Huonot pelihetket voivat olla todella monenlaisia. Joskus kyseessä voi olla todella pieni asia joka pilaa kaiken ja joskus taas jotakin mikä kyllä nyppii mutta ei pilaa kaikkea. Monesti on vaikea valita sitä että mikä todella ratkaisee ja mitä ei pitäisi huomioida olleenkaan, mutta säännöt olkoon se tekijä mikä rajaa mahdollisuuksia päästä osaksi listaa.

 

 

 

Säännöt:

 

- Vain yksi per peli

- Ei kokonaisia pomotaisteluita (yksi osa käy)

- Ei kokonaisia maailmoja (yksi taso/tehtävä/osa käy)

 

Ei myöskään yhtä kokonaista tehtävätyyppiä joka toistuu, koska silloin puhutaan useammasta huonosta hetkestä. Pääidea on korostaa yksittäisiä huonoimpia hetkiä peleissä joista on jäänyt huonoja muistoja.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Minas Tirithin muuripuolustus - Lord of the Rings: Return of the King

- Todella vähän mokaamisenvaraa ja paljon tikapuita joita kaataa.

 

Kristalliluolan näkymätön silta - Dark Souls

- Kävelemistä tyhjyyden päällä, näkymättömällä tasanteella.

 

Skulls pomotaistelu - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

- Tehtävä jossa useampi Skulls pitää tappaa. Se ei ole hauskaa, vaan turhauttavaa.

 
24. Jääluolissa hiippailu - Resident Evil 6: Jaken kampanja

Jaken kampanjassa on pari todella rasittavaa pätkää ja jääluolat ovat ehkä se kaikkein rasittavin. Ustanak seisoo hiljaa paikoillaan huoneen keskellä ja yksikin rasahdus voi herättää hänet jonka jälkeen hän tappaa pelihahmot yhdellä osumalla. Tämän takia tämä kohta on pakotettua hiiviskelyä ja ehdottomasti sieltä rasittavimmasta päästä, sillä näin toiminnallisessa pelissä ei tee mieli pakotetusti hiiviskellä.


23. Viimeinen kiipeily - Catherine

Tämä peli menee laatikkopulmissaan monesti aivan liian pitkälle ja viimeinen kiipeily on helposti se rasittavin. Tuntuu että vuori on täynnä ansoja ja mahdollisesti vain yksi reitti johtaa loppuun asti ja virheille ei juuri ole aikaa. Siis tämä peli on tehnyt monta mokaa, mutta tämä viimeinen on niistä epäreiluin niin monella tavalla.


22. Tankkisota - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Quietin viimeinen tehtävä, jossa kaikki alkaa hänen pelastamisellaan ja eskaloituu lopulta loputtomalta tuntuvaan taisteluun jossa vihollistankkeja tulee paikalle rasittavan paljon. Tämän tehtävän kanssa tuntuu että taistelu vedetään aivan liian pitkälle sillä tästä tehtävästä on se reilu haaste todella kaukana.


21. Ashleyn suojaaminen - Resident Evil 4

Kun Ashley menee yläkaarelle ja häntä pitää suojata, samalla kun hän operoi kampea ja kulttilaisia tulee kimppuun joka suunnasta, ollaan yhdessä pelin rasittavimmassa osuudessa. Ashleyn suojaaminen on yksi asia, mutta samalla pitää muistaa suojata oma selusta ja kulttilaisia tulee päälle loputtomana armeijana.


20. Lopetusjohdanto - Beyond: Two Souls

Tämä on niitä tapauksia kun elokuvapätkien ohitus olisi poikaa. Pätkät juuri ennen viimeistä päätöstä ja lopetusta tuntuvat todella laahaavilta ja ne ovat ne osuudet jotka joutuu katsomaan todella monta kertaa, jos haluaa nähdä useita lopetuksia. Tämä on helposti pelin laahaavimpia kohtauksia.


19. Viimeinen tehtävä - Ghost Recon: Future Soldier

Viimeinen tehtävä koko pelissä muuttaa tyyliä täysin, tehden epäreilun edun viholliselle. Viimeisessä tehtävässä pitää edetä todella nopeasti eteenpäin tai kohde pakenee ja pelissä joka nojaa taktiseen ja laskelmoituun etenemiseen, tämä on aika iso muutos ja aivan liian pienellä virhemarginaalilla.


18. Kraatteri - Far Cry

Vihollisia vihollisten jälkeen ja mukana oikeita luotisieniä. Koko osuus kraatterissa on käytännössä pelin loppuhuipennus, mutta se ei ole millään tavalla hyvä sellainen. Iso ongelma tämän kohtauksen kanssa on siinä, että vihollisia on paljon ja monet kestävät aivan liikaa rankaisua.


17. Darth Vader loppuhuipennus - Star Wars: Force Unleashed 2

Darth Vader on legendaarinen hahmo ja todella huonosti käytetty peleissä, kunnes Star Wars Jedi: Fallen Order näytti vähän mallia. Force Unleashed sarja ei ole tarinallisesti sieltä parhaasta päästä, mutta varsinkin lopetus on säälittävä. Edes aivan lopussa Vader ei tee mitään, vaan pelaaja vain päämäärättömästi kuluttaa elinvoiman loppuun ja voittaa, koska Vader ei tee mitään.


16. Virtahevot - Lion King

Tässä pelissä on monta rasittavaa pätkää, mutta virtahevot on yksi rasittavimpia, vääristä syistä. Virtahepojen korvista voi hypätä toiseen ja niin edelleen. Tämä on kuitenkin tehty todella rikkinäisesti, sillä monin paikoin tuntuu että Simba ottaa kiinni vain silloin kun häntä huvittaa ja jos putoaa, niin se on äkkikuolema.


15. Taistelu jota et voi voittaa, taas - Star Wars Jedi: Fallen Order

Johdannon loppuhuipennuksen kanssa on selvää että se jää kesken, eli et voi voittaa. Mutta toisella kertaa kun taistellaan Second Sisteria vastaan, niin sama temppu tehdään taas. Mutta tällä kertaa tuntuu turhalta toistolta että samaa temppua yritetään uudestaan ilman mitään kunnon muutoksia. Yhteenottoa ei edes käydä loppuun asti vaan se keskeytetään tavalla jossa pelaaja pakkohävitetään, vaikka olisi kuinka hyvin pärjännyt taistelussa. Taistelu olisi muuten hyvä, mutta sitten pelaaja vain häviää.


14. Aseeton - Max Payne 2: Fall of Max Payne

Karkuun juokseminen ja oikean reitin etsiminen on kaukana siitä toiminnasta mitä tämä peli parhaimmillaan tarjoaa, puhumattakaan siitä upeasta tarinasta. Tälläinen pätkä jossa pelihahmolla ei ole asetta ja viholliset jahtaavat rikkoo kyllä sen fiiliksen täysin ja muutenkin tälläiset osuudet ovat todella turhauttavia, oli peli millainen hyvänsä.


13. Jahti helikopterille - Hitman: Absolution

Loppupuolen tehtävä jossa paljastuminen on oitis häviö. Tämän tehtävän kanssa kaikki tyylikkyys on poissa, sillä pelihahmo ei saa paljastua kertaakaan ja vihollisia tuntuu olevan todella paljon, todella pienessä tilassa. Varsin epäreilu kokonaisuus.


12. Kirsikkapommi - Sly 2: Konnakopla

Tehtävä itsessään on tylsää ja hidasta etenemistä lasereiden lomassa. Jos loppuhuipennus olisi kaiken sen arvoista niin sen voisi hyväksyä, mutta tässä tapauksessa niin ei ole. Ideana on se että kuljetettava räjäde on säälittävä. Oikea jytypommi = Hyvin säälittävä räjähdys. Tämä on niitä tylsimpiä ja hitaimpia tehtäviä koko pelissä.


11. Jousiampujat ja kaide - Dark Souls

Yksi pelin epäreilummantuntuisia hetkiä. Yksi pätkä jossa kaksi Hopearitaria ampumassa nuolia jotka nopeasti pudottavat rotkoon ja palauttavat alkuun. Sitten on tietysti todella rasittava paikka josta pitäisi päästä läpi, ohi toisen ampujan, samalla kun toinen ampuu selkään. Raukkamaisimpia kohtauksia koko pelissä ja haastajia riittää.


10. Vicky Vale loppuhuipennus - Batman (Telltale)

Vicky Vale roistohahmona ei ole sieltä parhaasta päästä käänteenä, eikä se tässäkään tapauksessa toimi juuri millään tavalla. Sitten kun päästään loppuhuipennukseen niin kokonaisuus on jo valmiiksi pohjalla, eikä siitä saa oikeastaan mitään mielekästä irti. Alkuperäinen paljastus vielä menee, mutta se että hänen pitäisi olla pääroisto, ei vain toimi ja sitä kautta loppuhuipennuksen päätös ei se sekään toimi, varsinkaan kun Vale näyttää entistä heikommalta.


9. Katakombit ja luurangot - Demon's Souls

Tämä on yksi koko pelin rasittavimpia osuuksia. Matka pomotaisteluun on aika pitkä, ilman oikoteitä ja reitti on täynnä aika kovia luurankovihollisia ja aaveita. Ohessa myös taivaalla lenteleviä rauskuja. Tämä on erittäin hyvä esimerkki osuudesta joka on täynnä haastavia vihollisia, todella pitkä matka ja tarpeettomia rasitteita kylkiäisenä.


8. Musta Portti - Lord of the Rings: Return of the King

Tämä on pelin viimeinen haaste ennen viimeistä pomotaistelua ja monella tavalla pelin ehkä kaikkein vaikein osuus. Tämä on tosin vaikea vääristä syistä. Pelaaja valitsee yhden pelattavan hahmon ja kaksi muuta hahmoa taistelevat vierellä. Tosin nämä kaksi tuntuvat todella heikoilta sillä suurin todennäköisyys tämän kentän epäonnistumiseen on se, että toinen kahdesta ryhmäläisestä kuolee. Ilman Legolasin ja Gimlin (itse pelaan aina Aragornilla) heikkoutta, tämä olisi todella upea ja haastava tehtävä.


7. Killer Croc nappaa Scarecrown - Batman: Arkham Asylum

Tämä on jotenkin tarpeetonta kikkailua ja tulee ihan puskista. Croc on muutenkin nostettu tässä sarjassa turhan korkealle jalustalle (samalla aikaa kun Bane laskettu liian alas). Kun Batman on ottanut yhteen jälleen Scarecrown kanssa ja on saanut tämän nurkkaan, niin Croc tulee ja nappaa Variksenpelätin ja vie mennessään. Jotenkin todella tylsä tapa hyvän hahmon poistamiselle kuvasta.


6. Clayface viimeisenä pomovihollisena - Batman: Arkham City

Täytyy sanoa että Batmanilla on monta sellaista vihollista joissa on viimeinen pomotaistelumateriaalia vaikka kuinka. Savinaama ei ole yksi niistä, joten tämä loppuhuipennus jättää kyllä kylmäksi monella tavalla. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka joten miten voi olla että parempaa taistelua ei ole kehitelty. Ra's Al Ghul taistelu oli upea, joten miksi tässä on menty niin heikosti eteenpäin. Jos tämä ei olisi viimeinen pomotaistelu niin ongelmaa ei olisi.


5. Prologi - Kingdom Hearts II

Liian pitkä ja tylsä, varsinkin aluksi. Koska kokoajan odottaa Soraa, niin Roxasilla pelaaminen alkaa maistua puulta todella nopeasti. Loppuosa tästä prologista on ihan hyvä, mutta alku jossa härvätään kaupungilla etenee todella puuduttavasti ja jatkuu aivan liian pitkään. Se on ylivoimaisesti koko pelin suurimpia heikkouksia ja tulee vastaan heti aluksi.


4. Viimeinen vihollinen - Ninja Gaiden Sigma

Kun kaapuroisto paljastuu Muraiksi, niin kyllä se mielekkyys katoaa siinä samalla. Tämä on helposti yksi huonoimpia pääroisto paljastuksia koskaan. Tähän mennessä kaikki meni niin hyvin, sillä Doku oli loistava hahmo, kun viimeisenä taistelu vastassa on tämä umpitylsä jäbä, niin kyllä loppuhuipennus jää ankeaksi.


3. Paluu maailmaan - Dragon's Dogma

Ehkä koko pelin tarinallinen tuhooja. Tilanne johon päädytään jos Arisen päättää lopettaa ikuisen elämänsä ja palauttaa ruumiinsa tosimaailmaan. Tässä ei selvästikään ole älytty huomioida sitä että Arisen ja pawn voivat olla eri sukupuolta, sillä pawn päätyy Arisenin ruumiiseen ja Arisen katoaa, mikä voi luoda todella kiusallisen ja ylityperän hetken, kun Pawn huutaa herätessään, Arisenin ruumiissa. Ylivoimaisesti kiusallisimpia hetkiä ja typerimpiä lopetuksia koskaan.


2. Kurt - X-Men Origins: Wolverine

Pelkkä vihajus siitä että John Wrath olisi Kurt Wagnerin isä, on loukkaus Painajaista kohtaan, sillä siinä missä Azazel on loistava hahmo, on Wrath helposti koko elokuvan (ja pelin) huonoin hahmo. Koko tarpeeton ja huonosti tehty romanssi on pelin ehdottomasti surkein osa.


1. Draken veljekset vastaan Nadine Ross - Uncharted 4: Thief's End

Yksi asia mikä itseäni todella nyppii on se, miten huonoksi lähitaistelijaksi Nate on tässä pelissä tehty. Ensimmäinen nyrkkitappelu Nadinea vastaan olisi mennyt vielä, mutta tässä toisessa se on kaksi yhtä vastaan ja on vaikea uskoa että molemmat ovat niin huonoja lähitaistelussa että Nadine peittoaa heidät molemmat näin helposti. Näin hyvässä pelissä, näin huonosti tehty kohtaus tuntuu todella selvästi.