Syitä kyllä löytyy miksi jokin hahmo ei vain toimi roistoroolissa. Joskus kyse on vain siitä että hahmo on tehty siten että hän ei vain nappaa, siis ylipäätään, ei vain roistoroolissa. Sitten on niitä tapauksia kun sisältöä kyllä olisi, mutta kuori ei vain miellytä silmää sitten yhteen. Isona kokonaisuutena roistorooleihin mahtuu monenlaisia tapauksia ja ne vastenmielisetkin hahmot on ajoittain tehty hyvin, mutta monesti niiden kanssa erityisesti epäonnistutaan.

 

 

 

Kertaus:

 

- Vain yksi per peli

- Ei pääroistoja

- Hahmon pitää tuntua enemmän viholliselta kuin liittolaiselta (vaikka olisi vähän molempia)

- Mikäli sama pahis on mukana useammassa pelissä, niin hänet voidaan valita vain yhdestä

 

Erityishuomio vielä siitä, että lisäsisällön mukana tulleet hahmot mahdollistavat että yhdestä pelistä voi olla useampi hahmo, mutta vain silloin jos nämä hahmot tulevat lisäsisällön kautta mukaan peliin, eivätkä ole osallisina pääpelissä.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Ivor - Minecraft: Story Mode

Grigori Rasputin vivahteinen hahmo jonka kanssa paljon laitetaan alulle mutta mikään ei tunnu johtavan mihinkään mikä on aika sääli koska hahmo on tyylikkään näköinen mutta sisältö onkin sitten jotain ihan muuta.


Dethmold - Witcher 2: Assassins of Kings

Tälläinen kardinaali Richeliu tyylinen hahmo ainakin tarinallisessa mielessä, mutta ei etene oikein mihinkään vaan jää lähinnä sellaiseksi kukkoilevaksi kieroilijaksi.

 

Jerome Johnson - Tomb Raider Annivesary

Skeittaripoika joka ulkoasullaan ainakin erottuu joukosta, mutta joka ei vain tunnu sopivan viidakkoon oikein millään tavalla ja tuntuu tästä syystä lähinnä kikkailulisäykseltä.

 

Godfrey / Hoarah Loux - Elden Ring

Ensimmäinen Elden Lord ja sitä rataa. Hyvin sellainen tavanomaisen barbaarikuninkaanoloinen hahmo josta ei pelin aikana mitään erityisen hohdokasta tarinaa irti saada.

 

Erik - Horizon: Forbidden West

Melko tyypillinen kovanaamahahmo huipputeknologialla. Ulosanti on melko kliseistä eikä edes sillä oikeasti hyvällä tavalla, vaan enemmänkin sillä pullistelevalla tavalla.

 

Anabella - Final Fantasy XVI

Tätä akkaa ei ole voitu tehdä missään muussa mielessä kuin vihattavaksi sillä niin vastenmielinen petturihahmo on kyseessä. Muuta sisältöä ei oikein olekaan.

 




24. Ramon Salazar - Resident Evil 4 Remake

Hahmo jossa on paljon hyvää, mutta joka on lopulta vähän turhankin kikkailutyylinen hahmo. Tämä on miltein kuin Bond roisto Resident Evil pelissä. Remake on erityisesti se missä hahmo ei vain enää toimi sillä alkuperäisessä Salazar on ylikoomisilla ja lähes sarjakuvamaisilla tavoilla ainakin mieleenpainuva ja varsin runsaasti käytetty. Remakessa hahmo tuntuu todella karsitulta ja paljon vakavammalta mitä pitäisi, mikä on tavallaan suuri sääli koska nyt hahmo ei ole enää erityisen mieleenpainuva, muuta kuin negatiivisessa mielessä.


23. Sprout - My Little Pony: Maretime Bay Adventure

Aivan liian ilmeinen pahis joka on niin ilmeisesti tehty siksi yhdeksi tuhmaksi poniksi tässä melko kirjavassa porukassa. Itse en ollut nähnyt elokuvaa tai sarjaa ennen tämän pelaamista joten se ei vaikuttanut, mutta Sprout on juurikin sellainen hahmo joka on tehty arveluttavaksi ja vaikeasti pidettäväksi. Tavallaan se toimii mutta on aivan liian ilmeinen.


22. Robert De Sable - Assassin's Creed

AC sarjassa on useita ei niin onnistuneita hahmoja, osa historiallisia ja osa enemmän keksittyjä. De Sable on juurikin tälläinen perustylsä hahmo, jonka kanssa olisi ollut mahdollisuus aloittaa ryminällä mutta joka jää helposti unholaan koska on vain niin tylsä ja mitäänsanomaton sekä tarinallisessa mielessä että tyylillisessä ulkoasussakaan. Monella tavalla tämä temppeliritari monien muiden joukossa ja melko laiska aloitus sarjan roistojoukossa.


21. Caleb Menge - Witcher 3: Wild Hunt

Sadistinen kiduttaja ja noidanmetsästä jossa on sisällöllisesti vaikka kuinka paljon materiaalia mutta oikeastaan mitään siitä ei ole lopulta osattu käyttää kunnolla hyödyksi ja vaikka hahmoon on muutama hieno tyyliratkaisukin saatu mukaan, niin kokonaisuutena tämä on jää helposti sellaiseksi sivuroistoksi joka jää taas helposti unholaan koska mitään merkittävää sisältöä ei löydy ja samalla aikaa kaikki potentiaali hassataan tylsään toteutuukseen ja tavanomaiseen naamatauluun jossa on hieman sitä douchebag tyyliäkin mukana pilaamassa kaiken.


20. Sundowner - Metal Gear Rising: Revengeance

Siinä missä pelistä löytyy useampi oikein hyvin tehty ja melko erikoinenkin hahmo, on tämä kaikkea muuta sillä Auringonlaskija on pääasiassa tylsän kalju karpaasi ilman mitään oikeasti omanalaista sisältöä, mikä on Metal Gear ympäristössä melkoinen huti. Tämä jotenkin niin mitäänsanomaton hahmo että ei sitä oikein voi kehua.


19. Rilla Roo - Crash Bash

Lähinnä sellainen Donkey Kong kopio joka ei ole erityisen kiinnosta tai erityisen hyvin tehty. Monella tavalla Rilla Roo on kopio useammasta merkittävästi paremmasta hahmosta sillä tämä on vain rantahousuja pitävä apina ilman sen kummempaa tyyliä tai sisältöä. Ei mikään fiasko, mutta melko mielikuvitukseton tämän pelisarjan tasolla.


18. Yelena - Deus Ex: Human Revolution

Kuten pari muutakin porukassa, on Yelena pitkälti sellainen tylsän tavanomainen cyberpunkpahis. Tästä hahmosta ei oteta oikein mitään irti ja koska hahmo ei juurikaan edes puhu niin kokonaisuutena tuntuu että hänet on lisätty mukaan vain näyttämään kovalta, mutta sisältöäkin olisi hyvä olla, koska niin hieno hahmo hän ei vain ole että pelkästään se ulkoasu kantaisi.


17. Goro Majima - Yakuza: Kiwami

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä hahmo on todella hienon näköinen, mikä on todella suuri sääli koska sisällötä Goro on yksi pelin suurimpia pellejä. Tämän hahmon kanssa kaikki tuntuu siltä että se on vedetty ihan lekkeriksi, mikä on suuri sääli koska jos tämä hahmo olisi enemmän kuin Kiryu, voisi kyseessä olla yksi sarjan parhaita hahmoja, mutta nyt kyseessä on enemmänkin ärsyttävä kikkailija. Mutta ainakin hän on jäänyt siitä syystä paremmin mieleen, vaikkakin enemmän negatiivisella tavalla.


16. Koala Kong - Crash Bandicoot

Niistä monista roistohahmoista tämä on niitä vähemmän käytettyjä ja hyvästä syystä, koska mitenkään erityisen hyvänä en tätä ainakaan itse pidä sillä tämä on melko tylsä hahmo muutoin oikein hyvässä roistogalleriassa ja pelkästään ensimmäisen pelin perusteella.


15. Curly Bill - Call of Juarez: Gunslinger

Tämän hahmon kanssa ylivoimaisesti suurin ongelma on siinä ulkoisesti hahmo ei vain toimi tarpeeksi hyvin. Tämä hahmo ei yksinkertaisesti näytä siltä miltä hahmon ehdottomasti pitäisi, ainakaan arkistokuvien perusteella ja tuntuu että hahmon kanssa on menty tyylillisesti aivan väärään suuntaan ja korostettu vääriä tyyliseikkoja, kuitenkin samalla tehden tästäkin hahmosta todella selvästi samanoloinen kuin monesta muustakin.


14. Barney - Dying Light 2: Stay Human

Tekemällä tehty sellaiseksi kusipääksi jonka puolen valitsee vain jos toisella puolella on vielä isompi kusipää. Vaikka Barneyn puolen pomo ei olekaan iso paskiainen niin tämä hahmo on ja tarinan edetessä tästä hahmosta tulee entistä ärsyttävämpi ja hänet haluaisi vain tappaa ettei tarvitsisi sietää enempää isottelua kun selvää että Barney on loppuviimeksi täysi nyhvö eikä saa itse mitään aikaiseksi.


13. Aurelia Hammerlock - Borderlands 3

Tämä hahmo on pilattu lähinnä siinä, miten ärsyttävä pomotaistelu siitä on saatu aikaan ja miten tylsä hahmo lopulta onkaan kun on enemmän esillä. Aurelia on tälläinen vähemmän kahjo tässä kahjossa maailmassa mutta silti hänestä on tehty melko rasittava hahmo.


12. Azar Javed - Witcher

Todella ärsyttävä hahmo tarinallisessa mielessä, erittäin typerän näköinen tyylillisessä mielessä. Tämän lisäksi tämä hahmo on osallisena yhdessä ärsyttävimmistä pomotaisteluista jota mieleen tulee mikä ei millään tavalla lisää hahmon positiivisia puolia. Joten tämä on enemmän kuin ärsyttävä hahmo todella monella tavalla ja aivan liian merkittävässä roolissa kokonaisuudessa, koska tuntuu lähes pääroistolta ja se tekee tästä nopeasti entistä huonomman hahmon.


11. Aiden - Minecraft: Story Mode

Tämä on todellinen oppikirja esimerkki ihmiskakasta joka myös koulukiusaajana tunnetaan. Aiden on alusta asti juurikin sellainen kiusaajatyyppi jota on tarkoitus vihata, mutta koska hahmoon ei juurikaan tuoda enempää sisältö, niin pakostakin tuntuu että tästä on tarkoituksella tehty huono hahmo. Mikä voi olla nokkela kannanotto.


10. Valeria Garza - Call of Duty: Modern Warfare 2

Tässä hahmossa on tiettyä tyyliä, mutta se on se ulosanti mikä tekee tästä jotenkin todella ärsyttävän ja sitten kun tarinassa päästään eteenpäin niin laatu vain putoaa, mikä on sääli koska tässä olisi varmasti saatu astetta parempi hahmo, mutta sitten on vain tehty ne kliseisimmät ja tylsimmät ratkaisut joita heikko näyttelijäsuoritus ei millään tavalla paranna.


9. Kendra Daniels - Dead Space Remake

Tämä on hahmo joka oli ärsyttävä jo alunperin eikä varsinaisesti parantunut pelin edetesä. Sitten kun se petos todella tulee ilmi, niin tätä hahmoa alkaa vihaamaan aivan uudella tavalla, mikä jo valmiiksi huonon hahmon kanssa lisää murhanhimoa ja halua nähdä tämän hahmon kuolevan. Kendralla ei missään kohtaa ollut juuri mahdollisuuksia koska ulkoisestikaan hän ei ole erityisen hyvin tehty hahmo.


8. James Harrow - Evil West

Todella tyypillinen lihava pohattatyylinen hahmo joka on tekemällä tehty vihattavaksi, joten selvästi oikein yritetty tehdä hahmo jota ei vain voi puolustella ja jonka koko tarkoitus pelissä on olla ärsyttämässä pelaajaa, joten ei liene ihme että tätä pidä erityisen hyvänä hahmona, koska se provokaatiokin on vain ärsytystä.


7. Gerard Bieri - Horizon: Forbidden West

Ulkoisesti tylsä ja sisällöltä tylsä. Bieri on kuin olevinaan se pomomies joka pärjää vain koska on paremmin varustettu ja jonka tarinallinen rooli ei ole mitään erityistä. Kolmikosta hän on ylivoimaisesti se huonoin hahmo josta ei saa irti oikeastaan mitään joka on kaikessa pääroistomaisuudeen jotenkin todella mäntin oloinen tylsä heebo.


6. Captain Ferris - Callisto Protocol

Jostakin syystä Sam Witver tekee hahmosta kuin hahmosta melkoisen mäntin ja Ferris on tästä todella hyvä esimerkki. Tämä on juurikin sellainen vinkuva kusipää joka esittää isompa kuin on ja pärjää vain koska on varustettu paremmin. Tämän lisäksi hän on ulkoisesti sellainen tylsä kalju solttu ilman mitään erityistä. Tarinallisestikaan laatu ei parane oikeastaan ollenkaan.


5. Hugo Kupka - Final Fantasy XVI

Jopa kliseisyyden huippuun vedetty läskipäähahmo josta on tehty aivan liian tärkeä osa kokonaisuutta. Tämä hahmo olisi toiminut paljon paremmin jos hänet olisi pidetty sellaisena henkivartijatyylisenä hahmona, mutta hänen osuutensa isossa kokonaisuudessa on aivan liian suuri, mikä vain korostaa sitä miten ärsyttävä hahmo onkaan. Ulkoisestikaan tästä hahmosta ei ole tehty erityisen hyvää ja voisi sanoa että Kupka on hyvä esimerkki sellaisesta punttisaliurposta joka on aina mahtailemassa.


4. Jordan - The Last of Us: Part II

Vaikka hahmon osuus onkin loppuviimeksi aika pieni, niin siinä lyhyessä ajassa hänestä on jäänyt vain negatiivinen kuva, vaikkakaan ei niin negatiivinen kuin parista muusta samassa porukassa olevasta hahmosta. Ainoa positiivinen asia on se että sentään tämä urpo kuolee pelin aikana.


3. Vieri De'Pazzi - Assassin's Creed II

Hyvin tyypillinen kusipäähahmo joka sinä lyhyenä aikana minä esiintyy, toimii lähinnä provokaationa pelaajaa kohtaan. Siitäkin huolimatta tämä on niitä hahmoja joka väkisinkin jää mieleen vain negatiivisessa mielessä. Tosin, eipä vastapuolikaan erityisen positiivinen ollut mutta tämä on joka tapauksessa juurikin sellainen hahmo, josta ei vain voi pitää. Mikä lienee tarkoituskin.


2. Heimdall - God of War: Ragnarök

Yksi pelin parhaita esimerkki todella huonosti tehdystä muinaisnorjalaisen mytologian hahmosta. Heimdall on kuin tekemällä tehty täydeksi kusipääksi mikä tuntuu tavallaan jopa loukkaavalta. Muutenkin tuntuu että tämä sarja tarkoituksella pilaa todella monet tämän mytologian hahmot ja roistopuolella Heimdall on yksi niitä kaikista ilmeisimpiä sillä tämä hahmon kusipäisyys on sitä tasoa mitä Hermesissä kreikkasarjassa. Tämän lisäksi tästä hahmosta ei ole edes tehty mitenkään tyylikästä ja hienoa mikä vain korostaa sitä miten huonosti tehty jumala onkaan kysessä.


1. Robert Norton - Dead Space 3

Todella tyypillinen urpo joka on tekemällä tehty helposti vihattavaksi hahmoksi. Nortonin asenne on alusta asti todella kusipäinen ja hän puhuu Isaacille todella alentuvasti. Samalla aikaa hän on tarinallisesti juurikin sellainen hahmo jota provosoivasti tekemällä tehdään haastajaksi pelaajalle ja kaikki mitä Norton tekee on kuin suoraan kusipääohjekirjasta. Asiaa ei myöskään auta se että peli rakentuu siten että Norton satavarmasti jossakin kohtaa pettää pelaajan, eikä lopussa edes ole sellaista miellyttävää loppua tälle hahmolle, jollaisen tämän luokan kusipää enemmän kuin ansaitsisi.