Huonot pelihahmot ovat lähes aina välttämättömiä, jokainen hahmo pelissä tuskin on napakymppi. Niiden huonojen hahmojen joukossa on myös niitä, jotka erottuvat todella vahvasti joukosta.

 

 

 

Aika poimia esiin huonoimmista huonoimmat mitä tulee pelihahmoihin. Tärkeää on huomioida että en kelpuuta pelihahmoja peleistä, joita en ole itse pelannut ja tiedän oikein hyvin että siellä on monta todella ärsyttävää ja oikeasti huonoa hahmoa:

 

- Vain yksi per peli.

  • Jos pelissä on useampi kampanja, niin silloin yksi per kampanja. 

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina

 

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

 

Ashley Graham - Resident Evil 4 

- Tuntuu kuin tämä hahmo olisi tehty rasittavaksi.

 

Al - Ratchet & Clank 3

- Koko kavalkaadista se kaikkein ärsyttävin ja rasittavain.

 

Jacob Taylor - Mass Effect 2

- Niin särmitön ja tylsä kuin vain olla ja voi.

 

Torn - Jak II: Renegade

- Wannabe tought guy. Sellainen hahmo jota tekisi vain mieli vetää lättyyn.


John Wrath - X-Men Origins: Wolverine

- Elokuvassa juuri ja juuri kelvollinen, pelissä todella typerästi käytetty.

 
24. Selphie - Final Fantasy VIII

Tylsä ase ja ulkoisesti liian pikkutyttömäinen ilman mitään oikeasti kiinnostavaa. Tässä voisi olla sellainen tilanne että hahmo toimisi paremmin jos pelissä olisi ääninäyttelyä, sillä se voisi tuoda mukanaan vähän lisää tyyliä, mutta vaikea sanoa koska tälläisenään tämä hahmo erottuu aika hyvin porukasta, tosin sillä huonolla tavalla, vaikka samalla hahmoa haluaisi ajatella vähän sellaisena rennompana hahmo, kuten Rikku kympissä. Toinen vahva vaihtoehto olisi Irvine, mutta väistää luodin koska näyttää todella coolilta, vaikka onkin todella nolo monissa tilanteissa.


23. Vyv - Final Fantasy XV

Jostakin syystä itse koen tämän hahmon todella rasittavaksi. Lostin Hurleya muistuttava ärsyttävä punkero jonka kanssa pelleileminen ei ole järin hauskaa vaan tuntuu todella rasitteelta. Näitä hahmoja on tässäkin pelissä pari, mutta jotenkin tämä iskee kaikkein eniten ulkoisella olemuksellaan.


22. Sheva Alomar - Resident Evil 5

Sanotaan että tämä on sellainen valinta jossa on paljon hyvää mutta pari asiaa tekee tästä pirun huono. Tekoäly on se ensimmäinen. Tämä on helposti yksi tyhmpiä tietokoneen ohjaamia hahmoja. Se on kuitenkin ihan sivuutettavissa oleva seikka sillä Sheva on muuten ihan ok. Mutta tämä ei ole niin hyvä hahmo että hän kelpaisi olemaan osa Weskerin nujertamista. Niitä niin hyviä vaihtoehtoja olisi ollut vaikka kuinka. Sitä kautta Wesker sai vähän sellainen lopetuksen joka ei tuntunut ihan hänen arvoiseltaan, vähän kuin TSH:n Noitakuningas.


21. Piers Nivans - Resident Evil 6

Tämä on taas niitä hahmoja joissa on se selittämätön ärsyttävä olemus. Sen lisäksi tämä hahmo tuntuu aika tylsältä sillä tässä ei ole oikein mitään, ei ennen aivan loppua. Mitäänsanomattomuus olisi saattanut toimia jos hahmoon olisi saatu edes vähän särmää, mutta ei.


20. Johnny Gatt - Saint's Row III

Pakko sanoa että tämä on niin muka cool hahmo. Kyllähän tästä hahmosta huomaa monia tiettyjä piirteitä heti, mutta mitkään niistä eivät juuri tee tästä hahmosta sen parempaa. Gatt on enemmänkin ärsyttävä hidaste, kuin hyödyllinen saati kiinnostava liittolainen, varsinkin kun vertaa muuhun jengiin.


19. Palom - Final Fantasy IV: After Years

FFIV:ssa Palom oli todella toimiva koominen lisä Poromin kanssa. Tässä jatko-ossa se koomisuus on vaihtunut sellaiseen tiettyyn ylimielisyyteen mikä tekee hahmosta vähän turhan ärsyttävän.


18. Caith Sith - Final Fantasy VII

Epäilemättä tämän pelin surkein pelattava hahmo. Siinä missä kaikissa muissa on todellakin jotain todella hyvää, niin tässä hahmossa ei ole oikein mitään. Ei mitään kiinnostavaa ja sitten kun tulisi hetki jossa hän uhrautuu, niin hän tuleekin vain takaisin, mikä tavallaan tekee siitä uhrauksesta aika mitäänsanomattoman. Kun muissa pelihahmoissa on kaikissa edes jotain, niin tämän hahmon huonous paistaa todella vahvasti esiin. Ainoa pelattava hahmo joka on huonompi kuin pelin päähenkilö.


17. Preston Garvey - Fallout 4

Tämä oli vaikea valinta sillä Fallout 4 on täynnä todella huonoja hahmoja kuten Paladin Danse. Preston Garvey ottaa kuitenkin tämän paikan sillä Dansen kanssa hänet saa sentään tappaa ihan luvan kanssa, mutta Garvey on lähinnä se kaveri jota pitää sietää ja hänen osansa voi olla aika iso loppupelissä. Tässä pelissä on paljon itseään toistavia tehtäviä, mutta jotenkin tuntuu että tämä jannu osaa antaa ne mahdollisimman ärsyttävällä tavalla ja jatkuvalla syötöllä.v


16. Shaun Hastings - Assassin's Creed II

Tälläisä mänttejä tulee vastaan ikävän paljon, heitä tekisi todella mieli lyödä kasvoihin, mutta et voi. Jotenkin tuntuu että tämä hahmon tehty keräämään mahdollisimman paljon vihaa itsensä ja nostaamaan pelaajan ärsyyntymistä mitä enemmän hänen kanssaan pitää olla tekemisissä.


15. Solas - Dragon Age: Inquisition

Tämä hahmo ei olisi täällä, jos häntä ei olisi lopussa nostettu jalustalle tämän Dread Wolf astelman kautta. Ennen sitä hän oli ihan toimiva hahmo. Haltiavelho joka on juuri sopivan normaalin oloinen. Mutta sitten kun tämä Dread Wolf asetelma nousee esiin niin Solas ei tunnu enää yhtään niin toimivalta. Hänessä ei ole sitä mitä roistopuoleen vaaditaan. Itse en pidä häntä juuri pahiksena koska valtaosan ajasta hän on liittolainen. DLC:n kautta se viimeinen naula tulee arkkuun. Jos hän on roisto, niin hän olisi niitä huonoimpia.


14. Alphanso Adams - Spec Ops: The Line

Eräs todella samanlainen hahmo olisi Killzonen Rico, mutta vielä huonompi. Tämän tyylinen hahmo muuttuu pelin edetessä hyvin rasittavaksi. Adams on malliesimerkki siitä. Alkupuolen tämä hahmo toimii mutta pelin edetessä hän tuntuu rasittavammalta ja rasittavammalta ja se kaikki päätyy lopulta siihen että hänestä haluaa vain päästä eroon.


13. Riley - Last of Us: Left Behind DLC

Ellien ystävä joka on kaikkea muuta kuin Ellie. Riley on lähemmäs heti ensimmäisestä hetkestä asti enemmänkin rasittava kuin kiinnostava hahmo ja vaikka hänestä onkin inhimillinen saatu aikaiseksi niin hän ei oikein missään kohtaa todella tunnu hyvältä hahmolta ja ystävänäkin vain kelvolliselta.


12. Claptrap - Borderlands 2

Tekisi mieli ampua tuo dorka miltein heti ja lopullisesti. Claptrap on alusta asti niitä hahmoja joka todella koettelee kärsivällisyyttä. Ihan täysi idiootti jota pitää vain sietää, puhumattakaan siitä miten hän puhuttelee pelihahmoa. Ihan vitsihahmoksihan hänet on tehty, mutta olisi kyllä tehnyt kokonaisuudesta paljon paremman, jos hän olisi pari kertaa saanut ampua kappaleiksi, että hänestä olisi päässyt vähäksi aikaa kokonaan eroon.


11. Pinoccio - Kingdom Hearts

Ei ole mikään salaisuus että Disneyn elokuvista Pinokkio on yksi niitä joita todella vihaan. Kingdom Heartsissa on tuskallista joutua temppuilemaan tämän nukkepojan kanssa. Se ei ole hauskaa vaan rasittavaa ja ärsyttävää eikä asiaa helpota että hänen seuraamisensa tapahtuu pelin rasittavimmassa maassa. Pinokkio on helposti surkein Disney lisäys tähän erinomaiseen peliin.


10. Huey Emmerich - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Tämä luuseri on todella ärsyttävä ja samalla aikaa pirun säälittävä tapaus. Sen lisäksi hän on se joka tappaa yhden pelisarjan parhaista roistoista. Häntä ei saa kunnolla edes rangaista tempuistaan eikä hänestä tunnu olevan mitään todellista hyötyä. Jos hän on jotakin, niin pirunmoinen rasite.


9. Irish - Battlefield 4

Irish kuin kiteyttää kaikki ne puolet joita todella vihaan sivuhahmoissa. Hän on niin tekopyhä k-pää ettei mitään rajaa, käyttäytyy kuin olisi ryhmän pomo ja tekee ratkaisuja jotka vain ärsyttävät lisää. Tämä on juurikin sellainen hahmo jonka haluaisi joko heti pois ryhmästään ja sotaoikeuteen, tai vaihtoehtoisesti haluaisi mestata itse samantien.


8. Ishi Sato - Bulletstorm

Miten ollakaan että se huonoin ryhmäläinen on se, joka selvisi. Cyborgipuoli on ihan kiva suunnitteluidea mutta sisältö jättää paljon toivomisen varaa. Tähän hahmoon ei oikein voi luottaa ja hänen juttuihinsa ja valituksiinsa kyllästyy todella äkkiä mutta ne eivät hetkessä lopu.


7. Kaidan Alenko - Mass Effect

Minulle ei ollut mikään valinta kun piti valita kahden ryhmäläisen välillä. Pääsinpähän eroon tästä. Kaidan on todella mitäänsanomaton ja tylsä hahmo. Se on aika paha juttu pelissä jossa iso osa rakentuu vuorovaikutukseen ryhmäläisten kanssa. En muista oikein mitään tästä hahmosta, sillä tässä hahmossa ei ollut oikein mitään järin kiinnostavaa.


6. Skjall - Witcher 3: Wild Hunt

Kaikista Witcher 3:n hahmoista on todella vaikea valita sitä huonointa, parhaaseen keksii nopeasti montaa hyvää ehdokasta mutta huonoimpaan ei kovinkaan montaa. Yksi tulee kuitenkin mieleen joka onkin sitten oikeasti huono. Skjall on kuin Frozenin Christoph Witcherin maailmassa ja siitä hahmostakaan en pidä yhtään. Jokin ulkomuodossa luo oitis sellaisen ärsyttävän fiiliksen ja kun tästä hahmosta leivotaan pientä romanssia Ciriin, niin se tekee tästä entistä huonomman.


5. Henry Green - Assassin's Creed: Syndicate

Helposti koko AC sarjan huonoimpia hahmoja. Eniten häiritsee se että tämän näköinen kaveri on se Viktoriaanisessa Lontoossa salamurhaajien pää. Siis tämä on aika huomiotaherättävä setä. Se mikä lopullisesti tuhoaa tämän hahmon on se että hänestä on pitänyt vielä väkisin tehdä se romanssikohde Evielle. Siis se tuntuu todella pakotetulta ja suoraan sanoen huonolta. Yksi surkeimpia videopeliromansseja koskaan.


4. MacCready - Fallout 3

Koska pelissä ei voi ampua lapsia, niin eihän tästä tärkeilevästä kusipäisestä luuserista pääse eroon millään. Siis tämä hahmo on tekemällä tehty ärsyttäväksi joten kosto elää Fallout 4:ssä, vaikka silloin tosin partnerihahmot eivät voi kuolla. MacCready on tosin sellainen hahmo jonka heti hänen avatessaan suunsa, tekisi mieli sulkea se pysyvästi.


3. Roman Bellic - Grand Thef Auto IV

Ihan alusta asti toivoin että tästä urposta pääsisi mahdollisimman nopeasti eroon. Ärsyttävä kaikilla mahdollisilla tavoilla eikä tajua jättää pelaajaa rauhaan.


2. Brother - Final Fantasy X-2

Ensimmäisessä pelissä ei juuri ongelmaa mutta jatko-osassa tästä idiootista tulee hyvin lyhyessä ajassa todella rasittava. Tämä on juurikin niitä hahmoja joista haluaisi mahdollisimman nopeasti eroon, mutta joiden kanssa joutuu olemaan loppuun asti. Typerän näköinen ja kuuloinen.


1. Emily - Until Dawn

Heti alusta asti oli selvää että tämä ämmä ei tule selviämään loppuun asti. Odotin vain mieluisaa hetkeä tehdä hänestä selvää jälkeä. Tässä on juurikin sellainen nirppanokkainen ämmä jollaisia en itse siedä yhtään. Siis ihme on että hän edes kuuluu porukkaan. Tämä on niitä hahmoja joissa ei ole oikein mitään hyvää, paitsi se että hänet voi tappaa monella todella mieluisella tavalla. Tämän voisi melkein määritellä viholliseksikin, mutta tässä tapauksessa nyt lievästi kallistun vain sivuhahmon puolelle. Mutta voisi hyvin olla myös huonoin pelihahmot "Viholliset" kategoriassa.