Jotkut hahmot ovat niin usein pomovihollisina, että vaikeaa on päättää sekin, että mistä pelistä he milloinkin saisivat olla osallisena listaukseen. Etenkin jos sattuu käymään niin, että vaikeustaso on erittäin osuva kummassakin tapauskessa.

 

 

 

Kertausta kokonaisuudesta:

 

Vaikeustaso on hankala asia todella selittää. Tässä arviossa ei merkitse vain se että kuinka monta kertaa piti yrittää jotta voitti. Tässä hieman selvennystä siihen että mitkä asiat vaikuttavat.

a) Kuinka vaikea vihollinen on pelin yleiseen tasoon nähden

b) Kuinka hyvin vaikeus edustaa hahmoa itseään

c) Onko vaikeus tehty oikein? Ilman pelkkiä halpamaisia temppuja jne.

 

Yksi per peli

- Joissakin peleissä valtaosa vihollisista on todella haastavia joten vain kovin voi nousta listalle.

 

Vain ne jotka olen itse voittanut

- Tarkoittaa sitä että minun on itse täytynyt ottaa haaste vastaan ja panostaa taisteluun. Niin paljon, että olen voittanut sen.

 

Yksi voi esiintyä vain kerran

- Tietyt viholliset voivat esiintyä useissa peleissä. he voivat esiintyä listalla vain kerran.

 

KUNNIAMAININTOJA

 

Hakkon Wintersbreath - Dragon Age: Iquisition - Jaws of Hakkon DLC

Merkittävästi haastavampi kuin yksikään toinen lohikäärme koko pelissä.

 

Captain Hook - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Pakollisista pomovihollisista yksi yllättävän haastava tapaus, oikeilla tavoilla.

 

Bahamuth - Final Fantasy VIII

Yksi järeimpiä Guardian Forceja pelissä ja helposti loppupuolen vaikeimpia haasteita, ennen loppunäytöstä.

 

King Cerberus - Devil May Cry V

Pelin pomovihollisten tasolla yllättävän hyvin tasapainoitettu, vaikkakin erittäin haastava.

 
24. Avatar - XCOM2

Tämä on vaikea pääasiassa siksi, että se ei taistele yksin vaan kutsuu valtavia joukkoja muitakin vihollisia taisteluun, mikä tekee tästä yhteenotosta tavallaan aika halpamaisen. Tosin kun huomioi miten rimpula Avatar on, niin sen tavallaan ymmärtää. Iso taktinen etu tässä yhteenotossa ovat juurikin Psi sotilaat, jotka tuovat mukanaan todella taktisen edun ja ilman heitä, tämä yhteenotto on oitis merkittävästi.


23. Julius - Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Kingdom Heartsin salaisten pomovihollisten tasolla tämä on merkittävästi sitä heikompaa sorttia sillä iso osa tästä taistelusta on vain sitä kun Julle puskee vain päälle. Lisäksi Julius on tarpeettoman kestävää sorttia. Tämä on niitä taisteluita jossa pomovihollinen on lähinnä väärillä tavoilla vaikea, mutta se on niin haastava, että kyllä se ansaitsee oman mainintansa, vaikka taistelussa ei olekaan mitään samaa tehoa mitä monissa paljon paremmissa. Mutta toisaalta, tässä taistelussa on muutama niin hyvä taktiikka, että ne tekevät siitä täysin hallittavissa olevan.


22. Sister Friede & Father Ariandel - Dark Souls 3: Ashes of Ariandel DLC

Isoin syy miksi tämä on niin vaikea, on siinä, että tämä on kolmivaiheinen taistelu, eli kestävyystaistelu. Jos taistelut haluaisi pätkiä, niin ehkä keskimmäinen osuus on se vaikein, koska pitää huomioida kaksi kohdetta. Friede on siis helposti se aggressiivisempi kaksikosta ja kolmannessa vaiheessa todella ylibuffattu. Parilla tavalla tämä on aika epäreilulta tuntuva taistelu, mutta kyllähän se on vaikea, joten se pitää noteerata.


21. Manus, Father of Abyss - Dark Souls: Artorias of the Abyss DLC

Helposti yksi pelin vaikeimpia pomovihollisia, mutta ei täysin niillä oikeilla tavoilla. Iso osa tästä pomotaistelusta kun tuppaa perustumaan siihen että Manus on erittäin aggressiivinen, huitoo ympäriinsä ja heittää valtavasti loitsuja pelaajan niskaan. Siinä missä ne oikeasti hyvät taistelut ovat tasapainoitettuja oikeilla tavoilla, on Manus pääasiassa monilla väärillä tavoilla vaikea. Mutta ehdottomasti vaikeaimpia taisteluita koko pelissä. Yleensä myös se viimeinen taistelu.


20. Maneaters - Demon's Souls

Siinä missä pari aiempaa listan sijaa ovat olleet DLC sisältöä, on Maneaters taistelu täysin pakollinen osa pääpeliä, jota ei voi sivuuttaa. Monella tavalla tämä on hyvin epäreilu pomotaistelu. Alue on pieni ja vieläpä kapea, minkä vuoksi kuolema tulee todella helposti vastaan. Vihollisilla on vieläpä sellaiset liikkeet, että ne helposti pudottavat pelaajan. Kuten sanavalinnoista on jo huomattu, tässä on tosiaan kaksi vihollista yhtä aikaa, mikä vain lisää epäreiluustekijöitä. Ehdottomasti pelin vaikeimpia taisteluita.


19. Aras - Immortal: Unchained

Siinä ja siinä että voiko tätä hyväksyä joukkoon, sillä todella iso osa tämän pomovihollisten haasteesta tulee muutaman tempun raivostuttavasta spämmäämisestä ja pelaajalle epäreilujen asioiden hyväksikäytöstä. Aras on liian kestävä ja tempuiltaan liian mielipuolinen, mikä tekee siitä merkittävästi vaikeamman kuin yhdestäkään muusta pomovihollisesta koko pelissä. Korkeammalle listalla tätä ei siitä syystä vain voi asettaa, koska sen verran epäreiluilla tavoilla vaikea pomovihollinen on kyseessä.


18. Hand of King - Dead Cells

Kuninkaan käsi on yksi niitä vihollisia joka on aivan eri sarjassa kaiken aiemmin vastaan tulleen kanssa. Tämä vihollinen kestää todella paljon vahinkoa, tekee naurettavat määrät vahinkoa ja upottaa koko kentän hasardeihin. Tässä taistelussa korostuu erittäin paljon sekin, että millaisilla aseilla taisteluun tulee. Jos pelihahmolla on hyvät varusteet, niin tämä voi olla varsin hoidettavissa, mutta jos varusteet ovat heikot, niin tätä vastaan ei ole mitään mahdollisuuksia, ellei ole erittäin taitava.


17. Gremory - Bloodstained: Ritual of the Night

Loppupuolen pomovihollisesti ylivoimaisesti se haastavin. Gremoryn tapauksessa tuntuu että todella ratkaisevaa on oikea asevalinta jotta kykenee mahdollisimman tehokkaasti hyökkäämään vihollista vastaan. Tämä korostuu etenkin silloin kun ruutu alkaa täyttymään ties miestä roinasta. Gremoryllä on lisäksi muuta aika paha hyökkäys joiden takia taistelussa pitää olla todella varpaillaan, että ehtii varmasti alta pois.


16. Galamot - Castlevania: Symphony of the Night

Yksi pelin todellisia salaisia pomovihollisia ja todella ylimitoitettu. Helposti yksi pelin merkittävästi vaikeampia pomovihollisia, sillä monet pelin pomotaistelut ovat vähän turhan helppoja. Galamot on kuitenkin tapaus jossa vihollinen lyö todella laajalle alueelle, osuu salamoillaan vielä laajemmalle alueelle ja tämän pomovihollisen elinvoimapalkki on todella suuri. Tällä pomovihollisella on kyllä yksi merkittävä heikkous, mutta hyvin vaikea taistelu tämä on joka tapauksessa.


15. Berial - Devil May Cry 4

Taistelu jossa korostuu se, miten nopeasti saa turpaansa kun taitovalikoima ja kokemus ovat rajallisia. Devil May Cry sarjassa tuntuu että yleistä on se, että ensimmäisiin lukeutuvat pomotaistelut ovat myös niitä vaikeimpia, mahdollisesti poislukien viimeiset pomotaistelut. Tässä syynä on juuri se, että tavaroiden määrä ja laatu sekä pelihahmon kykyvalikoima ja pelaajan kokemus eivät ole erityisen korkeat. Tämä taistelu nimittäin helpottaa kyllä kun varusteita on enemmän, mutta ensimmäisen pelikerran mittarilla, Berial on yksi pelin haastavimpia, ellei jopa se haastavin yhteenotto, mutta oikeilla tavoilla ilman ylisuurta elinvoimapalkkia tai pelkkiä ärsyttäviä ominaisuuskai, toisin kuin monet muut.


14. Tachibana Muneshige - NiOh

Kaikista pääpelin pomotaisteluista, se todellinen yhteenotto Muneshigea vastaan kaksintaistelupaikalla on ehdottomasti pelin haastavin taistelu. Tämä ei ole yllättäen ole mitenkään epäreilummasta päästä vaan kyseessä on yksi niitä harvoja taisteluita jossa tuntuu oikeasti olevan hyvä tasapainotus. Tosin tämä on myös niin aikaisin pelissä, että kykyvalikoima on suhteellisen rajallinen, mikä korostaa sitä vaikeutta. Taistelu tosin ei merkittävästi tunnu muuttuvan kykyvalikoiman kasvaessakaan, mikä on omiaan osoittamaan miten hyvä taistelu pelin yleisellä tasolla on kyseessä, vaikka se onkin myös yksi vaikeimpia pelaamiani.


13. Sigrun, Valkyrie Queen - God of War

Valkyyriat ovat helposti pelin suurimpia haasteita ja ansaitusti heidän kuningattarensa on se kaikista vaikein. Isoin syy miksi Sigrun on niin vaikea johtuu siitä, että se erilaisten taktiikoiden määrä mitä hän käyttää vaatii niin paljon opettelua. Tämä on vähän sitä räpellykseksi menevää taistelu jossa ei ole se paras rytmitys tai reiluin haaste, mutta vaikeudessa ehdottomasti muistamisen arvoinen.


12. Flementh - Dragon Age: Origins

Yllättävän haastava pomovihollinen, jossa lohikäärmemuodolla on osansa asiassa. Hieman helpompi kuin High Dragon, mutta se ei paljoa lohduta. Tässä taistelussa ollaan kokoajan lähietäisyydellä ja se tarkoittaa että koko porukka voi hyvin nopeasti olla lähellä kuolemaa, tai kuolla suorilta. Flementh on sen luokan haaste, että kyllä siinä on syynsä, että kyseessä on täysin vapaaehtoinen haaste, koska ero muihin pelissä on aika selvä.


11. Vanitas, Lingering Spirit - Kingdom Hearts: Birth By Sleep

Haastava pääasiassa siksi, että tekee niin jäätävää vahinkoa. Yksi isku lyö helposti kriittiselle tasolle ja hahmolla yltää iskemään varsin pitkälle. Siis elinvoimaa tällä vihollisella ei ole mitenkään naurettavasti, mutta kun se alkaa loppua, niin vastaan tulee se tyypillinen Kingdom Hearts tason hyökkästulva ties mitä taikoja ja energiasäteitä. 


10. Elizebeth - Ninja Gaiden Sigma 2

Loppuviimeksi yllättävän hyvin tasapainoitettu, mutta kuten muutkin, hyvin haastava. Eniten tässä taistelussa nousee mieleen se, että tämän taistelu on kuin Alexei, mutta merkittävästi paremmin tehty. Elizebeth on hyvin nopea liikkeissään mikä vaatii todella hyviä refleksejä. Tässä pomotaistelussa ei korostu mikään tarpeeton sähellys vaan hyvä rytmitys.


9. Bloody Crow of Cainhurts - Bloodborne

Kyseenalainen pomotaisteluksi, mutta itse miellän tähän kastiin kelpaavaksi sillä ainoa mikä tästä puuttuu, on se iso elinvoimapalkki joka muilla on. Cainhurstin verinen Varis on kuitenkin ylivoimaisesti vaikein kaikista näistä metsästäjä vihollisista. Tämä ei ole sellainen vihollinen joka heittää valtavasti roinaa tai käy raivolla päälle, vaan taistelee taktisesti ja ja käyttää muutamia erittäin toimivia taktiikoita, jotka ovat myös pelaajalle mahdollisisa. Vaikka tämä ei Bloodbornen virallinen pomovihollinen, niin itse miellän sen silti sellaiseksi.


8. Maleficent Dragon - Kingdom Hearts

Yksi peruspelin pahimpia haasteita ja täysin oikeista syistä. Taistelu Maleficentia vastaan ei ole järin paha, mutta lohikäärmeversio puhaltaa tulta ja takoo maata raivolla mikä pitää pelaajan varpaillaan. Toisin kuin monet muut pelin vaikeimmista pomotaisteluista, Maleficentin lohikäärme muoto on täysin pakollinen taistelu ja yksi pelin haastavimpia sellaisia, vieläpä ilman oikeasti rasittavalta tuntuvia temppuja.


7. Ultima Weapon - Final Fantasy VIII

Juurikin oikealla ja vieläpä vapaaehtoisella tavalla haastavaksi saatu, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Koska Ultima Weapon tekee kaiken satunnaisesti, voi pelissä käydä niin että vihollinen alkaa käyttää Light Pillar liikettä kokoajan, mikä siis aina tappaa suorilta yhden hahmon. Mikäli ongelmaa ei oitis ratkaise, voi kaksi hahmoa pudota nopeasti, jolloin pelaaja jää looppiin jossa UW tappaa yhden, pelaaja herättää, yhden UW tappaa taas yhden jne. Lisäksi tämä on pelin paras Ultima loitsun lähde, mikä kannustaa pitkittämään hyvin vaikeaa taistelua.


6. Undying King - Remnant: From the Ashes

Monet pomotaistelut ovat samankaltaisista syistä vaikeita mutta Eikuolevaisen kuninkaan kohdalla tilanne on aivan omaa luokkaansa. Tässä taistelussa laumaviholliset ovat naurettavan lukuisia, kuninkaan energiasäteet satavat tuhoa joka paikkaan ja kuningas itsekin tekee lähietäisyydellä järkyttävän määrän vahinkoa. Monella tavalla tämä on aika halpamainen ja sekava taistelu, mutta Remnantin tasolla, siinä ei ole mitään sellaista, mitä ei olisi useassa muussakin pomotaistelussa. Tämä sentään on vapaaehtoinen taistelu.


5. Sephiroth - Final Fantasy VII Remake

Juurikin oikeilla tavoilla haastavaksi tehty taistelu joka ei ole pelin vaikein, mutta yleiseen tasoon nähden vaikeimpia. Tässä kohtaa yleensä on kaikki parhaat varusteet, joten ei ole ihmekään, että nyt laitetaan kaikki peliin. Sephiroth ei ole millään tavalla epäreilusti vaikea, vaan enemmän pelin yleiseen tasoon nähden se ansaittu viimeinen haaste. Erilaisia hyökkäyksiä on paljon ja ilman ajantasaista varustusta, tästä saa merkittävästi vaikeammankin. Pelin muihin pakollisiin pomotaisteluihin verrattuna, tämä on helposti se vaikein.


4. Super Shredder - Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant in Manhattan

Pääasiassa monet tämän pelin pomotaistelut ovat suhteellisen helppoja, mutta sitten tulee viimeisen tason salainen pomotaisteluversio, joka siis käydään heti peruspomotaistelun jälkeen. Super Silppuri on jokaisella mahdollisella tavalla se todellinen viimeinen taistelu. Tässä taistelussa on täytynyt olla aika hyvä edellisessää versiossa, että on jotain resursseja, sillä super versiossa kaikki monistuu. Tässä taistelussa ottaa todella helposti kuolettavan määrän vahinkoa ja jos kaikki ottavat sen yhtä aikaa, on taistelu selvä yhdessä hetkessä.


3. Xion - Kingdom Hearts III: ReMind

Yllättävän haastava varsin nokkelilla ja omalaatuisilla tavoilla. Monet XIII jäsenet ovat sellaisia että ne roiskivat valtavasti tavaraa ympärilleen tai huitovat aivan mielettömästi. Xion tekee hieman tätä myös, mutta isoin syy miksi tämä on niin merkittävällä tavalla vaikea, tulee yhdestä hahmon tekniikasta. Xion nimittäin pystyy tietyssä tilassa puolittamaan pelaajan elinvoimaa, mikä johtaa siihen, että pelaaja ei voi ottaa juurikaan turhia osumia, koska vain kuolee. Todella ärsyttävä temppu, mutta todella omanlainen ja toimiva.


2. Charon - Hades

Ehdottomasti pelin haastavimpiin kuuluva yhteenotto ja aivan eri luokkaa kuin valtaosa muista pelin haasteista. Erityisen haastavan tästä tekee se, että yleensä tämä taistelu tulee todella yllättäen ja sellaisessa vaiheessa, että aseitus ja muu varustus ei ole lähelläkään sitä huippupistettä. Siis palkkio voitosta on todella merkittävä, mutta se pitää ansaita. Erilaisia hyökkäyksiä ei ole isoa määrää, mutta ne muutama joita Charon käyttää eniten, tekevät erittäin paljon vahinkoa ja osuvat aika laajalle ja tulevat todella äkkiä.


1. Marluxia Data - Kingdom Hearts II: Final Mix

Helposti niitä uniikeimpia organisaatiotaisteluita ja helposti yksi vaikeimmista. Monissa pomotaisteluissa on varaa isollekin määrälle virheitä, jos niistä vain ehtii kunnolla palautua. Mutta Marluxian tapauksessa yksi erinomainen idea tekee tästä hyvin tuskallista. Taistelun alussa pelaaja saa kuolinloitsun joka tapahtuu 99 iskun jälkeen. Koska Marluxia on nopea ja muutama hyökkäys tekee todella monta iskua kerralla, tulee tästä taistelusta hyvin intensiivinen sillä pelaaja vain kuolee, jos laskuri ehtii nollaan. Tässä taistelussa saa pelata todella hyvin.