Sitä huomaa että huono päähenkilö ei aina suoraan tapa pelin nautintoa, mutta harvemmin se lisääkään sitä. Iso osa pelistä kun nojaa pelihahmoon jota joutuu eniten katselemaan.

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi hahmo per peli. Jos pelissä on useampi hahmo joilla pelataan suunnilleen samanverran niin vain yksi kelpaa.

- Jos sarjan muissa peleissä on eri päähenkilö, niin he kaikki kelpaavat listalle, mutta eri peleistä.

- Ei ole väliä että mistä henkilö on alunperin peräisin

- Ei täysin kustomoitavia hahmoja, joissa voi ulkonäön voi sentään tehdä hyväksi.

- Pelkkä hahmo ei riitä vaan pelin myös tarjottava jotakin jotta hahmo todella pääsee oikeuksiinsa

 

Lisäyksensä: Nyt sitä alkaa huomaamaan miten paljon jotkut hahmot olisivat sietäneet olla pohjalle jo aiemmin ja sitten on näitä tapauksia kun peliä ei ole aiemmin pelannut, niin ei ole voinut vielä nostaa hahmoa esiin. Sen huomaa siitäkin että viime kerran epäkunnialliset ovat nippa nappa listalla tälläkään kertaa. Niin ja lisää tulee...

 

EPÄKUNNIALLISET MAININNAT

 

Fury - Darksiders 3

- Heti kun vertaa kolmeen muuhun, niin kyllä on tasossa eroa.

 

Trevor/Alucard - Castlevania: Lords of Shadow 2 - Mirror of Fate

- Halveksittava uusi versio erinomaisesta pelihahmosta.

 

Mason - Red Faction: Guerilla

- Niin perusvideopelipäähenkilö kuin olla jo voi. Vaikka Troy Bakerin äänellä puhuukin.

 
24. William Carter - Bureau: XCOM Declassified

Muuten hyvä, mutta ulkomuoto muuttuu liikaa tälläiseksi Star Trek tyyliseksi. Siis jos tämä hahmo pysyisi siinä gangsteriajan agentti ulkoasussa, niin ei millään päätyisi tälle listalle. Nyt ulkoisesta olemuksesta ei tule pisteitä vaikka ääni onkin todella hyvä. Tarinassa tosin mennään myös metsään kun kriittisenä aikana hänestä hankkiudutaan eroon.


23. Gordon Freeman - Half-Life

Esimerkki tapaus mykästä päähenkilöstä joka ei siksi juuri pisteitä kerää. Ongelma on lähinnä siinä että tästä hahmosta on monissa yhteyksissä tehty vähintään messias, mutta itse en sitä vain käsitä, sillä niin perustylsältä tiedemieshepulta Freeman vaikuttaa ja aika vaikeasti samaistuttavalta.


22. Ayumi - X-Blades

Ulkoasu on vähän mitä on ja sama pätee myös sisältöön. Tämän hahmon kanssa kun tuntuu että mukana ei ole mitään oikeasti omaa vaan kaikki on poimittu sieltä täältä ja ehkä sen takia hahmo jää niin ohueksi.


21. Ezio - Assassin's Creed II

Enemmän ärsyttävä vain vaikuttava. Ulkoasu on ilman assassiinin asua todella huono, itse en juuri pidä siitä miltä valtaosa näistä esi-isistä näyttää ja Ezio kuvastaa sitä ehkä parhaiten. Hän ei näytä hyvältä eikä kuullostakaan kovin hyvältä. Tarina tosin on aika hyvä ja salamurhaajan vetimet myös, eli ei voi alemmaksi juuri laittaa.


20. Harkyn - Lords of Fallen

Niin mitäänsanomaton muskelimies joka ei ulkoisesti juuri toimi eikä tarinallisesti vaikuta mitenkään erityisemmin. Hahmossa ei ole juuri mitään sellaista mikä erottuisi joukosta edukseen.


19. Agent Francis York Morgan - Deadly Premonition

Omalaatuinen hahmo joka juttelee mielikuvitusystävälleen ja vaikuttaa muutenkin todella erikoiselta, vähän kuin koko peli. Yorkin tapauksessa kokonaisuus jää aika heikoille kantimille sillä ei tästä hahmosta saa irti juuri mitään sellaista joka tekisi hahmosta oikeasti hyvän.


18. Red - Red Dead Revolver

Liian geneerinen, ei oikein mitään erityistä. Cowboy hahmoissa on paljon mahdollisuuksia mutta Red näyttää todella tavalliselta, kuullostaa todella tavalliselta eikä tee oikein mitään sellaista mikä erottaisi hänet joukosta, vaikka tarinallisesti taustaa olisikin. Siitä taustasta ei tosin ole saatu mitään aikaiseksi, mikä on yksi syy siihen että hahmo on niin huono, koska kaikki palaset ovat saatavilla, mutta mitään ei käytetä.


17. Lo Wang - Shadow Warrior

Sanotaan että huumori sentään toimii, mutta lähemmän kaikki muu toimii niin paljon paremmin ja Lo Wang on lähinnä sellainen tarpeettomalle jalustalle nostettu miekkonen joka ei sisällöltään nappaa juuri yhtään, mutta aseistus ja toiminta on laatua. Hahmo tosin ei ole.


16. Warren - Surge

Tylsän tavallinen hahmo jossa ei tunnu olevan mitään erityistä mukana. Hahmon tarina jää ontoksi eikä hahmossa vain tunnu olevan yhtään mitään sellaista mikä tekisi hänestä mitenkään erityisen. Voisi sanoa että hän on tavallinen kasvoton ja nimetön hahmo muiden joukossa, vaikka jotain onkin yritetty, mutta mitään ei ole saatu aikaan ihan aloitusta lukuunottamatta.


15. Survivor - Fallout 4

Vaikka tämän hahmon saakin luoda itse, niin itsellä ei juuri ollut isommin kiinnostusta. Isoin ongelma tämän hahmon kanssa on kuitenkin se, että ollakseen varsin tarinallinen peli, niin selviytyjä on todella tylsä hahmo jossa ei tunnu olevan mitään vaihtelevaa sisältöä. Äänen paino on monesti sama eikä hahmon ääninäyttelyssä ole mitään eläytymistä. Tietysti plussaa on se että se ääninäyttely on läsnä, mutta tämä hahmo on jotenkin todella tylsä.


14. Bayek - Assassin's Creed: Origins

Jättää niin paljon toivomisen varaan. Bayek on jotenkin todella tylsä hahmo, ottaen huomioon mitä hänen pitäisi olla. Muutenkin tuntuu että tämä osa pelisarjassa tekee isoja asioita, mutta munaa todella ratkaisevissa kohdissa ja päähenkilö on yksi sellainen tapaus, sillä hahmo ei vain toimi, eikä näytä siltä miltä yhden ensimmäisen salamurhaajan todella pitäisi, vaikka vastassa onkin se ensimmäinen "temppeliherra".


13. Michael De Santa - Grand Theft Auto V

Trevor sentään on erityinen kun on ihan sekava kahjo ja Franklin on lievästi kelvollinen, mutta Michael tuntuu tarinan edetessä astetta tyhmemmältä hahmolta. Puhumattakaan että hän on jotenkin niin tavallinen ja särmätön hahmo jossa ei tunnu olevan mitään oikeasti erityistä. Eli aika perus Rockstar pelihahmo GTA sarjassa, sillä RDR sarjassa päähahmot ovat sieltä parhaasta päästä.


12. Blake Langermann - Outlast 2

Hyvä esimerkki tälläisestä hahmosta joka on täysin hampaaton taistelussa, eli tehty pakenemaan. Tähän hahmoon on vaikea samaistua eikä hänestä juuri välitäkään, kun hän on vain rasite. Sisältö ei sekään ole sieltä parhaasta saati kiinnostavimmasta päästä.


11. Asura - Asura's Wrath

Tässä ärsyttää se sama mikä pelissäkin. Se yliampuva typeryys ja naurettavuuksiin menevä isottelu jonka seurauksena Asura tuntuu lähinnä vain pirun vihaiselta hahmolta joka menee sokeasti eteenpäin, nähden vain punaista. Animetyyliset vivahteet eivät nekään tee hahmolle mitään palveluksia.


10. Lucas Kellan - Killzone: Shadowfall

Tämän hahmon kanssa tuntuu ajoittain että pelaa astetta tyhmemmällä hahmolla. Hahmo on kuin kaikilla mahdollisilla tavoilla tehty tavalliseksi toimintasankariksi, mutta tarinallisesti tuntuu että hahmo on ihan idiootti monin paikoin ja se on yksi ratkaiseva syy, miksi hän ei vain toimi. Siis monet lähes nimettömät FPS päähenkilöt toimivat paremmin.


9. Eddie Riggs - Brütal Legend

Idea on kyllä hyvä mutta hahmosta vain ei ole onnistuttu tekemään sellaista rokkaavalla tavalla toimivaa hahmoa. Ulkoinen olemus on parhaimmillaan ok ja muutenkin hahmo tuntuu monesti lähinnä myötähäpeää herättävältä hahmolta monissa kommenteissaan ja toiminnoissaan. Tarinassa olisi kyllä jotakin, mutta hahmo ei vain loppuviimeksi toimi kovinkaan hyvin.


8. Hayden Tenno - Dark Sector

Jotenkin tämä hahmo näyttää todella huonolta. Sanoisin että samanlainen tapaus kuin Frozenin Kristoff, mutta mustatukkainen ja se on kaikkea muuta kuin kohteliaisuus. Hahmo ei ulkoisesti toimi sitten yhtään ja kun tarinallisesti pelissä ei myöskään ole mitään ihmeellisempää niin pelastavia puolia ei juuri ole.


7. Morgan Yu - Prey

Jotkut pelihahmot ovat todella luotaantyöntäviä ja tämä on juurikin sellainen tapaus, oli kyseessä sitten mies tai nainen. Tarinallisesti mikään ei juuri parane vaan hahmo tuntuu erittäin kehnolta ja jopa sellaiselta josta haluaisi vain päästä eroon mahdollisimman pian. Ei juuri innosta katsomaan tarinaa loppuun asti eikä hahmoon juurikaan pysty samaistumaan.


6. Mowgli - Jungle Book

Siinä missä Aladdin tai Peter Pan eivät myöskään ole kovin hyviä, niin Mowgli on vielä huonompi. Pelissä ne huonot puolet eivät tule samalla tavalla esille kuin elokuvassa, mutta ei voi sanoa että Mowgli olisi mitenkään niitä parhaita hahmoja joilla pääsee pelaamaan.


5. Rookie - Far Cry V

Hahmosta ei millään samaa mieleisen näköistä ja se on aina iso miinus tälläisissä tapauksissa ja olkoon tämä nyt yhteinen esimerkki kaikista vastaavista tapauksista, mukaan lukien valtaosa Bethesdan peleistä (Fallout/Elder Scrolls) joissa pelihahmosta ei vain saa hienon näköistä. Tämän lisäksi hahmo pysyy alokkaana eikä missään vaiheessa tunnu todella sheriffiltä, millaisena hahmo olisi voinut toimia huomattavasti paremmin. Melkein voisin sanoa että pelaajan olisi pitänyt saada olla liittovaltion seriffi, jolloin hahmossa olisi ollut vähän enemmän ytyä.


4. Toan - Dark Cloud

Niin selvä Link wannabe kuin vain olla ja voi, eikä mitenkään hyvällä tavalla. Jos Link ei hahmona miellytä, niin ei miellytä kyllä tämänkään. Pelkästään se miten hän huutaa hyökätessään vie isoimmat pisteet oitis pois. Tässä hahmossa kun tuntuu olevan mukana juurikin ne seikat jotka tarvitaan huonoon päähenkilöön ja ne ovat mukana todella selvästi.


3. Ico - Ico

Sarvet ovat kiva lisä, mutta muutoin Ico näyttää todella typerältä, kuullostaa erittäin typerältä ja kun peli ei isommin mitään vaikuttavaa tarjoa niin nämä kaksi osaa riittävän tekemään pelihahmosta todella rasittavan. Tosin koska hän on vielä rasittava pikkukakara, niin se ei tee pelille mitään isompia palveluksia, vaan pikemminkin päin vastoin.


2. Beck - Mighty Number 9

Keiji Inafune ja tämä Megaman wannabe voisivat hyvinkin olla kasvot Kickstarterin häpeälliselle puolelle. Tämä hahmo näyttää niin lapsellisella tavalla tyhmältä kuin vain arvata saattaa. Siis tässä ei ole mitään hienoa ja iso osa on juurikin siinä ulkoasussa, sillä tarinallisesti mukana ei ole myöskään mitään erikoista. Kokonaisuus on todella huono, ei mitäänsanomaton, vaan suoraan huono.


1. Bubsy - Bubsy: Woolies Strike Back

Vaikka sitä yrittäisi ajatella Bubsya tämän uudehkon tulemisen kautta, niin silti aina kun sen kissannaamaisen pökäleen näkee, niin mieleen tulevat ne pienet muistikuvat siitä, mitä Bubsy oli silloin kun hän esiintyi Bubsy 3D pelissä ja sitä kautta tämä ilves on pakostakin yksi huonoimpia pelihahmoja koskaan, sillä ärsyttävyys on yksi asia, mutta kun ääninäyttely jopa tukee sitä ja vielä omalla tavallaan, niin ei se ole mikään kehu.