Mitäpä päähenkilöistä voisi sanoa mitä ei ole sanonut jo aiemmin, ehkä useampaankin kertaan. Omalla kohdalla tietynlaiset pelihahmot oitis nappaavat vähän enemmän kuin toiset, mutta kun on jo ehtinyt pääasiassa listata monet parhaat, vaikka lisää tulee aika usein, niin sitä osaa antaa myös arvoa sellaisille joita ei muuten listaisi parhaiksi. Tietyt pelihahmot usein jättää suosiolla pois laskuista, jos ne ovat liian samanlaisia aiempien kanssa. Tästä hyvänä esimerkkinä Arisen, pelissä Dragon's Dogma II. Se on pitkälti sama hahmo kuin aiemminkin.

 

 

 

Kertausta:

- Vain yksi hahmo per peli.

  • Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Custom hahmot myös ok jos sisältö ja tarina vain toimivat

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

- Koska monet hahmot ovat saaneet useita erilaisia versioita, niin vain yksi kelpaa, eli paras valitaan

- Itsenäisiksi laskettavissa olevat DLC:t voidaan huomioida pääpelin rinnalla

 

Kunniamainintoja:

 

Tarnished - Elden Ring

Siinä missä Dark Soulsissa ja Bloodbornessa, myös Elden Ringissä on aikalailla tälläinen tyhjä paperi tyylinen päähenkilö joka toimii vain pelaajan alustana ilman sen ihmeellisempää sisältöä. Mutta se miten hahmoa sitten rakentaa, on ihan eri tilanne ja mitä kaikkea tarinasta voi saadakaan irti.

 

Farren West - Stray Blade

Koomisempi hahmo mitä monissa tämän genren peleisäs monesti on ja vaikka hahmon naamaa ei missään kohtaa näekään, niin pääasiassa Farren on erittäin hyvin tehty hahmo. Yksi pelin parhaita osia.

 

Alysa - Blood Knights

Todella selvä BloodRayne vivahteinen hahmo. Seksikäs vampyyri joka tuliaseiden sijaan käyttää varsijousia. Tarinassa hänen roolinsa on se vähän kiinnostavampi kuin hänen partnerinsa, jonka tarina on myös hyvä, mutta aika ennalta-arvattava. Alysa on joka tapauksessa todella hyvin tehty hahmo ulkoasua ja ääninäyttelyä myöten.

 

Edward Pierce - Call of Cthulhu

Todella klassinen Lovecraft päähenkilö jonka matka hulluuteen alkaa melko samanlaisella tavalla kuin eräällä toisella, samanlaisessa pelissä. Hän ei ole mikään taistelija, vaan tutkija mikä hieman latistaa asetelmaa, mutta tälläiseen peliin hahmo sopii erittäin hyvin ja hänessä on ulkoisesti sellaista selvää aikakauden yksityisetsivän tyyliä.

 

Ruby Malone - Wet

Tämän hahmon kanssa korostuu sellainen todella cool, badass tyyli jossa hahmolla on pistoolit ja katana. Rubyn tapauksessa mitään syvällisempää tarinaa ei ole, vaan enemmänkin grindhouse henkistä raakaa väkivaltaa.

 

Ryder - Mass Effect: Andromeda

Tämä hahmo erottuu hyvin komentaja Shepardista, sillä Ryder tuntuu rauhallisemmalta ja vähemmän sotilaalliselta omalla tyylillään ja tämä on niitä tapauksia kun valmisversio hahmosta on merkittävästi parempi kuin valmisversio Shepardista, ainakin miespuolisena Scott Ryderina.

 

Jade - Beyond Good and Evil

Varsin monipuolisesti päteväksi tehty hahmo joka on yhtä aikaa taistelija, sympaattinen hyväntekijä ja ulkoisesti hyvän näköinen, ilman että sitä korostettaisiin.

 

Alex Mercer - Prototype

Hyvin roistomainen hahmo, jonka tekoja voi paikoin olla haastavaa perustella, mutta pelin päähenkilönä hän toimii erittäin hyvin ja ulkoasu sopii hienosti lisäämään hahmoon vähän tätä arveluttavaa puolta, tyylillä.

 




24. Garret - Thief II: Metal Age

Mestarivaras joka on nähnyt pari erilaista ulkoasua, mutta se sisimmäinen tyyli on ollut hyvä joka kerralla. Ehkä paras variaatio on juurikin kakkospelistä, mutta tässä kohtaa erot ovat lopulta melko pieniä. Garret joka tapauksessa toimii hyvin tässä kokonaisuudessa.


23. Laura - Quarry

SuperMassiven kauhutarinapelien päähenkilöistä Laura saattaa hyvinkin olla se paras. Kyllähän pari muutakin kisaa siitä paikasta, mutta kyllä Laura on oitis siellä kärjessä. Pisteet Siobhan Williamsille hyvästä roolityöstä.


22. Sarah - Redemption Reapers

Sopivasti joukosta erottuva hahmo, kiven kova taistelija, jolla on kuitenkin myös sellainen sympaattinen puolensa. Erottuu tavallaan joukosta hyvin, mutta ei ole sellainen hahmo joka vetää oitis kaiken huomion puoleensa ja toimii tälläisenä varas tyylisenä kahden tikarin hahmona todella hyvin osana ryhmää.


21. Booker DeWitt - BioShock: Infinite

Hahmo joka on monella tavalla melko tavanomainen, mutta loistava ääninäyttely ja tarinankerronta tekevät hahmosta merkittävästi paremman. Muutoin hahmo ei isommin jäisi mieleen, mutta kun peli on loppupuolella, niin Booker hahmona, on merkittävästi parempi, mitä hän oli pelin alkupuolella.


20. Reggie - Tails of Iron

Yhtä aikaa niin söpö piipittävä pikkurotta ja koominen kuningas, joka toimii juoksupoikana kaikille alamaisilleen. Reggie on hyvin tehty hahmo kaikessa yksinkertaisuudessaan ja pelin veikeä tyyli on omiaan korostamaan tätä puolta. Hahmo toimii erittäin hyvä tässä pelissä, jossa minimalistisuus on monesti isossa osassa ja tapa jolla hahmo kommunikoi muiden kanssa, korostaa tätä hyvin. Kertoja mainitkoon ne avainasiat jotka eivät muutoin välity.


19. Ezio - Assassin's Creed: Brotherhood

Kun Ezio on vähän kasvanut ACII:n ajoista, on hänestä tullut hahmona merkittävästi parempi. Hän ei ole yhtä ärsyttävä, mutta hänellä on silti tiettyä poikamaista tyyliä. Tarinallisessa mielessä hahmo toimii erittäin onnistuneesti ja etenee kohti sitä todellista mestarisalamurhaajatasoaan.


18. Michelangelo - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Battle Nexus

Omalla tavallaan todella joukosta erottuva ja erinomainen hahmo, mutta silti se vähiten suosikki veljesporukasta. Ei kuitenkaan tee hänestä huonoa hahmoa, tekee vain muita kilppareista vähän parempia. Joka tapauksessa Mikey on se hahmo joka ehdottomasti kuuluu porukkaan, koska on se hauska tyyppi ja monesti koominen kevennys, erityisen hyvä tässä 2003 animaatiosarjaan perustuvassa pelissä.


17. Joseph Capelli - Resistance 3

Merkittävästi parempi hahmo mitä hän oli aiemmassa pelissä. Nyt hänessä on oikeasti syvyyttä ja hänen tarinassaankin on todellista painoarvoa. Nyt tuntuu kuin pelattaisin aivan tavallisella jampalla joka tekee mitä täytyy, jotta hänelle tärkeät selviävät. Se että hänestä tehtiin täysi paska aiemmassa pelissä, vain korostaa sitä, miten hyvin häntä on käytetty tässä pelissä, koska hänestä on tullut oikein hyvä päähenkilö, vaikka oli oikein huono sivuhahmo aiemmin.


16. Alan Wake - Alan Wake

Hyvin kiinnostavasti rakennettu hahmo, joka olisi kuin kotonaan missä hyvänsä Stephen King tarinassa, tai HP Lovecraft tarinassa. Tässä kokonaisuudessa hahmo toimii erittäin hyvin ja tarinallisessa mielessä häntä käytetään todella onnistuneesti työkaluna tutustuttaa pelaaja Remedyverseen. Alan Wake II:ssa hahmon rooli sitten syvenee ja monimutkaistuu nopeasti lisää, mutta tapa jolla tämä ensimmäinen peli hahmon esittelee on erittäin onnistunut.


15. Harros the Vassal - Mortal Shell

Tyypillinen fantasiasoturihahmo, jonka tarina kuitekin tekee hahmosta omanlaisensa ja sitä kautta hän sopii erittäin hyvin pelin maailmaan. Ulkoisesti näyttää melko kliseiseltä, mutta toimii silti suhteellisen hyvin kokonaisuudessa jossa tarina etenee pitkälti omalla painollaan.


14. Prince - Prince of Persia: Sands of Time

Erityisesti tässä pelissä hahmo on parhaimmillaan, vaikka saakin hieman synkkää särmää sarjan edetessä. Pääasiassa hyvin tehty hahmo ja hyvä kertoja tarinalle. Muutenkin sellainen hahmo joka on yhtä aikaa melko mitäänsanomaton, mutta kuitenkin tarpeeksi omanalaisensa erottuakseen joukosta ja toimiakseen hyvänä päähenkilönä hyvässä tarinassa, joka sitten vähän leviää pelisarjan jatkuessa.


13. Hat girl - A Hat in Time

Koomisesti tehty hahmo joka ei juuri keskustele, mutta jonka eleet kertovat tarpeeksi. Hattutyttö on todella sympaattinen hahmo, tehty erittäin hyvin ja sopii tarinakokonaisuuteen erinomaisesti. Koko peli on sympaattinen ja pitkälti kaikki mitä vastaan tulee, noudattaa sellaista humoristista animaatioelokuvatyyliä ja asennetta, jossa tämä hahmo on erittäin hyvä päähenkilö, vaikka ei juuri mitään sanokaan.


12. A2 - Nier Automata

Todella hyvin tehty hahmo joka ei ulkoisesti oitis ole yhtä mieleenpainuva kuin 2B, mutta joka on muutoin tarinaltaan, tyyliltään ja taistelutaidoiltaan ehdottomasti kolmesta päähenkilöstä paras. Ainakin oma suosikkini, vaikka 2B ei myöskään kauas jää. A2 on kuitenkin se hahmo tässä pelissä, jossa on sitä jotakin. Vähän enemmän kuin muissa.


11. Astro - Astro's Playroom

Sympaattinen robottihahmo joka seikkailee PS5:n sisuksissa ja käy läpi koko Pleikkarihistoriaa, keräten samalla muistoja. Veikeä tyyli ja ulkoasu tekevät hahmosta oitis sympaattisemman ja muutenkin paremman. Siinä missä useampi toinen samankaltainen hahmo ei ole isommin napannut, niin Astro on erilainen sillä hän on kaikessa sympaattisuudessaan erittäin hyvin tehty maskottihahmo.


10. King Shark / Nanau - Suicide Squad: Kill the Justice League

Ehdottomasti hauskin hahmo porukasta ja pelattavuudessakin sieltä parhaasta päästä. Todella hyvä versio hahmosta ja muutenkin sellainen hahmo joka erottuu positiivisesti joukosta. Siinä missä muiden hahmon kanssa tuntuu että pelissä ei päästä siihen, mihin pitäisi, niin Nanaun tapauksessa tilanne on kaikkea muuta, sillä tämän hahmon kanssa päästään pidemmälle mitä olisi parhaimmillaankin voinut odottaa. King Shark on hauska alusta loppuun asti ja ehdottomasti varastaa shown muilta hahmoilta.


9. Dragonborn - Elder Scrolls V: Skyrim

Ottaen huomioon että peli ei tee kunniaa lohikäärmeille (koska ne ovat traakeja) eikä muutenkaan tarina isommin nappaa. Mutta pelihahmon tapauksessa mukana on valtavasti juuri oikeanlaisia ratkaisuja, jotka ehdottomasti saavat pelihahmon tuntumaan todella monitahoiselta hahmolta. Hän voi olla ihmissusi jos pelaaja niin valitsee, hän voi olla vampyyri, soturi, velho, varas ja lista jatkuu vaan. Sanotaan että ulkoisesti vaihtoehtoja on jonkinverran mutta hahmonluonti on todella huono isona kokonaisuutena.


8. Robocop - Robocop: Rogue City

Erinomainen jatke kahden ensimmäisen elokuvan hahmolle. Tämä versio on hyvin uskollinen alkuperäiselle ja toimii aivan samoilla tavoilla kuin elokuvaversio. Alex Murphy puoli on siellä jossakin, mutta pelaaja voi myös korostaa Robocop puolta jos haluaa ja näiden kahden osan rooli tulee hyvin esiin. Pääosassa on kuitenkin juuri sellainen fiilis, mitä elokuvissa on ollut ja jota pelimaailmaan on tarvittu.


7. Zack Fair - Crisis Core: Final Fantasy Reunion

Zack on kuin hyvä yhdistelmä ulospäinsuuntautuvaa sankarihahmoa, tietyllä koomisella otteella ja vähän sellaista synkempää sotilashahmoa joka parhaimmistoa sarjassaan. Zack on kuin jotakin Cloudin ja Aerithin välimaastosta ja toimii tarinallisessa mielessä erittäin hyvin kokonaisuudessa. Hän ei ole stooalainen hahmo kuin monet FF sarjan kovimmat, vaikka siltä vähän näyttääkin, vaan hän on enemmänkin hahmo, joka ei ota kaikkea tarpeettoman vakavasti ja se erottaa hänet aika hyvin muista FFVII:n hahmoista.


6. Colton Whyte - Gun

Thomas Janen ääninäyttelemä lännensankari ja oikein hyvin tehty sellainen. Vähän sellaista Clint Eastwood vivahteisuuttakin löytyy sillä Whyte on karski lännen mies joka osaa hoitaa asiat, eikä ole mitenkään suuna päänä jatkuvasti. Lisäksi hänessä on juurikin sellaista Eastwoodille tyypillistä stoaalaista rauhallisuutta ja vähemmän John Wayne tyylistä isottelua. Oikein hyvin tehty lännenhahmo.


5. Hawke - Dragon Age II

Sanotaan että hahmo ei ole yhtä hyvä kuni Inkvisiittori, saati Harmaa Vartija, mutta Hawkesta on osattu tehdä oikein hyvä päähenkilö jonka ääninäyttely on hyvällä tasolla ja hahmosta saa tehdä millaisen itse haluaa, tai pitää valmiina hahmona, joka on sekin todella hyvin tehty. Tarinallisesti DA2 ei yllä samalle tasolle mille edeltäjä ja seuraaja ylsivät mutta kokonaisuutena Hawke on erittäin hyvä hahmo, josta saa joko vähän huvittavamman, tai vähän vakavamman ja joka toimii juuri niin hyvin, kuin tarina antaa myöten.


4. Shionne - Tales of Arise

Onnistuneesti erilainen hahmo kuin monet muut kaltaisensa. Shionne on kylmä ja kyyninen, mutta tarinan edetessä hahmo saa paljon lisää taustatarinaa jonka kautta tämän kylmän ulkokuoren perussyyt korostuvat. Ääninäyttely on myös erittäin hyvällä tasolla ja muutamien omien juttunsa ansiosta Shionne on hahmo, jolle lämpenee pelin edetessä erittäin hyvin ja jonka kivuliaan menneisyyden kautta hahmo kasvaa merkittävästi pelin aikana, mahdollisesti enemmän kuin pelin toinen päähenkilö joka on melko tavanomainen, varsinkin pelin edetessä ja Shionne on erittäin hyvä toinen puoli.


3. Hilda - Asterigos: Curse of the Stars

Erinomaisesti tehty hahmo joka näyttää todella hyvältä, jonka ääninäyttely on tehty onnistuneesti ja jonka rooli tarinassa toimii myös hyvin. Asterigos on vähän vaatimattomampi peli, mutta Hilda on sellainen hahmo jossa on vähän tulta mukana. Sanotaan että tästä tulee mieleen useampi moderni Disney prinsessa joilla on tahtoa tehdä asiat itse. Hilda on taitava aseella kuin aseella ja tyyliltään hän ei ole sellainen, josta on pakotetusti tehty kova, hän on sellainen luonnostaan, mutta nöyryydellä.


2. Väinämöinen - Kalevania

Kalevan legendaarisimpia hahmoja ja jos tuntuu Kalevalan tarinoita, niin saa tästä hahmosta oitis merkittävästi enemmän irti. Jos taas ei tunne, niin voi olla että tästä ei saa paljoakaan irti, koska peli ei merkittävästi selitä eepoksen tapahtumia, vaan muotoilee kaiken pelimuotoon. Siitäkin huolimatta Väinämöinen on erinomainen hahmo josta ei ole ehkä otettu niin paljon irti kuin voisi toivoa, mutta siitäkin huolimatta tämä on ehdottomasti hyvin tehty pelihahmo, vaikka iso tuleekin siitä, että tietää mistä hahmossa on kyse edes hieman.


1. Lohikäärme - Hoard

Tarinaa pelissä ei ole isommin, mutta ei tarvitsekaan. Idea on suoraan tehdä sitä, mitä lohikäärmeeltä odotetaankin. Haalitaan pirusti aarteita, kurmootetaan varkaita jotka yrittävät ryöstää aarteet. Kaapataan prinsessoja, tapetaan ritareita, velhoja ja paikoin toisisa lohikäärmeitäkin. Sanotaan että kaikessa yksinkertaisuudessaan Hoardin lohikäärme ei ole se kaikista voimakkain lohikäärme mitä löytyy, mutta ehdottomasti klassisella tavalla todella hyvin tehty lajinsa edustaja, jolla on hauska pelata.