Susien ja koirien tapauksessa tietyistä hahmoista tulee monia eri variaatioita ja muutenkin näiden olentojen kanssa mahdollisuuksia on todella paljon. Positiivista onkin, että sudet ja koirat saavat paljon hyviä versioita peleissä ja kun skaala on näinkin valtava, niin voi olla paikka paikoin hyvin vaikeaa päättää että mikä oikeasti on mitäkin parempi.

 

 

 

Tietyt sudet ja koirat saavat monissa eri sarjoissa monia eri muotoja mutta niin kauan kuin ne ovat oikeasti omanlaisiaan, ne kelpaavat omina sijoinaan.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Jack - Days Gone

Pikku pikkuinen koiranpentu

 

Chop - Grand Theft Auto V

Koira jolla pelaisi mielellään enemmänkin pelissä.

 

Kovanaama - Sly 3: Konnien Kunnia

Nimikin kertoo jo oleellisimman, mutta kyllä hahmosta saadaan irti myös huumoria.

 
24. Vicky - Uncharted 4: Thief's End

Aivan lopussa esiteltävä koira jossa eräs hyvä aiempi vitsi tulee jälleen esiin. Vicky on sen tyylinen koira jonka kanssa ei ehdi tehdä juuri mitään, mutta joka omalla tavallaan vain toimii todella hyvin. Voisi sanoa että vaikka Vicky monella tavalla tuntuukin vain pieneltä lisältä epilogiin, niin hän on erinomainen lisä monella tavalla.


23. Dinki Di - Mad Max

Koira joka on suunnaton apu kun etsitään pommeja. Pienessä, mutta tärkeässä roolissa. Dinki Di on sen tyylinen koira että hän ei tule ensimmäisten joukossa mieleen, jos tulee ollenkaan, mutta on kuitenkin tyylikäs lisäys tähän aavikkoiseen ympäristöön.


22. Poochy - Tetris Attack

Veikeällä tavalla tehty koira veikeään mutta hektiseen peliin, Yoshin ja muiden joukkoon. Mitä tulee tähän koiraan ja peliin niin Poochyn kanssa ei ole paljoa sisältöä, mutta ehkä juuri siksi hän on niin loistavasti tehty hahmo, koska jää vain niin hyvin mieleen.


21. Rex - Fallout: New Vegas

Hyvin mielenkiintoinen tapaus, vaikka ulkonäkö onkin vähän kärsinyt. Rex on siinä mielessä kiinnostava tapaus, että hänen lopullinen kohtalonsa määräytyy sen perusteella, millaisen pelaaja hänestä haluaa aivosiirrolla luoda.


20. Barbas - Elder Scrolls V: Skyrim

Tämä sottainen sekasotkupiski on loppuviimeksi yllättävän kiinnostavanoloinen tapaus tarinallisessa mielessä ja kyllä plussaa on myös se, että pelissä hänestä saa ylimääräisen apurin joka ei vain kuole (mutta on jatkuvasti tiellä). Monitahoinen valinta, mutta toimii kokonaisuudessa todella hyvin.


19. Maul - Remnant: From the Ashes

Lauman alfa on astetta isompi koira jonka ulvontaa tottelevat monet pienemmät koirat. Maul ei ole juuri millään tavalla erikoinen koira, se on isompi ja vahvempi versio tavallisista koirista, mutta tapa jolla sitä on todella osattu käyttää, toimii erinomaisesti. Maul taistelee kuin muutkin koirat ilman mitään erikoisominaisuuksia, mutta koska muut koirat tottelevat sen sotahuutoa, niin tämä on yksi niitä tapauksia, kun laumataistelu käy täysin järkeen.


18. Vilkas - Elder Scrolls V: Skyrim

Yksi näitä Skyrimin ihmissusijoukon jäseniä ja ehkäpä juuri se joka on itselle se kaikkein hyödyllisin, sillä tämä kaveri opettaa miten käytetään oikein isoja miekkoja. Muutoin sekoittuu aika vahvasti muiden ihmissusien joukkoon eikä Companions joukossa juuri ulkoisesti erotu, mutta ne ovat nämä tietyt ratkaisut mitkä todella toimivat.


17. Sabrewulf - Killer Instinct

Sellainen klassinen ihmissusitaistelija ja todella hienosti tehty sellainen. Tietysti tästä hahmosta nyt ei kovin paljoa erikoista sisältöä keksi kun sen verran vähän sarjaa pelattu, mutta kokonaisuutena, tämä on juurikin se hahmo mikä on siitäkin sarjasta jäänyt todella hyvin mieleen.


16. Rush - Megaman sarja

X:n robottikoira ja tuntuu pääasiassa työkalulta, mutta toimii juuri siksi niin hyvin. Rush on sen tyylinen hahmo, että häntä ei korosteta liikaa ja juuri siksi hän vain toimii niin hyvin, monella tavalla.


15. Cornell - Castlevania: Legacy of Darkness

Yksi näitä yllättävän hyvin toimivia hahmoja joka nousee monien Belmontien yläpuolelle loistavina päähenkilöinä sarjassa. Alucardia nyt ei voita sarjassa kukaan mutta Cornell on kokonaisuutena yllättävän onnistunut hahmo, vaikka peli jossa hän onkin, ei tunnu ottavan kaikkea irti niistä monista mahdollisuuksista ja jääkin monesti unholaan parempien Castlevanioiden varjossa.


14. Bran / Sceolang - Elder Scrolls V: Skyrim

Aika identtiset koirat, mitä nyt pienillä muutoksilla, mutta ehdottomasti parhaat koirulaiset Skyrimissa sillä nämä poitsut pitävät haarniskoita ja ovat todella hyödyllisiä taistelussa. Lisäpisteet ehdottomasti siitä, että nämä ovat molemmat niitä hienon näköisiä koiria.


13. Alice - The Last of Us Part II

Yksi niitä osia peliä, jossa oikeasti tulee paha mieli, kun tajuaa mitä onkaan tehnyt aiemmin pelissä. Tähän koiraan kiintyy merkittävästi enemmän kuin yhteenkään ihmiseen Abbyn puolella. Alice on niin hyvä tyttö, että se mitä hänelle tapahtuu, satuttaa. Erittäin hyvin käytetty osa kokonaisuutta.


12. Koromaru - Persona 3

Pelihahmo joka täysin varastaan shown, eli käänteinen Morgana Persona 5:stä. Siinä missä Morganaa ei siedä yhtään, tätä koiraa haluaisi vielä enemmän. Koromaru on juurikin sellainen lisä peliin, josta pitää eniten ja erityisen hyvin tätä auttaa se, että Koromarusta on tehty tavallisen koiran oloinen, toisin kuin Morgana joka ei osaa pitää turpaansa kiinni.


11. Cerberus - Devil May Cry 3

Ensimmäisiin kuuluva pomovihollinen, ei niinkään helvetin tulisesta hornasta, vaan jäisestä pakkasesta. Cerberus on yksi pelin vaikeimpia haasteita ja ulkoiselta olemukseltaan erittäin hyvin tehty. Se että tuli on muutetty jääksi tuo hahmoon tietty omanlaisuutta ja se toimii. Cerberus on ehdottomasti yksi kolmannen DMC:n parhaita pomovihollisia ja pärjää koko sarjan tasolla erittäin hyvin.


10. Swiftrunner - Dragon Age: Origins

Ihmissusista ehkä se näkyvin ja eräänlainen kapteenihahmo laumassa, Witherfangin alaisuudessa. Tämän hahmon kohdalla se susimaisuus korostuu todella vahvasti, sillä Swiftrunner on taistelunhaluinen ja hurja soturi ja hänestä saa oitis tukijan, jos päättää ottaa susien puolen haltijoita vastaan, minkä itse aina valitsen (paitsi kokeilumielessä). DA:n ihmissudet eivät ole sieltä tyylikkäimmästä päästä, mutta tässä joukossa Swiftrunner on hyvä esimerkki hienosti ihmissudesta.


9. Cahal - Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Ihmismuoto nyt ei mitään pisteitä kerää, mutta muutoin hahmo kerää todella merkittävät pisteet. Susimuoto näyttää hienolta eikä ihmissusimuodostakaan mitään erityisiä heikkouksia löydy, mutta supermuoto menee yli. Cahal on kuitenkin loppuviimeksi erittäin hyvä esimerkki ihmissudesta joka pystyy nopeasti muuttumaan sudeksi tai ihmiseksi ilman mitään erityisempi rajoitteita, koska vaatteet sun muut ovat osa ihmismuotoa. Muutenkin tämän aihepiirin ote tuotu hienosti pelimuotoon.


8. Kaldr - Smite

Talvisusi ja todella uskollisesti tehty versio mytologian versiosta muutamilla vivahteilla. Pitkälti Skadin partneri joka joko tehostaa Skadia tai toimii itse, hyökäten vihollisten kimppuun. Kaldr on juurikin sellainen lisä joka toimisi erinomaisesti itsenäisestikin. Todella tyylikäs ja se talvimainen vivahde aavemaisuuden kanssa on erittäin hyvä yhdistelmä.


7. Cerberus - Smite

Manalan vartija on Smite versiona todella onnistunut sillä se on petomainen, taistelutyyliltään todella onnistunut ja muutenkin kokonaisuutena todella hyvin tehty. Tämä versio tästä legendaarisesta kreikkalaisen mytologian koirasta on ehdottomasti sieltä parhaasta päästä, vaikka ei paras olekaan. Mutta juuri missään kohtaa ei olla menty harhaan.


6. Knickers - Thronebreaker: Witcher Tales

Knickersillä ei ole samalla tavalla osaa kokonaisuudessa kuin monilla muilla liittolaisilla, mutta hänen roolinsa onkin pitkälti juurikin sellainen, millanen niin monien muidenkin koirahahmojen. Knickers näkyy siellä ja täällä ja käyttäytyy kuin koira. Plussaa siitä miten hänet esitellään ja siitä miten söpö lisä hän tiimiin onkaan.


5. King Cerberus - Devil May Cry V

Syvyyden todellinen vartija ja jokaisella tavalla mahtavampi vastus kuin DMC3:n Cerberus. Tämä kuningasversio on kolmen elementin hallitsija, kolmen pään ansiosta. Taisteluna ehkä vaikein, viimeinen pomovihollinen poislukien, mutta myös tasapainotetuin. Kokonaisuutena tämä on ehdottomasti yksi parhaiten tehtyjä pomotaisteluita koko pelisarjassa ja iso osa johtuu siitä, että tämä hirviö on suora viittaus mytologiaan, paranneltu versio sarjassa aiemmin olleet vihollisesta ja tarinallisessakin mielessä todella toimiva.


4. Hewie - Haunting Ground

Valkoinen saksanpaimenkoira joka on korvaamaton partneri tässä pelissä jossa pelihahmo ei saa aikaiseksi yhtikäs mitään tiukassa tilanteessa. Kauhupelinä Haunting Ground on loppuviimeksi keskivertoa ehkä niukasti parempi, pääasiassa siksi, koska Hewie on niin hyvä poika ja niin loistava lisä.


3. Ravager - Remnant: From the Ashes

Yksi astetta syvällisemmin tehty hahmo koko pelissä. Ensin alkuun voi vaikuttaa että Ravager on samalla tavalla hirviö kuin monet muutkin vastaan tulleet pedot. Mutta jos onnistuu soittamaan oikean laulun kelloilla, voi puhua tämän suden kanssa ja sisältö mitä tähän hahmoon kuuluu, onkin sitten astetta parempaa settiä joka todella erottaa tämän hahmon niin monista muista, sillä tässä sudessa on paljon enemmän sisältöä kuin aluksi voisi edes kuvitella, saattaa nimittäin olla yksi pelin syvällisimpiä hahmoja.


2. Kindred Wolf - League of Legends

Varjosusi valokaritsan kanssa samassa tiimissä, samassa symbioosissa. Susipuoli on kuin aaveminen seuraaja joka hyökkää aggressiivisesti vihollisten kimppuun ja täysin tuhoutumaton, mikäli karitsa on hengissä. Iso syy miksi tämä susi toimii niin hyvin, on siinä karitsepuolessa joka on juuri sopivan ihmismäinen. Nämä kaksi vaikuttavat niin erilaisilta, mutta ehkä juuri siksi tämä yhdistelmä toimii niin uskomattoman hyvin kokonaisuutena.


1. Cerberus - Hades

Hadesin ja Zagreusin koira ja niin hyvä poika. Kuten on jo huomattu, niin kerberos on yksi niitä mytologisia koiria, josta on tuhottomasti erilaisia variaatioita ja pelkästään tällä listalla, mutta myös aiemmalla. Siksi pitääkin onnistua todella hyvin erottumaan joukosta, jotta pääsee kärkeen ja tämä versio on yllättävän hyvä, siis niin hyvä että se toimii todella monella tavalla. Ulkoisesti erittäin hyvin tehty omalla piirrosarjamaisella tavallaan, käytetty todella onnistuneesti ja sopii kokonaisuuteenkin vielä todella hyvin. Ehdottomasti yksi parhaita versioita hahmosta.