Monesti on todella kyseenalaista että kuka on se varsinainen pääroisto. Monet pelit tuppaavat vielä aivan lopussa paljastamaan sen todellisen roistohahmon tai viimeisen vihollisen joka onkin kaiken takana. 

 

 

 

Sääntökertaus:

- Vain yksi per peli, jos useampi pääroisto niin vain yksi voidaan valita

- Vain selviä pääroistoja kyseisessä pelissä

- Jos heistä tulee muissa peleissä liittolaisia niin se ei haittaa kun kyseessä on tietty tarina

- Pääroisto ei aina ole viimeinen vihollinen jonka nujerrat

- Pääroisto ei välttämättä edes esiinny pelissä

 

Lisähuomiona: Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla.

 

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Agandaur - Lord of the Rings: War in the North

- Tavallisen oloinen fantasiaroistohahmo mutta hyvä lisä isoon tarinana.

 

Crawford Starrick - Assassin's Creed: Syndicate

- Hyvin tehty roistohahmo AC standarteilla.

 

Doviculus - Brütal Legend

- Todella hyvä hevimetalrock tyylinen roistohahmo.

 

Jürgen Wulf - BloodRayne

- Perustyylinen natsipahis, mutta toimii.

 

Jonathan Irons - Call of Duty: Advanced Warfare

- Kevin Spaceyn roistomainen mahtimies.

 

Genesis Rhapsodus - Crisis Core: Final Fantasy VII

- Aika tavallisen oloinen animepahis, mutta sisällöllisesti astetta parempi.

 




24. Cyrille Le Paradox - Sly Cooper: Thieves in Time

Ranskalainen skunkki ja pesukarhun klaanin kilpailija. Siinä missä Clockwerk on ylivoimaisemmanpuoleinen uhka, on Le Paradox enemmänkin Slyn vertainen haastaja ja tapa jolla hän toimii tuo tämän todella hyvin esiin. Hahmon ulkoasu myös toimii oikein hyvin.


23. Sorceress - Spyro 3: Year of the Dragon

Alkuperäisessä paljon hienomman näköinen noita-akka dinosaurus. Reignited versio sai hetkellisesti jopa miettimään häntä huonoimpien pääroistojen joukossa, mutta alkuperäisessä hän näyttää paljon paremmalta ja sisältö on kyllä hyvää. Todella kliseisen paha suunnitelma. Ääninäyttely on todella hyvää settiä ja dinosaurus lohikäärmeiden vannoutuneena vihollisena on todella hyvä lisä.


22. Soul of Cinder - Dark Souls III

Tulen ruumiillistuma ja kaikkien aiempien tulikiviherrojen sielurykelmä. Tulikiven sielu on pääasiassa todella tavallisen oloinen hahmo, kärsinyt haarniska joka kuitenkin pitää sisällään todellista voimaa ja tapa jolla taistelu etenee kuvastaa tätä kokonaisuutta todella hyvin.


21. Gunzar - Joe Dever's Lone Wolf

Todella hienon näköinen, mutta sisällöllisesti aika tavallinen. Gunzar on sitä pääroistotyyppiä johon todella monet sopivat. Hienon näköinen haarniskoitu roisto joka komentaa valtavaa armeijaa, pitää päämajaansa vakuuttavassa rakennelmassa ja tarjoaa melkoista haastetta taistelullisesti. Joskus muuta ei tarvitaan jotta pääroisto toimii.


20. Metalhead Leader - Jak II: Renegade

Järeämpi versio tavallisista metallipäistä ja aika vaarallinen sellainen. Tässä hahmossa on tuotu hienosti esiin se ötökkämäinen ulkoasu ja kyllähän hahmo sen vuoksi toimii aika hyvin. Sitten kun kokonaisuutta sekoitetaan tällä naamioleikillä, niin Metallipäiden johtaja saa aika paljon enemmän sisältöä, unohtamatta sitä miten kaikki pelissä alkaa.


19. Judge Death - Judge Dredd: Dredd vs Death

Tuomari Kuolema, rikoksena kansanmurha. Isoin juttu miksi Death toimii, tulee siitä mikä hänen rikoksensa on, sillä siitä ei juuri pahemmaksi pääsekään. Ulkoisesti hahmo sopii myös todella hyvin siihe palettiin. Mukana on sitä tuomarityyliä, mutta myös hieman sellaista viikatemismäistä otetta.


18. Tohtori Otto Octavius - Marvel's Spider-Man

Tarinallisesti tämä hahmo osataan tehdä todella hyvin. Octavius on Peterille mentoromainen hahmo joka olosuhteiden pakosta päätyy lopulta siihen pisteeseen, että nousee pelin pääroistoksi. Tohtori Mustekala nyt on yksi tunnetuimpia hämiksen vihollisia ja tässä pelissä hänet on osattu tehdä erittäin hyvin, tavallaan sympaattiseksi, mutta myös erittäin roistomaiseksi samaan aikaan.


17. Alduin - Elder Scrolls V: Skyrim

Traakimainen maailmansyöjä. Vaikka tämä hahmo onkin väärällä tavalla tehty lohikäärme, niin kyllä se kokonaisuus tekee hahmosta aika vaikuttavan. Lisäksi kun ei arvioida peliä vaan hahmoa niin kyllä Alduin toimii aika hyvin. Hänestä osataan tehdä juurikin sellainen varsin vaikuttavan oloinen uhka.


16. Bowser - Super Mario Bros.

Koopakuningas ja klassinen pääroisto. Vaikka tässä ensimmäisessä ilmestymismuodossa hahmossa ei olekaan juuri mitään erikoista, niin se on ensimmäisiä videopelipääroistoja joita olen koskaan nähnyt ja kyllähän se hienolta näytti, joten ansaitsee paikkansa tässä yhteydessä.


15. Father - Blood of the Werewolf

Viime hetken paljastus ja yllättävän hyvä sellainen. Draculan ja Frankensteinin joukossa tämä Talbot tyylinen hahmo on enemmän kuin oikea ratkaisu ja kun peli on ikään kuin tehnyt Frankensteinistä pääroistoa Draculan ohi, niin kyllä tämä viime hetken paljastus tuntuu vain niin paljon paremmalta. Kokonaisuus korottaa panoksia merkittävästi ja vaikka hahmon ulkoinen olemus on vähän niin ja näin, niin se toimii silti todella hyvin ja on tavallaan hieno viittaus siihen klassiseen triioon, muuttaen tämän pelin kokonaiskuvaa.


14. Abaddon - Primal

Pahuuden alkuvoima. Abaddon on pitkälti vain ääni joka ajoittain näyttää muotoja ympäristön kautta. Syy miksi tämä hahmo toimii niin hyvin on siinä että Primalin tarinallisessa ja tyylillisessä kokonaisuudessa kaikki on kiinni symmetriasta ja tasapainosta. Kaaoksen olomuotona Abaddon on todella hienosti tehty ja pysyy samalla aikaa salaperäisenä hahmona.


13. Al Mualim - Assassin's Creed

Salamurhaajien johtaja ja yllättäen pelin pääroisto. Tämän hahmon tapauksessa kaikki toimii niin hyvin, koska Al Mualim on kuin versio siitä, miksi päähenkilö Altair saattaisi kehittyä. Pitkän linjan salamurhaaja ja monien Altairin kaltaisen opettaja ja mestari. Siksi onkin astetta kovempi paikka että Temppeliherrojen vihollisten johtaja onkin Temppeliherrojen puolella. Tämä on monella tavalla juurikin hieno lähtökohta tuleville Assassin's Creed pääroistoille ja yllätyksille.


12. Griffith - Berserk and the Band of the Hawk

Aloittaa puhtaana, ylvään soturin ihanteena päätyen lopulta demonimaiseksi ja korruptoituneeksi. Jos Berserk ei ole entuudestaan tuttu, niin tämä kertoo kyllä ne pääasiat siitä millainen Griffth on ja millaiseksi hän lopulta kehittyy. Todella hyvä versio siitä miltä langennut sankari voi näyttää ja miten se voikaan vaikuttaa niihin jotka olivat hänen puolellaan ennen kuin kaikki muuttui ja Griffithin tapauksessa se muuttui aika rumalla tavalla.


11. Clayton - Tarzan

Samalla tavalla kuin Disney elokuvassa, myös tässä pelissä hahmo on erittäin onnistunut. Juuri oikealla tavalla sellainen onnistunut roistohahmo. Heti on selvää että tällä hahmolla on pahat mielessä ja kaikki rakentuu siksi todella hyvin. Loppuhuipennus se vasta loistavasti tehty onkin, elokuvan hengessä.


10. Hopper - Bug's Life

Hepokatti suoraan Ötökän elämää elokuvasta, mutta pelimuodossa. Iso juttu on tietysti siinä että elokuva on tehnyt sen perustyön ja peli on versio siitä. Se mikä tästä kuitenkin tekee niin hyvän, on siinä että tässä pelissä on elokuvapätkiä korostamassa kokonaisuutta ja kyllä Hopper on saatu näyttämään todella hyvältä.


9. Darth Malak - Star Wars: Knights of the Old Republic

Bane tyylinen sith lordi, ennenkuin Bane oli cool. Malak on parilla tavalla aika tavallisenoloinen pääroisto mutta tarinallisesti kaikki ottaa aivan uudenlaisen käänteen kun selviää kuka Revan on. Malak on juurikin sellainen aika tavallisenoloinen Star Wars pahis ja vaikka ulkoasussa on muutama typerä ratkaisu, niin siinä on myös muutama todella hyvä ratkaisu jotka toimivat ja tarinallinen vahvuus viimeistelee kokonaisuuden.


8. Scar - Lion King

Leijonakuningas elokuvan hengessä. Vaikka pelissä Scar onkin mukana todella vähän, niin kuitenkin juuri ratkaisevilla tavoilla. Elokuva tietysti tekee tässäkin tapauksessa sen isoimman työn, mutta ne muutamat pätkät Scarista kyllä täydentävät hahmoa hienosti ratkaisevien tarinaelementtien kautta ja kaikki huipentuu todella upeaan lopputaisteluun.


7. Hades - Hercules

Yksi parhaita Disney roistoja ja yksi sankaria parempia roistoja myös. Parin aiemman tavoin elokuva on tehnyt sen ison työn, mutta tässäkin tapauksessa elokuvapätkät korostavat sitä, miten hyvin tehty hahmo Hades tässä tarinassa onkaan ja vaikka pelilliset puolet eivät sitä parhailla tavoilla esiin tuokaan, niin hahmo toimii silti erittäin hyvin myös pelimuodossa. Vaikka Kingdom Hearts tekeekin sen paremmin.


6. Stripe - Gremlins 2: New Batch

Raita on kääntynyt pelimuotoon erittäin onnistuneesti. Yksi NES aikakauden onnistuneimpiä pääroistoja joka paikoin tuntuu jopa hurjemmalta kuin elokuvan koominen versio. Yhteenottoja on muutama aina ensimmäisestä muutoksesta asetta käyttävään versioon ja kaikki huipentuu uskomattoman hyvin tehtyyn hämähäkkimuotoon. Tämä on todella hyvä versio siitä millainen tämä riiviö on ollut.


5. Creator - Final Fantasy IV: After Years

Tämä on esimerkki tapaus siitä kun hyvät ideat menevät lähes hukkaan. Creator kuullostaa paperilla todella hyvältä pääroistolta, mutta sitten kun hahmoa yritetään toteuttaa niin se ei vain toimi täydellä potentiaalillaan. Ongelmana on se, että vaikka hahmossa on hyvää sisältöä niin sitä ei vain ole onnistuttu toteuttamaan koska olomuodot eivät vain toimi. Mutta sisältö ja ideat  kuitenkin paikkaavat pikku puutteet ja hahmossa korostuu hienosti se että hahmo on yhtä aikaa vähän kaikkea ja sitä kautta vaikea sanoa että mitä hän oikeasti edes on.


4. Destroyer - Darksiders

Tuhooja on useammalla tavalla todella onnistunut roistohahmo. Ulkoisesti hän on todella hienon näköinen lohikäärmemuodossaan ja tarinallisesti enkelimuoto Abaddon on omiaan luomaan konflikteja. Ensimmäisen pelin aikaan paljon on mysteeriä, mutta sarjan edetessä tätäkin hahmoa on rakennettu lisää, mutta kyllä se toimi jo ensimmäisen pelin kohdalla. Tuhooja on tehty hienoksi juuri niillä oikeilla tavoilla.


3. Hiss - Control

Tämä on niitä tapauksia kun kokonaisuus on hyvin kyseenalainen. Hiss on tulkinnanavarainen tapaus sillä kokonaisuudessa tuntuu että hiss on jonkin yliluonnollisen asian kutsunanimi ja pelin ainoa vihollinen joka vaikuttaa kaikkeen ympärillään, muokaten kaikkea oman mielensä mukaan. Tämä tekee tästä hahmosta/asiasta/voimasta todella monimutkaisen ja tulkinnanvaraisen ja ehkäpä juuri siksi se toimii niin hyvin.


2. Dutch Van Der Linde - Red Dead Redemption 2

Dutch sai ylennyksen sivuroistosta pääroistoksi jatko-osassa. Siitä voi tietysti keskustella mutta kun tarinaa todella tarkastelee, varsinkin loppua, niin Dutch on kaikkea muuta kuin ylväs johtaja, vaan enemmänkin itsekäs ja manipuloiva mies joka vaikutta reilulta ulospäin ja tekee myös hyviä asioita. Mutta kun hätä on kovin niin kaikki muuttuu ja kaikista tulee uhrattavia.


1. Inferno - Soul Calibur VI

Todellinen pahuuden ruumiillistuma koko Soul Calibur sarjassa mutta joka vasta tämän kuutosen jälkeen on todella noussut kunnolla esille. Inferno on kuin Soul Edgen ruumiillistuma ja hahmo kuvastaa sitä todella hyvin. Tässä hahmossa on paljon juurikin niitä samoja piirteitä kuin monissa tälläisissä vihollishahmoissa jotka kuvastavat pääasiassa sitä pahuutta. Monin tavoin Inferno sekoituu monien kaltaistensa joukkoon ja pääsee vasta nyt jalustalle, kun on vasta nyt todella tullut erityisen hyvin esille.