Joskus miettii että vaikka haluaakin nähdä jatkoa jollekin pelisarjalle, niin tavallaan on samalla pelko siitä, että jos se pilataan. Eli onko parempi että pelisarja on elänyt aikansa ja loppunut, kun se oli vielä hyvä?

 

 

 

Jatkoa aiemmalle ja nopea kertaus:

Eli pelisarjoja joiden olisi hauska nähdä jatkuvan. Joko jatko-osalla tai rebootilla tms.

 

Tarkennusta, lisäsääntöä että pystytään rajoittamaan:

Itse vedän rajan siihen, että jos pelistä on ollut traileria tai vastaavaa parina viime vuotena, niin silloin se on saamassa mahdollisuutensa, eikä siis ole osa listaa siitä syystä. Myöskään pelit jotka ovat alle 3-5 vuoden ikäisiä, eivät pääse mukaan vertailuun koska kyseiset sarjat mitä ilmeisimmin elävät, tai saattavat vielä elää.

Dragon Age on vielä saamassa neljännen osansa joskus hamassa tulevaisuudessa (oma arvio: 2022 Q3 aikaisintaan). Game Awards 2020 tarjosi traileria.

The Wolf Among Us 2

Game Awards 2019 ilmoitti sarjan jatkosta.

Code Vein, Greedfall ja Darksiders Genesis ovat vuodelta 2019, eli liian nuoria.

 

Aiemmin esille nostamani Devil May Cry sai kuin saikin uuden mahdollisuuden Devil May Cry V:n muodossa ja Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge on tulossa, eli TMNT on saamassa uutta puhtia. Star Wars sarjassa Jedi: Fallen Order oli merkki paremmasta tulevaisuudesta, vaikka se ei ollutkaan se Darth Maul peli jota itse toivoin.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Hidden Agenda

Idea on erinomainen, siitä vain pitäisi ottaa paljon enemmän irti ja merkittävästi isommassa skaalassa.

 

Hunted: Demon's Forge

Fantasiatunnelmainen mahdollisesti kahden pelaajan toimintaseikkailu lähitaistelulla ja räiskinnällä.

 

Damnation

Tyylikkään näköinen steampunk vivahteinen paketti joka tosin kaipaisi merkittävän pelillisen parantelun.

 
24. Sherlock Holmes

Itse kaipaisin jotakin vähän toimintapainotteisempaa, joskaan ei ilman sitä etsiväntyötä ja päättelyä. Iso ongelma monissa Sherlock Holmes peleissä, kuten Sherlock Holmes vs Jack the Ripper on se, että niissä on aivan liikaa täytettä erinäisten puzzlejen muodossa. Paljon parempi olisi jos niissä myös taisteltaisiin, jahdattaisiin epäiltyjä ja ennenkaikkea tehtäisiin päätelmiä ilman että se menee tekstitulvaksi. Siis tyylillisesti jotakin näiden uudempien elokuvien tapaista.


23. Max Payne

Remedyn ote on kuitenkin se ykkösasia mitä tämä pelisarja tarvitsee, sillä Max Payne 3 todisti sen. Itse en oikeastaan edes laske kolmosta osaksi sarjaa, vaan enemmänkin kaipaisin lisää sitä Remedyn otetta sarjaan. Tosin, tällä hetkellä on kiinnostavampaa nähdä, että saako Remedyn uusin mestariteos Control ansaitsemaansa jatkoa, sillä Remedyverse on jo nostanut päätään DLC:n kautta.


22. Blade

Kaksi ensimmäistä Blade elokuvaa olivat erittäin tyylikäs kaksikko minkä vuoksi toisesta elokuvasta tehty peli oli niin naurettava pettymys, koska se yritti luoda haastetta täysin väärällä tavalla eikä vanginnut elokuvien tyyliä sitten yhtään. Miekan käyttöä oli rajoitettu naurettavasti ja samoin varusteiden kantoa. Tästä aiheesta ja hahmosta modernilla otteella tehty toimintarymistely jossa ei ole mitään tästä pelleilystä.


21. The Council

Yksi näitä yllättävän syvällisiä pelejä, joka on paljon enemmän kuin miltä aluksia vaikuttaa. Council tosin on sellainen peli joka toimii hyvin koska on omanlaisensa kokonaisuus. Mutta siitäkin huolimatta olisi kiinnostavaa saada tälläiselle pelille jatkoa, joka käyttää samaa ideaa ja toteutusta ja historiallista asetelmaa.


20. Okami

Tämä on yksi hyvin omanlaisensa peli, joka oli vieläpä varsin hyvin toteutettu aikakaudellaan. Okamin tapauksessa voisi olla paikallaan joko täysi reboot, tai sitten vain jonkinlainen uudelleenlämmitys aiheesta. Joka tapauksessa pääasia on se, että tämän pelin erinomainen tyyli kaipaa lisää näkyvyyttä. Siansaksa puhetta ei tosin ole ikävä. Eikä Issunia.


19. Ziggurat

Pääasiassa kiinnostaisi enemmänkin tälläinen FPS peli jossa pääpaino on taikavoimien käytössä. Tästä vaan vielä monipuolisempi ja selvästi taikuuspainotteisempi räiskintä erilaisilla "aseilla" ja taikavoimilla. Eihän tämäkään peli nyt mikään erikoinen ole, mutta se on juuri oikealla tavalla hyvin tehty.


18. Binary Domain

Pääasiassa yksi syy siihen, miksi haluaisin antaa tälle uuden mahdollisuuden on siinä, että alkuperäisessä pelissä luotiin yllättävän hyvä asetelma jota voisi hyvin jatkaa uudella tyylikkäällä ja mittavalla räiskinnällä jossa ammutaan robotteja tuusan nuuskaksi. Se näyttävyys toiminnassa oli todella upeaa ensimmäisellä kerralla, unohtamatta erinomaisia hahmoja, kuten Caine.


17. Star Wars: Bounty Hunter

Mandalorian sarjan suosion ansiosta olisi hyvä mahdollisuus käydä kiinni tähän aiheeseen. PS2:n peli ei ole ikääntynyt hyvin, sillä se on hyvin rasittava pelata nykyään ja kaikki on pitkälti ohjattavuudesta kiinni, koska sitä ei voi mitenkään säätää. Tässä olisi kuitenkin todella paljon mahdollisuuksia ja melkovarmasti vaikuttava fanikunta. Oli sitten kyseessä Boba Fet tai kuka hyvänsä muu, niin kiinnostava tapaus olisi joka tapauksessa.


16. Far Cry 3: Blood Dragon

Siis kyllähän Far Cry sarja jatkuu ja etenee ilman isompia esteitä. Itse en kuitenkaan isommin siitä välitä, vaan itseä kiinnostaisi paljon enemmän tälläinen Blood Dragon tyylinen lähestymistapa sillä erityisen huvittavalla toteuksella ja suurella määrällä pop kulttuuriviittauksia ja hurttia huumoria jossa peli ei ota mitään liian vakavasti, ei itseään eikä pelaajaa. Siitä kun saisi vähän isomman kokonaisuuden tai edes monipuolisemman paketin. Ei oikeastaan tarvitse olla edes isompi paketti, kunhan on jotain.


15. Darkwatch

Itse en koskaan päässyt pelaamaan tätä alkuperäistä peliä, mutta muistan sen yhtenä houkuttelevana tapauksena. Siitä syystä olisi enemmänkin kuin upeaa jos tämä peli saisi kokonaan uuden mahdollisuuden. Remake nyt olisi helposti se paras vaihtoehto kokea tarina kokonaan itse. Tosin en nyt suoraan pistäisi pahakseni mitään muutakaan vaihtoehtoa tästä fantasiawesternistä.


14. Primal

Tunnelmallisuudessaan ja nokkeluudessaan todella hyvin kirjoitettu tarina jonka lopussa oli sellainen perinteinen vihjailu jatkosta, jota ei kuitenkaan koskaan tullut. Tietysti Primal on näitä pelejä joka on niputtanut kokonaisuuden näppärästi yhteen ilman mitään isompia irtonaisia langanpätkiä, mutta kyllä tämän pelisarjan kanssa olisi silti mukava nähdä henkistä jatkoa, vaikka sitten ilman tuttuja hahmoja.


13. Gremlins

Riiviöt aiheinen peli nyt on aika kaukaa haettua. Vai onko? Kun kolmannesta elokuvasta on aina tietyin väliajoin huhuttu, niin en pistäisi pahakseni rennolla otteella tehtyä peliä aiheesta. Kakkoselokuvasta tehtiin aikoinaan NES peli, joka on ehdottomasti yksi omia suosikkejani konsolilla. Ei olisi myöskään täysin mahdoton ajatus laittaa pelaajaa ohjastamaan niitä pahoja riiviöitä ja hajottamaan paikkoja.


12. Dead to Rights: Retribution

Ylivoimaisesti suurin syy siihen, miksi haluaisin nähdä tämän pelin uudelleen nousevan, on siinä että tämä olisi kuin toimintapeli jossa MGSV:n DD on kokoajan mukana partnerina. Nykyaikaistetusti tehty kolmannen persoonan räiskintäpeli ajoittaisella koiran käytöllä olisi todella hyvä piriste kaltaisten joukkoon. Siinä olisi juurikin sellainen yksi oma juttu jolla pääsisi jo melko pitkälle. Vaikka se ei välttämättä kuullosta siltä erikoisimmalta idealta ja on todella helposti vesitetty, niin kyllä tämä ansaitsee silti uuden mahdollisuuden.


11. Jak & Daxter

Hyvä maailma ja hyvät hahmo, unohtamatta sitä erinomaista huumoria jossa Naughty Dog on todellakin loistanut. Tämän pelisarjan kohdalla on tullut jo yksi todella iso huti, mikä kyllä horjuttaa uskoa sarjaan, mutta mahdollisuuksia olisi kyllä, kunhan peliin panostettaisiin samalla huolellisuudella, millä esimerkiksi viimeisimpään Crash Bandicootiin on panostettu, ja sekin on tehty ilman Tuhmaa Koiraa.


10. Overlord

Kyllähän tästä aiheesta tehdyt pelit ovat olleet pelattavuudessa sitä tasoa, että niitä voisi parannella merkittävästi, mutta samalla aikaa tämä aihekokonaisuus toimii todella hyvin. Peli on uskomattoman hauska huumorissaan ja siinä otteessa, jolla se pureutuu fantasiatarinaan. Kun otetaan vielä huomioon miten valtavasti kakkospeli teki parannuksia ykköseen, niin kyllä kolmonen voisi olla todellakin omaa luokkaansa. Kunhan sen pelattavuuskin kokisi parannuksia.


9. Pirates of the Caribbean

Pari peliä joita olen tästä sarjasta pelannut ovat olleet kelvollisia, mutta ne on tehty aika nopeasti ja hutiloiden. Tässä maailmassa olisi kuitenkin paljon mahdollisuuksia joita ei ole vielä käytetty aina historian Henry Averystä fiktion Flintiin asti. Tietysti, yksi suurimpia ongelmia tässä kokonaisuudessa on se, mikä on nyt tullut osaksi elokuvasarjaakin, eli se, että ilman Jack Sparrow'ta, ei ole tätä sarjaakaan (todella) ja ilman Johnny Deppiä, ei ole Jack Sparrow'ta. Mahdollisuudet tähän kaikkeen ovat nykyään jo häviävän pieniä, sillä todennäköisempää on PotC:n täysi uudelleenluonti.


8. Batman (Telltale)

Enemy Within peliin ehtiny kahden peli tarina eteni todella mukavasti ja onnistui luomaan hyvin yllättävän kokonaisuuden Lepakkomiehen tarinasta. Vaikka matkan varrella tehtiin muutama todella kyseenalainen ratkaisu, niin kokonaisuus oli erinomainen. Joskin tietyt tarinakuviot tarvitsisivat vielä sen kolmannen pelin, jotta tarina olisi lopullisesti valmis. Harmillista onkin että Telltale meni nurin ennenkuin tämä trilogia tuli valmiiksi asti. Monella tavalla tämä on se peli, jossa kaikki Telltalen pelimekaniikat ja ideat ovat parhaimmillaan ja pisimmälle hiotuimpia.


7. Zorro

Itse en muista yhtäkään oikeasti hyvää peliä tästä aiheesta. Yksi PS2 peli tulee mieleen, mutta ei järin lämpimästi. Zorro on kuitenkin sellainen aihe josta on saatu aikaan pari erittäin hyvää elokuvaa ja vielä parempaa sarjaa sekä animaationa että live actionina. Pelien suhteen mahdollisuuksia riittää, mutta pääasia on kuitenkin siinä, että tästä hahmosta saisi irti vaikka mitä kunhan siihen oikeasti panostettaisiin. Toiminnassa on tietysti pääpaino, mutta sen ei tarvisisi jäädä vain siihen, vaikka siinä mitään vikaa ei olisikaan.


6. Bulletstorm

Äijämäisellä huumorilla maustettu todella miellyttävä räiskintä joka jää härskisti kesken, osittain jopa aivan suoran jatko-osa kiusoittelun tavalla. Lopussa kaikki on muutoin nätisti paketissa, mutta sitten mitään ei viedäkään loppuun vaan jo voitettu vihollinenkin säästetään. Lopetus on ehdottomasti pelin surkein osa, minkä vuoksi olisi kiva saada tälle pelille suoraa jatkoa samalla mielekkäällä pelattavuudella ja kursailemattomalla asenteella.


5. Dragon's Dogma

Itse sanon heti että tässä pelissä on puutteita vaikka kuinka ja monia asioita olisi voitu tehdä paremmin. Menemättä niihin sen enempää, voidaan sanoa että jatko-osa tälle pelille olisi enemmän kuin paikoillaan, tai sitten suora remake jossa pelattavuus olisi paranneltua, tarinankerrontaan olisi panostettu moninpaikoin enemmän ja pelissä olisi muutenkin paljon siistimpi ulkoasu. Mutta pääpaino on kuitenkin siinä, että tämän pelin maailma on omiaan luomaan erinomaisen tarinan suurella määrällä fantasiaelementtejä, omalla tyylillään ja mytologiallaan.


4. 24

Vain jos mukana on Jack Bauer, niin tässä on jotain järkeäkin. Tietysti voi olla hankalaa toteuttaa tätä enää ja ensimmäinen videopeli aiheesta oli vahvasti kiinni kokonaisuudessa ja kertoi yhden osan tarinaa, kausien 2-3 välistä. Eihän se mahdotonta ole tehdä toista peliä nykyätasolla, vaikkapa siihen mihin sarja on nyt jäänyt. Mutta mukana pitäisi olla Kiefer Sutherland. Tietysti, kyllähän Scarface peliinkin saatiin hienosti Tony Montana, vaikka Al Pacino ei hahmoa enää pystynytkään äänensä vuoksi esittämään.


3. Sly Cooper

Sucker Punch tyylillä ja taidolla. Jolla korjattaisiin Sanzarun irvikuvan aloittamana rikkinäinen saaga. Sly trilogia sai jatkoa ja se oli pettymys, eikä sarjasta ole sen jälkeen juuri kuulunut. Olisi kuitenkin todella mielekästä päästä pelaamaan jälleen sellaista settiä mitä ne kolme alkuperäistä tarjosivat, sillä se jos mikä oli laatua. Mutta harmillista onkin, että ne mahdollisuudet tuntuvat kokoajan pienemmiltä, sillä Sucker Punch tulee varmasti jatkamaan Ghost of Tsushiman parissa.


2. Castlevania

Itse sanon heti, että nyt on puhe niistä Castlevanioista joissa oli Symphony of the Nightin Alucard ja Dracula, ei tätä Lords of Shadown rienausta. Itse en suoraan sido tätä ajatusmallia kuitenkaan Yön Sinfonian pelattavuuteen ja metroidvania lähestymistapaa, sillä 3D mahdollisuus on olemassa. Lords of Shadown toiminta on ok, tarina oli se mikä tuhosi kaiken. Tietysti samalla aikaa olisi hyvä jos toiminnassa päästäisiin lähemmäs tälläistä Devil May Cry pelattavuutta, varsinkin sulavuudessa. Netflix sarjan vanavedessä voisi olla mahdollista saada uutta fanikuntaa mukaan.


1. Ego Draconis (Divinity II)

Peli jossa ajoittain pelattiin ihmismäisellä soturihahmolla ja toisinaan lohikäärmeellä. Vaikka näitä kahta osa-aluetta olisi voitu käyttää paljon paremminkin, niin ne mahdollisuudet joita tällä kombolla on, ovat todella suuret. Kun otetaan huomioon kehitys peleissä tähän päivään asti, niin kyllä tämä peli voisi olla todella hyvä, oikeanlaisilla parannuksilla ja tyylipäivityksillä. Se on se kantava idea joka on kuitenkin suurin syy siihen miksi todella haluaisin nähdä tämän pelin saavan täysin uuden mahdollisuuden. Vaikkapa remaken muodossa.