein eniten tässä toimivat ne mekaniikat ja tietysti se, että Elizebeth on ollut kuvioissa jo jonkin aikaa mukana, ennenkuin taistelu tulee vastaan.


11. Maiden Astraea & Garl Vinland - Demon's Souls

Varsin erilainen pomotaistelu kuin monet muut pääviholliset alueilla. Maiden Astraea ei tee mitään ja jos Vinland kuolee, Astraea tekee itsemurhan. Jos Astraea kuolee (yhteen osumaan), Vinland luovuttaa. Vinland on raskaasti panssaroitu raskasta asetta kantava ritari joka suojelee neitoa, mutta vaihtoehtoja taistelussa on muutama, joilla voi ohittaa Vinlandin. Vaikka sitten saastan läpi jos ei muuta keksi. Erittäin hyvä kokonaisuus, sillä tässä ei ole mitään kiirettä. Vinland ei lähesty pelaajaa, pelaajan on oltava se hyökkääjä.


10. Gehrman, First Hunter - Bloodborne

Mahdollinen viimeinen pomovihollinen, mutta ei kuitenkaan, joten mahtuu hyvin normaalien pomotaisteluiden joukkoon. Gehrman on monella tavalla kuin monet muutkin ihmismäisen pomoviholliset Bloodbornessa joten siinä mielessä ei ole mitään uutta. Tietysti hahmolla on sellainen omanlainen tyylinsä ja toteuksensa joka tekee hänestä erityisen. Erittäin suuret pisteet kuitenkin siitä, miten upea on se alue jolla taistellaan ja miten tunnelmallinen musiikki taistelussa on.


9. Black Mask - Batman: Arkham Knight - Red Hood DLC

Tyypillinen laumataistelu kuten arvata saattaa, mutta ainakin Black Mask on sellainen vihollinen jolla on elinvoimapalkki. Batman pomovihollisten tasolla tässä nyt ei ole mitään erityisen ihmeellistä, mutta kyllä se on plussaa että pomovihollinen eroaa normaaleista vihollisista ja tämä taistelumekaniikka on sitä tasoa, että laumataisteluista ei ole mitään ongelmaa. Kun mukaan heitetään vielä Punahupun tyyli ja uudenlainen mahdollisuus saagan suhteen, niin tämän pomotaistelun merkittävyys nousee oitis.


8. Tiamant - Darksiders

Se parhaiten mieleen jäänyt näistä hirviökuningattarista. Lepakkokuningatar ei ole erityisen vaikea, mutta ei myöskään erityisen helppo. Kaikenkaikkiaan todella hyvin tasapainoitettu taistelu jossa toimii niin ympäristö, rytmitys kuin pomovihollinen itsekin. Tiamant on juurikin sellainen erityisen hyvä alkupelin pomovihollinen joka on sitten se standarti johon muiden pitää yltää. Yleisasetelma on todella upea tässä taistelussa ei pelkästään tämän pelin, vaan pelisarjan tasolla.


7. Archon Lucien - Darksiders II

Enkelitaistelu parhaasta päästä, sillä tässä taistelussa on samanlaista tyyliä kuin vaikkapa yhteenotossa Samaelia vastaan. Tämä on juurikin sen tyylinen taistelu jossa otetaan kaikki mahdollinen irti siitä että nyt taistellaan voimakasta enkeliä vastaan. Lucien on haastava, mutta ei epäreilu pomovihollinen, ympäristö on todella hienosti ja kokonaisuudessa on sellainen todella vahva fiilis jossa pelisarjan tietty tyylisuunta näkyy vahvasti. Tämä voisi hyvinkin olla viimeinen pomovihollinen, se on vain niin hyvä taistelu.


6. Scar - Kingdom Hearts II

Elokuvasta poikkea taistelu, jossa Scar on huomattavasti voimakkaampi. Leijonakunigas nyt on todellinen Disney klassikko ja taistelu Simban ja Scarin välillä myös. Kun sitten päädytään tilanteesene jossa käydään läpi tämä tilanne, niin Kingdom Hearts fiilis iskee välittömästi, kun Scar kiipeää takaisin ylös jotta oikea taistelu voi alkaa. Erityisen pisteet tämä taistelu vetää siitä, että tämä lopputulos on vain niin paljon parempi, mitä elokuvan lopputulos. Taistelu on todella tyylikäs ja Scarista on saatu erittäin hieno, kun hänelle on annettu vähän lisää voimaa.


5. Black Dragon - Ninja Gaiden Sigma 2

Kaikkien todella omalaatuisten paholaisten joukossa on hankala erottua joukosta mutta tämä taistelu on kuitenkin juuri sellainen joka erottuu. Voi vaikuttaa aluksi vain tavalliselta lohikäärmepomovihollinen lisäykseltä peliin, mutta se toimii juurikin sillä tavalla millä pitääkin. Helpohko taistelu moniin muihin verrattuina mutta ei läpihuutojuttu, puhumattakaan että tyylillisesti tämä on todella hyvä lisäys peliin.


4. Sir Nicholas - Plague Tale: Innocence

Pelin ylivoimaisesti vaikein ja näyttävin pomotaistelu jossa on oikeanlaista tyyliä ja asennetta. Yksi iso juttu on siinä, että pelihahmo, Amecia, ei kestä osumia nimeksikään. Nicholas tappaa hänet yhdellä osumalla, joten pakenemista on luvassa. Normaalisti tämä olisi täyttä kuraa, mutta tapa jolla tämä taistelu on tehty, toimii todella hyvin. Erityisesti se tapa jolla taistelu kehittyy, ottaa hahmosta kaiken irti sillä ensin Nicholas nostaa panoksia tulimiekalla ja vielä sen jälkeen sytyttämällä itsensä tuleen, mikä nostaa oitis hahmon todellista badass tasoa merkittävästi.


3. Skull King - Code Vein

Helposti koko pelin hienoin pomovihollinen ja myös vaikein. Tässä taistelussa on silti jotakin samaa mielekkyyttä kuin Knight Artoriasin, Lady Marian tai Darkeater Midirin taisteluissa. Taistelu on kaikkea muuta kuin helppo, mutta se on kannustavalla ja mielekkäällä tavalla haastava. Vihollinen on todella upea ilmestys ja helposti yksi sellainen tapaus jota vastaan taistelee mielellään, vaikka saakin useamman kerran turpaansa ennenkuin kunnolla alkaa edes pärjäämään taistelussa. Areena on myös todella upea.


2. Cloud & Leon - Kingdom Hearts

Pelin tyylikkäimpiä taisteluja jo pelkästään siksi että tässä otetaan todellakin kaikki irti siitä Final Fantasy puolesta joka pelissä on Disney puolen tukena. Cloud ja Leon ovat yksistään omanlaisiaan haasteita, mutta yhdessä he ovat todella vahvasti toisiaan tasapainottavia ja tukevai sotureita. Niin ja kun vastassa on FFVII:n ja VIII:n päähenkilöt niin kyllä siinä kokonaisuudessa on oitis enemmän asennetta kuin monissa muissa. Vaikka pelissä onkin runsaasti erinomaisesti tehtyjä pomotaisteluita, niin tämä on yksi parhaiten mieleen jääneitä.


1. Witchking of Angmar - Lord of the Rings: Third Age

Vapauksia ottava yhteenotto, mutta todella hyvin tehty, varsinkin isona kokonaisuutena. Vuoropohjainen taistelu on tietysti yksi iso tekijä tässä kaikessa, mutta kyllä tälläinen Final Fantasy tyylinen taistelu Noitakuningasta vastaan on enemmän kuin mielekkäästi tehty. Tämä taistelu on ehdottomasti koko pelin haastavin yhteenotto, mutta se on tehty todella hyvin. Taistelu ei tunnu missään kohtaa epäreilulta, vaan se vain vaatii pelaajalta taktiikkaa. Tapa jolla elokuvan osuus on muutettu pelimuotoon on tässä tapauksessa enemmän kuin onnistunut, se on mestarillisesti tehty.