Minulle hyvin tärkeitä peleissä ovat tarinat ja niissä hyvin tehdyt pelihahmot. Oli sitten kyseessä pelihahmo jolla pääsee itsekin pelaamaan tai ei, niin heistä muodostuu iso ja tärkeä osa kokonaisuutta.

 

 

 

Kuten päähenkilöiden kanssa, nyt listataan parhaista parhaat, muutamien suuntaviivojen kanssa jotta yksi peli ei vie kaikkia paikkoja. Esimerkiksi pelisarjat kuten Final Fantasy sisältävät todella paljon todella hyviä hahmoja. Siksi ankarat rajoitukset.

 

- Vain yksi per peli. Tämä on todella iso rajoittaja sillä on pelejä joissa on niin monta erinomaista pelihahmoa. Se paras on kuitenkin valittava. DLC:t ansaitsevat oman paikan vaikka kuuluvatkin pääpeliin.

- Ei ole väliä onko hahmo pelattavissa vai ei. Toinen iso rajoittaja mutta tarpeellinen, sillä joillakin hahmoilla pelataan todella vähän ja toisilla ei ollenkaan. Joillakin taas aika paljon. Näiden erottelu vaatisi aika paljon joten sillä ei ole väliä.

- Ei väliä että mistä hahmo on alunperin peräisin.

- Jos hahmo esiintyy useammassa pelissä, hänet voidaan valita vain yhdestä.

- Ei vihollisia koska he ovat oma listansa

- Ei hahmoja jotka ovat aloittaneet päähahmoina samassa sarjassa

 

KUNNIAMAININTOJA

 

 

Rinoa Heartilly - Final Fantasy VIII

- Loistava osa tarinaa todella monella tavalla. Yksi parhaita FF tyttöjä. Tifan (paras) ja Rydian vierellä.

 

Ayane - Ninja Gaiden Sigma 2

- Ninja Gaidenin parhaita hahmoja monella tavalla. Todella hyvä hahmo Ryun tueksi.

 

Ves - Witcher 2: Assassins of Kings

- Withcer 3:ssa turhan pienessä osassa, huomioiden miten hyvä hahmo on kyseessä.

 

Vincent Valentine - Final Fantasy VII

- Helposti yksi parhaita hahmoja koko pelissä.

 

Lady Katarina - Incredible Adventures of Van Helsing

- Erittäin hyvä hahmo tukemaan ja täydentämään päähenkilöä

 

Axel - Kingdom Hearts II

- Yksi kiinnostavimpia Organisaatio hahmoja. Erittäin hyvä hahmo ja näyttäväkin vielä.

 

Auron - Final Fantasy X

- Yksi kovimpia äijiä FF peleissä koskaan. Todella hyvä hahmo.

 
24. Cynder - Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Pelattavuuden määrässä Cynderin on samoissa Spyron kanssa mutta tarinallisesti ei niinkään. Vihollisena aloittanut ja liittolaiseksi muuttunut musta lohikäärme on tässä viimeissessä osassa parhaimmillaan. Erinomainen osa tarinaa ja todella hyvin tehty hahmo jossa särmää.


23. Kairi - Kingdom Hearts 2

Leon olisi selvä valinta ja paljon korkeammalla, mutta säännöt rajaavat hänet pois. Iso ja tärkeä osa sarjaa on ehdottomasti Kairi. Monta hyvää hahmoa olisi joista valita, mutta valtaosa on vihollisia. Final Fantasy hahmoissa on monta kovaa haastajaa kuten Tifa. Kingdom Hearts puolella Axel on kova haastaja, mutta loppujen lopuksi Kairi tuntuu parhaalta hahmolta ja ehkä kolmannessa pelissä hän saa vielä enemmän aikaa, sillä suhteellisen lyhyessä ajassa hänestä on tullut erinomainen hahmo.


22. Kelly Chambers - Mass Effect 2

Vaikka ryhmään kuuluukin monta erinomaista hahmo. Kiven kova Grunt, koominen nero Mordin sekä looginen Legion sekä lähes mielipuolinen Subject Zero, niin itse valitsen kuitenkin Kelly Chambersin. Syy on siinä että Kelly toimii heijastelupintama niin moneen asiaan, hänen kauttaan kulkevat viestit ja hän on yleensä se jonka kanssa ensimmäisenä keskustellaan tehtävien välillä.


21. Elora - Spyro 2: Gateway to Glimmer

Yksi sarjan parhaita hahmoja joka on kokonaisuudessaan kaikkein onnistuneimpia. Elora on hahmo jossa ulkoasu on kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen ja sitä korostaa sisältö joka myös kaikessa yksinkertaisuudessana toimii erinomaisesti.


20. Snow White - Wolf Among Us

Niin monta mistä valita mutta lopulta itse päädyin valitsemaan Nerissan ja Lumikin väliltä. Snow ottaa voiton koska hän tuntuu paljon isommalta palata niin monesta palapelistä. Hän on yhtä aikaa se hillitsevä osa mutta samalla myös se moraalikompassi. Snow on hyvä tasapainottaja Bigbylle ja hänessä on monta puolta joita ei kaikkia edes näytetä.


19. Ada Wong - Resident Evil 4

Neljännessä Ressassa Ada pääsi todella oikeuksiin Femme Fatale tyylisenä mysteerinaisena. Myös pelattavana hahmona oleva Ada on todella hyvä hahmo osittain juurikin siksi että hän pitää asiat omana tietonaan. Toimii entistä paremmin Leon Kennedyn kanssa, heidän keskinäisen monimutkaisen suhteensa vuoksi.


18. Carmelita Fox - Sly 3: Konnien Kunnia

Sarjan alusta asti tärkeässä roolissa poliisina joka jahtaa rosvoja. Osa osalta paremmaksi muuttunut ihastuttava tarkastaja joka kolmannessa pelissä oli jopa pelattavana hahmona, mikä varmisti hänen paikkansa listalla. Loistava vastakohta viisastelevalle Sly Cooperille.


17. Victor "Sully" Sullivan - Uncharted 3: Drake's Deception

Erinomainen lisä tarinaan ja tässä kolmannessa pelissä Sully on vahvimmillaan niin huumorissa kuin draamassakin. Hänen Naten tiimi pelittää erinomaisesti ja tekee jälleen kerran Unchartedista erinomaisen kokonaisuuden. Sully on erinomainen mentor hahmo unohtamatta sitä rasavilliä puolta sekä tiettyä silkkaa asennetta.


16. Triss Merigold - Witcher 3: Wild Hunt

Hahmo joka todellakin sai huomioni jo ennen kolmatta Noituria, mutta tässä pelissä hahmosta otetaan taas paljon irti. Triss ei ole vain silmäruokaa sillä hänessä on sisältöä ja tarvittaessa myös kovuutta. Triss on hahmo joka tarinallisessa mielessä on todella tärkeä ison kokonaisuuden kannalta ja hänen rooliaan sarjan muissa osissa ei tule vähätellä.


15. DD - Metal Gear Solid V: Phantom Pain

Uskollinen koira jonka kanssa Snake voi suorittaa tehtäviä. DD on normaali koira joten hän ei puhu, mutta hänen käytöksensä ja taistelutaitonsa tekevät hänestä sarjan parhaan partnerin. MGS sarjassa on monia hahmoja mutta DD on koira, ei juuri muuta. Mutta joskus, muuta ei tarvitakaan.


14. Shani - Witcher

Tässä on sitä tiettyä syvyyttä ja sisältöä mitä on kaikissa muissakin, mutta se mikä lopulta nostaa hänet omaksi suosikikseni on siinä, että hän on paljon tavallisempi ja helpommin lähestyttävä. Sen lisäksi hän onnistui yllättämään ja pärjää vertailussa sellaistan hahmojen kanssa jotka saavat paljon enemmän aikaa myöhemmin sarjassa.


13. Alfred Pennysworth - Batman: Arkham Origins

Tässä pelissä Alfred on omasta mielestäni tehty parhaiten. Uskollinen hovimestari ja isähahmo Lepakkomiehelle. Hänen äänensä ja opastuksensa on aina niin hyvää ja tässä pelissä hänen kanssaan pääsee myös kahden keskiseen keskusteluun. Entistä paremman hänestä tekee se puoli jota hän ei aina näytä. 


12. Elena Fisher - Uncharted 4: Thief's End

Syy miksi Elena nousee sarjan parhaaksi sivuhahmoksi on siinä että vaikka hän onkin osa syy miksi Natelle saadaan nauraa niin paljon osasta toiseen, niin tässä viimeisessä osassa tulee niin hyvin esiin se toinenkin puoli. Luottamus, rakkaus ja uskollisuus. Draama on vahvimmillaan tässä osassa Elenan ja Naten välillä ja siksi Elena on niin hyvä osa Uncharted sarjaa.


11. Leliana - Dragon Age: Inquisition

Se että Leliana oli myös Dragon Age kolmosessa ja kiitettävän isossa roolissa varmisti hänen paikkansa. Cassandra oli kova haastaja, mutta Leliana tuntui jotenkin paremmalta hahmolta. Hän on tässä pelissä vielä kiinnostavampi mitä hän oli ensimmäisessä ja ne valinnat merkitsevät. Hän olisi ollut valintani ensimmäisestä pelistä, ellei eräs olisi ollut vielä parempi.


10. Morrigan - Dragon Age: Origins

Suurin kilpailu käytiin Morriganin ja Lelianan välillä. Lopulta Morrigan tuntuu jotenkin paremmalta koska hänessä tuntui olevan sitä jotakin paljon kiinnostavampaa ja romanttinen reitti tuo vielä paljon enemmän sisältöä hahmoon jossa sitä sisältöä on vaikka kuinka. Loistava ääninäyttely ei sekään ole haitaksi.


9. Daxter - Jak 3

Sankarin apureista parhaita ja hauskimpia, ellei jopa se hauskin. Daxter on kova suustaan ja se on eräs asia mikä tekee hänestä niin hauskan. Tälle hahmolle saa nauraa vaikka kuinka ja hänen juttujaan saa kuunnella ja paljon. Se kaikki sen arvoista.


8. Hunter - Spyro: Year of the Dragon

Legend of Spyro sarjassa Hunter sai myös osansa, mutta alkuperäisessä sarjassa hän sai enemmän aikaa ja ehti kehittyä enemmän. Erittäin hyvä hahmo jossa on omat koomisetkin puolensa, mutta myös tietty veljellinen sekä opettavainen puoli, unohtamatta sitä haastajaa joka pärjää myös omillaankin.


7. Warwick the Blood Hunter - League of Legends

Tämä on valinta joka herättää kysymyksiä? Onko Warwick hyvä vai paha? League of Legendsin kaltaisessa pelissä ei ole päähahmoja ja sivuhahmoja erikseen joten kyse on lähinnä siitä että ketkä ovat hyviä ja ketkä pahoja. Warwick ei oikein ole kumpaakaan. Hänessä on pahiksen piireitä mutta ei niin paljoa että hän olisi täysin paha. Hänessä yhdistyvät kaikki parhaat puolet susimaisesta ulkokuoresta alkaen ja koska hänen puolensa on kyseenalaistettavissa, niin siksi hän on valintani tänne.


6. Red XIII - Final Fantasy VII

Tämä kohta viimeistään todistaa miksi rajoituksia oli laitettava. Tifa Lockheart ja Vincent Valentine olisivat helposti vieneet kaksi paikkaa koska ovat niin hyviä hahmoja. Mutta kun paras pitää valita niin itse päädyn valitsemaan Redin jonka koiramainen olemus erottaa hänet selvästi muista, edukseen.


5. Bahamuth - Final Fantasy VIII

Erityisen vaikea valinta mutta pakko jotenkin saada mahtumaan mukaan sillä monet summon olennot kuten Ifrit ja Diablos jäävät kyllä sivuun kun Bahamuth astuu kuvaan. Final Fantasy sarjan ehkä ikimuistoisin kutsuttava olento on todella upea lohikäärme ja pakkohan sitä on korostaa miten hyvä hahmo on kyseessä, vaikka sisältöä ei samalla tavalla olekaan kuin monissa muissa vastaavissa tapauksissa.


4. Selina Kyle / Catwoman - Batman: Arkham City

Valinta on City, koska siinä saa pelattua Catwomanilla paljon enemmän ja sitä kautta hahmo saa enemmän aikaa. Yksi parhaita Kissanaisia koskaan jonka kanssa todella kilpailevat vain Michelle Pfeiffer Batmanin Paluussa ja Laura Bailey Telltalen Batmanissa. Tämä Kissanainen tuo kaikki hahmon puolet esiin erinomaisesti.


3. Garrus Vakarian - Mass Effect 3

Mass Effect sarjassa on monta niin hyvää hahmoa että tämän luulisi olevan vaikea valinta mutta ei. On helppoa valita se paras sillä Garrus on sellainen hahmo joka oli minun luottomieheni heti kun hän liittyi joukkoon. Erinomainen ääninäyttely ja loistava sisältö takasivat sen että Garrus oli ykkösmieheni alusta loppuun asti. Kakkosessa Garrus tuntuu erittäin vahvalta hahmolta, mutta kolmosessa häneen saadaan vielä se viimeinen silaus.


2. Ellie - Last of Us

Ehkä Last of Us 2 asettaa Ellien valokeilaan päähahmona, mutta toistaiseksi hän vie tämän sijan kirkkaasti. Ashley Johnsonin mestarillinen suoritus tekee Elliestä yhden hauskimmista, kovimmista ja draamallisesti voimakkaimmista hahmoista pitkään aikaan. Elliessä on se tietty toivo, mutta myös se katkeruus ja kipu. Hän on pelihahmo joka tekee jo hyvästä pelistä niin paljon paremman.


1. Ignitus - Legend of Spyro: New Beginning

Ehkä se paras mentor hahmo koskaan. Voimakas Tulen mestari Ignitus on loistava opettaja ja todella hyvä hahmo tutustuttamaan uuteen Spyro tarinaan joka aloittaa aivan alusta. Kun äänenä on itse legendaarinen Gary Oldman, niin siinä ei vain mennä vikaan. Ignitus on hahmo jonka tarinallinen loisto ehkä on huipussaan kolmannessa pelissä mutta se suuri vaikutus jonka hän tekee ensimmäisessä, jättää jälkensä.