Sitä on viime aikoina huomannut miten paljon pelien nimet voivatkaan auttaa peliä itseään sillä vaikka peli ei olisi oikeastaan mistään kotoisin, niin hyvä nimi voi olla jo tarpeeksi kiinnostava, jotta peliä itseäänkin voisi kokeilla. Hyvät nimet ovat usein vielä sellaisia jotka eivät välttämättä kerro pelistä sitten taas yhtään mitään.

 

 

 

Ihan sama idea kuin aiemminkin, mitäpä muuta siitä kertoisi.

Ehkä yksi asia mitä voisi hieman nostaa esiin on se, että vain yksi titteli per pelisarja, jos nimessä on sama juuri. Esimerkiksi, koska Castlevania on jo nostettu esiin, niin saman pelisarja pelejä ei lasketa koska niillä on Castlevania nimessä, kuten Castlevania: Symphony of the Night. Vaikka se hieno nimi onkin, niin se myös Castlevania. Samaten myös Batman ja Star Wars pelit joissa nimi oitis suuntaa ajatukset Viittaritariin tai Tähtien Sotaan.

Todella yleiset/tavalliset/tms sanat eivät sulje mitään pois. Dragon sana on monissa pelin nimissä ja monesti ne eivät ole sidoksissa toisiinsa.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Horizon Zero Dawn

- Horisontti Nolla Aamunkoi. Todella randomilta kuullosta nimi, mutta kuullostaa kyllä todella hyvältä.

 

F.E.A.R

- Pelko sana, mutta lyhenne muodossa. Houkuttaa ottaa selvää.

 

Damnation

- Kadotus. Siinä on oikeanlaista sointua.

 


War of the Monsters

- Hirviöiden Sota. Kuullostaa hyvältä ja houkuttaa katsomaan millaisia hirviöitä löytyy.

 
24. X-Blades

X-Terät tai jotakin vastaavaa. Juuri oikealla tavalla valittu ja kiinnostava nimike, myös ilman kontekstia. Vaikka tästä pelistä ei tiedä yhtään mitään nimi kuullostaa kyllä niin hyvältä että se houkuttaa ottamaan selvää edes hieman, koska se voi kertoa melkein mistä hyvänsä.


23. Amnesia: Dark Descent

Muistinmenetys: Pimeä Laskeutuminen. Herättää oitis kiinnostusta tietyllä salaperäisyydellään, puhumattakaan että kuullostaa todella hyvältä. 


22. Vikings: Wolves of Midgard

Viikingit: Midgardin Sudet. Tässä osataan todella hienosti yhdistää jumalkulttuuri ja tosielämän hurjat soturit. Todella hyvin valikoitu nimike.


21. Helldivers

Helvettisykeltajat noin kirjaimellisessa mielessä. Hell pelkästään tuo mukanaan sellaisen hurjan asenteen ja divers on näppärä lisäys. Todella hyvältä kuullostava nimi ja siitä on oitis kiinnostunut oppimaan lisää.


20. Lords of the Fallen

Langenneiden herrat. Sana Lords on sitä tasoa että se vetää oitis huomion puoleensa, ainakin omalla kohdallaan. Sitten jos muu osa nimestä on edes lievästi hyvää tasoa, niin kyllä kokonaisuus on nopeasti varsin houkutteleva. Tässä tapauksessa tilanne on juuri sellainen.


19. Dark Chronicle

Pimeä kronikka tai jotakin muuta vastaavaa. Dark on kyllä siitä jännä sana että saa pelin oitis kuullostamaan aika hyvältä ja tässäkin tapauksessa nimi on todella houkuttavalta kuullostava, mikä lisää oitis kiinnostusta peliä itseään kohtaan.


18. Deus Ex

Tästä nimestä ei kovin näppärää suomennusta keksi, mutta ehkä siksi se juuri kuullostaa niin hyvältä. Deus Ex Machina tulee ehkä lähimpänä mieleen ja siitä muistaa sellaisen jumalaan viittaavaan käännöksen. Oli miten oli, tässä on nimi joka jää mieleen hyvällä tavalla.


17. Zone of the Enders

Lopettajien vyöhyke. Tämä on jälleen yksi sellainen nimike joka kuullostaa todella hyvältä, vaikka siitä ei saisikaan mitään isompaa kuvaa kokonaisuudesta. Se tietty mielekäs painoarvo mikä pelin nimessä on saa pelin jäämään oikealla tavalla mieleen, lähinnä siksi että siitä haluaisi tietää lisää.


16. Heavy Rain

Rankkasade. Rain on jotenkin sellainen sana missä on sellaista tiettyä painokkuutta ja sitten kun puhutaan tunnelmasta niin kyllähän se on jotenkin astetta tunnelmallisempaa, puhumattakaan tyylikkäämpää kun sataa. Sitä on vaikea selittää, mutta nimellisesti se toimii todella hyvin.


15. Vlad the Impaler

Vlad Seivästäjä. Kun tietää vähän enemmän tästä legendaarisesta miehestä, niin kyllä se oitis houkuttaa katsomaan että mitä peli pitää sisällään ja mitä se todella kertoo Vlad Tepesistä, joka on monella tavalla suoraan yhdistettävissä vampyyriruhtinas Draculaan.


14. Shadow Warrior

Varjosoturi. Tämä jos mikä kuullostaa hyvältä. Molemmat sanat kuullostavat hyvältä ja merkitys myös on huipputasoa, varsinkin kun ne yhdistää samamaan pakettiin. Tavallaan ympäripyöreä nimi, mutta kuullostaa todella hyvältä.


13. Legend of Dragoon

Lohikäärmevivahteinen sana itsessään nappaa oitis huomion puoleensa ja jos nimessä on vielä legenda sana, niin siitä tulee kyllä oitis aika hyvä kombo. Tämä on niitä tapauksia kun kahden sanan merkitykset riittävät nostamaan mielenkiintoa merkittävästi peliä kohtaan.


12. Godzilla

Tämän kanssa nyt ei voi olla ajattelematta mitään muuta kuin hirviöiden kuningasta. Sen vuoksi tämä kuullostaa oitis niin hyvältä koska Godzilla on todella upea luomus ja sen vuoksi tämä peli jää oitis mieleen sellaisena tapauksena joka houkuttaa.


11. Scarface

Arpinaama. Itse tykkään pelkästään siitäkin miltä sana scar kuullostaa. Kyllähän tämä tuo nopeasti mieleen Al Pacinon elokuvan ja Tony Montanan, mutta nimi kuullostaa hienolta myös ilman näitä vivahteita.


10. Darkness

Pimeys. Tuo oitis mieleen paljon synkkiä asioita hirviöineen ja muine juttuineen. Ei mitenkää huono nimi, ollakseen samalla todella tavallisenoloinen.


9. Dark Void

Pimeä Tyhjyys. Tämä on sellainen nimi mikä tuo mieleen ensimmäiseksi juurikin sellaisen musta-aukko maisen asetelman. Mitä pimeyden ytimessä voisikaan olla mitä kaikkea sen idean ympärille voitaisiin rakentaa. Eihän se paljoa avaa, mutta nappaa juuri oikealla tavalla mielenkiinnon.


8. Action Man

Toimintamies. Vaikka tätä ei yhdistäisikään valtavaan leluvalikoimaan action figuureja, niin kyllä tämä on sellainen nimi joka oitis tuo mieleen toiminnan, koska se on nimessäkin.


7. Kingdom Hearts

Valtakunta Sydämet. Tämä on vähän erikoinen nimi, mutta siinäkin on sellainen tietynlainen paino joka kuullostaa hyvältä ja siitä syystä pelin nimi jää kyllä mieleen, myös ilman että tietää mitä kaikkea siinä onkaan mukana.


6. Control

Tämä on niitä sanoja jolla on todella monta erilaista merkitystä ja ehkä juuri siksi se kuullostaa niin hyvältä. Sanasta tietää kyllä mitä se tarkoittaa, mutta samalla ei voi olla varma siitä että mitä pelintekijöillä on ollut mielessä kun nimi on valittu. Oli se mitä hyvänsä niin lyhyt ja ytimekäs nimi toimii, kun se kuullostaa tällä tavalla hyvältä.


5. Zack Zero

Tämä on todella hyvin nimetty hahmo. Siinä on jotakin erityisen hienoa jos nimessä on Z kirjain heti alussa. Tämän niminen hahmo vaikuttaa oitis astetta kiinnostavammalta vaikka pelistä itsestään ja hahmosta itsestään ei tiedäkään nimen perusteella yhtään mitään.


4. The Last of Us

Viimeinen meistä. Sellaista vahvaa lopullisuuden tuntua. Asetelma siitä että joku on viimeinen on aina omalla tavallaan jotenkin erityinen. Vaikka muuta ei tiedäkään niin itse todella pidän siitä miltä tuo nimi kuullostaa. Se on aika ympäripyöreä ilman kontekstia, mutta kuullostaa silti todella hyvältä.


3. Gun

Ase. Simppeli ja toimiva nimi. Vaikka pelistä ei muuta tietäisikään niin nimi itsessään herättää oitis tietynlaisia ajatuksia erilaisista toiminnallisista aseleikeistä. Millaisia aseita on käytössä, vai onko kyse jostakin tietystä aseesta. Oli miten oli, pakko ottaa selvää.


2. Fahrenheit

Tämä on niitä tapauksia kun nimi itsessään ei kerro oikeastaan mitään, eikä se ensi kuulemalta tuonut mieleen lämpötiloja. Nimi on kuitenkin juuri oikealla tavalla hyvän kuuloinen. Siinä on sellainen tietty hyvä sointu joka saa sen jäämään mieleen, myös ilman Indigo Prophecy lisänimikettä.


1. Devil May Cry

Paholainen Saattaa Itkeä. Tässä on juurikin sitä oikeanlaista ytyä. Juurikin sen tyylinen nimi että se nostaa oitis monenlaisia ajatuksia siitä kuinka kova pelihahmo onkaan ja millaiseen maailmaan kaikki sijoittuu. Nostaa oitis mieleen sellaista todellista synkkää fantasiatunnelmaa jossa riittää hirviöitä, isoja miekkoja ja toinen toistaan hienompia osuuksia.