Aina pomotaistelun ei tarvitse olla vaikea ja joskus on jopa hyvä asia että tehdään jotakin poikkeavaa. Joskus on melko selvää että kyseessä on vitsi, mutta monesti helppous tulee ihan oikeista pelimekaniikoista. Tällöin se on tosin todella merkittävästi kiinni pelaajasta, sillä jotkut voivat kokea tietyt pomoviholliset paljon helpommiksi kuin toiset.

 

 

 

Yksi per peli

- Joissakin peleissä on useampi aika helppoa pomovihollinen.

 

Yksi voi esiintyä vain kerran

- Tietyt viholliset voivat esiintyä useissa peleissä. he voivat esiintyä listalla vain kerran.

 

Ei viimeisiä loppareita

- Oma listansa

 

Pomoviholliset joissa on monta vaihetta (mutta aina sama vihollinen), lasketaan yhdeksi, joten jos yksi osuus on helppo, niin se ei tee pomotaistelusta vielä helppoa.

 

Vaikeustaso on hankala asia todella selittää. Nyt kun etsitään helppoja pomovihollisia, niin automaattisesti ei valita niitä joissa ei tarvitse tehdä mitään.

a) Kuinka vaikea vihollinen on pelin yleiseen tasoon nähden

b) Kuinka hyvin vaikeus edustaa hahmoa itseään

c) Kuinka helppo vihollinen on huomioiden missä kohtaa hän on vihollisena

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Angie - Resident Evil: Village

Piiloleikkipomotaistelu joka voi ensimmäisellä kerralla vaatia vähän aikaa kun paikat eivät ole tuttuja, mutta kyllä tästä hyvin helposti selviää ottamatta yhtään vahinkoa.

 

Adjudicator - Demon's Souls

Erittäin selkeä heikko kohta ja sen jälkeen toinen heikko kohta, joka ei kestä vahinkoa nimeksikään. Kyllähän tämä lyö, mutta hitaasti ja helposti väistettävästi.

 

Asylum Demon - Dark Souls

Ensimmäinen pomotaistelu jonka liikkeet ovat helppoja ja johon saa lisäksi välittömän etulyöntiaseman, ellei sitten ala käydä taistelu hajonneella miekalla.

 




24. Dark Knight - Final Fantasy IV Remake

Tämä voi tavallaan olla haastava, jos ei tiedä mikä on se juju, mutta kun jutun jujun tietää, tämä on hyvin helppo ja simppeli yhteenotto ja se miten tämä kokonaisuus on toteutettu, tekee siitä yhden pelin parhaista pomotaisteluista. Yhden helpoimmista myös, varsinkin seuraavilla pelikerroilla, mutta ei Musta ritari mitenkään vaikea ensimmäiselläkään kerralla ole. Koska kyseessä on yksi yhtä vastaan, voi kokonaisuus vaikuttaa uhkaavalta, mutta juuri se tekee tästä niin hyvän taistelun isona kokonaisuutena.


23. Captain Qwark - Ratchet & Clank (Reboot)

Ollakseen pelin toiseksi viimeinen pomotaistelu, on tämä hyvin helppo. Omalla kohdalla syy voi olla siinä, että tässä kohtaa oli käytössä jo RYNO, millä tästä taistelusta tulee oitis "pidä nappi pohjassa ja odota" tyylinen taistelu. Haastetta kyllä saa jos kyseistä asetta ei ole, mutta kyllä tässä kohtaa peliä on jo niin paljon erittäin tehokkaita aseiden kanssa tästä vihollisesta ei ole suurempaa vaaraa.


22. Toasty - Spyro the Dragon

Tämä on simppeli pomotaistelu ja varsinkin jos tätä ei yritä hosua, ei tässä ole mitään erityisen haastavaa. Toasty kestää jokusen osuman ja lyö kyllä vastaan jos tarpeeksi odottaa. Suurempi uhka ovat muut viholliset kentässä, mutta taktisuudella niistä selviää erittäin hyvin. Ensimmäiseksi pomotaisteluksi Toasty on oikein hyvä yhteenotto, sillä tässä ei ole mitään erityisen monimutkaista tai haastavaa, mutta se ei myöskään ole pelkkä läpihuutojuttu, kuten monesti voi ensimmäisten pomovihollisten kanssa olla.


21. Seymour Omnis - Final Fantasy X

Loppupelin viholliseksi ja varsinkin Flux version jälkeen, on Omnis ihan täysi vitsi. Se on tavallaan tyylikäs muoto tietyllä nokkelalla mekaniikalla, mutta koska tämä taistelu käydään Sinin sisällä ja nyt ollaan jo loppuryminöissä, on aseistus melko varmasti jo sitä luokkaa, että tässä taistelussa ei tarvitse mitään isompaa taktiikkaa, vaan antaa nyrkkien puhua, sillä tämä versio on ehkä helpoin Seymour versio kaikista neljästä, mikä on melko säälittävää.


20. Cray Claw - Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Tuntuu että FFVII:n ensimmäinen pomovihollinen on napattu mukaan tähän peliin ja heitetty jonnekin puolen välin jälkeen. Tässä kohtaa on melko varmasti jo aika hyvät varusteet, hahmoluokka ja kaikki herkut, mikä tekee tästä hyvin simppelin taistelun. Alkupelin viholliset ovat haastavampia koska niissä on vähemmän resursseja, tässä niistä taas ei ole pulaa, mikä tekee tästä lähinnä hidasteen.


19. Spider Tank - Action Man

Iskut on helppo väistää ja vihollista on helppo vahingoittaa. Koska tässä taistelussa on käytössä loputtomat ammukset rynnäkkökivääriin, voi tulitusta jatkaa samlla aikaa kun liikkuu. Viholliset hyökkykset ovat todella simppeleitä joten ei tässä ole mitään sellaista joka erityisesti korostaisi sen vaikeutta. Simppeleitä pomovihollisia pelissä on muitakin, mutta kyllä tämä on se helpoin mitä mieleen tulee, juurikin siksi, että tämä on niin selkeä ja helposti luettavissa oleva pomovihollinen.


18. Moonlight Butterfly - Dark Souls

Tästä voi saada haastavan, jos ei osaa väistellä perhosen loistuja. Jos taas pelaajalla on jousi, hoituu tämä varsin äkkiä, jos pelaaja käyttää taikaa, hoituu tämä myös nopeasti, jos apuna on noita Beatrice, on tämä ylijuoksi. Meleenkin tämä hoituu simppelisti, sillä kun perhonen laskeutuu aterioimaan, on se täysin alttiina kaikilla iskuille, eikä pistä millään tavallaan hanttiin.


17.  Baxter Stockman - Teenage Mutant Ninja Turtles II: Arcade Game

Yksi näitä pomotaisteluita jossa voi halutessaan vaikka sitten farmata pisteitä, koska Baxter pudottaa paljon mausereita. Sitä en tiedä voiko ne kuluttaa loppuun, mutta isompaa uhkaa Baxterista ei ole. Mauserit tuovat tietyn haasteen yhteenottoon, mutta kaikenkaikkiaan tämä on hyvin helppo pomotaistelu pelin yleisellä tasolla. Varsinkin parin aiemmin pomotaistelun jälkeen tämä on hyvin helppo yhteenotto sillä vaikka kohde liikkuukin paljon, kyllä siihen hyppypotkulla varsin helposti osuu.


16. Darkside - Kingdom Hearts

Pomovihollinen jota vastaan taistellaan monta kertaa ja joka kerta se on erittäin helppoa. Kyllähän tämä vastaan pistää, mutta kohde johon pitää lyödä on helppo, vihollinen liikkuu hitaasti ja toimii pääasiassa opetustyökaluna enemmän, kuin varsinaisena haasteena.


15. Twilight Thorn - Kingdom Hearts II

Tutoriaalissa vastaan tuleva jättiläisversio Nobody olennoista. Ei mitenkään haastava, vaan enemmänkin opetustyökalu. Vihollinen on hidas, siihen on helppoa osua ja sen hyökkäykset on helppoa väistää. Pelissä on vaikeampi perusvihollisia kuin tämä, mikä on omiaan korostamaan miten helppo tämä pomotaistelu onkaan.


14. Rude - Final Fantasy VII

Tämä taistelu tulee varsin myöhään pelissä ja siinä vaiheessa tätä vihollista vastaan on taistelulta mahdollisesti ennenkin ja haastavammalla kokoonpanolla. Tämä on lähinnä lisä perusvihollisten sekaan eikä tässä taistelussa ole mitään varsinaista haastetta. Kyllä tässä kohtaa peliä yksi tälläinen vihollinen hoituu todella helposti ja todella nopeasti, vaikka olisi pelannut peliä tutkimatta paikkoja oikeastaan yhtään.


13. Bela Dimitrescu - Resident Evil: Village

Kolmesta tyttärestä ensimmäisenä vastaan tuleva ja selvästi se helpoin. Syy tähän on puhtaasti siinä että pelaajan ei tarvitse tehdä mitään, että vihollinen on haavoittuvainen, riittää että ampuu kohteeseen. Bela on varsin helppo tappaa sillä vaikka hän lyökin vastaan, niin tämä taistelu on nopeasti ohi eikä vihollisesta ole taistelussa oikeastaan minkäänlaista todellista vaaraa. Varustuksesta riippuen tämä voi olla ohi erittäin nopeasti, mutta tämä hoituu helposti vaikka sitten pelkällä pistoolilla.


12. Deacons of the Deep - Dark Souls III

Helppo taistelu koska viholliset eivät oikeastaan edes tee mitään vaarallista, muuta kuin isona kasana. Vihollisia on alueella iso seurakunta ja vaikka yksi joukossa onkin se varsinainen kohde, pääsee "henkivartijoista aika helposti eroon. Tästä taistelusta saa vaikean lähinnä sokealla huitomisella ilman että katsoo yhtään että mihin päin pitäisi hyökätä, sillä tietyssä vaiheessa piispa näyttää naamansa ja nousee selväksi kohteeksi.


11. Celestial Emissary - Bloodborne

Pelissä jossa haastavia taisteluita on melko paljon, suhteellisen helpot erottuvat oitis. Tämä ei ole suhteellisen helppo, sillä tässä häviää lähinnä silloin, jos on todella ahne. Vihollisia on kentällä paljon, mutta ne ovat melko harmittomia ja oikealla asevalinnalla pystyy tekemään paljon vahinkoa useaan kohteeeen kerralla, joten ei tämä kauaa vie. Sitten kun se varsinainen pomovihollinen kasvaa, tulee siitä oitis helpompi kohde ja taistelu on oitis astetta helpompi.


10. Mad Doctor - Mickey's Wild Adventures

Heti kun tietää mitä pitää tehdä, niin tämän voi läpäistä erityisen äkkiä. Haastavinta on lähinnä väistää ne muutamat ensimmäiset hyökkäyset kun yrittää päästä tohtorin ohi. Kyllä tässä taistelussa keksii aika äkkiä että mitä siinä pitää tehdä ja koska se on lähinnä pulmanratkontatilanne, ei tätä voi vaikeaksi kutsua. Hullu tohtori ei ole erityisen aggressiivinen joten pelaajalla on tarpeeksi tilaa tehdä juttujaan, johon ei kauaa meni, kunhan vain keksii että mitä "taistelussa" on tarkoitus tehdä.


9. Crimson Head Prototype - Resident Evil Remake

Yksi pelin ensimmäisiä pomotaisteluita ja ensimmäinen jossa pomovihollinen täytyy tappaa. Vaikeaa tämä ei ole sillä vaikka tämä punapää hyökkääkin oitis kimppuun, niin jos pelaajalla sattuu olemaan haulikko, on tämä taistelu todella nopeasti taputeltu. On täysin mahdollista että pelaaja tekee tästä vihollisesta selvää jälkeä yhdellä laukauksella päähän, tai sitten muutamalla keskivartaloon. Mitään ihmeellistä taktiikkaa tähän ei tarvita, ellei siten yritä hoitaa taistelua pistoolilla, tai peräti puukolla.


8. Attendant of the Relics - Code Vein

Monien kaltaistensa tavoin Code Vein on kaikkea muuta kuin helppo peli, siksi Attendant of the Relics on niin raikas tuulahdus, sillä tämä on helppo yhteenotto. Vihollinen on varsin heikko, mutta pystyy kuitenkin taistelemaan vastaan. Monien muiden vihollisten tavoin tälle voi hävitä, mutta kun ottaa huomioon että tässä kohtaa ollaan jo varsin lähellä loppua, ei tätä voi vaikeaksi kutsua, varsinkaan moniin muihin verrattuna. Mutta tämä on yllättävän hyvä pomotaistelu, tarinallisessa mielessä.


7. Papu Papu - Crash Bandicoot

Hyvin simppeli yhteenotto. Papu Papu lyö nuijansa maahan ja alkaa pyöriä ympyrää, ei siinä oikein mitään sen ihmeellisempää. Tietysti pelaaja kuolee yhteen osumaan, mutta tämä on ehdottomasti pomotaistelu simppeleimmästä päästä, koska siinä ei ole oikeastaan mitään isompia muuttujia ja taistelu on melko äkkiä ohi.


6. Soldier of Godrick - Elden Ring

Pelissä saattaa olla helpompiakin, sillä itse en ole koko peliä kalunnut. Soldier of Godrick on kuitenkin ensimmäinen pomovihollisen elinvoimapalkilla vastaan tuleva hahmo, tutoriaalissa. Tämä vihollinen on käytännössä aivan tavallinen perusvihollinen josta pääsee erittäin helposti eroon. Vaikka tällä on elinvoima palkki, niin kyllä se aika nopeasti katoaa kun pelaaja alkaa hakkaamaan. Mitään ihmeellisempää tatktiikkaakaan tähän ei tarvita, sillä mikään erityinen uhka tämä vihollinen ei todellakaan ole.


5. Pat Garret - Call of Juarez: Gunslinger

Hidas vetämään, siinä kaikki. Garret on pitkälti tutoriaali kaksintaistelusta, minkä vuoksi hän on nakkisorminen vetäjä josta ei ole isompaa uhkaa millään tavalla. Pelin isossa tarinakaaressa tämä on ihan hyvä idea ja kokonaisuutena hyvin tehty päätös tutoriaalikentälle. Pat Garretin ei ole tarkoituskaan olla vaikea ja omassa roolissaan, hän on esimerkillinen.


4. Colossus 1 - Shadow of the Colossus

Ensimmäinen kohde on simppeli simppeleimmästä päästä. Se on karvainen, joten kiipeäminen on helppoa, se ei juuri edes noteeraa pelaajaa, joten mitään kiirettä ei ole. Kohde on todella selvässä paikassa, joten sen löytäminenkään ei ole vaikeaa. Lähinnä hidaste tiellä.


3. Zote - Hollow Knight

Tämä on pelin helpoin pomotaistelu ja samalla aikaa se on yksi omia suosikkejani tässä pelissä. Zote on koko pelin ajan ollut niin täynnä itseään ja lesonnut saavutuksillaan jne jne. Kun sitten tämän kanssa otetaan ihan oikeaa matsia, niin pelaajalla ei tarvitse olla mitään ihmeellisempää strategiaa, sillä pelkällä hyökkäysnapin spämmäämisellä pystyy leipomaan Zotea ympäri korvia aivan vaivattomasti. Zote itse taas ei saa aikaiseksi yhtään mitään kun pelaaja paiskoo häntä pitkin seiniä.


2. Mist Noble - Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiron mittapuulla tämä on hyvin helppo yhteenotto, sillä pelaajalla on yllätysetu, tällä vihollisella ei ole elinvoimaa nimeksikään eikä oikein pysty puolustautumaankaan. Tässä kohtaa tuntuu että tilanne on lähinnä se, että tappaako pelaaja tämän vihollisen salamurhaliikkeellä, vai epäonnistuuko siinä, ja sitten hakkaa miekalla hengiltä.


1. Moneypags - Spyro: Year of the Dragon

Tämän voi mieltää huijaukseksi, mutta itse sanoisin että tämä täyttää tavallaan pomotaistelun tunnusmerkit, vaikka ei välttämättä teekään sitä sillä perinteisellä tavalla Spyro 3:ssa. Itse sanoisin että en monesti itsekään miellä tätä pomotaisteluksi, mutta kun on miettinyt erikoisempia pomotaisteluita, niin tämä on korostunut omassa mielessä merkittävästi enemmän kuin yksikään toinen. Kyllä tässä yhteenotossa on monet pomotaistelun tunnusmerkit, vaikka tätä varsinaisena taistelunä esitetäkään, sillä pelaaja ei voi tässä hävitä, mutta tilanne ei myöskään ole ohi ennenkuin pelaaja on piessyt vastustajasta kaikki jalokivet.