Yleisimipiä huonoja sivuhahmoja ovat ne tapaukset jotka ovat erittäin ärsyttäviä tai jotka on kuin tehty olemaan vihattavia. Ärsykehahmot voi tehdä hyvinkin, mutta lähestulkoon poikkeuksetta ne ovat niitä hahmoja joita ei sitten muistella lämmöllä jälkikäteen. Harmillisimpia tapauksia ovat paperilla oikein hyvät hahmot, jotka on sitten tavalla tai toisella onnistuttu tekemään huonosti toteutusvaiheessa.

 

 

 

 

Sääntökertaus:

 

- Vain yksi per peli (ja ns. kampanja pelissä)

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina

 

Lisähuomiona mainittakoon että mikäli pelin lisäsisällössä esitellään hahmoja jotka eivät ole osa pääpeliä, ovat he kelvollisia omaan sijaansa listalla.

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Alex - Road 96

Aluksi ei mitenkään ihmeellinen hahmo, mutta tietyssä vaiheessa Alex muuttuu todella ärsyttäväksi hahmoksi ja mitä enemmän tämän kanssa joutuu tekemisiin, sitä vähemmän hänestä pitää.

 

Vivienne - Dragon Age: Inquisition

Juurikin tälläinen tyypillinen Dragon Age täytehahmo joka hyvin harvoin on osana omaa ryhmää, koska parempia vaihtoehtoja on. Tarinallisestikaan sisältöä ei ole, vaikka esitelly onkin oikein tyylikäs.

 

Amite - Far Cry 4

Pelin avainhahmoista hyvin niukasti se toiseksi huonoin, jonka tehtävien tekeminen ei ole ksokaan erityisen houkuttelevaa ja joka on hyvin nopeasti sellainen hieman arveluttavan oloinen.

 

Arnold Herzog - Wanted: Dead

Porukasta se tyylikkäimmän näköinen hahmo joka monesti olisi se oma suosikki. Siksi onkin surullista että tästä hahmosta on tehty melkoinen pelle, eikä edes sillä hyvällä hah hah tavalla.

 

Chloe Price - Life is Strange

Ei sellainen erityisen hyvä ystävä vaikka sellaiseksi tuntuu ajoittain etenevänkin. Chloe on hyvä esimerkki ongelmien aiheuttajasta joka osaa lähinnä soittaa suutaan.

 

Mugman - Cuphead

Kuppipää ei itsekään mitenkään erityisen hyvä ole mutta Mukimies on lähinnä sellainen nopea kaksinpelihahmon oloinen tapaus, eikä edes erityisen hieno sellainen.

 




24. Hypnos - Hades

Merkittävin ongelma on siinä, että tämän hahmon kanssa ei tunnuta etenevän mihinkään ja hahmo jää todella ohueksi. Ulkoisestikaan ei erityisen hyvin tehty, mutta ääninäyttely toimii. Hahmo ei kuitenkaan erityisemmin tunnu vastaavan sitä mitä pitäisi mikä on tavallaan haaskattu tilaisuus koska valtaosa pelin hahmoista toimii todella hyvin. Lähinnä tästä syystä tämä jää niin heikoksi koska vaikka hahmo on näytelty hyvin, niin hahmo ei vain toimi ja on ulkoisesti negatiivisesti joukosta erottuva.


23. Liam Kosta - Mass Effect: Andromeda

Täytehhamo joka tuntuu monella tavalla sellaiselta jossa on paljon hyviä ideoita, joita ei kuitenkaan ole osattu käyttää hahmon eduksi. Pelkästään silloin hahmon elokuvapuolta olisi korostettu enemmän, olisi tämä voinut olla oitis kiinnostava hahmo mutta tälläisenään tuntuu että Kosta on lähinnä uusi versio Jacob Taylorista eikä hahmolla ole oikeastaan mitään varsinaista roolia kokonaisuudessa.


22. Emilia Blackwell - Evil West

Tuntuu monella tavalla sellaiselta hahmolta jolla yritetään täyttää useampaa roolia, mutta yhtäkään ei ole tehty oikeasti hyvin ja pääasiassa tämä tuntuu sellaiselta äkäiseltä hahmolta joka on lähinnä sellainen astetta riitaahaastavampi tai muuten vain töykeämpi. Näistä syistä hahmo ei ole erityisen kiinnostava tai hyvä vaikka ulkoasussa onkin tavallaan tyylikkyytensä, niin hahmo ei tälläkään saralla kerää mitään pisteitä.


21. Josephine Montilyet - Dragon Age: Inquisition

Huomattavasti vähemmän kiinnostava hahmo kuin kaksi muuta neuvontanatajaa sillä tarinallisesti hän on melko tylsä ja tuntuu lähinnä pelkältä täytehahmolta. Tyylillisesti hän ei myöskään ole sieltä parhaasta päästä joten ilman kiinnostavaa sisältöä tätä Josephine jää väkisinkin tylsäksi ja mitäänsanomattomaksi sillä kaikki mikä liittyy häneen ei vain kiinnosta isommassa mittakaavassa.


20. Boozer - Days Gone

Melko tylsän tavallinen kookas prätkäjätkä joka ison osan pelistä tuntuu olevan sellainen enemmän tai vähemmän itsesäälissä rypevä rasite, jolla on näennäisesti oma tarinakaarensa pelastuksineen ja sillai, mutta mikään osa siitä ei vain toimi isossa tarinkaaressa vaikka hahmossa onkin ne lupaavammatkin osansa.


19. Captain Panaka - Star Wars: Episode 1: Phantom Menace

Helposti huonoin pelattavista hahmoista, joka on myös tarinallisesti se täysi sivuhahmo, vaikka eräs kenttä pelataankin hänellä. Eniten se on kuitenkin se pelattavuus mikä pudottaa pisteitä sillä hänellä pelattava kenttä on kaikista vaikein ja suoraan huonoin. Muutenkin hahmo on tarinallisesti näitä hahmoja joka tuntuu pelkältä täytteeltä eikä hänellä ole mitään merkittävää rooli kokonaisuudessa, vaikka tässä pelissä se isommalta tuntuukin kuin elokuvassa.


18. Sadayo Kawakami - Persona 5

Tavallaan todella kiusallinen hahmo mikä ei itsessään tee mitään palveluksia kokonaisuudelle. Opettaja osuus on lähinnä sellainen melko tylsä pätkä ja sitten se sisäkköpuoli tuntuu todella kyseenalaiselta, mistä syystä tämä on vain jotenkin häiritsevänoloinen hahmo joka ei varsinaisesti nappaa millään tavalla.


17. Paladin Danse - Fallout 4

Tämä on kuin se paras esimerkki huonosti solttutyypistä joka on olevinaan niin kova että oksat pois. Danse on sellainen hahmo joka ottaa päähän todella nopeasti koska hänen asenteensa on juurikin sellainen ärsyttävä ja provosoiva kun hän luulee olevansa pelaaja parempi tai tärkeämpi ja sitä kautta hänen pomonsa. Ei voi sanoa että tämä olisi millään tavalla edes hyvä partnerihahmo kun paljon parempiakin löytyy.


16. Cass - Remnant II

Tuntuu monella tavalla sellaiselta todella tyypilliseltä täytehahmolta joka ei osaa pitää turpaansa kiinni on käyttäytyy juurikin sillä tyypillisellä mukahauskalla tavalla jota pelaaan täytyy sietää. Cass on kuin se hahmo joka on tärkeä osa pelihahmon menneisyyttä ja jonka olisi tarkoitus olla se luotettava hahmo, mutta joka on aivan liian ärsyttävä siihen jo pelkästään intron aikana.


15. Anders - Dragon Age II

Helposti yksi niitä ryhmäläisiä jotka erottuvat joukosta todella negatiivisesti sillä hahmo ei ole ulkoisesti hieno tai sisällöllisesti kiinnostava. Anders on jopa sellainen hahmo jonka kanssa saa oikeasti nähdä vaivaa koska oikein mikään häneen liittyvä tekeminen ei ole millään tavalla laadukasta. Tämä on juurikin sellainen hahmo jota ei tee mieli käyttää ja hahmon tehtävätkään eivät nappaa.


14. Frette - Tiny Tina's Wonderlands

Tämän hahmon ongelma on siinä että hahmo lässyttää aivan liian paljon eikä mikään ole asiaa. Muutenkin tuntuu että tästä porukasta puuttuu yksi hahmo kokonaan mikä vain korostaa sitä että Frette täyttää tyhjää tilaa jauhamalla sontaa. Tyylillisestikään hahmo ei mitään isompia pisteitä kerää ja tuntuu lähinnä tylsältä versiolta Destinyn Kadeninsta. Tämän hahmon lässytykseen kyllästyy melko nopeasti vaikka ääninäyttely ei huonoa olekaan.


13. Rebecca - Walking Dead: Season 2

Selvästi tehty sellaiseksi helposti vihattavaksi hahmoksi jota kohtaan pitäisi sitten lopulta alkaa tuntea sympatiaa, mutta se ei hahmoa pelasta koska tästä on tehty niin helposti vihattava hahmo melko halvalla sympatiaratkaisulla. Iso osa hahmoista tässä sarjassa on tehty tällä metodilla ja Rebecca on niitä josta ei vain pidä.


12. Axel - Minecraft: Story Mode

Todella geneerisen tylsä isottelija joka on todella hyvä esimerkki sellaisesta läskipäästä joka luulee olevansa parempi mitä oikeasti on. Tässä pelissä nyt ei varsinaisesti ole erityisen hyviä hahmoja kuin ihan muutama ja valtaosa ei vain toimi mutta Axel on mahdollisesti se huonoista huonoin.


11. Patrick - SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom: Rehydrated

Animaation tavoin tätä ei voi pitää erityisen hyvänä koska hän on pääasiassa todella ärsyttävä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Patrick on lähinnä sellainen tarkoituksella ärsyttäväksi tehty urpo joka ei nappaa edes lastenohjelmassa joka on täynnä ärsyttäviä hahmoja. 


10. Surtr - God of War: Ragnarök

Tämä on suoraan loukkaava versio tästä tulijättiläisestä, koska tässä pelissä Surtrista on tehty vain karrella palanut ruipelo kääpä josta ei ole saatu mitään irti isossa kokonaisuudessa. Tavallaan tästä tulee sellainen fiilis että hahmon kohdalla ei ole nähty mitään vaivaa eikä hahmossa ole tästä syystä yhtään sellaista tyyliä tai sisältöä joka todella auttaisi sitä nousemaan millään tavalla hyväksi. Lähestulkoon paras esimerkki siitä miten huonosti tässä pelisarjassa on muinaisnorjalasita mytologiaa käytetty.


9. Sylens - Horizon Zero Dawn

Tälläinen hahmo jota kohtaan herää tiettyjä vähän arveluttaja fiiliksiä mutta jonka kanssa mitään irtopisteitä ei tule oikeastaan mistään koska hahmo on suoraan tylsä, mutta samalla niin itseään täynnä. Luottamusta hahmo ei herätä missään kohtaa ja jatko-osan aikana tämä menee vain huonompaan suuntaan. Voipi myös olla että tälläiseksi tämä myös jää koska hahmon esittäjä ei ole enää hengissä.


8. Hope Estheim - Final Fantasy XIII

Ärsyttävä sanan varsinaisessa merkityksessä mistä iso syy tulee siitä miten tarina rakentuu ja tarina kuin tekemällä tekee tästä hahmosta sellaista kiukuttelevaa kakaraa joka ei saa mitään aikaiseksi ja on koko tarinan ajan mukana vain tekemässä aaltoja ja ärsyttämässä pelaajaa. Hahmossa ei edes ole mitään sellaista mikä vähän parantaisi hahmoa ja tälläisenään tämä on juurikin sellainen ärsyttävä kakarahahmo.


7. Glen - Walking Dead: Telltale Series

Jos mukaan lasketaan tv-sarja, niin tämä hahmo on oitis merkittävästi huonompi kuin pelkästään tässä pelissä, mutta pelkästään pelin perusteella Glen on jotenkin todella vastenmielinen ja ärsyttävä hahmo josta on erittäin vaikeaa pitää. Tosin tätä hahmoa hyvin vaikea ajatella ilman tv-sarjaa ja se vain laskee tämän hahmon tasoa merkittävästi.


6. Principal Wells - Life is Strange

Todellinen rehtorin irvikuva, juurikin sellainen täysin munaton luuseri josta on pääasiassa mahdotonta pitää koska hahmosta on suoraan tehty sellainen joka on pakostakin pelaajaa vastaan mitä ikinä pelaaja päättääkään tehdä. Samalla aikaa tämä hahmo tuntuu jatkuvasti tulevan mukaan yhteen jos toiseenkin tapahtumaan ja joka kerta kun kupoli tulee kuvaan, niin tästä hahmosta pitää vähemmän ja vähemmän.


5. McCabe - Remnant: From the Ashes

Tästä hahmosta on aika haastavaa pitää koska hän on melkoinen kusipää. Tätä korostaa se, että hänen kanssaan on pakko asioida että saa oikeastaan mitään tehtyä tehokkaasti. Loppuviimeksi McCabe on niitä hahmoja jossa on puolensa, mutta joka on tehty niin hankalaksi että ei hänen kanssaan haluaisi asioida oikeastaan ollenkaan ja jatko-osassa hän saattaa olla jopa entistä huonompi, sillä tässä pelissä hahmossa on edes hieman jotakin, mutta se ei paljoa pelasta.


4. Sabal - Far Cry 4

Niukasti huonompi kuin naispuolinen vastineensa, mutta kumpikin on hahmo huonommasta päästä ja tämän hahmon tapauksessa tuntuu että tästä on tarkoituksella tehty kasvamassa määrin ärsyttävä ja epäluottamusta herättävä urpo. Sabal on sellainen hahmo jonka osuus kokonaisuudessa ei kiinnosta oikeastaan yhtään eikä hahmossa ole tyylillisesti tai sisällöllisesti mitään mikä parantaisi kokonaisuutta.


3. Dag - Assassin's Creed: Valhalla

Tämä on juurikin sellainen hahmo josta saa nopeasti sellaisen vaikutelman että ennenmmin tai myöhemmin hänestä on ongelmia, sillä Dag on se hahmo joka haastaa riitaa, isottelee ja käyttäytyy kuin täysi mäntti uudestaan ja uudestaan. Tämä on niitä hahmoja josta ei oikeastaan missään kohtaa erityisemmin pidä ja siitä syystä häneen liittyvä valinta ainakin on melko helppo tehdä, mikä voi olla tarkoituksellista. Jos hahmosta olisi edes tehty hienon näköinen, voisi se auttaa merkittävästi.


2. Kleiver - Jak 3

Yksi näitä hahmoja jonka on monesti ehtinyt unohtaa mutta joka on ehdottomasti todella huono. Klyyvari on kuin sellainen lihava prätkäjätkä joka puhuu kovia ja on olevinaan todella badass mf jolle kukaan ei pärjää, mutta joka todellisuudessa on lähinnä pelkkää puhetta. Tuntuu todella nopeasti pelkältä mäntiltä jota haluaisi vain vetää turpaan mutta jota pitää sietää aivan liian pitkään ja uudestaan Jak X:ssä.


1. Sonya Sanchez - Road 96

Tämä on pakostakin tehty mahdollisimman ärsyttäväksi hahmoksi sillä Sonya on samalla aikaa sellainen liiankin utelias reportteri johon yhdistetty niin paljon diivaa että hän on ensimmäisestä hetkestä alkaen todella ärsyttävä. Tästä hahmosta ei keksi oikeastaan mitään hyvää sanottavaa mikä on saavutus sinänsä ja koska hahmosta haluaisi päästä tarinan aikana lopullisesti eroon, tuntuu että edes sillä saralla ei tarjottu pelaajalle yhtään mitään mikä vain korostaa sitä miten huono hahmo tämä loppuviimeksi onkaan, kun Sonya pitkälti kokoajan käyttäytyy kuin kaikkia muita parempi täysi ämmä.