Peter%20Quill.jpg

Pääosassa edelleen Peter "Star-Lord" Quill

 

 

Toinen osa viidestä. Tarina alkaa vähän kehittyä ja ne kantavat ideat hahmottua. Ei ehkä yhtä vahva osa kuin ensimmäinen, mutta hyvä osa kokonaisuutta.

 

 

 

Paineen Alla jatkuu suoraan siitä mihin ensimmäinen osa jäi, kirjaimellisesti. Tarinaa eteenpäin vieväksi asiaksi nousee Eternity Forge jonka voimista on nyt jo hieman ideaa. Tämä uusi esine on se mikä ohjaa tarinaa, mutta pääpaino on enemmänkin siinä, mitä se pakottaa ja saa hahmot tekemään. Rocket haluaa korjata menneisyyden vääryyden, Gamora ajautuu lähemmäs Nebulaa ja samalla aikaa Drax etsii uutta suuntaa elämälleen. Groot on mukana porukassa seuraamassa kun kaikki vaikeat päätökset lankeavat ryhmän johtajalle, pelaajan ohjaamalle Tähtilordille.


Peli toimii aivan sillä samalla tavalla kuin aiempikin ja se hyvä huumori ja scifi-tunnelma ovat molemmat hyvin vahvasti läsnä. Välillä pelaaja juttelee eri henkilöiden kanssa ja pelaaja saa päättää miten hän tilanteisiin suhtautuu, välillä sitten taistellaan, mikä tapahtuu QTE hetkissä. Siinä ohessa voi sitten vähän tutkia ympäristöä.

Jakso 2 on varsin hyvin jaksotettu. Peli etenee todella hienosti ja päätöksillä näkyy olevan selviä seurauksia. Telltale peleille tutut huomaavat että tietyt päätökset muuttavat ryhmäläisten suhtautumista pelaajaan. Se mistä toinen ilostuu, toinen hermostuu. Tässä pelissä kantavana teemana tuntuu todellakin olevan tämä ryhmän kasassa pitäminen. Luottamus nyt on aika iso osa mitä tahansa Telltale peliä sillä hahmojen suhtautuminen pelaajaan muuttuu pelin edetessä. Tämän pelin iso juttu on Vartijat ryhmä.

Useat isot päätökset tuntuvat tapahtuvan siten että olet joko Rocketin tai Gamoran puolella. Ajoittain vastaan tulee myös hetkiä kun joudut valitsemaan Gamoran ja Draxin välillä. Nämä ovat niitä asioita jotka todella saavat pelin tuntumaan niin vaikealta, valintojen suhteen. Haluatko laittaa kaikki munat samaan koriin ja suosia aina tiettyä ryhmäläistä, vai pyritkö miellyttämään kaikkia. Peliä on kulunut vasta kaksi jaksoa mutta tämä ryhmäläisten välillä valitseminen on tehty jo erittäin selväksi.


Tarinallisessa mielessä tämä peli tarjoaa erään erityisen hyvän hetken Rocketin menneisyydestä. Tämä on erittäin hyvin tehty kohtaus ja helposti tämän pelin parhaita hetkiä. Mutta myös Nebula on todella hyvä lisäys tähän peliin ja hahmo on paljon parempi kuin Guardians of the Galaxy elokuvissa, muutenkin tuntuu että hahmot toimivat paljon paremmin tässä pelissä kuin elokuvissa ja heistä alkaa jo tässä vaiheessa oikeasti välittää. Päätökset eivät ole helppoja niitä on hyvin hankala alkaa jälkeenpäin korjailemaan.

Marvel's Guardians of the Galaxy on todellakin sellainen Telltalen pelin jonka tulen pelaamaan läpi pari kertaa, sillä mukana on sellaisia valintoja, joiden kohdalla tuntuu että haluaisi todellakin molemmat. Sitten tulee vastapainona vastaan näitä hetkiä jolloin ei vain voi voittaa, valitsi mitä tahansa.

Täytyy sanoa että tämän pelin tarina etenee hyvin mutta Eternity Forge tuntuu ajoittain vain olevan McGuffin joka pitää hahmot kiireisinä, mutta siinä on kyllä se on pelaajallekin aika tärkeässä osassa, sillä mysteeri tämän esineen kohdalla saattaa hyvinkin pian alkaa selvitä. Täytyy kyllä sanoa että tarina tuntuu sellaiselta, että se kestää tämän yhden kauden ja jos tulee seuraava kausi, niin siinä siirrytään jo muihin ympyröihin.


________________________________________________________________________________________________

Mitä tulee ajatuksiini tulevasta niin Rocketin menneisyys ja varsinkin hänen suhteensa Lyllaan tuntuu sellaiselta palaselta johon palataan vielä, se on vain liian herkullinen tarinapätkä sivuutettavaksi.

Thanos on myös sellainen osa jota ei voi sivuuttaa. Olen melko varma että Eternity Forge vielä herättää hänet henkiin. Ehkä vastaan tulee jopa hetki jossa pitää valita Thanos tai Kree rotu.

Gamoran ja Nebulan suhde on yksi pätkä jota aivan varmasti puidaan vielä. Se jää nähtäväksi millaiseen rooliin Nebula nousee mutta tämäkin on varsin hyvä ja kiinnostava osa tarinaa, ei ehkä niin kiinnostava kuin Rocketin, mutta kuitenkin.

Drax on lähinnä tälläinen monimutkaistaja. Pakko myöntää että monet pelin hauskimmat hetket ovat jollakin tavalla sidoksissa Draxiin. Täytyy sanoa että tämä hahmo on se, jonka helposti sivuuttaisi sillä vain ajoittain tulee hetkiä kun hänet mahdollista todella huomioida, ja huomaan jo tehneeni selvän virheen ykkösjaksossa.

________________________________________________________________________________________________


Kokonaisuudessa Under Pressure on hyvä osa viiden jakson kokonaisuutta. Teemat alkavat tulla osittain korostetusti esille ja samalla hahmot tuntuvat saavan hyvin lisää taustatarinaa tai paikkaansa tarinassa.

Pakko sanoa että nämä Quillin menneisyyspätkät tuntuvat vähän turhan mukaan liimatuilta, varsinkin tässä jaksossa oleva osuus on jakson heikoin palanen. Valtaosa pelistä on kuitenkin todella mieluisaa pelattavaa ja saavuttaa pitkälti samat mittasuhteet kuin ensimmäinenkin jakso, päättyen todella hyvin, aivan kuten edeltäjänsäkin.

 

+ Erinomainen Marvel tunnelma

+ Hahmot tuntuvat merkityksellisiltä

+ Tarinan rikastuminen

+ Huumori

 

- Ajoittainen toiston tunne

- Jotkut polut tuntuvat selvästi toisia korostetummilta

 

Arvosana: 8,4

 

Mahtava