Sivuhahmoista saa yllättävän pienillä asioilla ja lyhyessä ajassa todella hyviä ja mieleenpainuvia. Siis se toimii myös siihen vääräänkin suuntaan, mutta sivuhahmojen kanssa on varaa valita, sillä niitä on todella paljon, varsinkin astetta laajemmissa peleissä.

 

 

 

Kertaus:

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

 

Uudet lisäykset:

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan.

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Teemo - League of Legends

- Näinkin suuressa hahmossa määrässä voi olla hankala oikeasti erottua edukseen.

 

Jormungandr - Smite

- Jumalhahmo joka on tehty erittäin kiinnostavasti ja oikein.

 

Quiet - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

- Hyvin erikoinen hahmo, jopa MGS standarteilla.


Vernon Roche - Witcher 3: Wild Hunt

- Sissikomentoja parhaasta päästä, omanlaisellaan tyylikkyydellä.

 

Liara T'Soni - Mass Effect 3

- Trilogian ajan Liara on ehtinyt kehittyä varsin paljon, mutta kyllä hän on parhaimmillaan tässä päätösosassa.

 
24. Marcus Kane - Fahrenheit

Niitä harvoja joka heti tuntuu luotettavalta eikä vain siksi että on pappi. Marcusin tapauksessa tarina vain korostaa sitä, miten vahva yhteys veljeksillä on ja miten paljon Marcusin kohtalo merkitsee pelissä. Tämä on juurikin sellainen hahmo joka ei ole sillä kaikkein näkyvimmällä paikalla, mutta joka tuntuu helposti yhdeltä niistä harvoista hahmoista johon tietää voivansa luottaa.


23. Jane - The Walking Dead: Season 2

Molly 2.0, jos haluaa tehdä vertauksen ykköskauteen. Janesta näkee heti että hän vähän erakkoluonteinen ja kiven kova selviytyjä joka tietää mitä tekee. Sitten kun mukaan laitetaan tämän suhde Clementineen opettajana, niin Jane nousee helposti yhdeksi pelin kiinnostavimmaksi hahmoksi ja sitä kautta peliin tulee myös yksi piinavan raskas päätös viimeisessä jaksossa.


22. Makoto Nijima - Persona 5

Tässäkin pelissä on ihan muutama pirun hyvä hahmo mutta kyllä se valinta löytyy ryhmäläisistä sillä persoonien kautta heihin tulee sen verran hyvin sisältöä. Makoton tapauksessa kaikki toimii niin hyvin koska hän aloittaa vastapuolella, kunnes sitten tulee osaksi ryhmää ja hänen priimusoppilaan vastapainona on aika toimintapainotteinen persoona.


21. Ocelot - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Jostakin syystä pidän tästä versiosta eniten koko sarjassa. Tässä kohtaa Ocelot ei ole millään tavalla ylivedetty tai pelleilyllä pilattu hahmo, vaan todella hallittu, mutta samalla arveluttava ja enigmaattinen. Tyyliseikat toimivat kuitenkin erinomaisesti mistä syystä pidän tästä versiosta eniten kaikkien versioiden joukossa.


20. Petrus - Greedfall

Mitä tulee tähän kirkonmieheen, niin tuntuu että tämän hahmon kanssa on kaikkein tasaisin eteneminen. Hahmo vaikuttaa todella luotettavalta, mutta hänestä paljastuu myös paljon uusiakin puolia ja mitä tulee taisteluun, hän näyttää yllättävän tyylikkäältä perusvarustuksellaan. Tarina on kuitenkin se mikä todella tekee tästä hahmosta niin hyvän, vaikka ulkoasukin on todella hyvin tehty.


19. Grunt - Mass Effect 2

Alusta asti enemmän kuin badass hahmo. Todella stooalainen, vähäsanainen ja kivikova soturi joka puhuu vähän ja antaa enemmänkin tekojen tehdä vaikutuksen, kunnes tottuu Shepardiin. Tämä on niin asennehahmo ettei mitään rajaa. Korostaa juurikin sellaista vähäsanaista soturityyliä Kroganilaisella asenteella. Oitis kiinnostava hahmo ja erinomaisesti ääninäytelty.


18. Hornet - Hollow Knight

Vaikka heidän kanssa joutuukin tappelemaan, eivät he ole roistoja. Hornet on juurikin tälläinen tyypillinen oikeamielinen hahmo joka epäilee pelaajan motiiveja, mutta josta sitten luottamuksen myötä todella arvokas liittolainen. Hornet on juurikin sellainen hahmo joka aika pienillä asioilla onnistuu nousemaan todella hyväksi ja tässä pelissä se äänimaailma tukee tätä hahmoa erinomaisti, taistelutyylin ohella.


17. Subject Zero / Jack - Mass Effect 3

Kehittyy parhaiten kolmoseen mennessä omalla räväkällä tyylillään. Kakkosessa Jack on myös todella hyvin tehty, mutta itse pidän selvästi enemmän tästä kolmosen versiosta jossa hahmon sisin olemus pääsee kunnolla oikeuksiinsa ja hahmosta paljastuu lisää puolia. Jack on yksi niitä hahmoja joka kehittyy kaikkein nopeimmin, mutta silti todella hallitusta ja iskevästi. Se toimii erinomaisesti ja tekee hänestä todella hyvän hahmon.


16. Gideon - Call of Duty: Advanced Warfare

Jokin tässä hahmossa vain nappaa, osittain tyylissä ja osittain asenteessa mutta kokonaisuudessaan erittäin onnistunut sivuhahmo pelisarjan laajassa sivuhahmomäärässä. Gideon on juurikin näitä hahmoja jolla on sellainen pieni oma juttu joka erottaa hänet ulkoisesti muista mutta se mikä todella toimii, on se, että Gideonin tapauksessa ei ole selvää, mikä hänen todellinen puolensa loppuviimeksi onkaan.


15. Magna Defender / Mike Corbett - Power Rangers: Battle for the Grid

Ehkä kaikkein parhaiten joukosta erottuva hahmo, jos ei missään muussa niin puhtaassa tyylikkyydessä. Itse en ole niin suuri Power Rangers fani että olisin oitis tunnistanut tämän hahmon, mutta oman huomioni tämä hahmo sai oitis sillä tämä on juurikin oikeilla tavoille erityisen upea ja tyylikäs hahmo. Tarinallisestikin mukaan on saatu astetta toimivampaa sisältöä mutta kyllä ne valtavat pisteet tulevat siitä, miten hienolta hahmo näyttää ja miten osuva hahmon asevalinta onkaan.


14. Kain Highwind - Final Fantasy IV

Todella tyypillinen erkkoluonne ja manipuloitu sotilashahmo. Tämä kuuluu juurikin niihin stooalaistyylisiin hahmoihin joita on pakko olla jokaisessa FF pelissä ja Kain sopii tähän muottiin erinomaisesti. Hän on arveluttava, mutta samalla sellainen johon haluaisi luottaa ja jonka haluaisi porukkaan, koska tämä hahmo osaa tapella, näyttää todella hienolta ja erinomaisesti ääninäytelty.


13. Thomas Mutton - Catherine

Astetta arveluttavampi tapaus jossa taatusti on enemmän sisältöä, miltä päältä päin näyttää. Tämä on niitä hahmoja jonka voi nähdä monella tavalla, koska tarina vaikuttaa niin paljon siihen, miltä tämä hahmo sitten aivan lopuksi vaikuttaa, mikä vain korostaa sitä salaperäisyyttä. Lisäksi tämä hahmo näyttää hienolta ja todella hyvin ääninäytelty. Erittäin kiinostava, ettei jopa kiinnostavin hahmo pelissä.


12. Syanna - Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine

Tarinallisesti yllättävän syvällinen ja loppuratkaisun suhteen hyvin monipuolinen. Syannassa korostuu erinomaisesti se, että tämän pelisarjan hahmot eivät ole mustavalkoisia. Syannan tapauksessa ensivaikutelma pettää todella selvästi ja tämä hahmo voi olla todella erilainen eri peleissä, koska isossa kokonaisuudessa on niin paljon liikkuvia osia. Todella kiinnostava ja niin hyvin tehty hahmo.


11. Faye - Overlord II

Monipuolisin kolmesta rakastajattaresta koska hänellä on kaksi vaihtoehtoista muotoa. Omani on Dark Fay joka on ulkoisesti todellä sähäkän vetovoimainen ja sisällöllisesti juurikin sellainen perinteisen pahaenteinen. Monella tavalla vahva vastine Keldalle, mutta hahmossa on myös paljon todella omanlaisiaan puolia, varsinkin kun hahmo aloittaa vihollisena, koska ei ole paha, mutta kyllä siihenkin päästään. 


10. Talia Al Ghul - Batman: Arkham City

Oikealla tavalla modernisoitu versio jossa mukana sitä taisteluhenkeä ja sisua. Tässä versiossa hahmosta korostuu juurikin se, että Talia osaa hoitaa asiat itsekin, koska on todellinen ninja. Mutta hahmossa korostuu myös hänen roolinsa Batmanin elämässä, romanttisessa mielessä. Tämä on helposti yksi pelin yllättävimpiä kokonaisuuksia, sillä tämä toimii niin hyvin, eikä Talian tapauksessa ollut mitään selkeää ennakkoajatusta siitä, millainen hän mahdollisesti tulisi olemaan.


9. Comissioner Smirnov - Blacksad

Niitä hahmoja joihin ehdottomasti luottaa. Koska maailma ei ole sarjakuvien kautta tuttu niin vaikutelma on täysin se mikä tästä pelistä tulee. Smirnov on juurikin sellainen asiallinen, lainkirjainta noudattava mies joka tietää tismalleen miten oikeus toimii yhteiskunnassa ja pelaa varmaan päälle. Syystä tai toisesta hän myös luottaa pelihahmoon ja sitä kautta ottaa riskejä, mutta Smirnovin tapauksessa tuntuu että vaikka hän ei ikimaailmassa lakia rikokaan, niin hän ymmärtää miten tätä peliä pelataan, noir tyylisessä maailmassa.


8. Zell Dinch - Final Fantasy VIII

Sellainen rento kaverihahmo jolla asennetta vaikka muille jakaa. Ehkä paras FF sarjan "paras kaveri" hahmo, jollaisia näistä peleistä löytyy aika paljon. Zell on juurikin sellainen sopiva tuki päähenkilölle koska Zell on ulospäinsuuntautunut, rento, leikkisä ja sopivalla tavalla koominen kevennyshahmo. Tämän hahmon kanssa kaikki ne avainasiat korostuvat ja hahmon tyyli sopii peliin erinomaisesti, puhumattakaan siitä mitä hahmo tuo tarinaan.


7. Cor Leone - Final Fantasy XV

Pienestä roolista huolimatta pelin kovimpia hahmoja. Tässä hahmossa korostuu juurikin se todellinen ydin mitä FF sarjan kovimmat hahmot todella tarvitsevat. Cor on todella minimalistisesti tehty hahmo, mutta on silti todella tyylikäs ja todella kova hahmo, vaikka sitä ei ulkoasusta heti huomaisikaan. Tämä on juurikin sellainen hahmo jonka haluaisi pysyvästi ryhmäänsä, koska näin kiven kovaa ja tyylikästä hahmoa ei tästä pelistä löydy, eikä kovin monesta muustakaan.


6. Tifa Lockheart - Fina Fantas VII

Hahmo jonka kauniin ulkokuoren alla on varsin paljon sisältöä. Tifa on helposti yksi näitä seksikkäimpiä FF tyttöjä, mutta tarinallisessa mielessä hän on myös yksi niitä rohkeimpia ja oikeasti reilumpia hahmoja, puhumattakaan että yksi oikeasti luotettavampia ja uskollisimpia hahmoja. Tähän kun lisätään vielä se, että hän on todellakin kova kuin kivi, täynnä asennetta ja voimaa, niin kyllähän tässä lähemmäs kaikki palaset ovat kohdallaan.


5. Chronicler - Legend of Spyro: Eternal Night

Erittäin vakuuttava ja pitkään hyvin mystinen hahmo. Kronikoitsijan tapauksessa tiettynä epäilyksenä on se, että mitä tämä hahmo oikeasti haluaa sillä vaikka hahmo kuullostaa todella luotettavalta ja mukavalta ja auttaa Spyroa, niin samalla aikaa hahmon kanssa on epäilyksiä. Mutta se miten tarina tämän hahmon kanssa todella etenee, paljastuu vasta viimeisessä osassa. Tämä keksimmäinen osa osaa kuitenkin esimerkkillisesti kasata odotuksia hahmoa kohtaan ja sitten yhden kohtauksen aikana tiivistää kaiken erinomaisella tavalla. Tämä on niitä hahmoja, joista olisi kiinnostavaa tietää vielä enemmän.


4. Warren - Life is Strange

Tälläinen hahmo josta ei voi olla pitämättä. Oikea ilopilleri, leffanörtti ja kaiken puolin mukava kaveri. Juurikin sellainen tyyppi jonka kanssa tulisi oikeassa elämässä enemmän kuin hyvin toimeen. Warren on juurikin sellainen hahmo jolle haluaisi kertoa kaiken, koska häneen tuntee todella voivansa luottaa ja sitä kautta tämän hahmon edesottamuksetkin kiinnostavat. Tarinan aikana saa myös huomata että Warrenilta ei puutu rohkeutta, mutta ei myöskään sitä ymmärrystä. Ehdottomasti pelin paras hahmo.


3. Doc McCoy - Desperados

Tohtori McCoy on helposti parhaista ja tyylikkäimmistä pelattavista hahmoista. Tässä hahmossa korostuu sellainen todelline western tyyli sillä musta asu nyt vain on aina niin hieno. Mutta tätä asun tyylikkyyttä korostaa se että kyseessä on lääkäri joka ymmärtää myös sen tappamisen päälle ja tarkka-ampujapuoli vain korostaa sitä kirurgisen tarkkaa tyyliä ja pelattavuutta johon tällä hahmolla todella pääsee kiinni. Ylivoimaisesti pelin paras hahmo ja myös niitä yleishyödyllisimpiä tapauksia ja monissa tilanteissa arvokkaimpia pelinappuloita.


2. Hades - Smite

Yksi niitä jumalia joka on todellakin tehty oikein. Ei tule äkkiä mieleen yhtäkään peliä, tai edes elokuvaa jossa Haades olisi tehty yhtä hyvin kuin tässä pelissä. Tietysti tavallaan haluaisi hahmosta vähän soturillisemman, mutta tapa jolla tämä hahmo on toteutettu, toimii niin esimerkkillisesti että siitä on vain todella vaikea pistää millään tavalla paremmaksi. Hahmo näyttää uskomattoman hyvältä mikä vain korostaa sitä, miten loistava versio se tästä kreikkalaisen mytologian kiinnostavimmasta jumalasta onkaan.


1. Katarina - League of Legends

LoL on täynnä erinomaisia hahmoja täynnä särmää ja Katarinassa sitä riittää. Tämän hahmon kohdalla hahmon ulkoinen olemus on ehdottomasti yksi onnistuneimpia. Se ei perustu pelkkään viehätysvoimaan vaan siinä on mukana oikeasti sellaista todella kivi kova asennetta joka korostuu monilla aika pienilläkin asioilla ja siinä on osana myös se kylmän viileä tyylikkyys joka korostaa sitä, että Katarinassa on se hyvin pimeäkin puoli. Tähän kun heitetään mukaan hahmon taustatarina, niin kyllä se korostaa hahmoa erityisen hyvin. Tietysti plussaa on myös se, että Katarina on yksi niitä tehokkaimpia hahmoja pelata, mutta se nyt ei varsinaisesti vaikuta siihen, mitä hyvä hahmo on jo pelkästään paperilla.