Parhaiden pelien tapaan, listaa voi jatkaa vaikka kuinka ja kyllähän sen tekeminen vaikeammaksi muuttuu, koska mitä korkeammalle mennään, sitä epäselvempää on että mikä peli on huonompi kuin toinen. Etenkin kun tämä lista jatkuu suoraan yhdestä toisesta.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

Ei pelejä jotka muuttuvat selvästi ja usein

Pieninä lisäsääntöinä:

Ei ilmaispelejä

Vain pelejä joita olen pelannut vähintään noin tunnin

- Paitsi jos pelin pelaa läpi alta tunnin.

 

Syytä myös mainita että kuten hyvienkin pelien kanssa, myös näiden kanssa, mitä korkeammalle mennään, sitä enemmän järjestys alkaa heikkenemään, jolloin lopulta aletaan olla enemmän tai vähemmän random mutu tuntumajärjestyksessä.

Uusia lisäyksiä peleihin joita en ole pelannut tarpeeksi olisivat mm. Monster Energy Supercross, Gal Gun, Rapala Fishing Pro, Real Farming ja MXGP3.

Ja kuten arvata saattaa, niin kun tätä ja aiempaa listaa vertailee, niin osa tältä listalta saattaisi kuulua edelliseen listaan ja päin vastoin.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Star Wars: Force Unleashed II

Wanted: Dead

Yaiba: Ninja Gaiden Z

Jak & Daxter: Lost Frontier

Predator: Hunting Grounds

 




49. Overcast: Walden and the Werewolf

Tässä olisi potentiaali, yllättävän paljon. Tyylillisesti vähän Amnesiaa, mutta ei vätystä päähenkilöä ja kauhua aiheuttaa ihmissusi. Mikä siis meni pieleen? Toteutus on todella halpa niin monella tavalla ja pelattavuus on myös todella nopeasti kyhätty. Muutenkin pelistä puuttuu kaikki viimeistely ja siloittelu. Paketti toimii, mutta ei ei erityisen hyvin.

Tämä on niitä pelejä johon tarttui oitis kun nimi veti puoleensa, mutta idea ei paljoa auta, kun toteutus on heikko, kaikilla pelattavuuden osa-alueilla.


48. Digimon World: New Order

Tämä on monella tavalla suhteellisen kivulias tapaus koska Digimon pelejä ei ole kovinkaan paljoa ja noita löytyy ovat tämän tasoisia. Yhtä hyvin tämä voisi PS1:n vastaava peli, mutta tätä olen pelannut enemmän, juuri sen verran että se mahtuu tälle listalle, kuten aiemman listan viimeiseksi jäänytkin. Idea on uskomaton mutta pelattavuus on aivan hanurista niin monella tavalla.


47. Disney Epic Mickey 2: Power of Two

Ensimmäinen eeppinen Mikki oli ihan ok, mutta tämä toinen ei ole kehittynyt mihinkään, vaan mennyt taaksepäin. Ohjattavuus ja sitä kautta pelattavuus on todella kankea ja tässä pelissä tarkkuudesta olisi hyötyä. Muutenkin tuntuu että tämän pelin kanssa on kaikki viimeistely jäänyt pois ja kokonaisuus tuntuu erittäin nopeasti kyhätyltä, eikä kaksinpelikään juuri auta.


46. Absolver

Monimutkainen tappelupeli josta puuttuu se mielekkyys. Ei ole juuri innostusta opetella kaikkia niksejä ja muutenkin pelissä tuntuu olevan turhan paljon pikkutrikkejä mitä pitäisi opetella. Hienon näköinenhän tämä peli on, mutta lyhyt, puuduttava ja aika tylsä. Dark Souls ja For Honor yhdistettynä, mutta ilman mitään vahvuuksia.


45. Alien Isolation

Idea on hyvä mutta pelattavuus ei ja pelattavuus merkkaa aika paljon. Tuntuu että tämä peli on jatkuvaa harhailua, piileskelyä ja kikkailua samalla tavalla kuin Amnesia ja Outlast, mutta ihan niin munaton pelihahmo ei ole kyseessä ja pelattavuus sentään toimii vähän paremmin.


44. Reservoir Dogs

Elokuvapeli kauan elokuvan jälkeen, jossa on muutamia kelvollisia ideoita, mutta joka on toteutukseltaan niin hidastempoinen ja tyylikkyys ennen pelattavuutta rakenteinen, että siitä on hyvin vaikea lopulta erityisemmin pitää. Kertoo sentään hienosti lisää elokuvan hahmoista ja on suhteellisen hienon näköinen, mutta tälläiseen standoff pelattavuuteen nojaaminen tekee siitä aika tylsän.


43. Forbidden Siren

Kauhupeli jossa hyviä ideoita mutta toteutusta ei voi erityisemmin kehua sillä siihen kyllästyy varsin äkkiä. Puhumattakaan että paketissa on aika monta rasittavaa puolta jotka lähinnä liittyvät ohjattavuuteen ja pelattavuuteen.


42. White Knigth Chronicles

Alkaa lupaavasti ja pitää sisällään kiinnostavia ideoita ja tyylikkäitä ratkaisuja, mutta kaikki menee nopeasti kohti huonompaa, eikä tarinallinen rappio pääty edes pelin päättyessä. Pelaaja luo oman hahmon, josta tulee sivuhahmo. Toimintaa riittää, mutta se ei ole missään vaiheessa erityisen mielekästä ja koko paketista vain huokuu sellainen Level 5:lle tyypillinen puolivillainen ja itseääntoistava pelattavuus.


41. LA Noire

Tässä on peli jossa on pari oikeasti hyvää puolta. Rikospaikkatutkinta ja epäiltyjen kuulustelua. Tämä dekkaripuoli on tehty todella hyvin, mutta se ei tätä peliä kanna. Tarina on ajoittain todella typerä ja tuntuu silloin tällöin ihan hatusta vedetyltä. Sen lisäksi päähenkilö Cole Phelps on helposti yksi surkeimpia pelihahmoja joita olen koskaan pelannut. Rikostutkinnan ulkopuolella peli tarjoaa perusräiskintää ja takaa-ajo jotka eivät kummatkaan ole tehty kovin hyvin. Onhan se hyvä että jotain toimintaa yritettiin, mutta ei sillä kovin pitkälle päästy.


40. Psychopass Mandatory Happiness

Tämän nostan esille koska idea on kuitenkin hyvä ja lähdemateriaali ei sekään ole sieltä huonoimmasta päästä. Mutta tämä peli on pelkkää tekstiä tekstin perään ja välillä tehdään joku random päätös joka ei aina välttämättä edes vaikuta mihinkään ja joskus kahdesta vaihtoehdosta toinen johtaa välittömään game overiin. Tämän pelin kanssa tuntuu siltä että mihinkään ei ole panostettu.


39. Battlefield 4

Räiskintäpelejä on monenlaisia ja vaikka Taistelukenttä 4 onkin toiminnallisessa mielessä ihan jämpti tapaus, niin kaikki mitä sen toiminnan ympärille kasataan ei vain toimi. Hahmot ovat todella heikkoja tapauksia, pääroisto on umpisurkea, tarina mitäänsanomaton ja lähemmäs kaikinpuolin kokonaisuus on väärien asioiden (tekoäly, bugit) takia turhankin puuduttava tapaus. Siitä on vaikea nauttia vaikka omat puolensa paketissa onkin. Battlefield sarjasta löytyy ihan muutama aika surkea tapaus, mukaan lukien myös Hardline, mutta tämä loppuviimeksi huonompi.


38. Frostpunk

Aivan liian vaikea aivan liian äkkiä. Pelissä ei tunnu olevan mitään aikaa opetella ja päästä sisään peliin, ennenkuin tavara iskee tuulettimeen. Tämän lisäksi pelattavuus ei sekään juuri nappaa sillä peli etenee niin tolkuttoman hitaasti että se alkaa olla nopeasti tylsä, mutta samalla aikaa haaste nousee niin äkkiä, että muuttaa hitaan peliin samalla aikaa todella luotaantyöntäväksi.


37. Hellpoint

Helposti yksi huonoimpia selviä Soulslike genren edustajia. Väärillä tavoilla vaikea, tarpeettoman epämääräinen ja rasittava kokonaisuus joka on yhtä aikaa hyvin samanlainen kuin esikuvansa, mutta ei vain osaa tehdä samoja asioita yhtä hyvin. Ehdottomasti heikko peli, joka kuitenkin voisi olla hyvä, jos pelattavuuteen ja toteutukseen olisi vain tuotu enemmän laatua.


36. Life is Strange 2

Yksi surkeimpia tarinapelejä joita olen pelannut. Heikko jaksotus, todella huonosti tehdyt käänteet ja erityisen heikot päähenkilöt eivät kanna tätä roskaa kovinkaan pitkään. Juurikin ne hahmoit joista täytyisi pitää, ovat niitä, jotka alkavat ärsyttää hyvin äkkiä, eikä siitä syystä tähän peliin jaksa panostaa oikeastaan yhtään, mikä on todella huono asia, koska tämäntyyliset pelit vaatisivat juurikin sitä, että niihin panostaisi toden teolla ja jo pieniinkin asioihin.


35. Legend of Kay

Ärsyttävä on tämän pelin kohdalla erittäin toimiva ilmaus sillä pelin ääninäyttely on todella korviin pistävää. Tätä ei myöskään auta se että pelattavuus on vähän kökömmänpuoleinen. Tämä on loistoesimerkki pelistä joka ei ole vanhentunut arvokkaasti.


34. Telling Lies

Todella, siis todella tylsä peli pelata, mutta suhteellisen kiinnostava katsella. Iso osa pelistä on monien tarinoiden luoman ison kokonaisuuden kasaamista, samalla kun taustalla tapahtuva tarina etenee omalla tavallaa. Varsinaista kiinnostavaa pelattavaa ei isommin ole ja varsinkin konsolilla pelaaminen on erittäin, siis erittäin huonosti toteutettu ja suorastaan vaatii pelaamaan peliä tietokoneella.


33. Mafia III

Mafia tunnelmaiset pelit ovat loppuviimeksi aika harvassa ja Mafia III on mafiapeli modernilla eikä mitenkään hyvällä tavalla. Mitään tyylikkyyttä ei ole, päähenkilö Lincoln on yksi huonoimpia pelihahmoja, koskaan ja muutenkin kokonaisuus tuntuu halvalta vapaan maailman ammuskelu & ajelupeliltä, sillä kumpikaan a ei ole mielekästä tekemistä ja tämä peli toistaa itseään alusta loppuun asti.


32. Mark of Kri

Toiminnallisesti ei hullumpi tapaus, mutta lähemmäs kaikki muut osa-alueet eivät ole erityisen hyvää kamaa. Päähahmo ei ole erityisen hyvä, pelin maailma ja asetelma ovat todella tylsiä ja oikeastaan mistään ei saa erityisen koukuttavaa. Vaihteluakaan ei isommin ole, mutta pelkästään se, miten tylsä ja ei kiinnosta peli on asetelmiltaan, syö kaiken kiinnostuksen kokonaisuutta kohtaan erittäin äkkiä.


31. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Täysihintaiseksi peliksi tämä on säälittävää. Tämä on niitä pelejä jonka pelaa läpi varsin nopeasti ja siinä se. Ainoa asia mitä tämän olisi pitänyt olla, on Phantom Painin demo, ilmainen demo. Suurin syy miksi tätä en vain voinut jättää ulkopuolelle on juurikin siinä, että tällä ei ole mitään oikeutta olla täysihintainen peli ilmestyessään.


30. Tomb Raider III

Ohjattavuudessa tämä peli on vanhentunut todella heikosti. Siis tämä on niitä tapauksia kun ohjattavuuteen ei vaan meinaa millään päästä kiinni ja sen kautta tilanne myös jää tuntumaan todella rasittavalta. Muutenkin peli on todella pikkutarkka monista asioista ja pelattavuus kärsii sen vuoksi aivan liikaa ollakseen millään tavalla mielekästä settiä.


29. Outlast 2

Kun on pelannut juurikin sen verran että peli mahtuu listalle, niin kaippa sekin kertoo jotakin. Outlast 2 on monella tavalla kuin Amnesian kaltaiset pelit joissa ohjataan munatonta luuseria josta ei ole yhtään mihinkään. Pelattavuudesta tuppaa tällöin puuttumaan kaikki mielekkyys.


28. Fimbul

Tyylikäs mutta lopulta aika ontto kokonaisuus. Viikinkiaiheinen tarina mytologiaelementeillä ja toiminnalla on paperilla hyvä ajatus, mutta peli itsessään ei tarjoa merkittävästi kiinnostavaa sisältöä, varsinkin kun pelin yleinen toteutus on niin mitäänsanomaton, vaikka hyviä ideoita onkin mukana.


27. Left Alive

Peli joka näyttää aluksi ihan kivalta ja tuo monella tavalla mieleen Metal Gear Solid sarjan, ainakin ulkoasussa ja tietyssä hiiviskelypainotteisuudessaan. Se mikä kuitenkin todella tuhoaa tämän kokonaisuuden, on se, miten huonosti pelattavuus on tässä toteutettu jo pelkästään ohjattavuudessa, sillä se on kankeaa ja epätarkkaa. Tähän päälle kun lisätään todella huonoja ideoita mitä tulee toimintaan, niin peli alkaa vaikuttaa kasvamassa määrin huonolta. Mukaan vielä kiusallisesti toteutettu tarinapuoli ja laahaava eteneminen.


26. Bubble Bobble 4 Friends: Baron is Back

Se mitä Bubble Bobble oli joskus NES aikaan, on tässä vaiheessa täysin kadonnut. Lievästi samankaltaisia pelillisiä ideoita pelissä on, mutta kokonaisuutena peli tuntuu todella kuohitulta niistä parhaista osa-alueista. Haaste on vääränlaista, pelattavuus turhankin kökköä ja kokonaisuudesta puuttuu se simppeli ja koukuttava pelattavuus mitä pelisarjassa joskus aikoinaan oli.


25. Blade II

Hyvän elokuvan umpisurkea peliversio. Toiminta kusee, varsuteita ei pääse kunnolla käyttämään ja kokonaisuus sakkaa vähän kaikessa. Mutta se ohjattavuus on se suurin ongelma. Tämä on niitä pelejä joka yrittää olla väärillä tavoilla erilainen ja siitä johtuen onnistuu pilaamaan aivan kaiken. Tälläisenä sotkuna kun ei päästä lähellekään sitä tyyliä mitä elokuvissa on. Bladesta puuttuu tyyliä, tappelusta mielekkyyttä ja varusteita pitäisi saada käyttää paljon enemmän ja vapaammin kuin nyt.