Parhaiden pelien tapaan, listaa voi jatkaa vaikka kuinka ja kyllähän sen tekeminen vaikeammaksi muuttuu, koska mitä korkeammalle mennään, sitä epäselvempää on että mikä peli on huonompi kuin toinen. Etenkin kun tämä lista jatkuu suoraan yhdestä toisesta.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

Ei pelejä jotka muuttuvat selvästi ja usein

Pieninä lisäsääntöinä:

Ei ilmaispelejä

Vain pelejä joita olen pelannut vähintään noin tunnin

- Paitsi jos pelin pelaa läpi alta tunnin.

 

Syytä myös mainita että kuten hyvienkin pelien kanssa, myös näiden kanssa, mitä korkeammalle mennään, sitä enemmän järjestys alkaa heikkenemään, jolloin lopulta aletaan olla enemmän tai vähemmän random mutu tuntumajärjestyksessä.

Uusia lisäyksiä peleihin joita en ole pelannut tarpeeksi olisivat mm. Monster Energy Supercross, Gal Gun, Rapala Fishing Pro, Real Farming ja MXGP3.

Ja kuten arvata saattaa, niin kun tätä ja aiempaa listaa vertailee, niin osa tältä listalta saattaisi kuulua edelliseen listaan ja päin vastoin.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Star Wars: Force Unleashed 2

Fallout 3

Tailspin

Final Fantasy XII

Resistance 2

 
49. Digimon World: New Order

Tämä on monella tavalla suhteellisen kivulias tapaus koska Digimon pelejä ei ole kovinkaan paljoa ja noita löytyy ovat tämän tasoisia. Yhtä hyvin tämä voisi PS1:n vastaava peli, mutta tätä olen pelannut enemmän, juuri sen verran että se mahtuu tälle listalle, kuten aiemman listan viimeiseksi jäänytkin. Idea on uskomaton mutta pelattavuus on aivan hanurista niin monella tavalla.


48. Heavenly Sword

Taivaallinen miekka on peli joka on peruspelattavuudeltaan todella hyvä. Miekassa on kolme muotoa ja toiminta on oikeasti todella näyttävää ja miellyttävää.

Peli on kuitenkin kahta asiaa. Pituudeltaan lyhyt ja tunnelmaan heikko. Pelin hahmot ovat pääosin todella tylsiä ilmestyksiä ja pääpahis myös ikävän heikosti tehty. Kenttiin on ajoittain yritetty lisätä vaihtelua, mutta se ei juuri auta. Vaikka pelattavuus onkin hyvä, niin tämän pelin kanssa kokonaisuus oli sellainen, että siitä ei vain löytynyt mitään järin kiinnostavaa.


47. Jumanji: Video Game

Ehkä huonoimpia elokuvaan pohjautuvia pelejä mitä on koskaan vastaan tullut ja samalla aikaa ehkä vähiten elokuvaan liittyvä leffapeli. Hahmot ovat samat mutta siihen se pitkälti jääkin, koska kaikesta on tehty itseääntoistava, lyhyt ja tylsä ammuskelpeli josta puuttuu huumori ja tyyli, jota parissa uusimmassa Jumanji elokuvassa todella on.


46. Absolver

Monimutkainen tappelupeli josta puuttuu se mielekkyys. Ei ole juuri innostusta opetella kaikkia niksejä ja muutenkin pelissä tuntuu olevan turhan paljon pikkutrikkejä mitä pitäisi opetella. Hienon näköinenhän tämä peli on, mutta lyhyt, puuduttava ja aika tylsä. Dark Souls ja For Honor yhdistettynä, mutta ilman mitään vahvuuksia.


45. Dead or Alive 5

Tappelupelit on todella helppo pilata, sillä jos tappelu ei ole mielekästä niin peli on menetetty ellei hahmovalikoima ole todella miellyttävä. DoA5:n tapauksessa näin ei ole sillä hahmovalikoimassa ei ole kuin pari hyvää (kuten Ryu Hayabusa) ja tappelusta itsessään puuttuu mielekkyys ja reilulta tuntuva haaste. Puuduttavat tappelupelit eivät vaan toimi.


44. Resident Evil: Operation Raccoon City

Selvästi huonoimpia RE sarjan pelejä. Idea ei ole huono ja vaihteluakin peliin saa erilaisten hahmojen muodossa, mutta se pelattavuus on todella heikosti tehty. Ohjattavuus on vähän niin ja näin ja toiminnasta puuttuu se kuuluisa mielekkyys todella selvästi. Heti jos pelannut muita toiminnallisia RE pelejä niin tämän pelin heikkoudet ovat erittäin selkeät.


43. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Täysihintaiseksi peliksi tämä on säälittävää. Tämä on niitä pelejä jonka pelaa läpi varsin nopeasti ja siinä se. Ainoa asia mitä tämän olisi pitänyt olla, on Phantom Painin demo, ilmainen demo. Suurin syy miksi tätä en vain voinut jättää ulkopuolelle on juurikin siinä, että tällä ei ole mitään oikeutta olla täysihintainen peli ilmestyessään.


42. Ultra Street Fighter 4

Katutappelija 4 on ideallisesti ihan samaa kamaa kuin aiemmatkin, mutta toteutus tuntuu tämän pelin kanssa jotenkin niin mitäänsanomattomalta, kömpelöltä ja hankalalta. Pelissä ei tunnu olevan minkäänlaista mielekkyyttä.


41. Virtua Fighter 5

Niin perustylsä tappelupeli kun vain ajatella saattaa. Tappelijoita on ihan kivasti, mutta itse toiminnassa ei ole juuri nimeksikään kiinnostavaa sisältöä tai oikeaa tyylikkyyttä. Pelattavuus on niin mitäänsanomatonta, että parempaa tappelupeliä ei ole vaikeaa löytää ja kun huomioi että tämä on kuitenkin suhteellisen moderni tappelupeli ja osa pidempään jatkunutta pelisarjaa, niin voisi olettaa että pelissä olisi edes jonkinlaista laatua.


40. Magus

Eniten tämän kanssa nyppii se todella puolivillainen, itseääntoistava ja todella halvalla tavalla tehty pelattavuus. Tuntuu että oikein missään kohtaa peliä ei ole nähty oikeasti vaivaa.


39. Bubble Bobble 4 Friends: Baron is Back

Se mitä Bubble Bobble oli joskus NES aikaan, on tässä vaiheessa täysin kadonnut. Lievästi samankaltaisia pelillisiä ideoita pelissä on, mutta kokonaisuutena peli tuntuu todella kuohitulta niistä parhaista osa-alueista. Haaste on vääränlaista, pelattavuus turhankin kökköä ja kokonaisuudesta puuttuu se simppeli ja koukuttava pelattavuus mitä pelisarjassa joskus aikoinaan oli.


38. Legend of Kay

Ärsyttävä on tämän pelin kohdalla erittäin toimiva ilmaus sillä pelin ääninäyttely on todella korviin pistävää. Tätä ei myöskään auta se että pelattavuus on vähän kökömmänpuoleinen. Tämä on loistoesimerkki pelistä joka ei ole vanhentunut arvokkaasti.


37. Jak & Daxter: Lost Frontier

Jak & Daxter sarja on sellainen joka trilogian aikana parani kokoajan. Lost Frontier ei sisällä mitään järin hyvää, samalla tavalla kuin vaikka Jak II tai Jak 3. Graafinen ulkoasu on surkeampi ja tarina on irrallaan muista. Sen lisäksi tätä on pääasiassa aluksilla lentelyä ja taistelua. Se ei ole järin nappaavaa vaan tylsää. Ohjattavuus on kelvollinen mutta kokonaisuus ei niinkään.


36. Rime

Suhteellisen lyhyt, ei ongelma, ei mielekäs pelata, ongelma. Lyhyetkin pelit voivat toimia todella hyvin mutta Rime on alusta asti todella tylsä, päähenkilö on mitäänsanomaton eikä pelissä oikein missään kohtaa tunnu olevan mitään oikeasti mielekästä, pulmat ei kiinnosta ja vaikka värikäs ulkoasu onkin hieno, niin ei se pelasta juuri mitään.


35. Disney Epic Mickey 2: Power of Two

Ensimmäinen eeppinen Mikki oli ihan ok, mutta tämä toinen ei ole kehittynyt mihinkään, vaan mennyt taaksepäin. Ohjattavuus ja sitä kautta pelattavuus on todella kankea ja tässä pelissä tarkkuudesta olisi hyötyä. Muutenkin tuntuu että tämän pelin kanssa on kaikki viimeistely jäänyt pois ja kokonaisuus tuntuu erittäin nopeasti kyhätyltä, eikä kaksinpelikään juuri auta.


34. LA Noire

Tässä on peli jossa on pari oikeasti hyvää puolta. Rikospaikkatutkinta ja epäiltyjen kuulustelua. Tämä dekkaripuoli on tehty todella hyvin, mutta se ei tätä peliä kanna. Tarina on ajoittain todella typerä ja tuntuu silloin tällöin ihan hatusta vedetyltä. Sen lisäksi päähenkilö Cole Phelps on helposti yksi surkeimpia pelihahmoja joita olen koskaan pelannut. Rikostutkinnan ulkopuolella peli tarjoaa perusräiskintää ja takaa-ajo jotka eivät kummatkaan ole tehty kovin hyvin. Onhan se hyvä että jotain toimintaa yritettiin, mutta ei sillä kovin pitkälle päästy.


33. Call of Duty: Black Ops 4

CoD pelit ovat onnistuneet tarjoamaan yllättävän hyviä tarinakampanjoita vuosien saatossa. Sitten tulee vastaan näinnäistä jatkoa alasarjassa, josta kuitenkin puuttuu kokonaan se yksinpelikampanja ja kaikki nojaa moninpeliin. Joten helposti pelisarjan huonoin osa, sillä moninpeli ei yksinkertaisesti riitä.


32. Watch_Dogs 2

Paljon potentiaalia ja kaikki vedetty alas viemäriin jo ykkösen kohdalla, mutta kakkonen onnistuu ratkaisevilla tavoilla menemään vielä alemmas. Pääroisto ei ole yhtä tylsän munaton luuseri, mutta päähenkilö on sen verran ärsyttävä ja pelattavuus sen verran rasittavaa että mitenkään positiivista mielikuvaa tästä pelistä ei vain jäänyt.


31. Mafia III

Mafia tunnelmaiset pelit ovat loppuviimeksi aika harvassa ja Mafia III on mafiapeli modernilla eikä mitenkään hyvällä tavalla. Mitään tyylikkyyttä ei ole, päähenkilö Lincoln on yksi huonoimpia pelihahmoja, koskaan ja muutenkin kokonaisuus tuntuu halvalta vapaan maailman ammuskelu & ajelupeliltä, sillä kumpikaan a ei ole mielekästä tekemistä ja tämä peli toistaa itseään alusta loppuun asti.


30. Tomb Raider III

Ohjattavuudessa tämä peli on vanhentunut todella heikosti. Siis tämä on niitä tapauksia kun ohjattavuuteen ei vaan meinaa millään päästä kiinni ja sen kautta tilanne myös jää tuntumaan todella rasittavalta. Muutenkin peli on todella pikkutarkka monista asioista ja pelattavuus kärsii sen vuoksi aivan liikaa ollakseen millään tavalla mielekästä settiä.


29. Simpsons: Bart vs Space Mutants

Jopa NES aikakaudelle kömpelö ohjattavuus ja todella pikkutarkkoja tasohyppelypaikkoja. Tämä on niitä pelejä joita NES aikakaudella pelasi suhteellisen paljon ja ehkä juuri siksi se on paikkansa täällä ansainnut koska erottuu joukosta huonolla laadulla.


28. Speed Freaks

CTR on suosikki rallipelini, ei epäilystäkään. Speed Freaks yrittää tehdä sen mitä CTR ja sitä ennen Mario Kart ovat tehneet. Karting rallia mutta aseiden kanssa. Erona on se, että CTR sisältää paljon hyviä hahmoja, napakan pelattavuuden ja kiinnostavia aseita ja todella hyviä kenttiä. Speed Freaks ei sisällä näistä mitään muuta kuin vesitetyt versiot. Tämä on ihan pelattava peli, mutta ei yhtään kiinnostava tai nappaava. Hahmot ovat tylsiä ja ajamisesta puuttuu se mielekkyys.


27. Hellpoint

Helposti yksi huonoimpia selviä Soulslike genren edustajia. Väärillä tavoilla vaikea, tarpeettoman epämääräinen ja rasittava kokonaisuus joka on yhtä aikaa hyvin samanlainen kuin esikuvansa, mutta ei vain osaa tehdä samoja asioita yhtä hyvin. Ehdottomasti heikko peli, joka kuitenkin voisi olla hyvä, jos pelattavuuteen ja toteutukseen olisi vain tuotu enemmän laatua.


26. Alien Isolation

Idea on hyvä mutta pelattavuus ei ja pelattavuus merkkaa aika paljon. Tuntuu että tämä peli on jatkuvaa harhailua, piileskelyä ja kikkailua samalla tavalla kuin Amnesia ja Outlast, mutta ihan niin munaton pelihahmo ei ole kyseessä ja pelattavuus sentään toimii vähän paremmin.


25. Shadow of the Colossus

Tämä tapaus on merkki siitä, että vaikka peli on yliarvostettu, niin se ei silti aina ole oitis surkea, vaikka sitä ei itse niin suuressa arvossa pitäisikään. Mutta kokonaisuutena Kolossin varjo ei ole edes erityisen hyvä pelin pariin palaaminen palautti kyllä hyvin äkkiä mieleen että miksi en itse tästä pelistä aikoinaan niin erityisemmin pitänyt. Se ei vain tarjoa mitään niin erikoista sisältöä. Se on toimintaseikkailuksi naamioitu pulmapeli jossa on mukana aivan liikaa hidasta ja tylsää välimassaa, ilman mitään erikoista tekemistä.