Kun useampi pelisarja elää omaa elämään ja kehittyy rinnakkain vuosien ajan, niin kyseisten pelien laittaminen parhausjärjestykseen on vaikeaa, sillä tietyt jatko-osat ovat todella lähellä toisiaan ja toiset pelit lähellä niitä, laadullisesti.

 

 

 

Aika monet pelisarjat kehittyvät hitaasti tai eivät juuri olleenkaan. Tästä syystä tiettyjen pelisarjojen pelit pysyvät todella samantyylisinä ja siitä syystä niitä voi olla erittäin vaikea laittaa parhausjärjestykseen jos pitää vielä miettiä että kumpi olisi parempi. Entistä vaikeampaa tästä tulee kun mukaan tulee eri lajityyppien pelejä jotka ovat omassa lajityypissään erityisen hyviä. Mututuntumalla tässä monesti mennään ja järjestys voi vaihdella reippaasti täysin fiiliksen mukaan, etenkin kun palaa vanhojen pelien pariin. Remasterointeja ja uusien laitteiden versioita ei lasketa mukaan eikä myöskään kokoelmia, yksittäiset pelit voidaan hyväksyä.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Van Helsing

- Itselläni on jäänyt tästä varsin hyvä kokonaismielikuva.

 

Spawn: Armageddon

- Itselleni on tästäkin jäänyt todella hyvä kokonaismielikuva.

 

Jak II: Renegade

- Erilainen ja parempi kuin edeltäjänsä.

 

Star Wars: Knights of the Old Republic

- Paremmalla toiminnalla ja päähahmon ääninäyttelyllä tämä olisi oitis listalla.

 

Lord of the Rings: Return of the King

- Yksi niitä pelejä jonka muistan todella hyvänä kokonaisuutena, vaikkakin aika vaikeana sellaisena.

 
24. Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Tämä on niitä tapauksia joissa vaaditaan hieman faniutta sillä kyllähän tässä pelissä on omat heikkoutensa. Mutta sen tarina on erittäin hyvä ja lastenpeliksi kokonaisuus on varsin hyvin tehty. Mutta aikalailla mututuntumalla tämä mahtui listalle.


23. Quake 3: Revolution

Yksi niitä räiskintöjä jotka ovat jäänyt todella vahvasti mieleen. Vaikka se ei nyt pelattuna enää niin hyvin toimisikaan, niin kyllä tämä tarjosi varsin hyvän kampanjan ja erinomaista moninpeliviihdettä.


22. Jak 3

Tarinallisesti erittäin vahva, toiminnallisesti sarjan paras ja huumoriltaan huipputasoa. Vaikeustaso on paljon tasapainoisempi ja kokonaisuus muutenkin on huomattavasti toimivampi ja monipuolisempi aina minipeleistä alkaen.


21. Ratchet & Clank 3

Paljon aseita, paljon ammuttavaa ja paljon vaihtelua. Todella humoristinen ote ja erittäin hyvin tehty kokonaisuus hyvillä hahmoilla.


20. War of the Monsters

Yksi parhaita tappelupelejä täynnä klassisten hirviöiden versioita. Paikkojen tuhoaminen on hauskaa ja erilaiset hirviöt tuovat mukanaan kivasti vaihtelua. Varsinkin moninpelinä tämä peli tarjoaa todella mielekkäitä kokemuksia jotka ovat jääneet elämään.


19. Uncharted: Drake's Fortune

Nathan Draken tarinan aloitus on erittäin hyvin jaksotettu seikkailu jossa välillä ammuskellaan ja välillä heittäydytään vauhdikkaisiin kiipeilytilanteisiin. Todella hauska peli varsin hyvällä ja yllättävällä tarinalla.


18. Ninja Gaiden Sigma

Ehkä vaikein peli minkä olen pelannut läpi asti. Toiminta on erittäin vaikeaa mutta niin näyttävää kun siihen pääse kunnolla sisään eikä haittaa ole siitäkään että toiminnassa on runsaasti vaihtelua erilaisten aseiden kautta. Tarina on vähän niin ja näin, mutta peli on tyylikäs kokonaisuus tyylikkäillä vastustajilla.


17. Batman: Arkham Asylum

Peli joka nosti Batmanin huipulle. Taistelumekaniikka on yksi parhaita koskaan ja hiiviskely on tehty esimerkillisesti. Puhumattakaan että tämä peli on erityisen tunnelmallinen ja synkkä, mikä sopii Batmaniin erityisen hyvin.


16. Max Payne 2: Fall of Max Payne

Remedyn magnum opus, paras suomalainen peli. Tarinallisesti erittäin hyvin kirjoitettu ja jaksotettu. Toiminnallisesti todella mielekäs ja tyylillisesti täynnä monia pieniä yksityiskohtia. Ehdottomasti yksi peli jossa ne pienet yksityiskohdat ovat jääneet niin vahvasti elämään.


15. Soul Calibur III

Yksi parhaita tappelupelejä koskaan. Valtavasti todella erilaisia pelihahmoja ja erinomainen pelattavuus. Chronicles of the Sword on todella hyvä lisä mutta kyllä se hahmovalikoima ja pelattavuus tekevät tästä tappelupelien kuninkaan.


14. Godfather

Todella tyylikäs peli jossa päästään kokemaan ensimmäisen Kummisetä elokuvan tapahtumat pienin muutoksin. Toiminta on todella hyvin tehtyä ja tässä pelissä todella tuntee olevansa osa mafiaa kun aloittaa pohjalta ja päätyy lopulta siihen vaiheeseen että viholliset eivät edes ala ryttyilemään sinulle kun olet maineikas gangsteri.


13. Scarface: World is Yours

GTA klooni, joka on parempi kuin yksikään GTA peli. Arpinaaman tarina saa aivan uudenlaisen suunnan kun siirrytään tilanteeseen jossa Tony Montana selviää ja alkaa rakentaa imperiumiin uudestaan. Ammuskelu ja ajelu on hauskaa ja Scarface tunnelma on todella vahvasti mukana.


12. Punisher

Yksi parhaita Marvel pelejä ja yksi väkivaltaisimpia. Tässä pelissä todella päästään kiinni siihen mistä Tuomarissa on kyse. Pelissä ammuskellaan erilaisilla aseilla ja toiminta on erityisen hyvin tehtyä. Mukana on myös kuulustelutilanteita ja todella brutaaleja teloituksia. Mielekäs kokonaisuus joka jatkaa Thomas Janen Punisher elokuvan tarinaa, erinomaisesti.


11. Devil May Cry

Tästä alkoi yhden parhaan toimintapelisarjan tarina. Dante on fantastinen pelihahmo ja miekan ja pistoolien käytössä on todellista mielekkyyttä jota pikku hiljaa rikastetaan muillakin aseilla aina haulikosta alkaen. Todella tyylikäs peli erinomaisella pelattavuudella, varsin hyvällä tarinalla ja pelihahmolla joka on legendaarinen.


10. Sly 2: Konnakopla

Yllättävän laaja ja monipuolinen peli joka todellakin on edeltäjä potenssiin kaksi. Pelattavaa on paljon, vaihtelua on paljon, tarina ja pelin hahmon on tehty todella hyvin ja mukana on paljon keräiltävää ja graafinen ulkoasu on tekee pelistä kokonaisuuden joka kuin suoraan lauantaiaamun piirretyistä.


9. Dragon Age: Origins

Tarinallisten pelien aatelia sillä tarinan puolesta vaihtoehtoja on todella paljon ja tästä tekee erityisen hyvän todella runsas määrä liittolaisia joista jokainen tuntuu todella hyvin tehdyltä moninen puolineen. Toiminta on se heikoin osa, mutta siihen tottuu. Fantasiatunnelma on todella vahva ja pelin kokonaistyyli on erinomainen, vaikka pelihahmolla ei ääntä olekaan.


8. Uncharte 2: Among Thieves

Lähes jokaisella tavalla parempi kuin edeltäjänsä. Parempi toiminnan ja kiipeilyn jaksotus, runsaasti näyttäviä kohtauksia, hyvä, vaikkakin ennalta-arvattavahko tarina. Todella hauska ja hyvin etenevä kokonaisuus ja esimerkillinen jatko-osa joka viilaa niitä edeltäjän heikkouksia.


7. Kingdom Hearts

Ensimmäinen Kingdom Hearts on edelleen sellainen peli joka täynnä sellaisia asioita joita sarjassa ei vain ole tehty vieläkään paremmin. Tiettyä jäykkyyttä on, mutta mukana on todella vahvasti kaikki ne asiat jotka tekivät tästä yhden parhaista pelisarjoista koskaan. Disney kohtaa Final Fantasyn.


6. Ninja Gaiden Sigma 2

Lähes kaikilla tavoilla parempi kuin edeltäjä, vaikka veri onkin karsittu pois. Aseita on paljon, toiminta on haastavaa, mielekästä ja todella näyttävää, viholliset ovat erittäin hyvin tehtyjä ja muutenkin tarina on aiempaa parempi. Kokonaisuutena yksi vaikeimpia pelejä mitä olen pelannut, mutta todella palkitseva kun siihen pääsee kunnolla sisään.


5. Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Timanttinen pelattavuus joka tekee toiminnasta niin mielekästä. Aseita on paljon, vihollisia paljon ja kokonaisuus on niin monella tavalla rikkaampi kuin aiemmin, että tästä on vaikea panna paremmaksi. Monet tyyliseikat ovat vähän niin ja näin, mutta erinomaisesti tehdyt pomoviholliset, pääroisto ja päähahmo tekevät tästä erittäin hyvän kokonaisuuden.


4. Resident Evil 4

Sarjan parhaita palasia. Valtava määrä asevaihtoehtoja, erilaisia hirviöitä, löydettäviä tavaraoita ja mercenaries moodi. Tässä on yksi sellainen peli joka teki kauhupelisarjasta mielekkään pelata. Ohjattavuus on parempi, tyylikkyys on rujon realistinen ja tunnelma on erinomainen. Päähahmo on todella hyvä ja kliseinen juonikin toimii, puhumattakaan että peli senkun paranee kun sen pelaa läpi new game plussana uudestaan ja uudestaan.


3. Sly 3: Konnien Kunnia

Paranneltu versio edeltäjästä, juurikin oikeilla tavoilla. Vaikka monia asioita edeltäjästä jääkin kaipaamaan ja monet minipelit tuntuvat nopeasti ja hätäisesti tehdyiltä niin kokonaisuus on erittäin hyvä. Maailmat ovat todella hyviä, toiminta on erityisen upeaa ja vaihtelua on vieläkin enemmän kuin ennen. Todella saman tasoinen kuin kakkonen, mutta ratkaisevilla tavoilla parempi.


2. Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts sarjan kruunu. Toiminta on paljon parempaa kuin aiemmin, vaihtelua on enemmän mutta samanlainen ote on säilynyt. Maailmat ovat upeita, viholliset ovat todella hienosti tehtyjä ja haasteitakin löytyy. Tämä on juurikin sellainen peli joka osaa vetää niistä oikeista naruista ja Final Mixinä kokonaisuus on entistä parempi. Vaikka tietyt asiat edeltäjä tekee paremmin, niin tarinallisesti, tämä on edelleen koko sarjan paras palanen, puhumattakaan vihollisista ja loppuhuipennuksesta johon kuuluu ehkä se paras viimeinen pomotaistelu.


1. Spyro: Year of the Dragon

PlayStationin paras peli ja konsolin viimeinen mestariteos. Tämä peli on kestänyt aikaa, saanut oikealla tavalla päivitetyn version ja on oikeilla tavoilla laaja kokonaisuus runsaalla määrällä vaihtelua, keräiltäviä esineitä ja piilotettuja haasteita. Pomotaistelut ovat pelisarjan parhaita ja graafiselta ulkoasultaan PS1:n parhaita. Pelattavuus on upea ja päähenkilö on todella hyvä. Vaikka tämä onkin erittäin vaikea päätös, niin kyllä tämä on vuosikymmenensä paras peli, sillä siinä on niin vähän todellisia heikkouksia.