Parhaiden pelien tapaan, listaa voi jatkaa vaikka kuinka ja kyllähän sen tekeminen vaikeammaksi muuttuu, koska mitä korkeammalle mennään, sitä epäselvempää on että mikä peli on huonompi kuin toinen. Etenkin kun tämä lista jatkuu suoraan yhdestä toisesta.

 

 

 

Lyhyt sääntökertaus:

 

Vain yksi peli sarjasta ja yhdestä genrestä

Vain pelejä joita olen itse pelannut   

Ei kokoelmia, vain yksittäiset pelit

Ei pelejä jotka muuttuvat selvästi ja usein

Pieninä lisäsääntöinä:

Ei ilmaispelejä

Vain pelejä joita olen pelannut vähintään 2 tuntia

- Paitsi jos pelin pelaa läpi alta parin tunnin.

  • Tämä sulkee pois mm. Surgeon Simulatorin, Xblaze: Lost Memoriesin ja Cortex Commandin. Noin niinkuin parina esimerkkinä ja näitähän on paljon. Sen verran että saavat jossakin vaiheessa oman listansa.

 

Syytä myös mainita että kuten hyvienkin pelien kanssa, myös näiden kanssa, mitä korkeammalle mennään, sitä enemmän järjestys alkaa heikkenemään, jolloin lopulta aletaan olla enemmän tai vähemmän random mutu tuntumajärjestyksessä.

Ja ensimmäisessä osassa kiteytin pois valtaosan urheilu- ja rallipeleistä, koska muuten lista olisi lähemmäs vain niitä. Uusia lisäyksiä olisivat mm. Monster Energy Supercross.

Ja kuten arvata saattaa, niin kun tätä ja aiempaa listaa vertailee, niin osa tältä listalta saattaisi kuulua edelliseen listaan ja päin vastoin.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Legend of Kay

- Karsealla ääninäyttelyllä varustettu kankealla pelattavuudella etenevä tapaus

 

Knack

- Yllättävän haastava ja aika tylsähkö lastenpeli

 

forma.8

- Yksinkertainen, mutta niin tylsäksi muuttuva idea ja toteutus

 

Watch_Dogs

- Hyvä idea mutta todella tylsä toteutus, varsinkin tarinallisessa mielessä.

 

Fallout 3

- Ruma ja buginen, sekä aika tylsähkö ja itseääntoistava.

 
49. Fight

Niin loistava idea, mutta niin hyvin ohjattavuudella pilattu. Move toiminta on hyvä idea, mutta hahmon liikuttelu on todella surkeasti tehty joten ei siinä suhteellisen hyvä iskurekisteröinti vain toimi.


48. Master Reboot

Jotenkin pirun tylsä ja puuduttava peli jossa liikutaan erilaisissa ympäristöissä ja ratkotaan pulmia. Tästä on jotenkin todella mitäänsanomattomat fiilikset sillä en hirveästi tuntenut pääseväni sisään tähän peliin koska se ei oikein millään tavalla napannut ja muuttui kokoajan tylsemmäksi.


47. Garou: Mark of the Wolves

Todella perustasoinen tappelupeli ilman mitään sellaista mikä erottaisi sen massasta. Toiminta on ok, aika vanhanaikainen ja hahmo valikoima on aika tylsä, kun mukana ei ole oikein mitään sellaista mikä todella nappaisi.


46. No more Room in Hell

Itse kuvailisin tämän pelin halpaversioksi Left 4 Dead 2:sta. Idea ja pelattavuus on samanlainen, mutta tämä peli on kömpelö, kankea ja usein todella pimeä ja vaikeaselkoinen. Tämän lisäksi käyttöliittymä on parhaimmillaan vähän sinne päin ja muutenkin tämä peli tuntuu vaikealta, mutta aina vääristä syistä.


45. Prey

Päähenkilö ei ole hyvä, sivuhahmot eivät ole järin kiinnostavia ja peli on jotenkin todella rasittava. Tuntuu räiskintäpeliltä jossa idea on hiiviskellä siinä samalla kun ravaa paikasta toiseen. Vähän väliä peli laittaa paikan jossa useampi reitti eteenpäin, jos onnistut löytämään yhdenkään. Toiminnassa ei ole mielekkyyttä ja vaikka kokonaisuudessa onkin muutama hyvä idea, niin niitä ei ole käytetty kovin vahvasti.


44. Battlefield: Hardline

Hyvä idea, sotilastoiminnan sijaan poliisitoimintaa. Harmi vain että tästä ideasta ei ole osattu ottaa alkua lukuunottamatta oikeastaan yhtään mitään irti ja ihan sellaiseen perustoimintaan päädytään. Pelin päähenkilö ja pääpahis ovat molemmat tylsiä tapauksia eikä pelissäkään ole juuri mitään oikeasti nappaavaa.


43. Velocibox

Sekava ja ehkä vähänkin liiankin nopea liian äkkiä. Ei oikein aikaa totuttautua ja muutenkin tuntuu että peli on todella vaativa ja pikkutarkka.


42. Absolver

Monimutkainen tappelupeli josta puuttuu se mielekkyys. Ei ole juuri innostusta opetella kaikkia niksejä ja muutenkin pelissä tuntuu olevan turhan paljon pikkutrikkejä mitä pitäisi opetella. Hienon näköinenhän tämä peli on, mutta lyhyt, puuduttava ja aika tylsä. Dark Souls ja For Honor yhdistettynä, mutta ilman mitään vahvuuksia.


41. Trials Fusion

Sanoisin että aluksi todella hauskan tuntuinen peli, mutta alkaa lopulta vaatia sen verran paljon pikkutarkkaa nyhväämistä ja todella tarkkaa fysiikkatemppuilua ja että kaikki mielenkiinto katoaa lopulta.


40. Battlefield: Bad Company

Perusräiskintä ilman kiinnostavia hahmoja tai mielekästä osuutta siinä toiminnassa. Lähemmäs kaikki yhteenotot ovat rasittavia ja peli etenee jotenkin puisevasti. Tarinassa on muutama hyvä puoli mutta lähemmäs kaikki hahmot ja kentät ovat aika tylsiä.


39. Dark Cloud

Tuntuu että tämän pelin on oikein pyritty siihen että sen pelaaminen olisi rasittavaa jokaisessa mahdollisessa vaiheessa. Siinä on meinaan onnistuttu sillä tässä pelissä on niin paljon pelaamista rasittavia asioita.


38. Disney Epic Mickey 2: Power of Two

Ensimmäinen eeppinen Mikki oli ihan ok, mutta tämä toinen ei ole kehittynyt mihinkään, vaan mennyt taaksepäin. Ohjattavuus ja sitä kautta pelattavuus on todella kankea ja tässä pelissä tarkkuudesta olisi hyötyä. Muutenkin tuntuu että tämän pelin kanssa on kaikki viimeistely jäänyt pois ja kokonaisuus tuntuu erittäin nopeasti kyhätyltä, eikä kaksinpelikään juuri auta.


37. Resident Evil: Operation Raccoon City

Selvästi huonoimpia RE sarjan pelejä. Idea ei ole huono ja vaihteluakin peliin saa erilaisten hahmojen muodossa, mutta se pelattavuus on todella heikosti tehty. Ohjattavuus on vähän niin ja näin ja toiminnasta puuttuu se kuuluisa mielekkyys todella selvästi. Heti jos pelannut muita toiminnallisia RE pelejä niin tämän pelin heikkoudet ovat erittäin selkeät.


36. Another World

Yritys erehdys peli, lähemmäs mikä tahansa ja kaikki tappaa kerrasta, vähän väliä pitää arpoa että mitä pitäisi tehdä, minne pitäisi mennä ja miten pääsee eteenpäin, puhumattakaan tässä pelissä voi saada itsensä tilanteeseen jossa eteenpäin ei enää pääse.


35. Simpsons: Bart vs Space Mutant

Jopa NES aikakaudelle kömpelö ohjattavuus ja todella pikkutarkkoja tasohyppelypaikkoja. Tämä on niitä pelejä joita NES aikakaudella pelasi suhteellisen paljon ja ehkä juuri siksi se on paikkansa täällä ansainnut koska erottuu joukosta huonolla laadulla.


34. Outlast 2

Samantyylistä huttua kuin Amnesia mutta ei yhtä rasittava, mutta ei nyt varsinaisesti mitenkään hyväkään peli kun ideana on lähinnä piileskelle ja paeta.


33. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Täysihintaiseksi peliksi tämä on säälittävää. Tämä on niitä pelejä jonka pelaa läpi varsin nopeasti ja siinä se. Ainoa asia mitä tämän olisi pitänyt olla, on Phantom Painin demo, ilmainen demo. Suurin syy miksi tätä en vain voinut jättää ulkopuolelle on juurikin siinä, että tällä ei ole mitään oikeutta olla täysihintainen peli ilmestyessään.


32. Ultra Street Fighter 4

Katutappelija 4 on ideallisesti ihan samaa kamaa kuin aiemmatkin, mutta toteutus tuntuu tämän pelin kanssa jotenkin niin mitäänsanomattomalta, kömpelöltä ja hankalalta. Pelissä ei tunnu olevan minkäänlaista mielekkyyttä.


31. Dead or Alive 5

Tappelupelit on todella helppo pilata, sillä jos tappelu ei ole mielekästä niin peli on menetetty ellei hahmovalikoima ole todella miellyttävä. DoA5:n tapauksessa näin ei ole sillä hahmovalikoimassa ei ole kuin pari hyvää (kuten Ryu Hayabusa) ja tappelusta itsessään puuttuu mielekkyys ja reilulta tuntuva haaste. Puuduttavat tappelupelit eivät vaan toimi.


30. Jak & Daxter: Lost Frontier

Jak & Daxter sarja on sellainen joka trilogian aikana parani kokoajan. Lost Frontier ei sisällä mitään järin hyvää, samalla tavalla kuin vaikka Jak II tai Jak 3. Graafinen ulkoasu on surkeampi ja tarina on irrallaan muista. Sen lisäksi tätä on pääasiassa aluksilla lentelyä ja taistelua. Se ei ole järin nappaavaa vaan tylsää. Ohjattavuus on kelvollinen mutta kokonaisuus ei niinkään.


29. Mafia III

Mafia tunnelmaiset pelit ovat loppuviimeksi aika harvassa ja Mafia III on mafiapeli modernilla eikä mitenkään hyvällä tavalla. Mitään tyylikkyyttä ei ole, päähenkilö Lincoln on yksi huonoimpia pelihahmoja, koskaan ja muutenkin kokonaisuus tuntuu halvalta vapaan maailman ammuskelu & ajelupeliltä, sillä kumpikaan a ei ole mielekästä tekemistä ja tämä peli toistaa itseään alusta loppuun asti.


28. Heavenly Sword

Taivaallinen miekka on peli joka on peruspelattavuudeltaan todella hyvä. Miekassa on kolme muotoa ja toiminta on oikeasti todella näyttävää ja miellyttävää.

Peli on kuitenkin kahta asiaa. Pituudeltaan lyhyt ja tunnelmaan heikko. Pelin hahmot ovat pääosin todella tylsiä ilmestyksiä ja pääpahis myös ikävän heikosti tehty. Kenttiin on ajoittain yritetty lisätä vaihtelua, mutta se ei juuri auta. Vaikka pelattavuus onkin hyvä, niin tämän pelin kanssa kokonaisuus oli sellainen, että siitä ei vain löytynyt mitään järin kiinnostavaa.


27. Rime

Suhteellisen lyhyt, ei ongelma, ei mielekäs pelata, ongelma. Lyhyetkin pelit voivat toimia todella hyvin mutta Rime on alusta asti todella tylsä, päähenkilö on mitäänsanomaton eikä pelissä oikein missään kohtaa tunnu olevan mitään oikeasti mielekästä, pulmat ei kiinnosta ja vaikka värikäs ulkoasu onkin hieno, niin ei se pelasta juuri mitään.


26.  Witness

Pulmapelit ovat ok, kun tehty hyvin. Todistaja ei ole tehty hyvin. Tämä peli on upean näköinen, mutta pulmien suhteen kaikki menee täysin yli. Haaste nousee yllättävän nopeasit ja pulmia on niin paljon että kaikki mielekkyys katoaa erittäin äkkiä. Witness on todella tylsä ja puuduttava peli.


25. Overcast: Walden and the Werewolf

Tässä olisi potentiaali, yllättävän paljon. Tyylillisesti vähän Amnesiaa, mutta ei vätystä päähenkilöä ja kauhua aiheuttaa ihmissusi. Mikä siis meni pieleen? Toteutus on todella halpa niin monella tavalla ja pelattavuus on myös todella nopeasti kyhätty. Muutenkin pelistä puuttuu kaikki viimeistely ja siloittelu. Paketti toimii, mutta ei ei erityisen hyvin.

Tämä on niitä pelejä johon tarttui oitis kun nimi veti puoleensa, mutta idea ei paljoa auta, kun toteutus on heikko, kaikilla pelattavuuden osa-alueilla.