Varmaan kaikista peleistä löytyy yksi sellainen vihollistyyppi jota ei vain siedä, joka jollakin tavalla erottuu massasta ja jää mieleen. Hyvin usein syy tähän ei ole kovin imarteleva, koska kyseessä on jokin sellainen asia mikä tekee kyseessäolevasta vihollistyypistä pelin ärsyttävimmän.

 

 

 

Joissakin peleissä on vain muutamia erilaisia vihollistyyppejä, joten kovin suurta variaatiota ei ole eikä sellaista oikeasti ärsyttävää vihollistyyppiäkään varmaan löydy. Mutta sitten on niitä pelejä joissa on todella paljon erilaisia vihollisia ja sitä kautta siellä on aina vähintään yksi sellainen joka jollakin tavalla ärsyttää aivan suunattomasti. Liekö syynä se että kyseinen vihollinen tekee jotakin sellaista mikä tekee siitä ärsyttävän tai kyseinen vihollinen on turhauttavan vaikea hävittää.

Yksi per peli

Lisäksi monissa peleissä on varmasti ollut useita ärsyttäviä vihollisia, mutta monessa tapauksessa en joko millään muista niiden nimiä (Divinity II: Ego Draconis) joten en voi niitä lisätä. Sitten on pelejä joissa lähemmäs aina se ärsyttävyys tulee vihollisten suuresta määrästä eikä niiden yksilöllisestä tasosta (Incredible Adventures of Van Helsing).

 

EPÄKUNNIALLISIA MAININTOJA

 

Mutants - Far Cry

- Normaaleja ihmisiä vastaan ei mitään ongelmaa mutta mutantit tappavat helposti parilla iskulla.

 

Smoker - Left 4 Dead 2

- Ehkä se kaikkein rasittavin superzombi joka kielellään vetää luokseen.

 

Feudal Ninjas - Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Battle Nexus

- Se "(¤&=" potkukombo

 

Jättiravut - Primal

- Tuntuu että nämä pystyvät aina löymään välistä, kun itse olet lyömässä.

 

Linnut - Vikings: Wolves of Midgard

- Lentelevät ympäriinsä tehden välilä syöksyliikkeen. Mitään vaaraa näistä ei ole, mutta ärsyttävät pirusti jos päättävät vain lennellä ympäriinsä. 

 
24. Ravenous Soul - Victor Vran

Tämä ei ole niinkään vaikea, vaan alkupelissä rasittava. Tämä aavemainen vihollinen nimittäin tekee syöksyliikettä pitkin aluetta ja on nopeasti sen verran sivussa että sitä ei ehdi tappaa. Saattaa ehtiä useamman kerran juoksuttaa Vrania jos tätä pirulaista ei ehdi tappamaan.


23. Wheelmonk - NiOh

Tämä peli on täynnä ärsyttäviä vihollisia mutta tämä pyörä vie kyllä voiton niistä kaikista. Ärsyttävän tästä tekee se että se on nopea ja käyttää aseenaan tulta. Lähellä ei voi juuri olla joten tämä pitää tappaa nopeasti. Erityisen ärsyttävän tästä tekee se, että sen usein kohtaa paikoissa joissa liikkumavaraa on aika onnettomasti.


22. Rasklapanje - Resident Evil 6

Lepotitsa oli melkein valittu, mutta se tuntuu olevan minipomovihollinen kun on niin harvinainen. Tämä on lähinnä vain kestävä vihollinen joka ei vain ota kuollakseen. Se tulee kokoajan kohti ja lisäksi hajoaa ammuttaessa. Ja totta kai, jokainen irtiammuttu ruumiin osa jatkaa itsenäisesti lähestymistä. Kädet ovat kaikista ärsyttävimmät osat kun ovat niin pieniä ja nopeita.


21. Wraiths - Witcher 3: Wild Hunt

Witcher 3 on yllättävän tasapainoitettu peli koska siinä ei ole kovin paljoa oikeasti ärsyttäviä tai oikeasti vaikeita vihollisia. Mutta kaikki wraith tyyppiset viholliset tuntuvat omaavan jotakin rasittavaa. Ne muuttuvat näkymättömiksi ja ilmestyvät hyökätessään. Nyt ei puhuta noonwraitheista tai muista vuorokausivariaatioista, vaikka nekin ovat ärsyttäviä yrdenin käyttämisen takia. Kyllä nämä lyhtyä kantavat pirulaiset ovat niitä kaikista rasittavimpia tapauksia.


20. Ghost - X-Men Origins: Wolverine

Nämä näkymättömät haulikkomiehet ovat ärsyttäviä kahdesta syystä. Ne ovat näkymättömiä ja niitä kohti ei voi hypätä. Haulikko potkaisee oitis kauemmas mikä vain hidastaa niiden tappamista. Eivät mitenkään ylihaastavia mutta useimmiten tuntuvat juurikin niiltä rasittavilta tapauksilta jotka häiritsevät menoa.


19. Kivenmurskaaja - Horizon Zero Dawn

Suurin syy miksi vihaat näitä vielä enemmän kuin niitä rasittavia Myrskylintuja jotka lentevät ympäriinsä, on siinä, että nämä menevät piiloon maan alle ja roiskivat kiviä ympäriinsä. Lintuihin voi osua kun ne ovat taivaalla. Näiden kanssa pitää odottaa että ne tulevat taas hetkellisesti maan päälle, kunnes taas menevät maan alle.


18. Kleer skeleton - Serious Sam 3

Nämä kavioiden kopsetta tuottavat luurangot ovat ärsyttäviä muutamasta syystä. Ne ovat nopeita, ne hyppäävät ja tuntuvat aina osuvan. Kyllähän kamikazepommittajatkin ovat ärsyttäviä, mutta nämä ovat nopeutensa takia vielä pahempia.


17. Roadkill Rodney - TMNT2: Arcade Game

Nämä nopeat pirulaiset yrittävät lassota pelaajat. Ne liikkuvat ympäriinsä ja niitä tuntuu olevan usein todella hankala lyödä. Ne pysähtyvät vain hyökätessään joten jos et ole tarpeeksi nopea, niin saat sähköiskun ja sillä siisti. Aina kun näitä pirulaisia saa hetken aikaa jahdata niin muistaa miksi ne ovat niin rasittavia.


16. Flood - Halo

Sen mitä näistä sittiäisistä muistan on se että ne sulattavat suojakilvet todella nopeasti ja käyvät aina päälle sellaisella laumalla että niiden hävittäminen on hyvin työlästä. Syynä tähän on se että nämä ovat pieniä ja niitä on paljon. Tuntuvat usein hyvin rasittavilta kun niitä vastaan pitää alkaa tapella.


15. Fallen - Devil May Cry 3

Nämä enkelidemonit ottavat paikkansa ärsyttävien vihollisten joukossa siksi, että tuppaavat usein menemään seinien sisään. Aaveiden lailla nämä liikkuvat ympäristön sisällä jolloin niiden vahingoittaminen on mahdotonta. Lisäksi ne tuppaavat usein tekemään sitä kokoajan ja jos Dante on lähelle, ne huitovat materiaalin sisältä. 


14. Stalker - Alien vs Predator: Extinction

Jotenkin tuntuu että aina kun vastustajalla on Stalkereita, ne pysyvät tolkuttoman kauan näkymättöminä, mutta itse kun niitä käyttää, on näkymättömyys olematon. Nämä predatorit iskevät todella yllättäen ja tuntuu aina olevan erittäin hankalaa tulkita että mistä päin ne oikein ampuvat, puhumattakaan siitä että ne tekevät ihan hyvin vahinkoa perus-sotilaisiin.


13. Andromedon - XCOM2

Ärsyttävyys nousee huippuunsa kun tälläisen Nautilus Big Daddy wannabeen saa ensimmäistä kertaa hengiltä. Andromedon nimittäin hajoaa ja nousee uudestaan pystyyn. Mutta nyt ne roiskivat liikkuessaan happoa ympäriinsä. Tuntuu että nämä on tehty mahdollisimman rasittaviksi vihollisiksi, ne pitää aina tappaa kauaa, tai nopeasti kaksi kertaa.


12. Medusa head - Castlevania: Symphony of the Night

Tämä voisi olla melkein minkä tahansa Castlevanian valinta. Aaltomaista kaarta lentävät viholliset jotka saattavat muuttaa pelaajan kiveksi, mikä vain hidastaa kaikkea. Tarpeetonta hidastamista ja enemmänkin vain kiusantekoa ilman mitään järkevää haastetta.


11. Support - Darkness 2

Nämä valontuojat ovat todella rasittavia tapauksia juurikin siksi että ne eivät tee itse oikeastaan mitään muuta kuin haittaa pelaajan touhuja. Et voi käyttää pimeyttä hyväksesi mutta samalla aikaa nämä eivät sinua kuitenkaan tapa joten ainoa virka mikä näillä on, on pyrki heikentämään pelaajan toimintaa. Usein vielä tuntuu että nämä ilmestyvät juuri silloin kun kaikki muut on jo tapettu, joten ne hidastavat vain omaa kuolemaansa.


10. Giant Depraved- Demon's Souls

Nämä isot lintufriikit ovat hyvin rasittavia ja iso syy on siinä, että ne sijaitsevat Defiled Valley alueella joka on helposti koko pelin paskamaisin, ettei jopa koko pelisarjan paskamaisin alue. Tämä saastamaa kun on täynnä liejua jossa liikkuminen on hidasta ja mitään väistöjähän siinä ei tehdä. Nämä isot mulkut taas ovat kestäviä ja lyövät lujaa, puhumattakaan että ne liikkuvat liejussa aivan hyvin. Eivät vain ärsyttäviä, vaan myös hyvin epäreiluja.


9. Cursed Undead - Uncharted: Drake's Fortune

Nopea vihollinen joka tappaa yleensä yhdestä osumasta. Haulikon kanssa näistä ei tunnu olevan ylisuurta ongelmaa, mutta silti nämä kirotut möröt ovat todella rasittavia vihollisia. Ne käyvät raivolla päälle ja niitä pitää lähemmäs poikkeuksetta ampua samalla aikaa kun itse liikut ja samaten, lähes poikkeuksetta, ne liikkuvat aina ryhmissä.


8. Regenerator - Resident Evil 4

Oli kyseessä tämä vaniljaversio, tai superversio Iron Maiden, niin kyllä tässä on pelin ärsyttävin vihollinen. Tässä pelissä on useampi suht ärsyttävä vihollinen mutta Regeneratorit ovat ärsyttäviä siksi, että niiden tappamiseen tarvitaan erikoiskiikari jolla näkee parasiitit vihollisen kehossa, vain ampumalla ne, tämä mökö kuolee. Jos kyseessä on rautarouvaversio, niin kuolet yhteen osumaan kun eksyt tarpeeksi lähelle.


7. Fury - Devil May Cry V

Suurin syy miksi Fury on niin ärsyttävä, johtuu sen näkymättömyydestä ja käsittömästä nopeudesta. Itse en ole vielä onnistunut kehittämään taktiikkaa sitä vastaan joten joka kerta kun Fury iskee, niin hetki menee siinä kun yritän osua siihen sinä lyhyenä hetkenä kun huomaan sen ja ennen kuin se taas on jossain aivan muualla.


6. Brainsucker - Bloodborne

Nämä imevät näkemyspojojasi ja kahlitsevat sinut paikallesi hetkeksi. Harvoin saavat pelaajaa hengiltä, mutta se että ne vähentävät näkemyspisteitä riittää tekemään näistä hyvin ärsyttäviä vihollisia. Voittavat helposti kaikki muut Bloodborne viholliset. Myös ne jättiläishaimutanttihirvitykset kalastajakylässä.


5. Lawmen - Red Dead Redemption 2

Varsinkin tässä jatko-osassa tuntuu että laki on kokoajan pelaajan kimpussa. Vaikka syy ei olisi edes sinun, niin heti kun jotakin tapahtuu, missä olet osallinen niin kaikki lainvalvojat, sheriffit, marshaalit sun muut käyvät forcella päälle. Nämä ovat todella periksiantamattomia kusipäivät jotka kaiken lisäksi ilmestyvät todella usein ihan tyhjästä. Jäljittävät lähes saumattomasti ja taitavat vielä nähdä pimeässäkin.


4. Cazadore - Fallout: New Vegas

Nämä mutatoituneet hämähäkkiampiaiset ovat koko pelin ärsyttävimpiä vihollisia. Ne ovat todella nopeita, liikkuvat usein parvissa ja käyvät hyvin aggressiivisesti kimppuun ja myrkyttävät pelaajan. Yksikin ampiainen voi todella nopeasti tehdä selvää jälkeä pelaajasta. Niitä voi olla hyvin hankala ampua ilman VATSia tai kunnon asetta ennenkuin ne ehtivät iholle.


3. Black Basilisk - Dark Souls

Kärrynpyöräluurangot olivat hyvin lähellä tätä sijaa mutta kyllä kaikista Dark Soulsin vihollisista oma ykkösinhokkini ovat mustat basiliskit, koska ne aiheuttavat cursen. Tämä tila vähentää pelaajan elinvoimaa kunnes sen parantaa ja tappaa heti kun aktivoituu. Tämän lisäksi mustat tehokkaammat basiliskit aiheuttavat cursen erittäin nopeasti ja tuntuvat liikkuvan nopeammin ja hyppäävän pidemmälle ja sylkevän enemmän kaasua.


2. Glasp - Resident Evil: Revelations 2

Näkymän vihollinen joka tappaa yhdestä osumasta. Tämän tunnistaa siitä että kuvaruutu alkaa vääristy ja vaikka tämä läskikärpänen liikkuu hyvin hitaasti, niin se ei tee siitä mitenkään vähemmän ärsyttävää. Näistä tulee lähemmäs aina ykkösprioriteetti ja ne tuntuvat aina hyvin rasittavilta tapauksilta kun niitä pitää etsiä vaihtamalla hahmoa tai sohimalla lasertähtäimellä kunnes löytää kohteen.


1. Malboro - Final Fantasy X

Yksi koko FF sarjan vakiovihollisia ja helposti se kaikista ärsyttävin tapaus. Pääasiassa nämä viholliset ovat ärsyttäviä vain ja ainoastaan siksi, että ne tuppaavat käyttämään Bad Breath hyökkäystä joka heittää koko ryhmän päälle ison kasan erilaisia status haittoja. Kun koko ryhmä on käytännössä pois pelistä, niin pahimmassa tapauksessa voit vain katsoa kun yksi kerrallaan kaikki kuolevat. Mahdollista on myös se että yksi on sen verran toimintakuntoinen että voi hyökätä, koska berserkissä olevat eivät muuta teekään, kaupanpäällisenä tämä sama hahmo on myös sokko, joten kaikki iskut ovat melkovarmoja huteja.