Trophyt ovat parhaimmillaan erinomainen tapa pidentää aikaa pelin parissa. Erityisesti tämä nousee oikeuksiinsa kun trophyt eivät mene yli haastavuudessaan. Sitä haastetta on niin montaa sorttia, että voi olla haastaa todella päättää että mitkä trophyt ovat oikeasti vaikeimpia.
Yksi per peli.

Ei platina Trophyja

Jotkut aiemmissa listoissa ovat sellaisia mitkä olen jo saavuttanut, mutta se ei vähennä sitä tosiseikkaa, että monessa tapauksessa, niiden suorittaminen oli työn ja tuskan takana ja monet haasteet ovat sitä tasoa, että niitä ei ole mitään aikomustakaan viedä loppuun asti. Tälläkin kertaa kokoan vain sellaisia Trophyja, joita en ole itse suorittanut.

Pyrin myös välttämään aivan samanlaisia tropheja, mutta tietyillä tropheilla eri peleistä on keskenään paljon yhteistä.


MAININTOJA


Minigame Maniac - Kingdom Hearts II: Final Mix

Kerää kaikki minipeli merkinnät Samu Sirkan muisteloissa. Vaatii kaikkien minipelien täyttä läpäisyä ja osa niin huonoja että kiitos, mutta ei kiitos.


Jack of All Trades - Hitman: Absolution

Kerää kaikki pelityylit. Ei järin houkutteleva ajatus kun kaikki eivät ole niitä ilmeisimpiä ja vaativat monesti tietyt asiat jotta voivat toteutua.


Got your back - Dead to Rights: Retribution

Suorita taso ilman että Jack tai Shadow kuolevat (taso 3-10). Ei kuullosta kovin pahalta, mutta horjuminen lasketaan kuolemiseksi, mikä tapahtuu todella herkästi.

24. Ace Pilot - Kingdom Hearts II: Final Mix

S arvostana kaikista Gummi ship tehtävistä, kaikilta reiteiltä. Ensinnäkin nämä ovat niitä osia pelistä joita en tee oikeastaan yhtään ylimääräistä, joten se että näistä alkaisi repimään huippuarvosanoja on aika epätodennäköistä. Plus koska alusten valmistaminen ei ole myöskään erityisen hauskaa, niin aluksistaan ei saa erityisen hyviä helpotamaan tätä.


23. Savupiippu hyökkäys tuplana - InFamous: Secon Son

Syöksy kahden punaisen venttiilin läpi laskeutumatta maahan ja tee sitten syöksypommi vihollisen päälle. Pelkästään se että löytää kaksi sopivaa venttiiliä paikalla jossa on vihollisia voi olla haastavaa ja sitten kun niiden pitäisi olla sellaisilla paikoilla, että niistää pääsee ilman kävelemistä, niin se vain lisää haastetta. Lisänä on tietysti myös se, että pitää osua viholliseen syösypommilla sen jälkeen.


22. Aave koneessa - Assassin's Creed IV: Black Flag

Murra 15 tietokonetta Abstergo Entertainmentissa. Kun nämä nykyaika osuudet ovat pelin suurinta saastaa, niin mitään ylimääräistä niissä ei ole mitään kiinnostusta tehdä, puhumattakaan jotain näin turhauttavaa.


21. Fool Proof - Victor Vran

Kerää kaikki Fool kortit. Sattuman kauppaa siinä kaikki. Voi olla että niitä saa helposti, tai voi olla että ei ollenkaan. Vaatii yrittämistä alusta asti että saa kerättyä kaikki. Myönnettäköön että en ole koskaan oikeasti yrittänyt, mutta huomioiden miten monta Fool korttia olen saanut ihan sattumalta, ei juuri kannustakaan yrittämään.


20. Usurpation of Fire - Dark Souls III

Saavuta "The Usurpation of Fire" lopetus. Pelin läpäiseminen on haasta ja sitten kun pitäisi siihen ohessa vielä tehdä kaikkea ylimääräistäkin, vieläpä todella tarkalla aikataululla, niin kyllä tämä on aika turhauttava saavutus. Yksi pieni virhe voi katkaista kaiken, koska vaatimukset tähän lopetukseen ovat aika tarkat, jotta oikeat asiat tapahtuvat.


19. Big Bo Rescue - Binary Domain

Pelasta Big Bo Cerberusilta. Tämä on yksi näitä lähes rikkinäisiä saavutuksia sillä vaikka tietäisi just eikä melkein että missä kohtaa tämä tilanne tulee vastaan, niin aikaikkuna sen suorittamiseen on erittäin pieni, mikä johtaa siihen, että tämän mokaa erittäin helposti. Virhemarginaali on niin olematon.


18. Brick Layer - Resident Evil: Revelations 2

Kukista 20 vihollista Natalian tiilellä kampanjassa. Ei kuullosta kovin pahalta, mutta tämä on turhauttava farmaamistehtävä parista syystä. Tiilet hajoavat ja tekevät todella vähän vahinkoa. Idea on Barryllä haavoittaa viholliset lähes kuolleiksi ja sitten Natalialla viedä loppuun. Tarkkuus pitää olla todella hyvä ja muutenkin pitää tietää todella tarkasti että milloin vihollinen lähes kuollut. Partnerin tekoäly ei myöskään mitenkään helpota prosessia.


17. Battle Hardened - Darksiders

Kehitä kokonaan kaikki aseet ja hanki kaikki taisteluliikkeet. Turhauttavaa farmaamista luvassa sillä vaikka aseita ei ole paljon, niin niiden kehittäminen on pitkä prosessi, eikä taisteluliikkeidenkään hankkiminen on sieltä helpoimmasta päästä, koska monesti sekin vaatii aseiden kehittämistä.


16. Gasmoxian Slug - Crash Team Racing

Päihitä kaikki Oxiden ajat Time Trial tilassa. Vaatii pelin todellista masterointia ilman minkäänlaisia virheitä ja koska kenttiä on näin paljon, ei tätä voi hauskaksi tai helpoksi kutsua. Vaikka tästä pelistä pidänkin, niin rajansa kaikella.


15. Lone Wolf - XCOM

Suorita UFOn laskeutumispaikka yhdellä sotilaalla (Classic tai Impossible). Sattuman kauppaa että tuleeko millainen tehtävä vastaan. Joka tapauksessa yhdellä sotilaalla operoiminen on erittäin haastavaa koska pelin haastetaso on kaukana reilusta. Viholliset ovat monesti paljon tarkempia kuin pelaaja ja kun pelaajia on vain yksi ja vihollisia melko varmasti useita, niin tämä ei ole millään tavalla reilu haaste, puhumattakaan sellainen jota voi suoranaisesti harjoitella kuten monia muita.


14. Zoologist - Red Dead Redemption 2

Tutki kaikkia eläimiä tarinatilassa. Riittää siis että löytää jokaisen mahdollisen eläimen pelissä ja tutkii niitä kaukoputkella. Tämä ei tosin ole mitenkään hauskaa koska tietyt eläimet löytyvät vain tietyistä paikoista ja jos niistä ei pidä kirjaa, voi olla hyvin vaikeaa muistaa että mitkä on tutkittu. Lisäksi jotkut ovat erittäin vaikeita löytää.


13. The Book of the Dead - Darksiders II

Kerää kaikki sivut Kuolleiden kirjasta. Niitä sivuja on tuhoton määrä aivan kaikkialla, mikä pakottaa kaluamaan paikkoja läpi kyllästymiseen asti, eikä tämä ole edes ainoa tälläinen yli vedetty keräilymaraton tässä pelissä, sillä erinäisiä lisätehtäviä on todella paljon. Tämä on vain se paras ja tuskallisen esimerkki.


12. Tresher Trashed - Borderlands 2

Kukista Terramorphous the Invicible. Kaukana reilusta, koska tämä on ns. Raid pomotaistelu jossa pitäisi olla mukana muita pelaajia. Itse vihaan todella moninpelihaasteita kun ne ovat samassa nipussa yksinpelihaasteiden kanssa. Ensin pitäisi olla muita pelaajia (mielellään se kolme) ja kaikkien pitäisi olla todella vahvoilla pelissä. Vielä silloinkin tämä taistelu on turhauttava luotisieni jonka tappamiseen menee ikuisuus.


11. The Lidless Eye - Lord of the Rings: War in the North

Suorita tutkimus Luomettoman silmän kultista. Missaa yksikin vihje ja homma kusee. Tämä on lisäksi yksi näitä koko pelin kattavia tehtäviä jonka erinäisiä vaiheita ei voi ohittaa, jos haluaa mennä loppuun asti. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten ärsyttäväksi tehtävän saa, kun siinä on niin monta missattavaa palaa.


10. Ten out of ten - Cyberpunk 2077

Maksimitaso missä tahansa taidossa. Vaikuttaa perussimppeliltä, mutta kaukana siitä. Yhden ominaisuuden maksittaminen vaatii ensin sitä että kyseinen isompi kykypuu johon kyseessä oleva ominaisuus kuuluu on täystasoinen. Sen jälkeen voi sitten alkaa todella kehittämään ominaisuutta, tekemällä asioita jotka kuuluvat kyseiseen ominaisuuteen. Tämä prosessi vie aivan liian kauan ja käy uskomattoman tylsäksi erittäin nopeasti.


9. Rapid Racer - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Voita kaikki ralliradat. Linnarata on syy tähän sillä silloin viimeistään huomaa että ohjattavuus tässä pelissä on uskomattoman huono, siis ruokottoman huono. Ohjattavuus on aivan liian kulmikas näin tarkkaan rastiin ja erityisen ärsyttävää on että jos ei suorita tätä, ei saavuta tarpeeksi pisteitä Mirage areenalla, päästäkseen kiinni pomotaisteluihin, kuten No Heart.


8. Former Glory - Marvel's Avengers

Suorita "Iconic Avengers" tehtäväketju, kuullostaa simppeliltä, sen kun pelaa peliä eteenpäin, tehden kaikkien Kostajien nimikko tehtäväketjut. Näin minäkin tein, mutta ei. Tämä vaatii tarpeettoman paljon kaikkea lisätekemistä mikä tekee tästä haasteesta tarpeettoman pitkän ja kaiken lisäksi erittäin häämävän, sillä Kostajien tehtävien tekeminen ei edes riitä. Erittäin hyvä esimerkki haasteesta jonka kanssa on menty liian pitkälle. Kun ottaa huomioon miten itseääntoistavaa pelaaminen on, niin ei tätä voi millään kehua.


7. Ultimate Weapon - Final Fantasy VII Remake

Kukista Pride and Joy prototyyppi. Itse en ole mitenkään iso fani jos tiettyjä osia pelistä lukitaan vaikeustasomuurin taakse ja yksikään Final Fantasy ei ole sitä vielä tehnyt ja Kingdom Heartsienkin kanssa kyse on sitten pelin läpäisemisestä kyseisellä vaikeustasolla. FFVII Remake aloittaakin nyt ikävää toimintamallia, sillä jotta tähän taisteluun edes pääsee, pitää peliä pelata vaikealla vaikeustasolla, joka on kaikenlisäksi osittain vaikea väärillä tavoilla. 


6. Height of Technique - Sekiro: Shadows Die Twice

Hanki kaikki taidot. Se farmaamisen määrä mikä tähän vaaditaan on niin ylimitoitettu. Tämä ei ole millään tasolla enää reilua tai hauskaa sillä vaikka pelistä löytäisi sellaisen paikan jossa pystyy nopeasti ja helposti keräämään expaa, niin se määrä mitä tähän vaaditaan on niin överi, että tätä kaikki maku tähän pakettiin menee kauan ennenkuin edes puoliväli on saavutettu.


5. Worthy of Legend - Devil May Cry V

S rank kaikista tehtävistä kaikilla vaikeusasteilla, paitsi Heaven or Hell. Kun ottaa huomioon että pelkästään "normaalilla" tämä on erittäin vaikeaa ja vaatimuksena on olla todella hyvä myös jokaisella korkeammallakin vaikeustasolla, niin voin todeta, että aika ja kärsivällisyys ei riitä siihen, että tässä pelissä tulisi tarpeeksi hyväksi voidakseen todella suoriutua näin virheettömästi tehtävistä uudestaan ja uudestaan. Vaikka peli olisi niin hyvä kuin tämä on, niin tämä haaste menee niin reippaasti yli, että sitä ei ole mitään järkeä edes yrittää.


4. Magician's Apprentice - Dungeon Punks

Nosta kaikki taiat tasolle 1. Rikkinäinen trophy, mikä tuo ison osan vaikeutta lisää. Tässä kun ei riitä, että kaikkia taikoja nostaa tasolle yksi, vaan se pitää tehdä ennenkuin yhdenkään taian nostaa tasolle 2. Ilman internettiä en edes tietäisi tätä, mikä on suoraan sanoen liikaa. Jos saavutus on näin rikkinäinen, niin se on tekijöiltä todella iso virhe.


3. Infallible - Fall Guys

Voita 5 episodia putkeen. Ensinnäkin, pitäisi olla hyvä tässä pelissä, mihin ei itsellä riitä kiinnostus. Ja vaikka olisi kuinka hyvä, niin tässä on tuurilla niin paljon merkitystä, että tätä ei voi millään logiikalla kutsua reiluksi haasteeksi.


2. Knives Out - Resident Evil: Village

Käytä vain veistä, poislukien tilanteet joissa ei ole muuta mahdollisuutta. Pomotaistelut ovat se haastava osa ja kaikenlisäksi vielä turhauttava sellainen. Veitsellä monet pelin osuudet kestävät tuhottoman kauan ja sen lisäksi että ne ovat haastavia, niin ne ovat turhauttavia. Monin paikoin tämä ei ole kovinkaan paha juttu, mutta heti kun vastassa on vihollinen jota ei voi välttää ja joka pitää puukottaa hengiltä, saavuttaa pelaaminen aina tarpeettomaan pitkään jatkuvan hidasteen. Tämä ei ole edes hauskaa läpällä.


1. Exalted Reputation - Code Vein / Epäreilu Trophy

Paluu moninpelihelvettiin, tämän trophyn muodossa. Tämä yhdistää tavallaan kaksi huonoa trophy joukkoa: Farmaamisen ja moninpelin. Mainitsin tämän trophyn yhtenä osana isompaa joukkoa, mutta nyt haluan nostaa esiin erityisesti esiin, koska tämä on yksi platinalukko, joka todella ottaa päähän. Tämä on todella aikaavievää, mikä jo sinällään on ärsyttävää, mutta koska tämä myös vaatii moninpelin, niin se on vielä täysin sattuman kauppaa, eikä edes täysin itsestä riippuvaista, mikä tekee siitä suoraan epäreilun haasteen.