Joskus sitä ilokseen huomaa miten paljon voi saada irti hyvin yksinkertaisesta pelistä, jos siinä vain on tarpeeksi addiktoiva idea. Aina laaja ja avoin maailma ei auta jos peli itsessään ei juuri nappaa tai ei pelattavuudessaan vain toimi. Mutta sitten on niitä tapauksia kun se sama asetelma ei nappaa juuri ollenkaan.

 

 

 

Usein tälläiset pelit ovat niitä joista ei sitten meinaa millään keksiä yhtään mitään sanottavaa. Mutta siitä voi herättää vastakeskustelun: Pitääkö aina löytää paljon sanottavaa?

 
Timberman%20vs.jpg?1554015782

Hahmoissa ja kentissä riittää nokkelia vaihtoehtoja

 

 

Puunhakkaajat vastakkain

 

 

 

Timberman Vs.

Mitähän tästä voisi sanoa mitä ei olisi Timbermanista sanonut? Idea on niin samanlainen ja kun kyse on näinkin yksinkertaisesta pelistä niin ei siltä nyt voi juuri enempää odottaakaan. Tarkoitus on hakata puita (tai mitä ikinä hakattavaksi laittaakaan) metsurilla (tai minkä hahmon ikinä valitseekaan) mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti. Nappuloita ei paljoa ole ja yhdestä virheestä peli katkeaa.

Se mikä tässä pelissä on oikeasti uutta ovat ne moninpelimahdollisuudet. Kun neljä pelaajaa hakkaa yhtä aikaa hurjalla vauhdilla puita tms. niin kyllä siinä kohtaa yksinkertaisesta pelattavuudestaa tulee yllättävän haastavaa, etenkin jos tekee yhdestä pelaajasta tietokoneen ohjaaman. Tietokone kun tarjoaa melkoisen haasteen.

Variaatioita on jokunen ja sanoisin että juurikin kolmella pelaajalla ja tietokoneella saa aikaan erittäin hurjaa menoa kun kyseessä on maraton puunhakkaus. TK ei väsy kun taas pelaajat alkavat pitkässä juoksussa tehdä virheitä. Vaikka mukana on tehosteita niin ne eivät pelasta tilannetta jos huomio ei kestä.

Timberman vs. ei tarjoa mitenkään paljoa uutta sisältöä, mutta se on ihan hyvä partypeli joksikin aikaa, sillä sen helppo poimia, helppo oppia ja onnistuu tarjoamaan ihan hyvää haastetta.

 

+ Simppeli mutta koukuttava idea

+ Moninpeli

+ Valtavasti avattavia pelihahmoja

 

- Variaation puute

- Puuduttavuus

 

Arvosana: 7,2

 

LoistavaBurly%20Men%20At%20Sea.jpg?1551644128

Parrakkaiden merimiestin seikkailuja

 

 

Ronskit miehet merellä

 

PlayStation plus

 

 

Burly Men At Sea

Tässä on peli jota on aloittaessani, minulla ei ollut mitään ennakkoajatuksia siitä. Ohjattavuus on hyvin yksinkertainen eikä pelaajalle oikeastaan selitetä mitään, hänet vain heitetään peliin ja sitten katsotaan että mitä tapahtuu. Pitkä peli ei ole kyseessä, sillä tämä on niitä tapauksia jotka läpäisee vaivattomasti yhdeltä istumalta.

Pelin ideana on ohjata kolmea parrakasta merimiestä heidän monilla mahdollisilla seikkailuillaan. Pelaaja ohjaa kameraa joka siirtyy alueella yhteen suuntaan ja merimiehet seuraavat siihen suuntaan. Ympäristöön voi vaikuttaa kursorilla mikä tarkoittaa että eläimet pitävät jotain ääntä, kirjat kirjahyllyssä kaatuvat ja ihmiset kertovat jotakin. Seikkailu itsessään lähtee käyntiin kun saa miehet merille. Tämä on sellainen peli että mitä vain voi tapahtua, riippuen vähän että mitä pelaaja tekee. Pitkälti tuntuu että pelissä on kokonaista yksi reitti, mutta trophyjä katselleena, näin ei ilmeisesti ole.

Ronskit miehet merillä on graafiselta ulkoasultaan erittäin simppeli peli ja tarinallisesti se on, erikoinen. En viitsi suoraan spoilata kaikkea mitä tapahtuu koska tarinan läpäisee niin nopeasti, vai läpäiseekö? Tälläisten pelien kanssa se tietty tarinallinen lyhyys on kuitenkin plussaa, samalla tavalla kuin vaikka Uncanny Valleyn kanssa.

Loppuviimeksi kyseessä on todellakin peli josta ei keksi oikein mitään sanottavaa.

 

+ Tarina

+ Etenee omalla painollaan

 

- Ei selitä oikein mitään mistään

- Tylsä

 

Arvosana: 5,3

 

VälimalliaRoundabout.jpg?1551644139

On sitä hullumpiakin ideoita nähty

 

 

Ympäri ja ympäri

 

PlayStation plus

 

 

Roundabout

Hullujen ideoiden joukossa Roundabout onnistuu olemaan yhtä aikaa typerä että ärsyttävä. Live Action pätkät ovat jotenkin todella ärsyttäviä, mutta ainakin ne voi skipata. Pelattavuus taas, no se on yksinkertaista ja haastavaa joten ei siltä nyt ihmeitä olettaa.

Pelissä ohjataan autokuskia jolla on jokin ihmeellinen tarve pyörittää autoa kuskatessaan matkustajia. Auto pyörii ja kolahtelee kaikkeen mahdolliseen mitään vastaan tulee. Idea olisi väistellä kaikkea mahdollista, samalla kun auton pöyrintäliike ei katkea missään kohtaan. Kyllähän sitä on monenlaisia ideaoita peleissä nähty mutta tässä ei ole oikeastaan mitään sellaista, mikä kannustaisi jatkamaan kovinkaan pitkään.

Kaikenkaikkiaan Roundabout on peli jota tulee pelattua sellaisen lyhyen hetken ja sitten se vain jää, kun ei siitä paljoa irti saa. Omalaatuinen ideahan tässä on, mutta sen päälle ei vain ole rakennettu mitään erityisen toimivaa tai kiinnostavaa.

 

+ Omalaatuinen idea

 

- Ei mitään kiinnostavaa

 

Arvosana: 1,5

 

KaameaRytmissä vai ei?

 

PlayStation plus

 

 

Amplitude

Todella näyttävän näköinen ja hyvällä musiikilla sävytetty peli jossa mennään aika pitkälti muutamia nappuloita painamalla ja huippupisteet mielessä. Pelissä ratsastetaan värikkäillä rateilla ja painellaan nappeja musiikin tahtiin, tai kuten minä, kun osutaan oikeaan kohtaan.

Mitään sen ihmeellisempää pelissä nyt ei sitten olekaan, tokin peli muuttuu vaikeammaksi mitä pidemmälle siinä etenee mutta kyllä kokonaisuus pysyy sarjassa "ajantappopelit". Amplitudi on hienon näköinen peli hyvällä ääniraidalla ja simppelillä pelattavuudella, mutta ei siinä ole juurikaan mitään sellaista jonka pariin palaisi aina kerran toisensa jälkeen, tai joka pitäisi huomion itsessään erityisen pitkää aikaa.

 

+ Hienon näköinen ja kuuloinen

 

- Aika keskiverto pelattavuus

 

Arvosana: 5,0

 

VälimalliaHyppy

 

PlayStation plus

 

 

Arkedo Series - 01 Jump!

Hyppimistä ja tavaraoiden keräilyä ja mukaan vähän aikarajoja. Graafinen ulkoasu on simppeli, ohjattavuus on simppeli ja peli itsessään on myös simppeli. Paljoa sanottavaa tästä ei keksi ja pääkysymys onkin että toimiiko paketti. No pelattavuus toimii ja idea ei paljoa päättelyä vaadi, mutta ei se kovin paljoa nappaakaan. Ihan ok touhua mutta paremminkin olisi voitu tehdä.

 

+ Ulkoasu ja simppeli pelattavuus

 

- Idea ei ole se kiinnostavin

 

Arvosana: 4,6

 

Huonommalla puolellaVaihto

 

PlayStation plus

 

 

Arkedo Series - 02 Swap!

Erittäin koukuttava ja toimiva paketti jossa peruspelattavuus toimii erityisen hyvin ja vie mukanaan. Tässä on todellakin sitä jotakin mikä vain toimii, juurikin niin kauan että pelin pyyhkäisee läpi. Uskoisin että kun tarpeeksi kauan aikaa kuluu, niin tämä on myös sellainen peli jonka pariin voi palata uudestaan ja pelata sen läpi taas.

Idea on vaihtaa palikoita kunnes tietty määrä samanlaisia palikoita on vierekkäin, jolloin ne tuhoutuvat. Kun sitten tätä tekee tarpeeksi kauan niin se alkaa tulla luonnostaan, mikä on hyvä asia koska haaste kasvaa kasvamistaan. Erittäin positiivista pikkukivaa tekemistä.

 

+ Simppeli ja toimiva

+ Koukuttava

 

- Lyhyekö

- Toistaa itseään

 

Arvosana; 8,0

 

MahtavaPikseli

 

PlayStation plus

 

 

Arkedo Series - 03 Pixel!

Pelattavuudeltaan about yhtä monipuolista kuin pari aiempaakin. Mitä nyt tällä kertaa kyseessä on veikeää tasohyppelyä kuin suoraan 8bittisiltä ajoilta. Graafinen pixeligrafiikka on vaatimatonta mutta omalla tavallaan todella veikeää, ohjattavuus on yksinkertaista ja pelattavuus ylipäätään aika keskivertoa. Pixel on sellainen peli jossa ei ole varsinasesti mitään tehty väärin mutta suurennuslasilla tehtävä ajoittainen etsintäleikki on vähän turha lisä eikä tasohyppelyssä ole mitään varsinaisesti uutta ja omaa. Hyvä musiikki on plussaa ja yksinkertainen ohjattavuus pitää pelaamiskynnyksen hyvin matalana.

Pixel ei ole paras Arkedo kolmikosta, mutta ei se huonoinkaan ole, se vain toimii omalla tavallaan oikein hyvin ja tarjoaa kivaa pikkutekemistä.

 

+ Veikeä ulkoasu

+ Simppeli ja toimiva

 

- Suurennuslasileikki

- Vaatimaton

 

Arvosana: 6,4

 

HyväRäiskintää avaruudessa, ties kuinka monetta kertaa

 

PlayStation plus

 

 

Steredenn

Jos on pelannut yhtä space shooteria niin on pelannut niitä kaikkia. Ei pidä ihan paikkaansa kaikissa tapauksissa, mutta tässä tapauksessa se pätee erittäin hyvin.

Stereden on hyvin 8bit graafinen peli jossa yksinkertaiset kontrollit. Liiku, ammu, vaihda asetta. Ajoittain lisääkin aseita tulee mahdollisiksi, mikä on loppuviimeksi täyttä onnenkauppaa, sillä perusase on pitkään se paras. Vihollisia tulee monenlaisia ja aina lopussa odottaa pomovihollinen jolloin pelistä tulee yksi luotihelvetti. Mitään oikeasti omaa tässä pelissä ei yksinkertaisesti vain ole.

Steredenn on avaruusräiskintäpeli siinä missä niin monet muutkin. Kyllähän sitä hetken pelaa, mutta pelistä puuttuvat lähemmäs kaikki ne asiat mitkä saisivat sen erottumaan massasta ja jäämään mieleen. Asiaa ei auta se että yksi kuolema palauttaa alkuun.

 

+ Perushyvää avaruusräiskintää

 

- Ei oikein mitään omaa

 

Arvosana: 3,2

 

 

PettymysRogue%20Aces.jpg?1551644136

Ilmojen halki käy lentäjän tie

 

 

Veijari lentäjä-ässät

 

PlayStation plus

 

 

Rogue Aces

Graafinen ulkoasu on varsin veikea, pelattavuus toimii ja haastetta riittää. Vaikka Rogue Aces onkin yksinkertainen, niin kyllä siihen on sentään jonkinverran panostettu. Räjähdykset ovat hienon näköisiä, tuhottavaa riittää ja lentokoneen ohjaaminen toimii varsin hienosti. Mitään isompaa sisältöä tästä pelistä nyt ei irtoa, mutta sellainen kaikki irtokiva kyllä onnistuu.

Ideana on tehdä erilaisia tehtäviä, mikä yleensä tarkoittaa sitä että lentokoneella tuhotaan erilaisia vihollisyksiköitä. Peruskonetuliaseiden lisäksi käytössä on pudotettavia pommeja ja ohjuksia. Koneessa on myös rajallinen määrä polttoainetta ja kaikkien varusteiden ja polttoaineen täyttö tapahtuu ilmatukialuksella.

Rogue Aces on oikealla tavalla tehty peli. Vaikka se onkin yksinkertainen niin musiikki on todella hyvää ja graafinen ulkoassu on näyttävä. Pelissä on sopivasti haastetta ja muutenkin ohjattavuus toimii erittäin hyvin. Mitenkään erikoinen peli ei ole kyseessä mutta kyllä se tekeminen on sellaista hyvää pikkukivaa ajantappamista ilman mitään sen ihmeellisempää.

 

+ Toiminta

+ Perusasiat kunnossa

 

- Saman kaavan toistoa

 

Arvosana: 7,2

 

Loistava