Tällä tarkoitan nyt pelikotelon kuvaa tai mahdollisesti sitä kuvaa mikä näkyy digitaalisessa pelissä kun se on kirjastossa, mutta pääasiassa keskityn vain fyysisiin kuoriin. Joskus näissä on sama kuva, mutta ei aina. Joka tapauksessa, jos peliä arvoisi pelkän kannen perusteella, niin nämä olisivat todella vahvoilla.

 

 

 

Ainoa isona rajoituksena on se että vain yksi per peli, mutta pyritään myös valitsemaan vain yksi peli per sarja, sillä joissakin sarjoissa, kuten Final Fantasy, tyyli on monesti hyvin samanlainen. 

Kaikenlaiset kannet kelpuutetaan, aina tavallisista kuorista steelbook kuoriin.

Niin ja kelpuutan vain sellaiset pelit jotka ovat jossakin kohtaa itseltä löytyneet.

- Jos en ole pelin fyysistä kantta nähnyt (pelillä ei ole sellaista) niin silloin kelpuutan senkin kuvan, mikä näkyy pelistä PS4 kirjastossa tai Steamissa, jos se on selvästi mahdollisen kannen näköinen.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Spyro: Year of the Dragon

- Perinteinen kansi johon ahdettu mukaan paljon kaikkea mutta selvästi erilleen.

 

Uncharted 4: Thief's End - Steelbook

- Ainoa ongelma on se hahmoasettelu, mutta tyyli on kuin parhaista elokuvajulisteista.

 

Grand Kingdom

- Sopivalla tavalla täpötäysi

 

Castlevania: Symphony of the Night

- Juurikin oikeilla tavoilla osuva ja tyylikäs

 

Final Fantasy VIII

- Yksinkertainen mutta todella upea

 

Fahrenheit

- Todella hieno kaikessa enigmaattisuudessaan

 

Joe Dever's Lone Wolf

- Susiteema, yksinkertainen mutta toimii

 




24. Victor Vran

Hyvin simppeli, pelihahmo keskellä, tyylinen asetelma ja taustalla sitten synkkä maisemaa. Se kuitenkin toimii erittäin hyvin. Päähenkilön kasvoja ei juuri näy ja asetelma on toimiva. Suhteellisen tavallinen peruskansityylinen asetelma, mutta se vain toimii.


23. Overlord II

Hieman parempi kuin ykköspelin. Tällä kertaa eniten esille tulevat juurikin minionit omalla koomisen värikkäällä tavallaan ja pelihahmo, Ylivaltias, taas jää taka-alalle, mutta se pahaenteinen tyyli jolla hahmo kuitenkin selvästi erottuu, on omiaan tekemään kannesta jotenkin niin hyvän, varsinkin siinä mielessä, miten se tuo esiin pelin tyylin.


22. Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Perustyylinen, päähenkilön naama eikä oikein mitään muuta. Mutta tässäkin tapauksessa se on toteutettu tällä tyylikkäällä asennetavalla jossa päähenkilö katsoo sivummas, eikä kameraan. Tämä puolestaan korostaa sellaista tiettyä vakavaa asennetta, eikä kerro pelistä juuri mitään, vaan myy enemmänkin nimellä.


21. Soul Calibur IV

Tämän kohdalla korostuu hienosti se miten pelistä tuodaan esille muutama avainasia. Pääosassa on miekan ympärillä pyörivä kokonaisuus jossa vierailevana tähtenä itse Darth Vader. Sitten kanteen ovat päässeet pari helpoiten muistettavaa hahmoa, tällä kertaa Nightmare ja Ivy Valentine, sellaisena tyylikkäänä lisäyksenä.


20. Scarface: The World is Yours

Arpinaama elokuvan tyylinen kaikessa komeudessaan. Mustavalkoinen tyyli josta erottuu selvästi Tony Montana, samalla tavalla kuin monissa elokuvan julisteissa. Tämä on niitä tapauksia kun elokuvan nähneen ei tarvitse edes lukea pelin nimeä, vaan tietää oitis mistä on kyse.


19. Ninja Gaiden Sigma 2

Hyvin simppeli kansi jossa pääosassa on se päähenkilö, mutta tässäkin tapauksessa kun kyseessä on jatko-osa niin oletus on että pelaaja tietää kuka on Ryu Hayabusa. Tässä tapauksessa hahmosta on tälläinen lähikuva. Tämä on niitä tapauksia joita itse kutsun "vilkaisu asetteluksi" jossa päähahmoa katsotaa takaata ja hän katsoo olkansa yli kohti. Erityisen hyvin tämä toimii koska siinä tulee Ryun asusta tarpeeksi hieno vilkaisu, mutta erityisesti focus menee myös miekkaan.


18. Punisher

Tämä on täysin hahmolla myyty. Tässä nimittäin tulee juurikin ne tärkeimmät esiin niin selkeästi. Punisher vie osan ruudusta ja aseistautunut tasapainoitetusti ja pukee sitä tukkua tyyliä, mustaa. Toinen osa on sitten se legendaarinen pääkallologo.


17. Darksiders Genesis

Tämän tapauksessa toimii hyvin valkea ruutu jossa kaksi päähenkilöä ovat selvässä taisteluasettelussa. Kummankin omanlainen tyyli tulee esiin ilman että focus selvästi on jossakin, vaikak Strife hieman selkeämmin tuleekin esiin. Tässä toimii hienosti se, että mitään ei yliselvästi korosteta vaan kumpikin hahmo toimii synergiassa.


16. Sniper Elite 4

Tämä on sellainen mitä itse tykkään kutsua termillä "sankariposeeraus" jossa päähenkilö on selvästi esillä ja pääfokuksena koko kannessa. Hän kuitenkin katsoo jonnekin muualle kuin kameraan ja kun kyseessä on tälläinen sankariasetelma, niin katse on yleensä yläviistoon. Erinomaisena pelillisenä lisänä on sitten tarkkuuskivääri hartialla.


15. The Wolf Among Us

Tämä toimii erinomaisesti muutamasta syystä, vaikka itse neonvärityskuva olisi ollut ehkä tyylikkäämpi. Tässä tulee esiin se petomaisuus mikä päähahmossa on, mutta myös se inhimillisyys. Tämä korostaakin sitä arvuuttelu että mikä se lopullinen tilanne on. Pelin graafinen tyyli tulee myös hieman selville ja kannessa korostuu myös se, että pelaajalle ei kerrota oikeastaan mistään mitään, vaan kaikki menee tulkinnavaraisuuksien mukaan. Erityisen hyvin tämä toimii, koska se toimii myös sen jälkeen kun peli on tuttu.


14. Middle-Earth: Shadow of War - Steelbook

Tässä tulee hienosti esiin se, mikä on ensimmäisessä pelissä jo tullut selväksi. Tällä kertaa tämä selvä kahtiajaottelu kertookin samalla myös pelin tarinasta, vaikka sitä ei peliä pelaamatta välttämättä tiedäkään. Toinen puoli kantta on Talion ja toinen puoli on Celebrimbor. Siinä tulee hienosti esiin tämä ihminen ja aave tilanne. Värimaailma on myös just eikä melkein.


13. Bloodborne: Game of the Year

Punainen verisävytteinen värimaailma toimii erinomaisesti ja metsästäjän sivuprofiili istuu myös erinomaisesti. Siinä mielessä tämä asettelu toimii etuprofiilia paremmin että tästä näkövinkkelistä näkyy selvästi metsästäjän kahden aseen käyttö ja se tietty pukutyyli mikä on todella tyylikäs. DLC:n mukana olosta taas kertoo pieni hahmo istumassa tuolilla, etuprofiilissa.


12. Resident Evil 6 - PS4 version

Tämä uusi versio ei ole pelkkä logo, vaan kaikki pelattavat hahmot ovat mukana kuvassa, mutta hajaantuneena. Kaikki on kuitenkin sen verta selvästi että suhteellisen hyvin huomaa että ketkä ovat pareina. RE tyylinen kauhutunnelmainen ote välittyy myös hienosti, erityisen sen kautta että kannen värimaailma ei ole sieltä värikkäästä päästä, vaan tälläinen kylmän viileä ja asenteellinen.


11. Spawn: Armageddon

Tässäkin tapauksessa päähenkilö on selvästi keskellä ja korostaa sitä, että kun näkee hahmon, niin sen joko tunnistaa heti, tai ei ollenkaan. Se mikä tekee tästä kuitenkin todella hienon on se, miten paljon hahmo levittyy pitkin kantta, samalla kun muitakin pelin puolia tuodaan sivuilla esille pienempien kuvien avulla, mutta osassa on selvästi Spawn joka viitallaan ja ketjuillaan ottaa koko tilan haltuunsa.


10. Dragon Age: Origins

Täysin valkoinen tausta ja siihen verenpunainen lohikäärmesiluetti, johon sitten on kuvioituna muutamia avainasioita pelistä. Tässä pistää erityisen hyvin tämä värivalinta sillä kansio on hyvin selkeä, tarjoten silti paljon kun sitä silmäilee vähän tarkemmin. Mutta pääasia siitä tulee erittäin hyvin selville. Lohikäärmeitä ja verta.


9. Final Fantasy VII Remake - Sephiroth Steelbook

Tämä kansi toimii yhdestä ainosta syystä. Siinä on ehkä se paras videopeliroisto, mitä on koskaan tullut. Sephiroth liekkien keskellä olisi ollut vielä parempi, mutta tässä tuodaan remaken uusi ote hyvin esiin samalla korostaen sitä että Sephiroth kantaa todella pitkää miekkaa ja on enemmän kuin cool. Hahmo korostuu hyvin ja tulen loimu sivussa parantaa kokonaisuutta entisestään eikä kansi ole missään nimessä tukossa, koska iso osa tilaa on vain taustaa ja Sephiroth on vain osa sitä, vaikkakin se paras osa.


8. Darkness II

Tässä on sellaista tiettyä todella osuvaa tyyliä. Hyvin synkkä asetelma ja erittäin hienosti valikoitu värimaailma, ei pikimustaa, vaan vaalean ja punaisen kanssa makusteltua. Pääfocus on selvästi päähenkilössä joka istuu tuolillaan, pelaajaan päin aseet kädessä. Pelin ominaista tyyliä korostavat pimeyden lonkerot pelaajan ympärillä ja tällä kombolla saadaan kannesta erittäin tyylikäs, varsinkin niille jotka tietävät mistä on kyse.


7. Heavy Rain - Special Edition

Hyvin simppeli ja yksinkertainen ja ainoa mikä tässä kannessa pitäisi olla toisin, on materiaali, sillä tämä huutaa Steelbook kohtelua. Kannessa vain origami sateessa ja hyvin synkkää ja pimeää, mutta pisarat erottuvat hyvin. Tässä astelmassa on kohdallaan juurikin se yksinkertainen tyyli joka on tunnelmaltaan oitis enemmän kuin oikeilla teillä mutta jota todella arvostaa sitten kun tietää pelistä enemmän. Mutta vaikka ei tietäisikään, niin silloin tämä kansi on enemmän kuin sopiva asettamaan tiettyyn tunnelmaan.


6. Batman: Arkham City

Mustavalkoinen tyyli ja mukana vain Batman, Gotham taustalla. Tämä hyvin lohduton ja hienosti brutaali tyyli, verisillä rystysillä on todellakin osuva. Tässä tapauksessa on selvää että heti kun näkee Lepakkomiehen, niin tietää mistä on kyse ja värimaailma on tunnelmanluontia varten. Tämän pelin maailman ja pelisarjan synkän tyylin tapauksessa tämä kansi toimii erittäin hyvin, juurikin siksi että se ei yritä kertoa kaikkea, vaan hyvin pienillä tyyliseikoilla saa tiettyyn mielentilaan. Tietty sade ja Batman katsomassa alaspäin olisivat olleet vielä parempia tyyliseikkoja.


5. Van Helsing

Tämä on ehdottomasti yksi parhaita yhdistelmiä. Siinä on sankariposeeraus, mystinen soturityyli ja taisteluvalmiusasetelma. Hahmoa katsotaan edestäpäin, hahmo katsoo sivummas ja tyylinsä ansiosta on hieman varjostettu eikä täysin selville ulkonäeltöön. Aseistus korostaa myös hahmon tyyliä ja värimaailma on kuin suoraan elokuvajulisteesta, mikä asettaa oitis monenlaisia odotuksia siitä että mistä tässä pelissä on kyse. Tausta on myös juuri sopiva korostamaan kokonaisasetelmaa.


4. The Last of Us: Remastered

Sanotaan heti että tämä kannen värimaailma on erityisen tyylikäs. Pimeys on isossa osassa mutta myös pienoinen valo, mistä tulee todella upea varjostus. Joelin ja Ellien erilainen asenne ja asetelma ovat myös todella hienosti esillä, mutta erityisen paljon tässä kannessa nappaa se miten Joel on aseteltuna sillä tämä on se mitä itse kutsun langennut soturi asetteluksi. Hahmo joka ei katsoo alaspäin, lähemmäs suljetuin silmin ja vähän kumarasti. Siinä on aivan erityistä tyyliä, mikä tosin toimisi paremmin jos hahmo olisi etummaisena, mutta tämä toimii myös jos hahmo on selin.


3. Devil May Cry

Tämä on yksi parhaitan mieleenjääneitä kansia ajalta kauan sitten, pääasiassa siksi että tässä hahmo näyttää oitis enemmän kuin mahtavalta, siis todella badass ja cool tyyli puskee oitis esiin. Vain päähenkilö keskellä ruutua, mutta se mikä todella iskee on värimaailman ja valkotukkaisen pelihahmon lisäksi se että Dante nojaa kannessa miekkaansa, joka on myös todella upea, ja pitelee asetta, mikä vihjaa oitis tästä kahdenlaisesta taistelutyylistä. Värimaailma asettaa oitis tiettyyn mielentilaan, mutta miekkojen ja pyssyjen yhdistely vie kaiken oitis aivan uudelle tasolle.


2. Kingdom Hearts 2,5

Jokin tälläisissä kansissa todella nappaa ja jokin niissä asettaa oitis tiettyyn mielentilaan. Todella täyteenahdettu, mutta ei silti tukittu kokonaisuus jossa on niin paljon kaikkea että pelkästään kantta voisi katsella pitkän aikaa. Paljon avainmiekkoja, paljon tuttuja hahmoja ja paljon värejä. Tämä on hyvin vaikea valinta sillä Kingdom Hearts 3:n kansi on kova kilpailija, mutta jokin tässä valkoisessa pohjavärissä ja hyvin astellussa valtavassa määrässä tavaraa vain toimii erityisen hyvin.


1. Witcher 3: Wild Hunt - Geralt & Eredin steelbook

Tämä on ehdottomasti ja epäilemättä hienoin steelbook mitän olen koskaan nähnyt ja fantastinen kokonaisuus niin monella tavalla. Valkea, ei puhtaanvalkoinen, kansi jossa sitten keskellä kuin maalauksista otetut erilliset kuvat, mitä kautta kannesta käytetään etu ja takaosa erinomaisesti hyödyksi. Geralt ja Eredin ovat molemmat todella hienosti piirretty/maalattu ja se mitä ison kasvokuvan ympärillä tapahtuu, rikastaa sitä entisestään. Erityiset pisteet siitä miten hienosti molemmat hahmot erottuvat. Geralt katsoo soturityylisesti sivuun, selvä lähikuva sankariposeerauksesta kun taas Eredin katsoo suoraan kohti, mutta naamion takaa, kun suoraan pääroistoposeerauksesta. Tämä yhdistelmä vain toimii niin hyvin samalla kun kannessa on myös tilaa "hengittää".