Tetris%20Ultimate.jpg?1523145334

Klassiko joka kestää vieläkin aikaa

 

Tetris on varmasti yksi niitä pelejä jonka kaikki pelaajat suurella todennäköisyydellä tuntevat. Tämä peli on nähnyt monet hillittömät kurvit ja saanut monenlaiset uudet värit. Peruspelattavuus on kuitenkin se mikä se alusta asti on ollut ja se toimii.

 

 

 

Tetris on sellainen peli josta ei varmaan enää pysty sanomaan mitään mitä ei olisi jo sanotttu jossakin vaiheessa, ehkä useampaankin kertaan. Kyseessä on yksi tunnetuimpia pelejä joka on kestänyt aikaa erittäin hyvin. Peruspelattavuus ei ole oikeastaan muuttunut mihinkään mutta siihen on tullut aina silloin tällöin enemmän tai vähemmän toimivia muutoksia. Ennenkaikkea tämä on ajantappo peli sillä mitenkään erityisen ihmeellistä tästä pelistä ei oikeastaan löydy.


Pelimuotoja on muutama mutta pelattavuus ei muutu mihinkään. Maratonissa pyritään selviämään tasolle 15 asti kun taas 3 minuutin pelissä pelataan vain 3 minuuttia ja pyritään saamaan mahdollisimman paljon pisteitä, myös taistelu toista pelaajaa tai bottia vastaan onnistuu. Vaihtoehtoja on muutama tuomaan lievää vaihtelua. Tämä on kuitenkin sellainen peli jossa vaihtelua ei juuri ole. Mutta siitäkin huolimatta Tetris on niitä pelejä jotka osaavat koukuttaa oikealla tavalla. Vaikka peli ei paljoa tarjoakaan niin se mitä se tarjoaa on loppuviimeksi oikealla tavalla tehty yksinkertainen kokonaisuus.


Ideana (jos joku ei vielä tiedä) on tehdä erilaisista palikoista kokonainen rivi. Kun tämä on tehty, rivi katoaa. Mikäli palikkatorni saavuttaa alueen katon, peli päättyy. Pelissä saa pisteitä erilaisista asioista, kuten siitä kuinka monta riviä saa kerralla poistettua. Neljä riviä kerralla = Tetris.

Palikat tulevat satunnaisessa järjestyksessä ja pelaaja voi pitää yhtä palikkaa reservissä. Tämä palikon vaihtaa sen hetkisen palikan kanssa, mutta vaihtoa ei voi enää perua. Tämä tuo peliin pienen jokerin, sillä hyvin usein tietynlaisia palikoita oikeasti tarvitsee kun taas tietynlaisia ei niinkään. Satunnaisuudesta huolimatta tuntuu että tietyillä palikoilla on suurempi mahdollisuus ilmestyä.

Se varsinainen haaste peliin tulee siitä että peli kiihtyy kokoajan. Ensimmäiset 5 tasoa ovat helppoja mutta seuraavat 5 ovat jo selvästi vaikeampia. Virheitä tulee helposti tehtyä kun palikoiden alastuloa voi nopeuttaa tai ne voi pudottaa suoraan alas.


Sanotaan että omakohtaisesti koen että Tetris on sellainen peli jota jokaisen tulisi edes kokeilla. Se ei ole millään tavalla parhaita pelejä joita on koskaan tehty, mutta se on klassikkopeli hyvästä syystä. Se ei tarjoa paljoa vaihtelua mutta onnistuu tarjoamaan juurikin sopivaa viihdettä kun ei juuri sillä hetkellä keksi parempaakaan tekemistä.

Tämä on niitä pelejä jotka ovat todellakin niitä joista on pääasiassa vain yhteen asiaan. Tässä tapauksessa se sentään toimii, vaikkakaan ei pitkissä pelisessioissa.

 

+ Yksinkertainen ja toimiva idea

+ Helppo ja nopeaa ajanvietettä

 

- Vaihtelun puute

- Tietty epätasaisuus

 

Arvosana: 7,0

 

Loistava